Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Dalarna

Dalarna

24-01-2014 om 08:27

Hoe krijg ik die kamers verhuurd bij mijn vader?

Mijn vader zit echt in financiële problemen en in september wilde hij als oplossing de voorkamer en de zolder gaan verhuren. Als hij zes maanden zou gaan verhuren zou hij weer in de zwarte cijfers komen en dan eindelijk weer eens wat ruimer zitten want hij heeft elke maand zeker 150 euro te kort.

We hadden al snel beet maar die persoon is maar 1 maand gebleven, nu krijgen we gemiddeld elke week wel een reactie, sommigen komen ook kijken maar niemand blijft.

Ik dacht dat het een eitje zou zijn met al die scheidingen maar het wordt een ramp zo, hij komt alleen maar dieper in de shit. We staan op 1 kamersite, waar zouden we de advertentie nog meer kunnen zetten? Waar kijken mensen die gaan scheiden naar woonruimte?


Woont hij een beetje gunstig voor studenten?

Aanbieden als studentenkamer?

Marktplaats?

Of vragen waarom die mensen afhaken en evt daarop inspelend aanpassingen doen.

misschien gekke tip

Dalarna, ik weet niet waar je woont, en hoe nijpend de woningnood is in die hoek. Als je in de buurt van studentensteden zit zou ik inderdaad bij de onderwijsinstellingen advertenties zetten.

Als je je op de scheidingsmarkt wilt richten heb ik een misschien wat rare tip: maak een A-4tje met een wervende tekst en verspreid die onder familierechtadvocaten met een kop als "heeft uw cliënt behoefte aan tijdelijke woonruimte i.v.m. echtscheiding?" oid. En als er een Juridisch Loket in jouw buurt is mag je daar misschien ook iets dergelijks ophangen met een vergelijkbare tekst, voor alle mensen die binnenlopen voor juridische adviezen.

Succes ermee

Temet

amk

amk

24-01-2014 om 12:10

fora

kijk eens op alleenstaande ouder fora en vraag of je daar een bericht mag plaatsen.

Idd vragen

De tip van gonniegans vind ik een goede: waarom ging die persoon na één maand weg? Was dat vantevoren duidelijk of beviel de kamer niet? En waarom haakten de kijkers af?
Als ik naar mezelf kijk: ik geloof dat, als ik zou scheiden, toch naar iets zou zoeken met maximale privacy. Een kamer huren in een huis waar de eigenaar zelf ook woont voelt toch een beetje als toen ik (lang geleden...) bij een hospita woonde. Ik zou het niet zo snel doen, tenzij ik erg wanhopig was.
Misschien denken wel meer mensen zo?

Dalarna

Dalarna

24-01-2014 om 14:07

Bedankt

Het helpt me wel verder denken. Mijn vader woont in Aalsmeer en dat is net overal te ver vandaan en de bloemenhandel is in zoverre ingestort dat er niemand werk heeft zonder kamer blijkbaar.

Het gaat dus om een kamer én een zolder dus niet heel erg klein. Die persoon ging weg om redenen waar wij niets aan konden doen en anderen kiezen wellicht toch net voor dichter bij Adam, groter, goedkoper, luxer etc.

We kunnen er geen cent tegenaan gooien, of die moet uit de portemonnee van ons kinderen komen, en dat is wellicht lastig.

Temet ken je zoiets in de buurt van Aalsmeer?

Tuinbouw

Ik weet niet of je vader dat wil natuurlijk, maar zijn er in Aalsmeer geen Polen (of andere Oosteuropeanen) die in de tuinbouw werken? Wellicht een balletje opgooien bij zo'n uitzendbureau dat hier gespecialiseerd in is of bij een werkgever in deze sector.

Dalarna

Dalarna

24-01-2014 om 17:56

gonniegans

Hij praat geen Engels dus we willen het liefst geen Engelstaligen maar we wilden al in zee met een Duits meisje wat perfect Engels praat maar een hond heeft. Hij heeft al een paar jaar geen hond meer, die kan hij ook echt niet meer uitlaten maar hij zou het best leuk vinden als iemand een hond meeneemt.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

24-01-2014 om 18:47

Stagiaires?

Mijn zwager heeft een tijd bij jouw vader in de buurt gewoond en die had tijdelijk een paar stagiaires in huis. Is het geen idee om advertenties op te hangen bij dichtstbijzijnde hogescholen? Kost helaas natuurlijk ook wel wat geld...

Dalarna

Dalarna

24-01-2014 om 21:08

ginny

Hogescholen in de buurt? Ik ken ze niet Ze moeten daarvoor zo een uur in de bus.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

24-01-2014 om 22:04

Stage lopen

Dalarna... Dat is nou juist de clou. Die willen niet iedere dag een uur met de bus. En die gaan dan juist.... Op kamers.
Bij mij zwager zaten twee studenten van de Mas of Has in huis.

Faciliteiten?

Is er een aparte kookgelegenheid en eigen sanitair? Als je gescheiden bent krijg je als ouder ook regelmatig je kind(eren) te slapen, is die mogelijkheid er? Als ik morgen onderdak nodig heb kijk ik daar als eerste naar. Het hoeft niet heel groot te zijn maar keuken en sanitair wil ik niet delen.

Dalarna

Dalarna

25-01-2014 om 09:59

ginny

Tja, ik geloof niet dat iemand een kamer heeft in Amsterdam en dan stage gaat lopen in Aalsmeer en dan vervolgens nog een kamer kan betalen... die reizen dan alsnog wel met de bus.

Het zit er gewoon niet in in die groep, dat heb ik nu al gemerkt, ik denk dat het te oud is, dat ze niet willen delen en dat mensen blijkbaar andere mogelijkheden hebben maar het gaat financieel echt heel slecht nu en ik zie geen andere mogelijkheid meer voor mijn vader.

Hij is behoorlijk afhankelijk van een buurvrouw die voor zijn eten zorgt en samen doen ze boodschappen met de auto van mijn vader. Mijn vader kan geen 10 meter normaal lopen dus dat gaat zo prima (hij blijft in de auto). In de wijk waar ze wonen zijn maar weinig huisjes die klein zijn en minder zijn in huur en toen er laatst één vrij kwam stond hij wel bovenaan met zijn woonduur van bijna 50 jaar maar er gingen urgente mensen voor. De wijk uit zou betekenen dat hij geen eten meer krijgt of dat hij nog weer meer kwijt is aan brandstof voor het heen en weer rijden en dan schiet het niets op financieel. Hij moet echt naar een huur van 400 en geen enkele kosten meer hebben om het elke maand te redden maar zo haalt hij de 2000 in de min niet omhoog.

Ik zou graag willen dat hij in een verzorgingshuis komt maar ik geloof niet dat hij daar voor in aanmerking komt, hij heeft ook een traplift enzo. Volgens mij heeft hij al in geen maanden gedoucht. Tegen ons zei hij steeds dat hij doucht als de buurvrouw er is maar dat is niet waar volgens haar. Ik geloof ook dat een huurder helemaal de oplossing niet is, ik zou daar ook niet willen wonen geloof ik, al was het maar omdat wij kinderen blij zijn als we weer weg kunnen omdat hij rookt in de woonkamer. Ik heb gisteren de ramen gelapt... het water was al na 1 keer zwart.

ano

ano

25-01-2014 om 13:00

kerken

kerken hebben vaak oproepen in het kerkblad of iemand nog een kamer weet voor een student. Zou gewoon vragen aan de dichtsbijzijnde kerk of er een oproepje in het kerkblad mag of dat ze nog mensen weten.
Mijn opa woonde op zich ook niet in de buurt van een uni, maar had altijd studenten in huis (met name door de week) die niet elke dag van (bij wijze) groningen naar rotterdam wilden reizen. Dan is een plaats dichtbij al een verademing en goedkoper dan in een unistad.

ano

ano

25-01-2014 om 13:04

waarbij een uur reizen voor school voor mijn kinderen al jaren heel normaal is, dus ik zou echt ook toch nog op die groepen gokken. Beter breder adverteren dan te lang moeten wachten; komen ze niet dan merk je dat vanzelf.
Ook in ziekenhuizen evt voor verpleegkundigen of co-assistenten.

andersom

Kan je vader niet beter bij iemand intrekken? Dan kunnen de 2 oudjes voor elkaar zorgen. Maar ja.. volgende probleem is natuurlijk om iemand te vinden...

Ik geloof niet dat studenten en gescheiden vaders nou zo graag bij een oudere hulpbehoevende heer in huis willen wonen. Daarom dacht ik: Poolse gastarbeiders zijn minder veeleisend (die werken zo hard, komen er alleen maar om te slapen). Maar ja, dan zou je een Pool moeten vinden die Nederlands spreekt.. lastig.

commensaal

Mijn opa woonde in de jaren '60 en '70 als weduwnaar in bij een weduwe. Ze konden wat op elkaar letten en elkaar helpen waar nodig. Hij had een eigen kamer en er was geen sprake van een liefdesrelatie. Hij at wel bij haar mee, ik denk dat hij een soort kostgeld betaalde. Onze eigen buurvrouw was een stokoude ietwat voornamedame met een commensaal in huis: een sigaren rokende dikke bejaarde heer van stand met een bolhoed. Ook daar was geen sprake van liefde maar ze hadden wel wat aan elkaar. Niet iedereen woonde vroeger in bij de kinderen en ook niet iedereen ging naar een bejaardentehuis, die inwoonconstructies waren redelijk algemeen denk ik.

Dalarna

Dalarna

25-01-2014 om 15:46

Klo-pt

We dachten dat het 10 jaar geleden ook een kwestie van tijd was voor ze bij elkaar zouden intrekken (binnen 3 wk waren ze allebei weduwe/weduwnaar en daarvoor spraken ze nooit meer met elkaar dan hallo en goedendag.

Probleem is dat zij een zoon heeft met heel veel problemen rond niet werken, geld, drugs en weet ik veel wat en mijn vader kan niet bij haar intrekken zolang hij er nog is (hij is 42) en al jaren roept hij dat hij een huisje zoekt maar dat gaat gewoon niet gebeuren.

Iemand anders kent hij verder niet en dat zou hij ook nooit doen. Mijn vader kan niet naar zolder meer en hij is bang voor wat iemand op zolder doet en daarom moet hij iemand wel heel goed vertrouwen natuurlijk en al niet kunnen communiceren helpt niet best.

Polen komen hier in de buurt bijna allemaal bij elkaar te wonen in grote huizen vanwaar ze met busjes naar het werk vervoerd worden. Ik kom ze niet tegen in hun eentje.

Ik ga het wat breder zoeken maar ik ben bang dat het gewoon niets wordt, het huis is te oud, de kamers zien er niet heel leuk uit het is niet schoon genoeg (hij kan pas weer een schoonmaker betalen als hij flink wat tijd een huurder heeft gehad) en hij is gewoon te oud en gesteld op zijn privacy dus dat moet maar klikken natuurlijk.

landbouwschool

In 'mijn' tijd waren er volop stagaires van de land en tuinbouwschool. Leerlingen kwamen soms van heinde en ver. Bovendien werd er destijds nogal wat stage gelopen door mensen uit wageningen ergens in de kassen. Ik zou heus echt waar eens de landbouwschool binnen lopen.

Wat moeilijk

Heb je contact gehad met maatschappelijk werk en / of de afdeling welzijn in zijn woonplaats ? Dit is echt hartstikke lastig zeg. Een kamer verhuren in een huis waar het niet zo schoon en ook rokerig is, waar je sanitair miet delen, pfoe dat lijkt me inderdaad echt ingewikkeld. Hij zou in elk geval gelijkvloers moeten wonen lijkt me. En een indicatie krijgen voor douchen. Maar dat is allemaal heel moeilijk als iemand zelf de urgentie niet ziet.

Je aanleiding hiervoor was de financiele nood. Kun je daar samen met familie wat mee, ik weet niet of je broers/ zussen hebt ? Want die kamer verhuren, dat gaat ' m niet worden vrees ik.

Gemeente

Ga eens praten bij de afd. WMO vd gemeente. Mss heeft hij wel recht op persoonlijke verzorging en huishoudelijke hulp. Is er geen aanleunwoning in zijn omgeving?

Ik neem aan dat jullie zijn huishoudboekje hebben doorgenomen om te kijken waar elders op te besparen?

Dalarna

Dalarna

25-01-2014 om 17:59

tja

Gonniegans: We zijn al jaren en jaren bezig, ook toen mijn moeder nog niet overleden was konden ze niet sparen en daarna hebben we vaak genoeg met hem gepraat maar het wil er gewoon niet in. Alleen al de kassabonnen van de supermarkt bewaren is te veel. Hij pint namelijk altijd zijn geld want hij vindt het gevaarlijk om te pinnen in de supermarkt (ja met 150 euro over straat gaan is verstandig). Hem nu nog financieel dingen aan zijn verstand brengen gaat nu zeker niet meer lukken. De enige redding is nu een huurder. Hij kan op geen enkele manier zoveel besparen dat hij van -2000 naar nul komt. Omdat dit probleem al zo lang bestaat (en we hebben er als kinderen echt wel wat geld tegenaan gegooid, zogenaamd als lening maar je krijgt het toch nooit terug) zijn we er klaar mee omdat er geen structurele oplossing komt. Ik zou met alle liefde 2000 euro geven als ik zou weten dat hij vanaf nu elke maand 50 euro overhoudt in plaats van 150 euro te kort komt. Over 12 mnd is hij van zijn zeer lang lopende krediet af (ook ruim 100 euro per maand) maar in die tussentijd zou hij zo naar -4000 gaan als hij zoveel rood kan staan. Probleem nu is dat hij regelmatig eens van ons belt dat hij niet kan pinnen (ze pakken me geld af) maar hij kan natuurlijk niet pinnen omdat hij niet meer dan 2000 rood mag staan!

Miriam: weet ik, we hebben er vaak genoeg eentje gehad maar die zijn te jong, eigenlijk willen we ook niet iemand onder de 30 en zeker niet zo eentje van de tuinbouwschool. Mijn moeder gaf ze vroeger een kosthuis, het waren mijn 'doordeweekse broers en zussen'!

Waaahhh, ik kom er gewoon niet meer uit!

Dalarna

Dalarna

25-01-2014 om 18:03

oja

Hij kan dus nu ook helemaal niets betalen aan hulp in de verzorging of in het huishouden. We proberen eens in de twee wk er met zijn allen heen te gaan voor het schoonmaken en dat lukt altijd wel iemand van ons maar dat gaat dus alleen om wc, zuigen, bed verschonen en eens een extra taak zoals de badkamer een grote beurt, de ramen lappen etc.

pfoe

Eigenlijk zou iemand van jullie zijn pinpas moeten beheren en hem elke week geld geven. Op is op. Pinlimiet op hoogstens 500. Zoveel zou iemand alleen toch niet hoeven uit te geven.
Maar ik begrijp uit jullie verhaal dat je er járen zoet mee bent, jullie doen hartstikke veel, ook het praktische werk, dat is fantastisch.

Toch maar eens naar dat WMO-loket. Als hij inderdaad zakt van 2000 naar 4000 wordt het allemaal steeds beroerder. Wat waardeloos allemaal!!!

Tijgeroog

Tijgeroog

25-01-2014 om 20:32

Boodschappen

Kunnen jullie niet zelf z'n boodschappen doen, zodat je die onder controle kunt houden. Geef je vader dan elke week een klein bedrag voor wat extra's. Hoeft hij ook niet meer met veel geld over straat, hoeft de buurvrouw minder boodschappen voor hem te halen en is het wat makkelijker voor hem. Leg dat de buurvrouw ook uit. En beheer z'n pinpas.

Dalarna

Jeetje, wat een getob. Sterkte ermee. Wat betreft je vraag: er zit een juridisch loket in Amsterdam en een in Haarlem. Familierechtadvocaten zitten daar ook bij bosjes, en die zijn vast ook wel te vinden in Amstelveen en Hoofddorp, wat nog dichterbij ligt. Maar iemand anders merkte ook al op: net gescheiden mensen krijgen vaak kinderen over de vloer. Daar moet de ruimte dan wel geschikt voor zijn.

Let erop dat als het lukt, de zaak heel goed geregeld wordt, en dat de huurder a) een contract krijgt en per bank betaalt en b) alle spullen en de huishouding gescheiden blijven. Anders komt er straks een of andere tandenborstelteller roepen dat er sprake is van een gezamenlijke huishouding in de zin van de AOW en dan zijn de rapen voor je vader gaar. Het zou mooi zijn als de te verhuren kamer in elk geval een eigen wastafel zou kunnen krijgen, en een eigen ijskast op de kamer. Maar het zal toch in elk geval redelijk schoon en presentabel moeten zijn, vrees ik, anders krijg je niemand zover.
Verder is de vraag: kan die persoon zich op dat adres inschrijven in het bevolkingsregister? Als iemand afhankelijk is van een bijstandsuitkering dan moet hij een inschrijvingsadres hebben.

Groeten,

Temet

Dalarna

Dalarna

26-01-2014 om 09:22

bromvlieg/tijgeroog en temet

Nee, wij willen en kunnen geen boodschappen met en voor hem doen. De buurvrouw kookt dus die doet boodschappen, we weten alleen niet wat de verdeling is van de financiën tussen hun dus het is niet zo dat hij alleen voor zichzelf boodschappen hoeft te doen en we zijn natuurlijk ook blij dat zij altijd kookt voor hem. Als hij alleen moet koken koopt hij elke dag een dure magnetronmaaltijd of iets dergelijks. Dat is dus ook geen oplossing en wij drieën vinden die eens in de twee wk al eigenlijk al teveel (ik in ieder geval en mijn broer ook).

De pinlimiet kunnen we niet op 500 zetten want hij zit er onder (wisselend tussen de -1000 en -2000 dus dan moeten we zijn geld eerst aanvullen tot de nul en vervolgens komt hij nog steeds elke maand zeker 150 euro te kort (als er niets geks gebeurt dus).

Temet, er is wel een eigen wastafel en daar hij amper wat gebruikt is de koelkast vaak maar voor een kwart gevuld dus dat lijkt me niet het grootste probleem. Omdat hij ook nooit kookt is de keuken gewoon leeg, hij zet alleen koffie en thee.

De huurder die we 1 maand hadden was perfect, die kwam net uit het buitenland (midden-amerika) en vond alles al luxe hier.

Rafelkap

Rafelkap

26-01-2014 om 10:33

hulp

Domme vraag misschien maar komt je vader in aanmerking voor huursubsidie? (is het wel een huurhuis?), wat gonniegans ook hierboven zegt? En zou hij in aanmerking komen voor huishoudelijke hulp via het ciz of de gemeente?

Ik zou het meer zoeken in goedkopere (kleinere) woonruimte dan in onderhuurders.
Wat een zorg voor jullie!

Dalarna

Dalarna

26-01-2014 om 10:59

rafelkap

Ja, het is een huurhuis en nee hij komt daar niet voor in aanmerking. Hij heeft AOW en een pensioen en we vinden het verschrikkelijk dat hij daar niet mee kan rondkomen maar goed hij betaalt dus al 1/3 van zijn inkomen aan huur, die lening, de auto (zonder dat kan hij meteen zelfmoord plegen denkt hij), de vaste lasten en de boodschappen en je bent er gewoon al blijkbaar en ja ik heb het allemaal uitgezocht. We hebben alle kleine dingen er al uit gedaan en alles wat we nu nog veranderen maakt te weinig uit (de krant bijv, ik vind het al zeer knap dat hij leest, kost 75 euro in de drie maanden) en we denken al 20 jaar dat hij snel komt te overlijden vanwege zijn gezondheid).

Maar die buurvrouw en die inwonende zoon...

... Die leven dus ook van het geld van jouw vader, aangezien zij met hem boodschappen doet en kookt?? Hoe kan iemand die alleen thee en koffie zet en een lege koelkast heeft dat zoveel huishoudgeld opmaken??

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.