Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
pol

pol

07-06-2016 om 10:23

Cijfers op het VO

Ik ben heel benieuwd naar de cijfers van jullie kinderen op het VO.
Hier een kind in de brugklas die een 8.7 gemiddeld staat, laagste is een 7.9, hoogste een 9.3. Ik kreeg gisteren te horen dat dit uitzonderlijk goed is maar ik vond/vind het vrij normaal. Hoe zijn de cijfers van jullie kinderen?


lisbeth

lisbeth

07-06-2016 om 11:56

waarom?

is dit een draadje om te horen dat andere het minder goed doen?

maria

maria

07-06-2016 om 12:23

Nee

Die cijfers zijn niet normaal.
Ik zou me zorgen maken of er wel voldoende uitdaging is.
Tenzij je kind keihard werkt hiervoor.

Serieus?

Is dit een serieuze vraag? Het lijkt me dat je zelf toch ook wel kunt inzien dat dit heel hoge (en dus niet "normale") cijfers zijn?

Waarom vind je deze cijfers "normaal"? Verwacht je dat je kind op dit niveau zal blijven presteren? En zo nee, wordt dat dan een probleem voor je?

Vesper Lynd

Vesper Lynd

07-06-2016 om 12:47

Normaal

Ik vind het geen gekke cijfers. Mijn dochter had in de brugklas ook wat kinderen die altijd heel hoog scoorden. Nu in de vijfde is het klassegemiddelde meestal tussen de 6 en de 7. Het voelt wel comfortabel dat zij daar meestal boven zit en dus wel een incidentele onvoldoende kan opvangen. Alles een 6 vind ik overigens ook helemaal prima, voor zover ik daar iets van mag vinden

vlinder72

vlinder72

07-06-2016 om 13:03

zoon

Ik ben ook heel erg trots op de cijfers van mijn zoon. Hij zit in 2 Havo. Is heel erg dyslectisch en staat voor Nederlands een 6, voor Engels een 5 en voor Wiskunde een 7. Voor alle overige vakken staat hij gemiddeld een 7 (inclusief een 5 voor frans).

Hij krijgt voor inzet van al zijn docenten een negen. Hij werkt vreselijk hard om deze cijfers te kunnen halen. Alles kost hem meer tijd.

Meer zit er op dit moment niet in.

Fransien

Fransien

07-06-2016 om 13:13

vlinder

Top van je zoon, met dat soort cijfers kom je er wel!

pol

pol

07-06-2016 om 13:43

rapporten

Lisbeth dit is absoluut niet een topic om te lezen dat anderen het minder doen. Dat impliceert dat ik me beter voel als anderen het slechter doen? Dat is zeker niet iets wat bij mij past. Excuses als het zo overkwam.
Ik was echt oprecht verbaasd door diegene die gisteren aangaf dat dit cijfers zijn die niet normaal zijn. Op de basisschool had iedereen een fantastisch rapport namelijk bij ons op school. Ik dacht dat dit dus ook zo was op het VO.
Ik heb vrijwel geen contact met andere ouders op deze school en ik begon me voor het eerst vandaag af te vragen wat dan normaal is qua rapporten. Ik heb echt geen idee met wat voor rapporten andere kinderen thuis komen.

Vlinder72 dat is een topprestatie!

Li

Li

07-06-2016 om 13:48

Eindcijfers

De gemiddelde eindcijfers worden openbaar gemaakt, toch? Volgens mij is dat meestal rond de 6,5. Ik weet niet of de niet geslaagden daar dan ook bij gerekend worden, dan krijg je natuurlijk een ander beeld.

Volgens mij zit jouw kind een niveau te laag, tenzij het natuurlijk VWO is.

Paddington

Paddington

07-06-2016 om 13:50

Ik ben ook erg trots

een dochter met behoorlijk zware dyslexie die gisteren na 3 weken heel hard oefenen een 8,5 kreeg voor Frans.

Engels doet ze nu al een aantal maanden mondeling, wat heel goed te merken is in haar cijfers.

Verder doet ze haar best. Ik hoef haar eigenlijk niet te helpen herinneren aan haar huiswerk. Daarnaast zorgt ze dat ze zelf op tijd op school komt, omdat ik vroeg naar mijn werk vertrek.

Kortom: een hele trotse mama hier!

lisanne

lisanne

07-06-2016 om 13:57

brugklas

Pol, in de brugklas (en ook nog in de rest van de onderbouw) komen deze cijfers geregeld voor, zeker op het atheneum en gymnasium. Als het op een ander niveau is, dan zit het kind wellicht op een te laag niveau. In de bovenbouw zijn deze cijfers een stuk zeldzamer. Maar ja, je kind doet het meer dan prima en dat wist je zelf stiekem toch ook wel )

Roos

Roos

07-06-2016 om 15:04

Wat een vraag

Heb je vroeger zelf niet op school gezeten? Heb je nou echt contact met andere ouders nodig om te horen dat dit geen gemiddelde cijfers zijn? Ik had veel contact met mede-ouders op de basisschool, maar het ging echt niet over cijfers hoor, gelukkig niet, nooit. Mijn dochter scoorde namelijk met alles het minste en het laagste, zwaar dyslectisch, reken- en automatiseringsproblemen, aandachtsstoornis. Alleen tekenen kon ze goed. Daar ga je echt niet met andere ouders over staan beppen op het schoolplein hoor

Alicia

Alicia

07-06-2016 om 15:11

wat voor brugklas?

Het maakt nogal wat uit of het een 'brede' brugklas is, met alle niveaus bij elkaar, of een gymnasium brugklas.

lisbeth

lisbeth

07-06-2016 om 15:32

cijfers

ik vraag nooit naar cijfers van anderen, ik wil het ook niet weten. Mijn dochter heeft ADD en ik zie alles hier langs komen van negens tot enen.Het zou mij en haar alleen maar onzeker maken als ze hoort dat andere het beter doen. Ze doet het goed, ze gaat over naar jaat twee en ze komt er wel. Daar gaat het om. niet om een 8,5 gemiddeld of een 7,5 gemiddeld.

@nnemoon

@nnemoon

07-06-2016 om 15:55

Knap

Wat een prachtige lijst cijfers, ik denk dat je zelf wel begrijpt dat dit uitmuntend is.

@Roos, hier het zelfde verhaal. Zoon leert zich een slag in de rondte en mag dan blij zijn als hij een voldoende haalt. Hij voelt zich soms gefrustreerd omdat hij er keihard voor moet werken en dan nog de slechste van de groep is.

Niet normaal

Natuurlijk is een 8,7 gemiddeld niet normaal, in de zin van veel voorkomend. In een brugklas zal een 6 of een 7 gemiddeld wel veel voorkomen. Wel hartstikke fijn dat het zo goed gaat!

Met mijn zoon gaat het op alle fronten zo slecht dat ik het al een hele prestatie vind dat hij überhaupt nog naar school gaat.

skik

hier ook een dochter die in de derde ook nog steeds zulke hoge cijfers heeft. ze werkt er wel erg hard voor. we proberen haar het iets rustiger aan te laten doen -maximaal tot 8 uur 's avonds leren- maar ja. perfectionisme, niet alles tot in de puntjes goed doen vindt ze moeilijk.

voor ons is het ook een valkuil, we moeten oppassen dat we er niet te makkelijk aan wennen. aan de ene kant omdat jongste ook naar dezelfde school gaat, ik moet mijn verwachtingen aanpassen. zessen en zevens zoals ik zelf vroeger ook had, zijn prima.
daarnaast ben ik verbaasd als dochter opeens een 7 heeft voor een vak. bij navraag blijkt dan de rest van de klas drieën te hebben gemiddeld. o ja...dat gebeurde vroeger inderdaad ook wel eens, zo'n heel slecht gemaakte test. en dan is een zeven prachtig.

ik probeer dus vooral mijn eigen normen en verwachtingen goed in de gaten te houden.

en uiteraard zijn zulke cijferlijsten niet vanzelfsprekend en standaard op de middelbare school.

ook hmmm

Zoon (4 HAVO) staat alleen voldoende op gym, een 8 dat wel. Op zich ook een prestatie om overal onvoldoende op te staan. Er is hoop dat hij het licht heeft gezien en er volgend jaar wel vol voor gaat. Er zijn veel dingen waarop ik trots ben bij zoon, maar zijn cijfers is er niet één van.

Lou

Lou

07-06-2016 om 17:22

een punt per jaar

Mijn dochter gaat bijna een punt per jaar achteruit in het gemiddelde van alle cijfers. Brugklas: 8. Tweede: 7,2 of daaromtrent. Nu in de derde schommelt het rond de 6,5, de toetsweek komt nog. Ze is gewoon steeds minder geïnteresseerd in school. Tja. Als het bij die 6,5 blijft heb ik geen enkel probleem natuurlijk.

Maar eerlijk gezegd vind ik het ook een wat vreemde vraag. Uiteraard zijn de cijfers van de dochter van Pol uitstekend. En dan? Als je wil weten wat voor cijfers andere kinderen hebben, dan vraag je dat toch aan je dochter?

Mikke

Mikke

07-06-2016 om 18:50

Ach..

Mijn oudste had in de brugklas ook een gemiddelde van 8.6 op z'n eindrapport, en dat was inclusief matige cijfers voor creatieve vakken en gym. Nu in de 5e gaat hij net als al z'n klasgenootjes gewoon voor de gemiddelde 6... het kan dus nog goed komen

Overigens heb ik nooit gevraagd wat andere kinderen hadden, zou zoon ook niet eens weten trouwens... interesseert hem helemaal niks (net zoals school zelf)

Bloempot

Bloempot

07-06-2016 om 19:50

En hier

Zoonlief stond vorig jaar in de brugklas ook een 8.5 gemiddeld , zelfs een 10 voor muziek. We gingen vol vertrouwen naar 2 VWO. Daar was het nivo hoger en kelderden zijn cijfers. Had hij vorig jaar in het hele jaar maar 1 onvoldoende gehaald, nu zijn ze niet meer te tellen. Zoals hij er nu voorstaat heeft hij geen tekort maar staat hij wel voor een aantal vakken iets tussen een 5.5 en een 6. We verwachten dat hij over gaat naar de derde. Zelf ga ik er nu vanuit dat hij uiteindelijk naar de HAVO gaat. Het is geen harde werker en school interesseert hem niet.

Elfje65

Elfje65

07-06-2016 om 19:59

Mmmm wel mooi natuurlijjk

Maar wat ik veel knapper vind, zijn alle kinderen met dyslexie die zich helemaal het schompes leren en er dan net een 6 uit weten te halen. DAT vind ik knap. Maar ik vind het een rare vraag. Je gaat mij niet wijsmaken dat je niet weet dat deze cijfers echt hoog zijn.

lisanne

lisanne

07-06-2016 om 20:05

dat klopt

Hier een dochter die aan het einde van de brugklas gemiddeld een 8 stond, kelderde steeds iets verder in de volgende jaren, stapte over van gymnasium naar atheneum na de 3e, blijven zitten in de 4e en volgende week haalt ze haar atheneumdiploma met waarschijnlijk redelijke cijfers. Dan een zoon die in een h/tl brugklas begonnen is, afgesloten met gemiddeld een 7,5, daarna naar havo, afgestroomd na de 2e, daarna tl-diploma in 2 jaar met prachtige cijfers, weer opgestroomd naar h4, goed begonnen, slecht middenstuk en nu weer lekker bezig, volgend jaar waarschijnlijk havo5, als hij de cijfers blijft halen die hij momenteel haalt.
Hoge cijfers aan het einde van de brugklas betekent dus niet automatisch een stralende schoolcarriere zonder zorgen.

Pirata

Pirata

07-06-2016 om 20:30

5,9

Hier zo ongeveer een 5,9 en dat schijnt nog bovengemiddeld te zijn in deze 2TL-klas.
Geniet maar van die mooie cijfers... ik ben wel wat jaloers

pol

pol

07-06-2016 om 20:33

dank

Ok, het is dus niet zo uitzonderlijk goed begrijp ik. Dus maar niet mailen en vragen of ze wel op haar plek zit qua niveau? Ze doet havo. Ik wil niet belachelijk overkomen naar de mentor toe.

Pirata

Pirata

07-06-2016 om 20:41

Pol

Hier stromen ze op als ze gemiddeld een 7,5 staan hoor. Heb je de schoolgids/regelementen er al op uitgeplozen?

Mussie

Mussie

07-06-2016 om 20:43

net als Lou

Ik heb werkelijk nog nooit het gemiddelde uitgerekend maar weet dat zoon in de brugklas zeker een 8 stond. In de tweede zakte dat al wat en nu in de vijfde duim ik m'n duimen stuk omdat ik betwijfel of hij wel over gaat. Maar even uit nieuwsgierigheid: waarom weten jullie dat gemiddelde? Zegt dat iets over overgaan of blijven zitten ofzo? Hier op school wordt daar bij mijn weten niet mee gewerkt, heb daar althans nog nooit iets over vernomen. Je kan wel een 7 gemiddeld staan maar met een paar onvoldoendes ga je het toch echt niet redden.

Geintje???

Pol, als ze havo doet en deze cijfers haalt én ze werkt er niet overdreven hard voor dan hoort ze echt op het VWO. Maar ik heb het idee dat dit een geintje is....

Gemiddelde

Het gemiddelde staat bij ons gewoon onderaan de lijst. Een gewoon gemiddelde en een gewogen gemiddelde. Geen idee wat het verschil is, maar is ook niet aan de orde hier, zo lang de cijfers zo blijven.

Elfje65

Elfje65

07-06-2016 om 20:49

Pol

Dan zou ik haar zeker laten opstromen, maar dat zal de school toch ook wel zien?

Mussie

Mussie

07-06-2016 om 20:51

Drietje en Pol

O dus inderdaad vinden ze het gemiddelde belangrijk, anders zouden ze het niet vermelden lijkt me. Snap het nog niet helemaal maar ben ook te lui om erover na te denken in deze warmte.
Pol, ik zou zeker de mentor mailen. Met deze cijfers lijkt het me logisch dat er een niveau hoger geprobeerd wordt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.