Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Angela

Angela

27-09-2017 om 14:25

Geen vakantie voorpret, alleen maar stress

Ik hoor hier vaak mensen spreken over vakantie voorpret, alleen heb ik dat (jammer genoeg) helemaal niet. Het geeft me altijd veel stress. Eerst bedenken dat je weg wilt, dan waarheen, en welke periode en dan maar zoeken naar een goed vliegticket, leuk hotel en de bezienswaardigheden. Regelmatig stop ik na een halve avond en denk...ik kijk volgende week wel verder. Het ontspant me ook nooit, ik word er erg nerveus van.
Ik vind het ontzettend moeilijk om keuzes te maken merk ik, en ik ben ook pas blij als ik er eenmaal ben. De dagen voordat ik vertrek denk ik altijd 'was ik maar weer thuis, waarom heb ik dit geboekt' en als ik er dan uiteindelijk ben en weet dat het leuk is, dan ben ik blij en als ik daarna weer thuis ben, dan pas kan ik relaxed terugkijken.
Ik vind het erg irritant dat ik dit zo voel, vakantie zou toch leuk moeten zijn? Ik hik er altijd tegenaan en ga ook maar eens in de paar jaar omdat ik niet boeken kan/durf. Ik heb geen partner, dus ik kan het niet in iemands anders 'mik' duwen, ik ga altijd met de kinderen (oudere pubers) maar zij hebben ongeveer hetzelfde als ik, dus er komt niets uit ons handen qua boeken.


Triva

Triva

27-09-2017 om 14:37

tjonge

maar waarom gaan jullie dan? En waarom vliegen enzo? Al dat geregel kost toch veel meer stress dan een huisje huren op autoafstand en daar naar toe rijden?

Ga eens nu (ja nu) in gesprek met elkaar en wees eens eerlijk, wordt iedereen hier nu blij van? Zo niet: bespreek wat jullie wel zouden willen en als die pubers dit wel willen: stel een ultimatum. Jullie regelen het voor eind januari anders regel jij een huisje in Zeeland (voorbeeld natuurlijk).

specht

specht

27-09-2017 om 14:38

Nederland

Waarom blijf je niet in Nederland als het je zoveel stress oplevert?
Kies een park met veel recreatie mogelijkheden voor pubers en klaar.
Omdat Nederland niet zo groot is zijn er altijd wel dingen in de buurt te doen.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

27-09-2017 om 14:46

ach ja, vakantie

Voor menigeen is dat de grote vreugde van het jaar.

Ik heb nooit veel 'last van voorpret' en vind het allemaal pas aangenaam als we op de plaats van bestemming zijn aangekomen. Dan vind ik het toch best aardig, die vakantie, en niet gaan, mwah, dat voelt me te suf (en niet zo goed voor m'n man, want die kan eigenlijk nooit stoppen met zijn werk/vrijwilligerswerk. Even pauze heeft z'n charme).
Het allerleukste van vakantie vind ik weer héérlijk thuiskomen. Hahaha.

Aan deze ontboezeming heb je niks TS. Keuzestress is erg vervelend. Misschien kunnen de OO-ers helpen met plezierige reisbestemmingen, die vraag komt hier vaak voorbij.

Mijn fijnste vakantietips zijn niet echt wat voor een moeder met pubers.

Bo

Bo

27-09-2017 om 14:54

blijf lekker thuis

En accepteer gewoon dat niet iedereen blij wordt van vakantie. Over een paar jaar dan heb je misschien wel een idee waar je precies heen wilt en hoe je de vakantie wilt invullen en doe je dat. Je oudere pubers willen nu misschien wel een stapvakantie met vrienden. Laat ze lekker gaan en jij hebt je rust thuis.

Verder kan vakantie ook bestaan uit een paar weekendjes weg he? Je hoeft niet perse 2 of 3 weken weg. Zeker als je er niet blij van wordt.

Angela

Angela

27-09-2017 om 15:00

Waarom....omdat ik het achteraf wel heel leuk vind!

Ik vraag dat me natuurlijk ook wel af, maar gewoon nooit meer gaan, dat vind ik ook niet leuk.
We vonden het fantastisch om uiteindelijk in NewYork, Londen of Parijs te zijn geweest, en als ik hetzelfde opnieuw zou moeten boeken, dan zou ik dat prima vinden, want ik weet dan wat ik boek, alleen wil ik niet aldoor naar hetzelfde plekje.

Weet je wat ik zou willen? Een beste vriend/vriendin die weet wat ik leuk vind, alles voor me uitzoekt en zegt 'ik ken dit, hier ben ik eens geweest en het is echt heel leuk, weet je wat, ik zal vast voor je boeken, dan is alles geregeld'
Oke, nu kan iemand roepen, 'ga naar een reisbureau' maar dat zijn mijn beste vrienden niet, weten niet wat ik leuk vind en hebben andere belangen (hoe kan ik de meeste winst behalen bij deze klant)
Haha ik weet het...ik ben een zeikerd

Jaina

Jaina

27-09-2017 om 15:27

Maar

Wat moet je dan allemaal regelen? Bedenk waar je ongeveer heen wilt (stedentrip of strandvakantie), kijk vervolgens op internet bij skyscanner. Boek je vlucht. Gaa naar booking.com en boek de accommodatie.
Wees niet te perfectionistisch.Ga niet uren alles uitzoeken als je er geen lol in hebt. Boek gewoon een vlucht +hotel/appartement voor een redelijke prijs. Natuurlijk als je veel meer tijd doorbrengt met zoeken krijg je waarschijnlijk een betere deal of net een mooier hotel of zo. Maar daar moet je ook maar lol in hebben. Bovendien maakt het aan het eind vaak helemaal niet zo veel uit. Zolang je weet waar je ongeveer heen wil en wat je ongeveer wil uitgeven kan je het echt vrij vlug regelen.
En uiteindelijk kun je het overal leuk hebben dus ik zou gewoon veel minder tijd in de voorbereiding steken.
En uiteraard is er ook niks mis met dezelfde locatie meerdere keren te bezoeken. Kan ook prima zijn. Zeker New York of zo kan je echt wel je meerdere vakanties vermaken.

Angela

Angela

27-09-2017 om 16:42

Tokyo

Nou ja, we zijn al een tijdje niet geweest en we willen graag naar Tokyo. Lijkt me geweldig, maar ja, 'even' boeken is dat ook weer niet. Heb er geld voor gespaard, ik hoef echt niet voor een dubbeltje op de eerste rang, maar wil ook de hoofdprijs niet betalen. Je hebt regelmatig aandbiedingen v.w.b. vliegtickets, maar dan kan ik er weer geen hotel bij vinden of ineens is de heenreis dan toch ineens laat op de avond en terug vroeg in de ochtend (2 dagen verlies) en soms zijn de tickets perfect en kan ik weer geen accomodatie vinden. (dit was voor een andere bestemming dan Tokyo die we uiteindelijk maar voorbij hebben laten gaan, omdat ik het niet kon vinden uiteindelijk) maar goed, dit is het nieuwe plan....wil graag, maar ik ben een stresskip
Iemand nog tips voor Tokyo?

Jaina

Jaina

27-09-2017 om 16:51

Bestemming

Dat is natuurlijk ook een bestemming die gelijk veel meer aandacht en moeite vraagt. Ver weg, duur, lastiger te regelen..
Een week naar een Grieks eiland is een stuk eenvoudiger.
Bij een bestemming ver weg (en duur) komt natuurlijk wel wat meer regelwerk kijken.

Tokyo ben ik helaas nog nooit geweest maar ik zou zeker graag een keer gaan. Dus geen tips.

Maar dat is inderdaad wel een bestemming waar je zelf wat meer aandacht aan moet besteden. Of je moet inderdaad een reisbureau inschakelen. Dat kost inderdaad wel wat geld. Ik zou het zelf zonde vinden maar ik heb ook een vriendin die al haar vakanties laat boeken. zij vindt dat veel relaxter. ze geeft data, budget en plannen door en zij regelen alles. zij heeft het extra geld er voor over.

Bo

Bo

27-09-2017 om 22:33

Tokyo

Tokyo is nou niet een bestemming waar iedereen over kan meepraten. Het schijnt ook een hele dure stad te zijn, qua hotels. Dat lijkt me nou bij uitstek een bestemming waarvoor je wel naar een specialist gaat. Een reisbureau dat hier veel ervaring mee heeft en er veel over kan vertellen. Leuke trips vanuit Tokyo kan organiseren.

Het zelf uitzoeken kan heel leuk zijn, maar als jij daar niet van houdt zou ik het lekker uitbesteden. En niet zo wantrouwend tegen die reisbureaumedewerkers he? Zij willen ook niets liever dan een tevreden en terugkerende klant.

Reizigster

Reizigster

28-09-2017 om 00:02

Tokyo /Japan

Als je naar Tokyo wilt, zou ik gezien de afstand (lang vliegen/dure tickets) niet alleen Tokyo bezoeken maar meteen (iets) meer van het land gaan zien.

Je zou, als dat je aanspreekt, eens kunnen kijken op de website van Japan Online. Ik ben nooit in Japan geweest, maar wel vaker met andere onderdelen van die organisatie (bijv. Thailand Online) geweest. Daar zitten bij elk land mensen die zelf in het betreffende land zijn geweest. Ze organiseren individuele (rond) reizen. Wij zijn er erg tevreden over (geen aandelen, gewoon goede ervaringen met hen in meerdere landen).

Je kan op de site kijken en ze vervolgens gewoon bellen om je wensen te bespreken. Ik heb wel eens binnen een dag een concreet reisvoorstel ontvangen na filosoferen aan de telefoon. Lekker snel klaar.

Maar er zijn vast ook andere specialisten, maar die ken ik niet.

Tokyo

Wij zijn in de meivakantie naar Japan gegaan en zijn toen ook in Tokyo geweest. Tokyo is heel groot en het is fijn om te weten wat je wilt zien. Ik denk dat voorbereiding belangrijk is. Hoe lang wil je er heen? Wil je alleen naar Tokyo? Wat vind je leuk om te doen/zien? Er zijn zoveel mogelijkheden. Wat ik heel leuk vond om te doen was een bezoek aan het Ghiblimuseum (in een voorstad van Tokyo).

Wij hebben gebruik gemaakt van een gespecialiseerd reisbureau (iki travel) en een reis op maat laten maken. Dat was heel fijn, we hebben een rondreis gemaakt en zijn ook in kleinere hotels geweest die je vanuit Nederland niet zo makkelijk kunt reserveren.

Angela

Angela

28-09-2017 om 09:01

Bo o.a.

Hoi Bo, ja dat ben ik dus wel, na wat negatieve ervaringen. Een keer met mijn ouders een peperdure eurodisney reis geboekt, ze waren 40 jaar getrouwd en namen alle kinderen en kleinkinderen mee. Disneyhotel enz. en toen we daar aankwamen bleek het Herfstvakantie in Frankrijk te zijn. (we waren speciaal buiten de schoolvakantie in Nederland gegaan en dat ook aangegeven bij het reisbureau, om niet in de drukte te zitten) en toen bleek het daar drukker dan ooit te zijn. We zijn op 1 dag met de hele familie in twee attracties gegaan, zo lang waren de wachtrijen. In de avond konden we nergens eten omdat alles vol zat. Uiteindelijk een patatje gehaald aan een patatkraam en deze staand opgegeten. Gelukkig hadden we zelf voor de andere avond een restaurantje gereserveerd, dus die avond konden we aan tafel eten. Het was toen voor mijn ouders nogal een teleurstelling en we waren dus ook echt teleurgesteld dat het reisbureau dit niet had kunnen voorkomen door ons een andere week te laten boeken.
Een andere reis zat ik met toenmalige man en kinderen op een resort, best een dure reis geboekt via het reisburo, zaten er andere Hollanders naast ons (waar we later ook vrienden mee zijn geworden) en zij hadden gewoon 900 euro minder voor hun reis betaald dan wij. Ja daar baal je dan wel van.
Het reisbureau moet toch ergens zijn geld aan verdienen? Nou aan de reiziger dus, ik heb er best mijn bedenkingen bij. Gelukkig kan je tegenwoordig wel makkelijker prijzen checken en vergelijken dan voor de internet-tijd, dat scheelt. Ik zal toch eens checken bij Iki travel en/of Japan Online. We willen trouwens geen rondreis maar er echt een stedentrip van maken, net zoals toen bij NewYork

Tijgeroog

Tijgeroog

28-09-2017 om 09:29

Maar angela

Is het niet handig om eerst de periode te kiezen waarin je wilt gaan en daar geschikte tickets voor te boeken? Accomodatie is er altijd wel te vinden. Tenzij er een speciale accomodatie is waar je graag naartoe wil, maar dan moet je daar je vlucht op aanpassen. (En ik heb net het idee dat je die hebt)
Als je vluchtdata dan eenmaal vastliggen hoef je daar verder niet meer over na te denken en is een slaapplek in die periode de volgende stap. Dan wordt het allemaal wat kleiner, wat makkelijker te overzien.

(Naar aanleiding van je vraag heb ik wat gegoogled en voor het eerst kennis gemaakt met de slaapcapsules die ze in Tokyo hebben. In ieder geval goedkoop, bijzonder... maar misschien niet zo sfeervol als je zoekt.

Triva

Triva

28-09-2017 om 10:20

tja

Dit klinkt een beetje verwend, sorry. Je wil ver weg, naar plekken waar maar weinig mensen uit Nederland naar toe gaan maar je gaat zeuren dat je het niet leuk vindt om het te regelen, je pubers ook niet, het reisbureau snapt niet wat je wil...

Ik zou zeggen: dan ga je niet maar daar ga je niet over zeuren.

Lou

Lou

28-09-2017 om 10:30

Verzorgde reis

Ik heb binnen Europa een paar keer een reis geboekt via Elizawashere. Dan heb je in één keer vlucht, auto en accommodatie. Zoiets is er vast ook te vinden voor Tokio.

En anders inderdaad, wat Triva al zegt: pas je reiswensen dan aan aan je regel-aversie. Of je gaat naar Tokio en je regelt wat meer, of je boekt een verzorgde reis naar Kreta en je bent in een half uurtje klaar.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

28-09-2017 om 10:33

reisorganisatie

Ik vind er nogal een verschil zitten tussen het laten regelen van een trip naar Tokyo of een reisje naar Disneyland of een resort. Bij die laatste twee kunnen ze amper waarde toevoegen, ze kunnen het voor je boeken en dat is het dan wel. Dat kun je dus net zo goed zelf doen. En dat mensen een andere prijs betalen dan jijzelf... that's all in the game. Natuurlijk moet het reisbureau er ook wat aan verdienen, en bovendien kan het ook te maken hebben met de prijzen die een reisorganisatie heeft weten te onderhandelen. Zo werkt het nu eenmaal in de toeristen industrie.

Maar waarom zou je voor Tokyo alles moeten vastleggen van te voren? Doe je dat ook als je een keer een dag naar een Nederlandse stad gaat? De vlucht moet je regelen, en verblijf is natuurlijk handig. Maar wel in die volgorde. Verde zou je de komende tijd een lijstje kunnen maken met de dingen die je daar graag wil doen of zien. Met een kruisje erbij als reserveren noodzakelijk is. Ik zou ook ruimte laten om ter plekke te bedenken waar je zin in hebt.

Angela

Angela

28-09-2017 om 10:35

dat zei ik toch ook in #6

Yep, ik gaf het al toe in #6, ik ben een zeurkous, maar tja...ik ga niet zo heel vaak op vakantie, en heb ook geen geldboom in de tuin. Dus ik moet wel wát rekening houden met een budget, het is een luxe probleem dat weet ik ook wel.
Even voor Tijgeroog, ik wilde nog geen periode kiezen omdat ik daar niet perse aan vast zit, in sommige periodes zijn de tickets duurder dan een andere periode, dus dat moet ik al eerste eens uitzoeken.
Ach eigenlijk gaf ik gewoon een tegengeluid aan de voorpret types.... dit herken ik gewoon niet, ben altijd een soort van opgelucht als ik dan ein-de-lijk geboekt heb (en ik weet dat ik het mezelf moeilijk maak doordat ik een slechte knoop doorhakker ben) en dan nog ben ik pas echt gerust als ik op de plek van bestemming ben en het niet tegenvalt
Haha ja en die slaapcapsules had ik ook gezien, vond het er wel grappig uitzien, je moet alleen geen claustrofobie hebben

Ik heb al bij Iki travel gekeken en dat zag er wel heel interessant uit!

Pennestreek

Pennestreek

28-09-2017 om 10:39

Ik snap je wel hoor

Het is ook een heel gedoe vaak, en als het je hobby niet is (zacht uitgedrukt) is het gewoon een zware klus. Het zou fijn zijn als je een zus, buuf, vriendin (of de mannelijke varianten) hebt die zo'n klusje wel leuk vindt en het voor je wil doen. Man en ik vinden het allebei leuk, dus wij maken er altijd een (langlopend) gezamenlijk project van, en hebben dan al veel voorpret. Tegenwoordig ook met de kinderen, die we er nu ze groter worden ook steeds meer bij betrekken. Maar voor jou gaat dat niet op.

Ik heb een kennis die werkt bij The Travel Club, een organisatie van ervaren reisadviseurs die een reis op maat voor je maken. Kan nav een persoonlijk gesprek, bij jou thuis of op hun kantoor, of nav telefonisch contact. Zij nemen je dus al het regelwerk uit handen. Lijkt me voor jou de ideale oplossing. Kost natuurlijk wat, maar dan heb je ook echt wat, en geen omkijken naar. Je kijkt op hun site naar een persoon die je aanspreekt, of gewoon iemand in de buurt, en daar neem je dan contact mee op. Succes en fijne vakantie!

zebra

zebra

28-09-2017 om 12:27

wel voorpret

als we op vakantie gaan maar eigenlijk vaker geen behoefte om op vakantie te gaan dan wel. De meeste jaren blijven we dus gewoon thuis.

Ik denk dat je naar je behoeftes en die van de pubers bespreken, op vakantie gaan is namelijk geen must, die doe je omdat je dat wil en daar hoort dan ook het boeken en andere zaken bij.

lieverdje

lieverdje

03-10-2017 om 09:41

Tokyo/Japan

Mijn man is een paar keer voor zijn werk naar Japan geweest, waaronder Tokyo. Als ik op zijn verhalen af moet gaan zou ik iets georganiseerds kiezen. Buiten Tokyo (buiten het centrum, ruim genomen) is alles in het Japans geschreven en dan wordt het erg lastig om iets te kunnen vinden. Komt bij dat veel Japanners geen of weinig Engels (durven) spreken, dus dat lijkt me best lastig.

Ik zou zeggen, zoek een minder moeilijke bestemming of neem al die medelanders voor lief. Spaar iets langer door en laat het allemaal voor je regelen! Je bent inderdaad een ongelooflijke zeurpiet, en ook verwend op dat punt! Gelukkig weet je het zelf

Of ga naar Engeland/Wales/Schotland/Ierland, daar komen beslist weinig Nederlanders is mijn ervaring (ben ik ook niet zo'n fan van, gezellig op de camping met allemaal Nederlanders....en ik hou ook al niet van warm weer)

Angela

Angela

03-10-2017 om 10:21

Lieverdje

Ik heb volgens mij nergens geschreven dat ik geen Nederlanders wil tegenkomen hoor, daar gaat het me helemaal niet om.
Ik wilde gewoon vertellen dat ik me gewoon niet kan vinden in de mensen met 'vakantievoorpret' waar hier vaak over geschreven wordt op OudersOnline. Ik herken dat niet, het kiezen van een vakantie bezorgt mij veel stress. En ik ben niet rijk genoeg om alles maar uit handen te geven, maar ik ga me er nu, met info van de mensen uit dit draadje toch eens in verdiepen. Misschien valt het mee qua kosten.
En ja, blijkbaar komt dat verwend over, omdat ik vakantie regelen moeilijk vind, ik ga dan ook bijna nooit om die reden. (los van het feit dat ik ook niet het geld heb om ieder jaar te gaan) Maar goed, ik ben dus jaloers op mensen die het blijkbaar heel leuk vinden om dat allemaal uit te zoeken en ik deze mensen in mijn omgeving niet heb, anders had ik ze wel gevraagd om mij te helpen

Niki73

Niki73

03-10-2017 om 13:05

Ik zou dat ook niet leuk vinden

Waarom ga je dan in hemelsnaam naar Japan? Ik zou ook enorme stress krijgen als ik dat zou moeten organiseren. Waarom geen gemakkelijker bestemming?
Je hebt een enorm luxeprobleem: ofwel ga je een georganiseerde reis doen, ofwel kies je een eenvoudigere bestemming. Weg stress.

piggy

piggy

03-10-2017 om 13:30

en via Expedia?

Dat is vrij makkelijk te boeken toch? Als je kiest voor de optie vlucht en hotel dan lijkt het mij niet zo moeilijk. Maar ik vind vakanties plannen wel heel erg leuk, dus ik ben niet helemaal objectief .

Tango

Tango

03-10-2017 om 16:02

Snap het wel een beetje

Ik ben zelf ook niet heel handig in het organiseren van een vakantie. Ja, een camping boeken lukt wel of een treinreis naar Parijs inclusief overnachting. Maar los van elkaar vind ik dan al lastiger. En met vliegreizen idem. Geen idee hoe mensen dat toch doen, een goedkope vlucht vinden en dan een hotel erbij en hoe kom je dan van het vliegveld naar het hotel etc. Meestal maak ik me er dus makkelijk vanaf, alles in 1, en dus waarschijnlijk duurder.
Tokyo zou ik ten eerste al niet gauw doen maar als ik het zou doen zou ik een georganiseerde reis doen, dus w.s. via een reisbureau. Duurder? W.s. wel. Maar als je een reis naar Tokyo kan betalen moet dat toch ook lukken lijkt me.

Japan?

Ken je de film lost in translation? Vooral kijken, voorpret gegarandeerd. Zelf zie ik al tegen weer tegen het voorjaar op. Zo'n klus, alle bladeren uit het zwembad vissen.

Reizigster

Reizigster

03-10-2017 om 17:19

keuzestress en perfectionisme

Je schrijft "het kiezen van een vakantie bezorgt mij veel stress".

Ik vind je niet verwend hoor. Waarschijnlijk omdat ik het herken. Nee, je probleem zit op een ander vlak.

Ik ben gek op reizen, maar heb het ook vaker moeilijk (dus niet stressloos) gehad als ik keuzes moest maken b.b.t. een vakantie.

Jij denkt volgens mij juist "ik ga niet zo vaak, ik geef best veel geld uit, dus dan MOET het goed zijn."

Zo leg je heel veel druk op jezelf.

NB Ik heb vaak stress ervaren omdat ik voor het geld dat ik uitgaf Dan ook wel het beste dat er was wilde hebben, ook geen makkelijke opdracht aan mezelf.

Het zit dus in jezelf. Je kunt het veranderen door je eigen verwachtingen bij de stellen.

Wat je ook boekt, 100% garantie dat het "perfect" is krijg je niet. Dus wat je diet is: o.b.v. de Ken is die je hebt (via websites) en met her budget dat je hebt, en evt. met de tijd die je beschikbaar hebt om de Reid Te organiseren, een keuze maken die OP DAT MOMENT een Goede lijkt (NIET de beste!).

Reizigster

Reizigster

03-10-2017 om 17:27

Japan

Je wilt dus graag naar Tokyo.

Wat ik zou doen als ik jou was: neem contact op met die reisbureaus en kijk eerst op hun sites om je een beetje te oriënteren wat er in Japan te doen is en of je alleen Tokyo wilt zien of toch iets erbuiten. Daarna bel je ze en bespreek je jouw ideeën /wensen en vraag je hun tips wat zij jou zouden adviseren.

Dan vraag je van beide offertes.
Misschien kan je goedkope(te) vluchten vinden door over te stappen en / of door bijv. uit Düsseldorf te vertrekken. Kan met 3-4 personen soms honderden tot wel 1600 euro schelen (heb ik wel eens gehad).

Als het je dan tegenvalt, kan je naar een actief reizigersforum gaan waar ze per land georganiseerd zijn en kan je daar naar tips zoeken of tips vragen of voor minder geld niet minder kwaliteit te krijgen.

Jammer dat je geen familielid of vriendin hebt die wil helpen. Helaas, ik heb geen tijd .

Succes.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-10-2017 om 17:27

Yep keuzestress en perfectionisme

Daarom ga ik dus overal 2x naartoe. De tweede keer doen we alles goed wat de vorige keer fout ging.
Ik heb altijd veel wensen en hou niet van verplicht huiswerk maken om op vakantie te kunnen gaan, dus ik zoek heel veel pas ter plekke uit. En ja, dan mis je wel eens wat.
Sinds ik weet dat nog een keer terug ga ben ik daar een stuk relaxter onder.

En als je Japan echt te duur vindt om 2x naartoe te gaan: dan moet je echt georganiseerd gaan. Of vooraf goed googlen. Je leert het meest van de missers van anderen. Heb je al eens gegoogled op 'reisverslag Tokyo'?
Ik weet nu bijvoorbeeld dat ik niet tijdens Franse herfstvakantie naar DP moet....

Triva

Triva

03-10-2017 om 17:29

reizigster

Om te kijken wat er daar te doen is zou ik dus eerst eens een goede reisgids kopen.

(overigens ben ik nog aan het bijkomen van de reactie van Kenfan ...)

Angela

Angela

03-10-2017 om 19:27

Spijker op zijn kop Reizigster

Ik denk inderdaad dat jij het het beste omschrijft, ik ben inderdaad perfectionistisch en ga inderdaad echt niet vaak op vakantie en meestal niet ver. Ja één keertje naar New York en verder altijd in europa. Ik zou echt heel graag een keertje Tokyo willen zien, maar heb geen gigantisch budget, dus ik moet wel op de uitgaven letten, vandaar dat 'zomaar' boeken ook weer geen optie is.

Hmmm tja, de bladeren uit het zwembad vissen Ik weet dat ik al meerdere keren voor zeurpiet en verwend ben uitgemaakt, jammer, want het is inderdaad een luxeprobleem, of helemaal geen probleem, sommige mensen gaan nooit op vakantie, dus wat zeur ik? Maar goed, zo kan je heel veel wel elimineren tot 'onzin' toch?
Ik ben verder wel blij met de tips hoor en ga er ook echt wat mee doen, en misschien nog wel een jaartje extra sparen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.