Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Kaaskopje

Kaaskopje

26-01-2017 om 10:50

De brief van Rutte

Zo Ad Hombre, nu kun je on topic.

"We voelen een groeiend ongemak wanneer mensen onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid. Mensen die zich niet willen aanpassen, afgeven op onze gewoontes en onze waarden afwijzen. Die homo’s lastigvallen, vrouwen in korte rokjes uitjouwen of gewone Nederlanders uitmaken voor racisten. Ik begrijp heel goed dat mensen denken: als je ons land zo fundamenteel afwijst, heb ik liever dat je weggaat. Dat gevoel heb ik namelijk ook. Doe normaal of ga weg."

Ik vind dat hij hier zelf iedereen over een kam scheert. Hij wekt de suggestie dat het hier alleen om immigranten gaat die hier als vluchteling naartoe zijn gekomen. Maar de irritante vlogger of plurk die homo's lastig valt is niet vanzelfsprekend een vluchteling, maar waarschijnlijk vooral een hier geboren persoon. Die kunnen niet weg, daar is Rutte ook minister president van. Rutte doet dus hetzelfde als Wilders, hij zet mensen op het verkeerde been voor zijn eigen gewin.


Sally MacLennane

Sally MacLennane

26-01-2017 om 11:13

wat doen we met Nederlanders?

Ik ken teveel Nederlanders "van vreemde smetten vrij" die ook andere mensen uitjouwen of uitmaken voor iets minder leuks. Denk aan de opmerkingen die vrouwen met flinke borsten te horen krijgen. Of mensen (met name vrouwen) met stevig overgewicht (been there, helaas). Vrouwen die het prettig vinden hun haar goed kort te knippen.

Ik ken Nederlanders die het goedkeuren dat mensen/kinderen die net even anders zijn, gepest mogen worden, want "ze lokken het zelf uit". Vraag het mijn autistische kinderen maar.

Ik heb Nederlanders op televisie gezien die vrouwen een piemel toewensen als die het niet met hen eens zijn.

Er zijn Nederlanders die varkenskoppen ophangen, burgemeesters en wethouders bedreigen onder het mom van "hun luistere niet". Nederlanders die hun buren stevig bedreigen om kleinigheden. Nederlanders die verkeersregelaars aftuigen, desnoods tot de dood er op volgt. Nederlanders die om niets hun grote smoel opentrekken want stel je voor dat iemand het een beetje beter krijgt of een beetje sneller is.

Het is fout om vrouwen in korte rokjes na te jouwen of homo's te discrimineren. Maar wat doen we met de vele Nederlanders die geen haar beter zijn? Mogen die alsjeblieft ook oprotten?

Jackie

Jackie

26-01-2017 om 11:19

inderdaad niet vanzelfsprekend een vluchteling

Ik denk ook dat de irritante vloggers of homo-belagers vaker de 2e generatie migranten zijn die bij wijze van het lef hebben om zulk gedrag te vertonen. "Ben gewoon Nederlander, mij kunnen ze toch niks maken" -mentaliteit. Een uit oorlog gevlucht persoon die na een zware reis Nederland heeft weten te bereiken zou minder gauw risico's nemen lijkt mij. Maar dat is mijn indruk hoor. En inderdaad de groep waar men het meest last van heeft kan je ook niet wegsturen. Pim Fortuyn zei ooit in een interview: terug naar Marokko? Nee, het zijn irritant rotjochies, maar wel ónze rotjochies. Maargoed ik dwaal af.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:24

Kaaskopje

"Ik vind dat hij hier zelf iedereen over een kam scheert."

Nee hoor, hij richt zich tot de 'mensen [die] onze vrijheid misbruiken om hier de boel te verstieren, terwijl ze juist naar ons land zijn gekomen voor die vrijheid'. Mensen die dat niet doen worden *niet* aangesproken.

Niks mis mee. Maar de PC-goegemeente wil natuurlijk het liefst dat er helemaal niemand wordt aangesproken, want dat is *niet aardig*. Dus iedere gelegenheid om iemands woorden verkeerd weer te geven wordt met beide aangegrepen om het hele verhaal te torpederen.

Ik vermoed dat het aantreden van Trump wel wat meer ruimte gaat bieden voor dit soort uitspraken en discussies zoals die in de balie. Dat lijkt me heel goed, die heilige huisjes moeten omver en we moeten onbevangen kunnen praten over hoe we willen dat NL er over 100 jaar uitziet.

Jackie

Jackie

26-01-2017 om 11:25

Sally MacLennane

Precies. Zulk gedrag is fout, wie of wat je ook bent. Gelijk gedrag gelijk beoordelen. Moeten criminelen weg? Oke dan wel álle criminelen. Waarom mag de helft blijven omdat ze geen buitenlandse ouders hebben?

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:27

Sally

"Maar wat doen we met de vele Nederlanders die geen haar beter zijn? Mogen die alsjeblieft ook oprotten?"

Prima hoor, je moest eens weten wie ik liever kwijt dan rijk ben. Om te beginnen iedereen met een pitbull in huis. Maar je moet wel even in de gaten houden of ze ergens heen kunnen.

Het voordeel van de aso-moslims (let op: ik scheer ze hier niet over een kam) is dat ze zonder uitzondering twee paspoorten hebben, dus ze kunnen zo weer terug naar hun eigen thuisland waar alles heerlijk op hun manier is ingericht.

Jackie

Jackie

26-01-2017 om 11:30

Oke dus:

"Jullie zijn allemaal crimineel en ongewenst. Gelukkig heeft een deel van jullie toevallig twee paspoorten, dus die sturen we weg. De rest mag blijven. Ook al zijn jullie geen haar beter."

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:34

Jackie

Leuke parafrase, maar daar komt het wel op neer. Pragmatisme noemen we dat. Of schandelijke fascistische rassendiscriminatie en gedwongen deportatie naar gelang je politieke orientatie. Laat me raden, jij kiest vast voor de tweede lezing...

Het is natuurlijk ook geen toeval dat die mensen twee paspoorten hebben. Ze vinden het wel lekker om terug te kunnen, want ze voelen zich hier vaak toch niet echt thuis.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:39

Sally

"Ik heb Nederlanders op televisie gezien die vrouwen een piemel toewensen"

Ik wens ook iedere vrouw van harte een piemel toe. Erg fijn om er een in de buurt te hebben, tenminste dat begrijp ik van mijn vriendin

Jaina

Jaina

26-01-2017 om 11:43

Ad Hombre

Ik hoor al 10 jaar weinig anders dan discussies over moslims, immigranten, islam, cultuur, integratie en dergelijke. Misschien dat er ooit heilige huisjes waren op dat gebied maar die staan al heel lang niet meer overeind. Er is de afgelopen jaren al ruim baan gegeven aan allerhande meningen over dit onderwerp. Zoveel ruimte dat je bijna zou vergeten dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking niet op de PVV en aanverwanten stemt. Dus of er meer ruimte hiervoor zal komen dankzij de verkiezing van Donald Trump waag ik te betwijfelen want er is al bijzonder veel ruimte voor die discussie.

Jackie

Jackie

26-01-2017 om 11:46

Neuh

Zo zou ik het niet noemen. Maar gewoon: oneerlijk. Want als je rechtvaardig wilt zijn moet je dan maar eerst een manier vinden om die andere groep ook weg te sturen.

Ik denk trouwens dat degenen die het 'wel lekker' vinden om terug te gaan al terug zijn. Ik woon ook sinds enkele jaren in het geboorteland van mijn ouders (niet dat ik me ooit heb misdragen, heb netjes gestudeerd en zo) omdat ik vind dat dit land beter bij mijn levensovertuiging past. Wat andere zaken betreft voel ik me dan hier weer een vreemdeling, ben toch ook echt nog Hollands. Ik wou dat ik in twee landen tegelijk kon zijn.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:47

Jaina

"Ik hoor al 10 jaar weinig anders dan discussies over moslims, immigranten, islam, cultuur, integratie en dergelijke. Misschien dat er ooit heilige huisjes waren op dat gebied maar die staan al heel lang niet meer overeind. Er is de afgelopen jaren al ruim baan gegeven aan allerhande meningen over dit onderwerp. Zoveel ruimte dat je bijna zou vergeten dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking niet op de PVV en aanverwanten stemt. Dus of er meer ruimte hiervoor zal komen dankzij de verkiezing van Donald Trump waag ik te betwijfelen want er is al bijzonder veel ruimte voor die discussie."

Dat waag ik toch te betwijfelen, want vanwaar dan die overspannen reactie dat Rutter alle moslims over een kam zou scheren, want hij evident niet doet?

Vanwaar die opschudding over de Balie discussie?

Nee, er zijn nog hele PC-volksstammen die bij het minste of geringste 'fascisme' beginnen te roepen.

Dat die mensen vinden dat er *teveel* ruimte is voor die discussie, dat wil ik wel geloven.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 11:54

Jackie

"Ik woon ook sinds enkele jaren in het geboorteland van mijn ouders (niet dat ik me ooit heb misdragen, heb netjes gestudeerd en zo) omdat ik vind dat dit land beter bij mijn levensovertuiging past."

Lekker hoor dat je die keus hebt, die heb ik en al die andere Nederlanders met 1 paspoort helaas niet. Nou ja, we kunnen tegenwoordig in heel Europa terecht (voor zolang dat duurt), da's al heel wat

Jackie

Jackie

26-01-2017 om 12:06

zeker fijn

Maar mijn punt is: die groep waar we het over hebben vindt het denk ik juist in Nederland 'wel lekker'. Moeten ze in Marokko niet mee aan komen hoor, agenten treiteren. Krijgen ze zo een pak slaag en is het snel afgelopen. Het is alleen zo hypocriet dat dit soort lui voor autoriteiten in 'eigen' land veel meer respect heeft dan 'die ongelovige honden van een Hollandse agenten'. Er zijn er echt een hoop die zo denken. Zo jammer.

rode krullenbol

rode krullenbol

26-01-2017 om 12:06

Maar Kalimero!

Je kunt ook op de Nederlandse Antillen terecht, hoor. Hoef je niet eens per se een andere taal te leren!

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 12:12

Is niet zo simpel als even naar een andere stad verhuizen, maar goed, het is te doen. Dat dachten vrienden van mij tenminste. Ze waren van origine afkomstig van Curacao, dus dat lag voor de hand. Baan geregeld en verhuisd. Ze waren net een jaar weg toen ze met hangende pootjes weer terugkwamen. Het was zo corrupt...

rode krullenbol

rode krullenbol

26-01-2017 om 12:24

Tsja ...

Als het gaat om vanuit Nederland emigreren naar minder corrupte landen zijn zij gelijkberechtigd ten aanzien van mensen zoals jij en ik. Dat hoeven ze niet "met hangende pootjes" te doen. Zij zouden een dergelijke keus met goede moed dienen aan te gaan. Of er maar beter van afzien.

Jaina

Jaina

26-01-2017 om 12:32

Ad Hombre

Maar waar zit die ruimte dan die je zoekt dan? Waar is er nu geen ruimte?

Op internet maar ook in de traditionele media kun je dit debat al lang vinden en lees ik genoeg opinies die alles van verschillende kanten berichten.
In de politiek is deze kant van het debat ook lang vertegenwoordigd door de PVV en deels ook door de SGP en VVD. Zelfs de meer linkse partijen en midden partijen laten zich tegenwoordig regelmatig kritisch uit over de integratie.
Ik zie zelf dus niet in welke kringen er geen ruimte is voor een debat over immigratie en integratie.

En natuurlijk komen er ook reacties op die brief van Rutte, positieve, negatieve, cynische. Dat is nu juist een kenmerk van een discussie. Je kan nooit verwachten dat iedereen het met die brief eens gaat zijn of zo'n brief passend vind. Maar het feit dat die brief geschreven wordt zegt al iets over het feit dat die ruimte voor een debat er is.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 12:36

Jaina

Het komt, dat is waar...

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 12:44

Maar ondertussen...

is er pas nog iemand veroordeeld omdat hij zijn voorkeur voor minder Marokkanen uitsprak.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 12:46

Terwijl...

Niemand je een strobreed in de weg zal leggen als je je voorkeur voor minder *Amerikanen* uit zou spreken.

Dus wat rechtvaardigheid betreft...

Sally MacLennane

Sally MacLennane

26-01-2017 om 12:46

Maar...

...wat doen we met de geboren en getogen volbloed Nederlander die zich niet weet te gedragen, die vrouwen lastig valt (misschien niet op straat, maar wel bijvoorbeeld op de werkvloer, bij het uitgaan en zo), die zijn grote smoel opentrekt als hem/haar iets niet bevalt, meteen dreigende taal uitslaat, ervoor zorgt dat mensen hun werk niet naar behoren kunnen uitvoeren?

Dit gedrag is niet exclusief van "kutmarokkaantjes en haatbaarden".

Waar sturen we de aso Nederlanders heen?

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 12:48

Sally

"Waar sturen we de aso Nederlanders heen?"

Asowijken hadden we daarvoor bedacht.
Warm voorstander van!

rode krullenbol

rode krullenbol

26-01-2017 om 13:37

Asowijken, Ad?

Ik vraag het me af: is dat niet wat je noemt oude wijn in nieuwe zakken?

Jouw concurrenten ter linker zijde van het politieke spectrum zijn jou en de PVV immers ruimschoots voor geweest?

Ik zou bijna de foute grap maken: "En ben je niet bang dat nu juist jouw zogenaamd nette soortgenoten in die asowijken thuishoren?" Fout, omdat elk mens het verdient individueel te worden beoordeeld.

In plaats daarvan druk ik je op het hart vooral ook rekening te houden met het niet uitkomen van jouw dromen: wat als die hele "patriottische lente" niet doorgaat? Waar ga je dan heen met al die frustratie van je?

rode krullenbol

rode krullenbol

26-01-2017 om 13:50

Saillant 'detail'

Een van die asowijken in Amsterdam Noord is in de oorlog door de nazi's gebruikt om Joden in op te sluiten.

Ad Hombre

Ad Hombre

26-01-2017 om 13:57

"Een van die asowijken in Amsterdam Noord is in de oorlog door de nazi's gebruikt om Joden in op te sluiten."

Ah, gelukkig, er begint er weer een over Joden en nazi's. RK nog wel. Ze gebruikten ook nog treinen die nazi's, en NS staat voor Nationaal Socialiseten. Toeval? Lijkt me niet!

Goed dat je erover begon, RK!

Voorbeeldfunctie

Heeft Mark Rutte, ongeacht de boodschap, met die populistische woorden sowieso niet ingeboet aan geloofwaardigheid? Een minister-president heeft een voorbeeldfunctie en kan niet publiekelijk zeggen dat een groep mensen beter kunnen oprotten. Dat is een uiting van machteloosheid, zwakte. Het geeft een blijk van angst voor de komende verkiezingen.

Is Mark Rutte bang net zo'n knieval te gaan maken als de PvdA?
Dergelijk taalgebruik is voer voor leiders zoals Buma of Roemer. Best dom en simpel.
Nu is dit een uitspraak ten nadele van een groep mensen die de maatschappij niet ter goede is en alleen maar geld kost, al was het maar vanwege het frequente ingrijpen van de politie.
Welke groep volgt?

Er is altijd een groep mensen die de maatschappij eerder kost dan oplevert, denk maar aan zorgkosten.
Hoe pakken we die zorg op? De woorden van Mark Rutte komen respectloos over. Elk probleem dient met respect behandeld te worden. Anders weet je niet of jij tot de volgende groep behoort die kan oprotten.

Asowijken?

Is het niet zinvoller de 'speciale vorm van diensplicht voor jongeren die op het verkeerde pad terecht gekomen zijn'' nieuw leven in te blazen? Dat geeft minder overlast in de woonwijken en de jongeren kunnen iets nuttigs leren.

Jaina

Jaina

26-01-2017 om 16:22

Stemmen

Natuurlijk is die brief enorm krom en weinig genuanceerd. Hier spreekt geen staatsman maar iemand die verkozen wil worden. Rutte hoopt natuurlijk stemmen bij de PVV weg te halen. En als dat mocht lukken dan vind ik dat prima. Ik heb liever nog eens 4 jaar Rutte dan Bruin 1.
Het is niet mijn droomkabinet maar ik vind dat ze het gemiddeld de afgelopen jaren allemaal heel redelijk hebben gedaan. Bepaalde beslissingen ben ik het uiteraard niet mee eens maar dat is altijd zo.
Maar uiteraard is die brief weinig charmant, niet genuanceerd en een vrij bot communiatiemiddel. Het is echter verkiezingstijd en dan stelt men zich altijd wat harder en botter op in de hoop stemmen te trekken.
Mij spreekt dat niet aan maar genoeg mensen blijkbaar wel.

Asowijken

Briljant plan. Dat politiek correcte woonscholen nooit ergens toe geleid hebben kunnen we buiten beschouwing laten. De ghettovariant leidde immers precies tot het minder, minderdoel wat de initiatiefnemers voor ogen stond.

We bouwen er een muur omheen, en de kosten houden we in op de uitkering. En af en toe mogen de voedselbank en het Rode Kruis er een pakketje overheen werpen. Niet te vaak, natuurlijk.

Ik zie wel toekomst in een departement voor Volkshuisvesting en Veiligheid in Bruin 1 met Harry Mens als minister.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.