Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2013 om 00:59

Huisdieren

Wij hebben sinds twee weken weer een hond en daarnaast hebben we katten. Door de nieuwe hond staat ons leven nu even flink in het teken van onze nieuwe huisgenoot. Hij moet nog wennen en er zijn een aantal dingen die de aandacht vragen, maar tot nu toe zijn we erg blij met elkaar. De katten vinden het zo zo, maar accepteren het wel. Op eentje na hebben ze ook al honden meegemaakt, dus dat scheelt. Maar doordat ik nu dus even op standje huisdier sta, vroeg ik me af of hier nog leuke verhalen te vertellen zijn over een huisdier.


zo blij

Geen echt leuk verhaal. Maar wel mijn verbazing over het feit dat ik mijn hond zo geweldig leuk en lief vindt. Wij hebben sinds 9 maand een hond, een stabij. Hij kwam toen hij 6 week was. Nu is hij bijna een jaar. En ik vind het geweldig!
Mijn man en de oudste wou al jaren een hond, maar ik hield het tegen.
Maar nu hij er is, wou ik dat we het veel eerder gedaan hebben. Zo leuk en lief en ondeugend. We moeten er veel mee lopen, maar ook dat doet iedereen met plezier.
Altijd een blij ontvangst, nooit chagrijnig. Ik had nooit gedacht dat een hond zo leuk zou zijn en dat je er echt van gaat houden.

helaas

Hier geen leuk verhaal. Poes heeft een tumor in haar bekje en a.s. vrijdag gaan we haar laten inslapen. Dochter is ontroostbaar. We verwennen haar nog een paar dagen. Ze geniet van het zonnetje en wandelingetjes buiten en stukjes vers vlees.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-10-2013 om 10:29

Heerlijk, honden in huis

Wij zijn beiden van huis uit gewend dat er honden zijn. Dus toen wij samen gingen wonen kwam er al snel een maltheser-pup. Die is 10 jaar geworden. Op een ochtend kwamen we beneden en toen lag hij uitgeput in zijn eigen braaksel. Een uur later kreeg hij het fatale spuitje. Heel onverwacht, totaal niet gemerkt dat hij een tumor in zijn buik had.
En dan is je huis ineens heel leeg. Dus na 3 dagen zijn we al gaan zoeken naar een nest hondjes. En toen kwam onze Lana, een kruising Schnautzer-Maltezer. Een lief teefje. Wel wat zenuwachtig van aard, dus voor haar rust is er vorig jaar een Lhasa Apso bijgekomen. Onze eerste echte rashond. Waar we dan ook helemaal verliefd op zijn.
En het is een prachtige combinatie, die twee. Ze houden elkaar schoon, stoeien de hele dag en slapen samen.

Ik zou niet zonder honden kunnen. Ook voor mijn wandelingetjes met ze. Onderweg leuke praatjes met andere hondenbezitters. Het is een gezellig iets, een hond.

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-10-2013 om 10:30

AnneJ

Wat naar. En toch ook fijn dat je nog een paar dagen goed afscheid kan nemen. Sterkte!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

09-10-2013 om 11:02

Kaaskopje

Wat voor hond hebben jullie?

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2013 om 19:40

Dendy

We hebben een pup van nu vijf maanden uit Griekenland. Rasloos, oftewel van alles wat. Er lijkt wat Beagle in te zitten, mogelijk wat windhond. Samen met haar zusje is ze van straat gehaald toen ze twee maanden waren. Je kunt wel merken dat er een stukje socialisatie bij in geschoten is. Ze hebben net die belangrijkere periode niet bij mensen in huis gezeten. En het opvangadres zal geen kinderen gehad hebben denk ik, want spelende kinderen zijn een 'aandachtspuntje'. Net als fietsen. Allemaal eng. De ervaring van anderen leert dat dit met het nodige geduld meestal goed komt.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2013 om 19:40

AnneJ

Sterkte alvast.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2013 om 20:02

Mach

Wij hebben ook katten en ik vind dat heel leuk, maar nu we weer een hond hebben, merk ik wel dat ik echt een heel ander contact heb met een hond. Ik ben een beetje allergisch voor 'mijn hond is als een kind voor me', maar het is wel zo dat een hond wat nadrukkelijker deel uitmaakt van het gezinsleven en dat vind ik heel gezellig.

enec

enec

09-10-2013 om 23:00

hondenverslaafd

Honden, ik geloof dat wij nooit zonder kunnen! Altijd gehad en altijd fijn maar dat betekent altijd rekening houden met. Maar waren we na de voorlaatste echt van plan om een tijdje zonder hond te gaan leven, is ons dat niet gelukt. Na een maand zaten man en ik alweer stiekem het internet af te struinen. Todat we het van elkaar zagen. We kunnen niet zonder!!

We nemen alleen zeker weten nooit een puppy meer. Onze laatste honden zijn uit asiel of overgenomen. Lief ja maar ook om gek van te worden

Kaaskopje

Kaaskopje

10-10-2013 om 00:15

Enec

Ja, ik dacht na de vorige ook dat we er niet meer aan zouden beginnen. In verband met werk en vakantiewensen. Maar inmiddels is duidelijk dat we voorlopig niet op vakantie zullen gaan en er is ook meestal iemand thuis momenteel en die situatie kan nog wel een tijdje duren. Dus na zeven jaar toch weer hét moment om een hond te nemen, zodat hond kan wennen en kan leren om af en toe een middag of ochtend alleen te zijn.

Ik wilde juist wel weer een jonge hond. We hebben eerst twee pups gehad. Toen die honden er niet meer waren hebben we voor volwassen honden gekozen. Vooral de laatste was erg lief, maar ik miste het stukje 'jonge hond'. Als een hond als pup binnenkomt is het voor mij meer 'mijn hondje'. De hond die we nu hebben is geen piepjonge pup meer, maar nog wel jong genoeg om dat gevoel te hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-10-2013 om 14:15

Vraagje

Niet om te naar meer aandacht voor mijn draadje te hengelen, maar een nieuwsgierige vraag: dat er niet veel meer reacties op komen, komt dat omdat er gemiddeld genomen weinig huisdieren bij OO'lers wonen? Of valt er gewoon weinig te vertellen?

geen huisdieren, op een enkele spin na

Heb jaren "huisdieren" gehad, alleen kwam er maar een soort in echt huis. We hadden koeien, paarden, schapen, geiten, honden, katten, kippen en "huis-muizen".

Nu, na jaren de 7 dagen/24 uur verplichting te hebben beleefd, bedank ik voor deze intensieve, altijd kind blijvende, huisgenoten.

Knurf

Knurf

11-10-2013 om 18:25

te lui voor een hond

wij hebben twee katten en twee konijnen. Heerlijke, makkelijke, lieve beesten. De konijnen zijn op leeftijd (eentje is 8 of zo, de ander waarschijnlijk ook zoiets), de katten zijn 5. Ik heb mijn hele leven dieren om me heen gehad, vroeger thuis al (we hadden onder andere een kennel met Duitse Doggen).

Ik zou best graag een hond willen, maar sinds ik Cesar Milan heb gezien, durf ik niet meer Wat moet je een hoop energie steken in zo'n beest! Steeds opletten of je wel de hoogste in rang bent, zorgen dat je het spelletje op tijd beeindigd (voordat de hond dat doet), steeds moeten winnen met trekspelletjes, nooit oogcontact maken, niet knuffelen, niet naar de hond toe lopen maar hem bij je roepen ...
Vroeger was het al genoeg als je zo'n beest drie keer per dag uitliet, maar nu ben je als roedelleider geen minuut meer vrij.

Fiorucci

Fiorucci

11-10-2013 om 18:32

kaaskopje

Ik heb heel veel huisdieren, dus ik weet niet waar ik moet beginnen..) Vier katten, een van hen komt ook uit Griekenland en is een onbesuisde kater, die duidelijk tegen ons aan praat bij binnenkomst, hele verhalen heeft hij dan. Verder nog de nodige vogelspinnen, hele grappige beesten vind ik dat, ze zijn best schuw, als je hun terrarium opent duiken ze gauw weg, denken onzichtbaar te zijn, maar je ziet dan hun kontje nog boven een steen uitsteken.
Of een mooie blauwgroene gekko, die altijd op een bepaalde tak zit als de tv aangaat, anders ziet ze niks..
De kikkers en padden die 's avonds kwaken zijn ook heel sfeervol, en de duikelingen die de padden maken in het water.
Never a dull moment hier.

enec

enec

11-10-2013 om 19:21

pup

Ben je gek Knurf! Wat je wel krijgt als je Cesar's raad opvolgt is een goed opgevoede gemakkelijke hond. Doe je het op de gemakkelijke manier dan krijg je waarschijnlijk de minder opgevoede versie. Je moet dan zeker geen ras nemen wat wat meer roedelleiderschap vereist. Geen rottweiler, herder, dogachtige oid. Onze eerste hond was een niet goed opgevoede golden retriever. Schat van een beest was het

Ja kaaskopje, die vakantiewensen beginnen bij ons ook het hardst mee te spelen.Daarom denk ik toch even rust wbt nieuwe honden.
Een iets oudere pup zou ik ook nog wel overwegen als me die voor mijn voeten viel. Half jaar/jaar. Maar zoals de laatste keren gaat het bij ons prima. Vaak honden rond de vijf jaar.

Jaina

Jaina

11-10-2013 om 19:52

Knurf

Het valt best mee met honden. Het is hetzelfde effect als te veel opvoedboeken leest. Dan schiet je ook helemaal in de stress want uiteraard voldoe je nooit aan alles. Gewoon niet (veel) naar dat soort programma's lezen. Bovendien al die honden deskundigen zijn het onderling ook niet eens. Vroeger was Martin Gaus helemaal hot en nou is het die Cesar Millan. Ik las laatst dat Martin Gaus nu weer vindt dat hij dingen vroeger verkeerd aanpakte & dat hij het ook weer niet eens is met die Millan. Dus precies hetzelfde als bij die kinder opvoeddeskundigen. Je komt er toch niet uit
Onze honden gedragen zich keurig zonder enige input van Cesar Millan en Martin Gaus.

Jaina

Jaina

11-10-2013 om 20:06

Kaaskopje

Wij hebben twee katten en drie honden. Super leuk allemaal. Een van onze katten is vrij oud, de ander is jong en vol energie. Onze derde kat is helaas vorige maand overleden. Hij heeft de toch redelijk respectabele leeftijd van 17 jaar bereikt.
Drie honden vind ik eigenlijk wat te veel maar soms lopen dingen zo. Toen we een paar jaar geleden naar het platteland verhuisden wilden de kinderen zo graag een hondje. Dat snapte ik want ik wilde ook weer een hond. Vroeger hadden we ook altijd honden maar vanwege drukte met werk en kinderen een paar jaar geen hond gehad. Dus nu we buiten woonden was weer een hond een goed plan. Omdat het ons voor de hond leuker leek als er een kameraadje bij was hebben we toen besloten twee honden te nemen. We werken en de kinderen gaan naar school dus er is hier niet altijd iemand thuis. Toen hebben we twee pups gekregen. Ontzettend leuk. De derde hond is er vorig jaar bij gekomen. Eigenaar kon er door omstandigheden niet meer voor zorgen, het was iemand die we via via kenden en toen is de hond dus hier terecht gekomen. Super leuk beest verder. Hij is al wat ouder, zeer waaks (handig want onze andere honden zijn dat een stuk minder) en echt heel lief. Gelukkig hebben we een grote tuin.
Het maakt mij niet zoveel uit een pup of volwassen hond. De leukste hond die ik ooit heb gehad heb ik gekregen als half volwassen hond (6 maanden) en daarnaast hadden we vroeger ook twee schatten van honden uit het asiel (beide volwassen)
En verder hebben we nog kippen en konijnen. De konijnen zijn van de kinderen en die zorgen er ook voor. De konijnen staan in de tuin. Ik vind ze heel lief maar het zijn echt de huisdieren van de kinderen. Uiteraard wil ik ze best verzorgen als de kinderen niet kunnen maar verder zijn ze er zelf verantwoordelijk voor. Wel heel leuk als ze loslopen door de tuin. Grappige beestjes.
De kippen zijn er voor de gezelligheid en de verse eitjes. Reuze praktisch dier. Ze vragen weinig verzorging en hoewel onze kippen geen knuffelkippen zijn voegen ze toch wel wat toe. Ik vind het geluid wat ze maken zo gezellig. Als iemand bij de keuken naar buiten loopt dan komen ze er gelijk aan om te kijken of er wat te halen valt. Ze eten bijna alles dus ideaal voor alle restjes. Heel recycle vriendelijk.

neteret mut

neteret mut

11-10-2013 om 20:38

wel huisdieren

We hebben katten, op dit moment 4. De cavia die we hadden, gekregen omdat een schoolvriendje hem/haar niet meer mocht hebben moest ervan af en toen ik die bij ons gekomen. Is na 2 jaar overleden en ik vond het toch wel makkelijk dat er veel groenteafval naar dat beest kon ( en daar houd het gemis ook mee op, niet genoeg om aan vervanging te denken). Verder woont de vriendin van oudste nu ook bij ons en met haar kwam er ook een hond (akita) bij.

En daar gingen we

In de stromende regen gingen dochter en ik samen met poes naar de dokter. Het was zo verdrietig. Volgens dochter huilde het weer mee, dat vond ze wel passend. Er waren lieve mensen in de praktijk en poes mocht inslapen op schoot bij dochter. Ze heeft een mooi leven gehad en je wil niet dat ze steeds zieker wordt en pijn lijdt. Maar het was een intens verdrietig afscheid. Het was haar maatje van haar jeugd.
Dochter heeft een mooie tekening gemaakt van poes die naar de hemel ging waar broer van poes al is. Die zat daar op haar te wachten. We hebben knuffels meegegeven voor broer van poes.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-10-2013 om 22:46

Leuk jullie verhalen

en AnneJ... sterkte!

AnneJ

Sterkte...

Ons beestenspul

Ook wij hebben de nodige huisdieren: kat, cavia's, kikkers, wandelende takken, hamster en schildpadden.

Alle dieren hebben hun eigen persoonlijkheid (hoewel ik die van mijn ongeveer honderd wandelende takken nou niet echt bestudeer...), en hun eigenaardigheden.

Dat katten een eigen persoonlijkheid hebben wist ik al langer. Gelukkig matcht het goed met ons meest recente tweedehandse exemplaar. Hij is goedgemutst en dol op aardappels en spruitjes. Het enige nadeel is zijn hekel aan regen. Als hij niet naar buiten kan (of vindt dat hij dat niet kan omdat hij dan nat wordt) zoekt hij het hele huis af om te zien waar ik ben. Heeft hij mij gevonden, dan kan ik rekenen op een stel nagels in mijn enkels. Het is immers MIJN schuld dat het regent, zoveel is hem wel duidelijk.

Verrassend leuk vind ik onze schildpadden. Als er een beest een persoonlijkheid heeft, dan is het wel een schildpad. Allemensen, wat zijn dat een eigenwijze beesten. Willen ze naar hoek A en ligt er bijvoorbeeld een tak in de weg, dan klimmen ze daar dwars overheen. Wil je hen helpen door ze erover te zetten, dan keren ze weer om en gaan precies op de plaats staan waar jij ze hebt opgepakt... Ook duwen ze rustig de kat opzij als ze vinden dat deze op het warmste plekje in huis ligt. En een schildpad kan best hard duwen

100%mama

100%mama

14-10-2013 om 11:18

ben blij dat ik getrouwd ben

want had ik alleen gewoond dan had ik heel wat meer dieren in huis hahaha, zalig vind ik het! Voor nu 1 hond, 2 konijnen en een zout water aquarium en buiten een mini vijver met goudvissen. Toen onze 1e hond (Bordeauxdog) overleed wilde ik even niet meer...tot ik op MP onze 2e Bordeauxdog zag, toen 5. 3 prachtige jaren mee mogen maken. En toen hij overleed kwam er een pup terug bij de fokster (mijn vriendin is fokster van Bordeauxdoggen) met zo'n lief snoetje en een prachtige naam....hij is inmiddels een flinke bink van 74 kilo met 18 maanden en een beleving van een chiuawa, tenminste hij denkt dat hij dat is. Weer of geen weer, ik vind het heerlijk met hem buiten te lopen hoewel we niet dezelfde mening delen bij slecht weer . Nijntjes staan buiten wegens allergie man, maar niet minder gelieft. Een dame heeft kuren in het hok, en ondanks castratie en geduld geen verbetering. Ach, eenmaal uit het hok is ze super lief. In het verleden fretten gehad, poezen en een kameleon, ook geweldig, maar een hond....zal er denk ik altijd wel bij ons zijn!

Bij ons komt er met Kerst weer een hond!

Sinds ik met man ging samenwonen hadden wij een Beagle. We hebben 14 jaar van haar (en haar kuren ) mogen genieten. Toen ze overleed waren de kinderen klein, werkten we allebei vrij veel en onze vaste oppas (schoonmoeder) ging qua gezondheid achteruit. Een pup zat er dus toen niet in. Maar we zijn nu 9 jaar verder, kinderen zijn groter en zelfstandiger en we werken allebei meer flexibel (zowel in uren als dat we regelmatig thuis werken) dus nu hebben we toch de knoop weer doorgehakt! Natuurlijk kost het veel tijd en energie en ben je weer vreselijk gebonden, maar dat hebben we er wel voor over. Over twee weken wordt ons hondje, een Ierse Setter, geboren als het goed is, we hebben er zo'n zin in, we kunnen niet wachten!
Engeltje

Knurf

Knurf

14-10-2013 om 18:38

leuk Engeltje

wat leuk! En als de pup wat groter is, kunnen de kinderen vast ook wel helpen met uitlaten bijvoorbeeld.

Inanna

Inanna

14-10-2013 om 20:33

ons beestenspul en spinnenvragen aan Fiorucci

Wij hebben 2 cavias, 1 is er van mijn zoon, 1 van mijn dochter, maar in de praktijk zorg ik voor ze, geen probleem hoor, ik vind het ontzettend leuk, ben dol op die beestjes.
Verder hebben we een baardagame, ook heel leuk en lief, maar nu we cavias hebben merk ik hoezeer ik het knuffelen gemist heb. Voorheen hadden we altijd ratten, maar helaas is dochter daar allergisch voor.

Dan nu nog wat vragen aan Fiorucci, mijn zoon (12) wil graag een vogelspin, maar ik heb totaal geen verstand van vogelspinnen. Is het moeilijk om ze te houden? Wat eten ze en hoe vaak moeten ze eten? Gebeurt er wel eens iets in zo'n bak, want in het dierenpark zie ik ze altijd alleen maar stil zitten en ik ben bang dat zoon het dan toch wat saai zal vinden.
Een kennis adviseerde een bidsprinkhaan omdat die actiever zijn, maar die leven maar een paar maanden en ik verwacht daarna toch weer dat hij een spin wil. Hoe oud worden vogelspinnen eigenlijk?

Kaaskopje

Kaaskopje

14-10-2013 om 22:45

Engeltje

Toen wij wisten dat het hondje van onze keuze ook echt zou komen, kon ik ook niet wachten. Bij ons ging het vervolgens ontzettend snel, waardoor ik in grote haast nog het een en ander moest aanschaffen.

Ik kan je echt aanraden om een hondenknuffeltje van stof te kopen. Het klinkt misschien een beetje zot, maar bij veel honden/pups is het een succes. En een Kong. Daar kan de hond zijn brokjes uit peuteren. Dat kost meer energie dan eten uit een voerbak. Ze vinden het leuk. Als laatste tip: een groothandel in dierbenodigdheden is meestal goedkoper dan een winkel of webshop. Ik kan je twee namen noemen als je wilt.

Jaina

Jaina

14-10-2013 om 23:32

anneJ

Wat verdrietig... het is zo moeilijk om afscheid te nemen van een geliefde huisgenoot. Heel veel sterkte voor jezelf en voor je dochter

Lotto

Lotto

15-10-2013 om 09:04

Zijn er nog meer vogelliefhebbers?

En dan niet een kanarie in een kooitje, maar vogels die echt tam zijn en los rondvliegen (kan ook een kanarie zijn, heb ik vroeger gehad namelijk).
Ik heb een pratende grote parkiet en een agapornis (ook wel dwergpapegaai). De grote parkiet is heel tam, kan ook kunstjes, maakt de meest vreemde geluiden (mijn dochter leert hem dat)en is zo lief!
De agapornis is een adoptievogeltje. Degene die hem had vond zelf dat hij er niet goed voor zorgde en heeft hem aan mij gegeven. Hij is nogal panisch voor handen, dus erg tam wordt hij niet, verwacht ik. Maar komt wel graag bij ons zitten (zeker als er iets te eten is;P).

Waar ik altijd tegenaan loop is dat mensen dit super vreemd lijken te vinden; dat je echt een band hebt met die vogels. In het verleden heb ik een zieke vogel gehad, en men had er weinig begrip voor dat ik er überhaupt mee naar de dierenarts ging. Die vogel heb ik na een dure ingreep nog jaren plezier van gehad. Iets wat mensen bij kat of hond heel normaal vinden, maar dit werd echt niet begrepen. Gek toch?

Paddington

Paddington

15-10-2013 om 11:44

Hier twee honden

Waarvan één een kruising Rottweiler/Herder van nu 14,5 jaar oud. Gisteren bij de dierenarts geweest, nu voor het eerst van zijn leven aan medicatie. Hopen dat het aanslaat en dat hij nog even bij ons blijft.

De andere een kruising Jack Russel met 'iets' een teefje van 10 jaar oud. Wij noemen haar ADHD op pootjes. Ze is van nature erg druk en angstig. Onze oude man houdt haar in evenwicht.

Sinds 2,5 jaar krijgen ze van mij alleen nog maar vers voedsel, dus geen brokken meer. Ik geniet enorm als de honden eten. Vooral zalm is favoriet van de oude man. Ons dametje heeft kip als favoriet, maar de meeste diersoorten vinden ze erg lekker.
Het is een prachtig gezicht om ze zien werken aan hun eten. Er wordt getrokken, geknaagd en poten worden gebruikt om het naar binnen te krijgen.

Onze oude man blaft eigenlijk niet. Dus een jaar geleden hebben we hem leren blaffen op commando. Ze vinden het ook erg leuk om denkspelletjes/geurspelletjes te doen. Iets lekkers zoeken in een ingewikkelde puzzel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.