Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Barvaux

Barvaux

05-09-2015 om 16:42


Barvaux

Barvaux

05-09-2015 om 16:45

Gezakt

Ik heb 23 jaar mijn rijbewijs
Gezakt met 19 goed, met 22 goed slaag je.

Vreemde fouten maar die spijker ik binnenkort wel bij als de jongens hun theorie gaan halen.

Ik weet zeker dat ik slaag als ik een praktijkexamen zou krijgen en verder rijd ik defensief genoeg. Ik heb vier keer gedaan over mijn praktijkexamen en 1x over theorie maar ik heb nooit schade gereden, nooit een aanrijding veroorzaakt noch meegemaakt (en dan rijd je ook oplettend denk ik zo).

Dees

Dees

05-09-2015 om 16:59

Beetje zinloos

25 goed.

four

four

05-09-2015 om 17:01

ik snap het niet

Dat er zoveel mensen zakken. Hier zitten nauwelijks instinkers in, ik had er 24 goed van de 25. Alleen de vraag over richting geven op de rotonde wist ik niet zeker en had ik dus fout.

Barvaux

Barvaux

05-09-2015 om 17:07

Je snapt het niet?

Het wordt toch prima uitgelegd hoor: http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws/nederland/2015/september/uitslag-nationaal-kampioen-verkeersexamen

Ik heb heel veel onderdelen niet geleerd en ook wat termen en de manier van bevragen was voor mij onbekend. Als ik mij een uurtje zou verdiepen in de nieuwe regels via bijv: http://www.anwb.nl/verkeer/nieuws/nederland/2015/september/nieuwe-verkeersregels en https://anwbtheoriecentrum.nl/kampioen dan zou ik wel slagen. Verder rijd ik absoluut niet gevaarlijk en de fouten die ik heb gemaakt zorgen ook niet voor problemen.

Als ze nu weer eens voor elk reclameblok zo'n vraag stellen met aan het eind van het reclameblok het antwoord steekt heel Nederland er wat van op.

four

four

05-09-2015 om 17:09

niet geleerd?

Nee ik ook niet, maar elke regelwijziging is met folders, reclames etc aangekondigd. Dus dat fietser van rechts tegenwoordig voorrang hebben dat zou je kunnen weten. Of dat op een fietspad tegenwoordig alleen nog maar fietsers mogen (dus alleen brommers als het er expliciet bij staat).
Dat een matrixbord een maximumsnelheid betekent i.p.v. een adviessnelheid, daar is ook voldoende aandacht aan besteed.

Hoe denk je anders dat ik die vragen wel weet? Mijn theorie-examen is ook meer dan 20 jaar geleden.

Barvaux

Barvaux

05-09-2015 om 17:15

four

Ik had maar drie vragen teveel fout om te slagen en behalve van dat fietspad had ik al jouw voorbeelden goed. Ik wist dat niet van die groene strook op 100km wegen, nog nooit gezien en dan gok je fout. Verder dacht ik dat die politieagent zijn hand omhoog steekt als je moet stoppen, ik dacht dat hij hiermee aangeeft dat je alleen naar rechts mag. Die vraag van dat fietspad had ik fout omdat ik niet meer in de terminologie van 'rijbaan' zit. De vraag was bij welk bord je van de rijbaan gebruik moet maken als bromfietser en ik dacht dat ze dat pad waar dat bord voor staat bedoelde. Ik zou nooit als bromfietser in mijn hoofd halen om op een fietspad te fietsen maar ik word wel van mijn sokken gereden door idioten die dat wel doen.

Barvaux

Barvaux

05-09-2015 om 17:21

Andere fouten

Mijn andere fouten waren met die oude auto, maar zo'n auto heb ik niet en ik heb geen kinderen onder de drie jaar

Verder de gevarendriehoek: ik wist niet dat dat ding niet verplicht was maar als ik die wel gebruik in combinatie met mijn knipperlichten ben ik niet echt opeens een gevaar op de weg toch? Wat maakt het uit of je daar ja of nee op gaat antwoorden? Het is altijd goed en mijn optie is veiliger.

Verder: ik heb geen brommobiel dus geen idee waar die mogen, als de mensen mét zo'n ding maar weten waar ze mogen rijden!

Met andere woorden: als het ECHT belangrijk is ken ik de verkeersregels en ik zie heus wel aan die agent wat die precies bedoelt zolang je maar defensief rijdt.

Lusithania

Lusithania

05-09-2015 om 17:32

ook gecaan

Ik had er 21 goed.
Haha, ik heb niet eens een rijbewijs.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

05-09-2015 om 17:56

Bam!

Maar twee fouten! En ik wist zeker dat ik zou zakken. Maar ja, het is de afgelopen dagen wel steeds in het nieuws geweest, dus misschien heb ik daar wel wat kennis opgedaan.

Aagje

Miekemieke

Miekemieke

05-09-2015 om 18:09

gezakt

17 goed en al heel lang een rijbewijs en schadevrij gereden. Veel dingen snapte ik niet, dat met die groene strook en de brommobiel (wat is dat?) en dat je 's nachts 130 mag rijden heb ik nog nooit meegemaakt want hier in de randstad is het bord 120 tussen 6 en 17 uur toch echt 100 km en anders krijg je een dikke prent.

Hadewich

Hadewich

05-09-2015 om 18:23

Geslaagd!

23 vragen goed. Nu oudste kind nog slagen, die zakte van de week voor het echte theorie-examen.

Amare

Amare

05-09-2015 om 18:45

22 goed dus net aan geslaagd

die vraag van de brommobiel wist ik niet (maar ik heb ook nooit zo'n ding gehad), die vraag van die oude auto met dat kind van 3 wist ik niet en ik had stadslicht ingevuld waar het dimlicht moest zijn.

Ik ben tevreden.

Marjoleine64

Marjoleine64

05-09-2015 om 19:49

Ook gezakt met maar 19 goed

maar net als Barvaux dus vooral de antwoorden fout waar het voor de veiligheid niets uitmaakt (rotonde, gevarendriehoek), en de oude auto (al heel lang geen kleine kinderen meer). Al bijna 30 jaar m'n rijbewijs, veel internationaal gereden ook, en maar één keer een kleine schade door eigen schuld. Oudste zoon is eerste keer geslaagd voor theorie, nu de praktijk nog (precies op zijn 18e verjaardag).

Violetta

Violetta

05-09-2015 om 20:15

Net niet geslaagd

21 goed dus net gezakt. Viel me eerlijk gezegd nog mee ;-p.

Noet

Noet

05-09-2015 om 20:30

miekemieke

dat bord van 100 tussen 6 en 19 staat op veel plekken in de randstad. Op de A4 bijvoorbeeld, en op de A12, en dan is hetdaarbuiten dus 130,. Maar idd veel mensen blijven dan stug 100 rijden.
Juist de randstad staat vol met die borden.

Gezakt

Vijf fouten. Die van de maximum snelheid van brommers, de brommobiel die buiten de bebouwde kom mag rijden, lijkt mij voor mijn rijveiligheid niet zo van belang. Ik weet wel dat je een file rechts mag in halen, maar die situatie op dat plaatje is toch geen echte file? Zo leeg op die weg? Die van die agent had ik ook fout, ik heb alleen nog maar agenten stoptekens zien geven zoals The Supremes. En die vraag of je een tractor in mag halen bij het verboden in te halen bord met twee auto's erop had ik fout. Ik durf helemaal niemand in te halen als dat betekent dat je op de baan van de tegenligger moet komen, dan blijf ik er gewoon achter rijden. Ik heb nog nooit een ongeluk gehad en wek over het algemeen ook geen ergernis in het verkeer. Ik schamp alleen om het jaar een geparkeerde auto, dus ik heb niet zoveel no-claim maar wel veel ervaring in het invullen van schadeformulieren.

skik

Kampioengids;

De 4 slechtst gemaakte vragen;
1) rond bord met rode rand en met rode en zwarte auto, mag je hier een tractor inhalen? NEE
2) mag je in file rechts inhalen? JA
3) de agent met zijn uitgestrektel linkerarm, DAT IS EEN STOPTEKEN VOOR VERKEER DAT HEM VAN VOREN BENADERT
4) mag een brommobiel op de rijbaan? JA

Ik merk dat de vraagstelling een kwestie is van lezen; zij schrijven File, dus zij vinden het plaatje een file.

Net als de rekentoets, zit de vraag verpakt in de woorden.

Thursday Next

Thursday Next

05-09-2015 om 22:36

1 fout

maar geen rijbewijs...

Toch gezakt

20 goed. Drie fouten waren in mijn tijd goed geweest. Ik weet dat er veranderingen hebben plaatsgevonden, zoals de voorrangsregels voor alle het verkeer van rechts, dus ook fietsers. In het dagelijks verkeer merk ik, dat ik daar toch niet vanzelfsprekend van uit moet gaan, wil ik heelhuids thuiskomen.
Maar dat een fietspad gelijkwaardig is aan de rijbaan, was niet in mijn tijd. Net zo min als dat een knipperlicht voldoende was, je diende gewoon een gevarendriehoek in je auto te hebben. Ik dacht dat groen stond voor milieubewust dus eerder 80 dan 100, fout gedacht.

Nu ja, 25 jaar schadevrij en geen formulieren ingevuld, één parkeerboete en één voor te hard rijden; zo slecht rij ik niet.

Maar ik zal de vragen in de test in mijn achterhoofd houden.

Barvaux,

Leuk en leerzaam draadje!!!!

Richting aangeven op een rotonde

De vraag had ik goed beantwoord, maar als ik een rotonde oprijd geef ik nooit richting aan. Als ik iemand voor een rotonde zie staan met de knipper naar links verwacht ik toch een beetje dat het een mafkees is die tegen de richting in de rotonde op wil rijden.

skik

Barvaux

Barvaux

06-09-2015 om 12:09

skik

Toch wel vreemd want vroeger moest je links aangeven voor je de rotonde op ging als je er na driekwart weer af ging. Het is later dus vrijwillig geworden.

Rotondes

Op kleine rotondes is knipperen bijna niet te doen en als je het wel doet niet verduidelijkend gezien de afstand tussen de afslagen. Ook zie je als wachtende voor een rotonde niet dat de auto die de afslag voor jou er af gaat zijn knipper rechts aan heeft staan omdat je dat stuk auto helemaal niet ziet.

skik

Katniss

Katniss

06-09-2015 om 12:41

Nou wat jammer!

Ik had maar liefst 5 fout ;-( Dat had ik niet verwacht. Ik ging o.a. de mist in bij het inhalen van traktoren, de gekleurde streep (volgens mij weet niemand dat), en de brommobiel. Ik heb mijn rijbewijs 24 jaar, nooit schade gereden door mijn eigen schuld, en alleen af en toe een bekeuring voor 5 km snelheidsoverschrijding.

bieb63

bieb63

06-09-2015 om 15:22

ook gezakt

Maar inderdaad vooral op de vragen over bromfietsen, groene streep en verlichting. Alles over voorrang en dat soort zaken goed. Dus ach, toch wel tevreden dat ik de cruciale dingen weet....

Vogel

Vogel

06-09-2015 om 19:56

Oeps

19 goed. Maar inderdaad: de fouten zaten in oude auto's en brommers, plus die groene streep die ik nog nooit ergens ben tegengekomen.
Destijds in een keer geslaagd voor mijn theorie.
En geen idee waar ik die reclames en folders over nieuwe verkeersregels tegengekomen zou moeten zijn...
Ik heb geen eigen auto. Dat moeten we maar zo houden.

1 fout

dus ook geslaagd. Mijn instinker was de brommobiel. Dat die dingen ook buiten de bebouwde kom op de weg mogen. Brrr mij te gevaarlijk. Zeker op landelijke wegen zie je ze regelmatig rijden. Dacht dat die dingen op het fietspad thuis hoorden.
Ik vond de test wel nuttig. Zo leer je weer of je nog voldoende kennis hebt.
Met bijna 20 jaar rijervaring niet slecht.

bieb63

bieb63

06-09-2015 om 20:49

die groene streep

Hoe zou je dat moeten weten? Hier in geen velden of wegen te bekennen. Dus?
En inderdaad: als je geen brommer of scootmobiel rijdt, dan ben je ook niet van alles op de hoogte daaromtrent.
Maar was wel leuk en interessant om te doen.

bieb63

bieb63

06-09-2015 om 20:54

rotondes

Wat ik me kan herinneren van (nog heel goed!) tijdens mijn rijlessen (heeeeeel lang geleden), dat je bij naderen van een rotonde alleen je knipper naar rechts aan moest doen als je de eerste afslag nam. Als je de 2e nam deed je hem aan nadat je voorbij de 1e afslag was en bij de 3e als je na de 2e afslag was. Zo doe ik dat nog steeds, vind het logisch, maar blijkbaar niet meer de huidige regel (tja, hoe moet je dat weten?).

four

four

06-09-2015 om 21:10

brommobiel en scootmobiel

Een brommobiel is zo'n 40 km per uur autootje. Die mag natuurlijk gewoon op de weg buiten de bebouwde kom.

https://vvn.nl/brommobiel

Een scootmobiel is heel wat anders, die rijdt ongeveer de snelheid van een fiets. Rijdt de scootmobiel om de weg dan gelden de verkeersregels voor een fiets. Rijdt de scootmobiel op de stoep dan de regels voor een voetganger.

http://www.scootle.nl/scootmobiel-informatie/verkeersregels-voor-de-scootmobiel

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.