Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dalarna

Dalarna

13-11-2013 om 13:13

Marktplaats

Het valt mij op dat daar waar je vroeger spelletjes zo kwijt was via marktplaats er nu haast niet meer naar gekeken wordt laat staan op geboden. Sinds augustus heb ik een behoorlijk verzameling neergezet maar alleen de thinkfun spellen waren zo weg.

Wat valt jullie op op marktplaats?


Knurf

Knurf

13-11-2013 om 15:55

dat er veel troep wordt verkocht

vroeger liet ik rustig kleding of spullen ongezien opsturen. Maar ik heb de laatste tijd zo vaak missers gehad (winterjas zonder bijbehorende capuchon, gele vlekken op een wit shirt, kapotte rits in een broek, vest met een missende knoop, of een compleet andere maat dan in de advertentie stond) dat ik alleen nog in de buurt kijk. Kan ik tenminste zelf ophalen en controleren of de spullen nog netjes zijn.

Fiorucci

Fiorucci

13-11-2013 om 16:01

Mij valt op.....

Dat men alles voor bijna niks wil hebben......

Niveau

Mensen doen allemaal langer met hun spullen dus "zo goed als nieuw" vind ik toch behoorlijk oudbollig voor veel te veel geld. Ook in de kringloopwinkels wordt de standaard lager. Mensen bieden ook dingen voor prijzen aan waar ik stijl van achter over sla. Tweedehands is wel tweedehands. De kringloopwinkel, de rommelmarkt en internet, we komen om in het tweedehands aanbod, concurrentie dus, ik ga dus ook voor een prikkie, sorry Fio!

Dalarna

Dalarna

13-11-2013 om 18:42

Tja

De ervaring van Knurf heb ik niet maar ik koop allang geen kleding meer op mp dus dat zal er ook wel mee te maken hebben. Ik heb er momenteel ook veel playmobil op staan. In complete of haast complete grote setjes en een paar kleine setjes. Ik had ook drie verzamelitems: allemaal ridderspul, allemaal sport en spelspelletjes en allemaal politiespul en net wat ik al dacht: hoe meer je samenvoegt hoe meer onzinbiedingen je krijgt. Jammer als je bedenkt hoeveel al die poppetjes nieuw waren. Op dit moment heb ik al het kasteelspul nog en ik overweeg dat toch maar te gaan houden voor de kleinkinderen al zijn de kinderen het daar niet mee eens want die krijgen 1/3 en 2/3 van de verkoop

Traktorverzameling

@Darlana

Mijn zoon had zijn hele traktorverzameling op MP gezet.
Geschatte nieuwwaarde €750,--.
Hij vroeg er €100 voor.

Twee dagen later heb ik hem € 100,-- betaald met de mededeling er is iemand geweest en die heeft je verzameling gekocht.

Wie dan vroeg hij, "één of andere vrouw", heb ik hem geantwoord.

De complete verzameling heeft jaren op zolder gestaan en heeft zijn jongere broertje 8 jaar later op zijn verjaardag gekregen.

De verkoop gaat goed!

Mijn ervaring is dat de verkoop op marktplaats heel goed gaat, zolang je maar geen heel hoge prijzen vraagt.
Ik ben afgevallen en heb te grote kleding verkocht op marktplaats + wat kleding waar de kinderen uit gegroeid zijn en wat meisjes lego.
Toch voor zo'n 500 euro verkocht in 6 weken tijd.
Lego verkoopt beter in kleine setjes / losse onderdelen die als brievenbuspost gaan ipv een grote partij. Kleding in grotere damesmaten verkocht het beste. Kinderkleding is weinig interesse in, dat was een paar jaar terug andersom.

Fiorucci

Fiorucci

14-11-2013 om 07:26

wil40

Maar als iets echt zgan is, accepteer ik toch geen biedingen van 10 cent....en dat soort biedingen bedoel ik dus.

Fiorucci

Ik gebruik de bieden vanaf functie. Mensen kunnen alleen een bod plaatsen dat minstens het bedrag is dat ik heb ingegeven. Dus als ik 5 euro instel kunnen ze ook geen 50 cent bieden. Ik krijg misschien minder biedingen, maar het zijn wel normale biedingen. En ik ga altijd direct akkoord als ik dan een bod krijg.

Aiselle

Aiselle

14-11-2013 om 09:39

de laatste tijd

De laatste tijd krijg ik wel ontzettend veel biedingen, precies op het gevraagde bedrag, waar niet meer op gereageerd wordt als ik mail dat ze het kunnen komen ophalen.
Eerder kwam dit 'wel eens' voor, nu is het 90% van de gevallen.
Het gaat om hele goedkope dingen, 50ct tot 2,50 bijvoorbeeld, waar duidelijk Ophalen bij staat, maar misschien had men toch gedacht dat ik er 6,25 op zou toeleggen om het hun toe te sturen?

amk

amk

14-11-2013 om 13:07

goh

ik was domweg verbaasd dat de 12 advertenties die ik er zaterdag om 10 uur 's avonds opgezet had, om 11 uur allemaal verkocht waren inclusief afspraken om het op te halen.
Ik gebruik nooit de bieden optie maar een vaste prijs. En maak kleinere pakketjes zodat mensen wat kunnen kiezen tot hun budget vol is.

Zelfde ervaring als Fio

Als je iets voor een bepaalde prijs op MP zet en mensen bieden 10% van de vraagprijs dan moet ik toch wel diep zuchten. Als je het echt veel te duur vindt, bied dan niet en zoek naar iets wat in je budget past!

Fiorucci

Fiorucci

14-11-2013 om 14:51

Aiselle

Ik zie soms pas na mijn bieding dat ik alleen kan ophalen.
En nee, ik verwacht dan nooit dat de koper de verzendkosten betaald.
Ik verbaas me wel over het feit dat iemand niet wil versturen als ik vooraf betaal en ook de verzendkosten betaal.

Fiorucci

Ik wil ook niet versturen.
Wij wonen in een dorp, het postagentschap zit 4 km verderop midden in de stad. Je kunt er niet vlakbij parkeren en ik moet dan dus een eind lopen met het pakket en parkeergeld betalen.
Mijn tijd en parkeergeld wordt niet vergoed en dat ga ik dan ook niet doen voor dingen die al voor een prikkie weggaan.
Je zou misschien de reden eens kunnen vragen en een extra bijdrage kunnen aanbieden voor tijd en parkeergeld.

Jasam / Aiselle

Ik snap niet waarom je niet zou verzenden, als de koper de verzendkosten betaald.
Je kunt ook eens kijken naar DHL of Kiala verzendingen als postnl niet handig is voor jou. En je kan pakketjes ook bij je laten ophalen door de diverse verzendbedrijven, misschien is dat makkelijk voor je? Is wat duurder, maar dat kun je gewoon doorberekenen aan de koper, gewoon duidelijk maken bij je advertentie wat de verzendkosten zijn.

Persoonlijk verzend ik liever. Ik ben al eens weken lang lastig gevallen door iemand die gratis iets had opgehaald. Dus liever geen vreemden meer aan de deur.

Knurf

Knurf

14-11-2013 om 16:39

tja Jasam

'Je zou misschien de reden eens kunnen vragen en een extra bijdrage kunnen aanbieden voor tijd en parkeergeld'

Dat vind ik nou de omgekeerde wereld. Jij kiest er toch voor om in een dorp te gaan wonen? Daar hoef ik niet voor te betalen. Natuurlijk betaal ik de normale verzendkosten, maar geen extra kosten omdat jouw woonplaats afwijkend is.

Natuurlijk kun je best opgeven dat mensen hun spullen alleen kunnen ophalen, maar daarmee maak je als verkoper de markt wel een stuk kleiner. Niet iedereen heeft zin om meer dan 7 euro aan benzine op te rijden (nog los van de tijd) om een pakje op te halen als dat met de post voor minder kan.

Sterker nog

Ik geef alles gratis weg op MP en dan nog willen mensen dat ik het opstuur, dat kost mij alleen tijd en geld.

Aiselle

Aiselle

14-11-2013 om 17:04

Ik verzend wel

Maar voor iets van 50 cent of 3 euro is dat voor mensen gewoon niet de moeite waard. Ik heb wel vaak gehad dat iemand op iets van 3 euro bood, dan vroeg of ik het kon opsturen en daar dan toch weer van afzag omdat er dan 6,75 bij kwam. Tja. Van MIJ mag het hoor. ZIJ willen het alleen niet

Overigens heb ik geen zin om dingen te versturen waarvoor ik heel veel moeite moet doen. Bijvoorbeeld rare formaten, breekbaar, te zwaar, moeilijk te verpakken. Als ik het niet makkelijk op de fiets naar het postkantoor kan brengen ook niet.

Jasam

Dan kun je het toch ook gratis laten ophalen voor een rommelmarkt van een of andere vereniging? Ben je alles in een keer kwijt.

Aiselle

Vermeld je dat dan niet bij je advertentie? Ik zet dat er heel duidelijk in. Ik heb zelden mensen die daar op afhaken. En ik heb al heel wat keren gehad dat de verzendkosten hoger waren dan de prijs van de aankoop.
Ook vermeld ik in de vakantieperiodes altijd dat verzenden wat langer kan duren. Want dan ga ik niet dagelijks langs het postagentschap, terwijl ik er op schooldagen altijd langs kom op weg naar de school.

Het gekste wat ik ooit verzonden heb was een Ikea wandmeubel, uit van die los te combineren en op te bouwen onderdelen. Dit model was uit productie. Ik ging verhuizen en had er geen plek voor in het nieuwe huis. Het wandrek heb ik verkocht voor 30 euro, de verzendkosten bedroegen meer dan het dubbele. Maar tot mijn verbazing werd er betaald en heb ik toen dozen vol Ikea onderdelen verzonden.

@Wiske

Dat kan, maar het is geen rommel.
De laatste opruimingen waren een magnetron, een polyesterboot met 2pk buitenboordmotor, een campingbedje, een kinderstoel, een combikinderwagen, een wipstoeltje, twee fietsstoeljes, een box, een buggy en een poppenhuis.

Allemaal zeer lastig in te pakken en op te sturen

@Wiske

Daarnaast heb ik wel op rommelmarten meegedraaid waar na afloop alles wat over was gelijk in de klaarstaande afvalcontainer verdween, en dat vind ik echt zonde.

Dalarna

Dalarna

14-11-2013 om 18:55

Jasam

Ik denk dat je je spullen op gratisoptehalen of gratisaftehalen moet zetten. Daar heb ik nog nooit gehad dat ze het wilden laten versturen

Jasam

Maar geef je dat weg, of verkoop je het?
Als je grotere spullen weg wilt geven kun je ook een hulporganisatie daarvoor bellen, die komen het graag ophalen. (denk aan projecten voor tienermoeders etc.) Of op gratisoptehalen zetten.

Bij verkoop: doe je prijs iets hoger en koop wat verpakkingsmateriaal voor het verschil. Op de box en de boot na heb ik dat verder allemaal al eens verzonden. Ja, dat kost moeite, maar je krijgt er ook geld voor.

Ik geef alles weg.

..als ik er niets meer aan heb, waarom zou ik daar dan geld voor vragen?
Ik kies dan uit drie dingen.
Ik geef het weg via MP,
ik gooi het in de daarvoor bestemde (kleding/schoenen)container
ik dump het op het stort.

Knurf

Knurf

14-11-2013 om 19:45

toevallig

heeft mijn dochter net haar Disney boekenclubboekjes via marktplaats verkocht. Ze had zelf bedacht dat ze minimaal 50 cent per stuk wilde hebben. Iemand wilde meteen alle boekjes kopen, ze had er 60. Misschien dat ze bij losse verkoop meer geld per boekje gekregen zou hebben, maar dan is maar de vraag of je alles kwijt raakt en hoe lang dat duurt. Nu is de hele stapel in een keer verkocht en heeft zij weer geld voor een paar nieuwe boeken.
Ikzelf had al voorgesteld om ze naar de kringloop te brengen, gratis en voor niets. Dus nu is ze sowieso beter af

Jasam

Je kunt het verkopen omdat het geld waard is. Goede tweedehands spullen zijn geld waard.
Geld dat bij ons helpt aan het betalen van (de aanschaf van) andere zaken. Wij leven met een redelijk strikt en beperkt budget, dus wat extra geld door de verkoop van overbodig geworden zaken is welkom.

Maar ik ken ook mensen die hun spullen verkopen en het geld vervolgens doneren aan een goed doel. Of die hun spullen weggeven aan kringloopprojecten en andere goede doelen.

Tante Tiny

Tante Tiny

14-11-2013 om 20:47

Denk ook aan de voedselbank

Hier gaan alle spullen daarheen. Zij zijn er blij mee.
Ik verkoop zelden iets, dan maak ik liever iemand anders blij.

Aiselle

Aiselle

14-11-2013 om 20:50

Wiske71

Al mijn advertenties staan op Ophalen, dus dan lijkt het me duidelijk dat er bij eventuele verzending verzendkosten BIJ komen en dat die niet bij de prijs zijn inbegrepen.

Aiselle

Maar dan weten mensen nog niet HOEVEEL die verzendkosten zijn.
Ik zet mijn advertenties op "ophalen of verzenden" en vermeld bij het kopje verzendkosten de kosten en in de tekst van de advertentie dat de verzendkosten 6,75 euro zijn als iets pakketpost is.

Er zijn op marktplaats ook mensen die bij de verzendkosten standaard 1 euro zetten en hun vraagprijs gewoon hoger maken. (3 euro + 3 euro verzenden is 6 euro, maar 5 euro + 1 euro verzenden is ook 6 euro, en misschien verkoopt dat echt wel beter, je houdt er hetzelfde aan over.)

Maar bovenal geldt volgens mij: je verkoopt beter als je duidelijker bent. Duidelijke foto's, duidelijke omschrijving en duidelijke prijs en duidelijke verzendkosten (of duidelijk in de tekst dat iets niet verzonden kan worden).

Tink

Tink

14-11-2013 om 22:16

Aiselle

Eens met Wiske, en dat geeft MP ook bij elke advertentie die je zet als tip! Je kunt gewoon 'ophalen of verzenden' aanklikken, dan is de volgende vraag 'past het door de brievenbus', zoja dan vraagt MP het gewicht, en zo nee dan is de volgende vraag of het meer of minder dan 10 kilo weegt. Je hoeft zelf niks op te zoeken, de verzendkosten staan meteen automatisch bovenaan je advertentie. Makkelijker kan niet en de koper weet waar ie aan toe is.

Ik verzend heel veel, zolang het in een doos of andere soort verpakking kan en ik het op de fiets kan vervoeren.
Een kinderfietsje verzend ik dus bv niet, dat zet ik er ook duidelijk bij. Maar pakketten kinderkleding, speelgoed e.d. wel. Zelfs de maxicosi heb ik in een doos gepropt gekregen

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.