Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Olivia

Olivia

08-11-2016 om 12:28

Amerikaanse verkiezingen

Ik vind het best spannend, de Amerikaanse verkiezingen. Ik betrap mij erop dat ik steeds op diverse nieuwssites kijk hoe het staat met de strijd tussen "crooked" Hillary en Donald "grab them by their pussy" Trump, ook al heb ik mij verbaasd over de hele campagnetijd. Ben ik de enige?


Kaaskopje

Kaaskopje

08-11-2016 om 12:48

Alleen op sites?

Ik kijk ook op tv als het erover gaat. Ik mag hopen dat het Clinton wordt, wat er dan ook mis is met en aan haar. Het kan nooit erger zijn dan wanneer Trump wint.

Ik heb wel vaker een béétje de presidentsverkiezingen gevolgd, maar bij Obama was ik héél erg geïnteresseerd en nu weer.

Charis

Charis

08-11-2016 om 14:33

Jazeker

Vind het ook wel een spannend. Je kunt je eigenlijk niet voorstellen dat iemand als Trump kan winnen, maar die kans is er natuurlijk wel degelijk

Heeft iemand gisteren op NPO2 die documentaire over Clinton en Trump gezien? Erg interessant om te zien wat hen (politiek) gevormd heeft.

Door het tijdsverschil moeten we hier nog even geduld hebben voordat het duidelijk is helaas ...

olivia

olivia

08-11-2016 om 16:12

niet op tv

Ik ben op plekken waar ik geen tv kan kijken op dit moment. Vanavond wel. Ik had die documentaire willen zien maar ik was niet in de gelegenheid te kijken.
Het zijn allebei niet de meest ideale kandidaten maar ik heb meer vertrouwen in Clinton.
Ik begreep dat de eerste exitpolls komen als de stemlokalen dichtgaan. Ik weet niet of het meteen na sluiten van de eerste lokalen of dat alle lokalen gesloten moeten zijn.

Channel ?

Het is maar naar welke channel je surft.

https://fd.nl/economie-politiek/1150005/de-vs-zijn-terug-in-de-tijd-van-de-robber-barons

Het is maar de vraag wie van de twee dit kan aanpakken.

spanning

Ik had vanochtend een klus die mijn aandacht opslokte, maar sinds die achter de rug is merk ik dat ik om de haverklap langs allerlei sites surf in de hoop op nieuws. Wat complete onzin is, want ik weet niet wanneer de eerste stemlokalen sluiten, maar vast niet voor middernacht NL tijd, als ik toch op éen oor hoop te liggen.

In de afgelopen jaren zijn er twee buitenlandse verkiezingen geweest die ik met meer dan gewone belangstelling heb gevolgd, het Schotse referendum over afsplitsing, en het referendum over de Brexit. Bij die eerste verkiezingen was de voorspelling een nek-aan-nekuitslag. Uiteindelijk won het 'blijf' kamp met een marge van zo'n tien procent (55-45). Bij die tweede was iedereen het er geloof ik wel zo'n beetje over eens dat 'men' toch niet voor Brexit zou stemmen. Een groot deel van het 'blijf'electoraat bleef uit gemakzucht thuis, en we weten hoe dat afliep.

Ik hoop nu maar van harte dat het feit dat de voorsprong van Clinton in de peilingen de laatste tijd is gekrompen, ertoe leidt dat de mensen die tegen Trump zijn de moeite nemen om te komen stemmen. Maar waar je in Europa nog kan roepen 'kom stemmen, mensen, het onvoorstelbare kan gebeuren, zie Brexit', lijkt de kans me groot dat de meeste inwoners van de VS geen benul hebben van dat hele Brexit-verhaal en daarin geen aansporing zien om van hun gat af te komen. Als daartegenover dan een hele groep mensen staat die het wel de moeite waard vindt om op te komen om 'de elite' een poepie te laten ruiken, dan vrees ik met grote vreze...

Kijk, als ze in minilandjes als Tuvalu of Trinidad & Tobago een idioot als hoofd van de regering kiezen dan heeft de rest van de wereld daar betrekkelijk weinig last van. Maar de Amerikaanse verkiezingen, dat is andere koek.

Ik denk dat ik morgen na het opstaan onmiddellijk de tv aanzet, nog voor het douchen.Hoewel, waarschijnlijk hoeft het niet omdat mijn partner altijd eerder opstaat en ongetwijfeld ook al direct naar het nieuws gaat kijken om het mij vervolgens te vertellen.

Groeten,

Temet

Kind mee

Hier gaat het eerst nog even over de kwestie Monasch want de aanloop van de Nederlandse verkiezingen is natuurlijk ook al begonnen. Marcel Levi en Ab Klink over marktwerking in de zorg van Buitenhof.
Over de Amerikaanse verkiezingen heb ik het zo min mogelijk want zoon raakt wat extreem door het gedoe en begint dan prompt over de derde wereldoorlog die aanstaande is of we krijgen een meningsverschil over de paranoide complottheorien over Hillary die mensen zou hebben laten vermoorden. Nou afgezien van Osama Bin Laden dan.
Twan Huys bij DWDD meldt dat Amerikanen ook met kinderen het stemlokaal ingaan en dat is natuurlijk ook een goeie voor ons voor komend voorjaar.
Ik nam mijn kinderen ook mee om te laten zien hoe belangrijk stemmen is, maar dan krijg je thuis uiteraard ook de discussies als ze ouder worden.

Exit polls

http://www.huffingtonpost.com/
Ik kan nog geen exit polls vinden maar de Huffington Post blijft met haar forecast van mening dat de kans dat Hillary Clinton president wordt 98 procent is!

Hoe de verkiezingen te volgen vanuit je warme bed

http://www.hpdetijd.nl/2016-11-08/zo-volgt-u-de-amerikaanse-verkiezingsuitslag-vannacht-vanuit-bed/

"Twitter
Welke Twitteraccounts zijn de moeite waard? Allereerst natuurlijk de Twitter van Trump en van Clinton zelf. En volg vooral de hashtag #ElectionDay, het Twitteraccount US Election 2016 en de Nederlandse account Verkiezingen VS. Verder zijn Amerikaanse journalisten als Brianna Keilar, Ryan Lizza en Nate Silver de moeite waard om in de gaten te houden.

En ook Nederlandse correspondenten twitteren er op los vandaag. Tips: Erik Mouthaan, Eelco Bosch van Rosenthal en Charles Groenhuijsen."

Goede suggesties. Overigens ook de website van de Washington Post.

http://www.pravdareport.com/news/world/americas/08-11-2016/136089-trump_clinton-0/

De Russen voorspellen ook dat Hillary gaat winnen.
"Trump is USA's antique hero. Clinton will be next president.
One can be sure for 100 percent that Hillary Clinton will be the next President of the United States of America."

Niet in je warme bed


https://www.youtube.com/watch?v=EGJ7VEVMJzI

Wie zich aangemeld heeft zit in Nieuwspoort voor de Amerikaanse verkiezingsnacht. Maar er is ook een live uitzending.

Lynna

Lynna

09-11-2016 om 03:17

Iemand nu aan het kijken?

Ik vind het wel spannend hoor, kon al niet zo goed slapen en ben maar beneden gaan zitten om te kijken. Zit eigenlijk te wachten op de uitslag in Florida, maar als ik op hun stemmenpagina kijk kan ik net zo goed naar bed gaan. Want Trump staat ook daar voor.

Alison

Alison

09-11-2016 om 03:38

De Apocalyps

wordt het hier genoemd als Trump wint En het ziet er niet goed uit voor de wereld. Hij staat nu voor

Lynn

Lynn

09-11-2016 om 04:38

ik vrees

dat Trump wint.

Zag laatst een programma van Jense in de VS over de verkiezingen. Was een man die "een methode" heeft om de verkiezingen te voorspellen. Kon dat daarmee ook met terugwerkende kracht "berekenen" voor voorgaande jaren maar heeft het inmiddels ook 6x vooruit voorspeld.

Altijd gelijk gehad sinds begin 20e eeuw behalve in 1960.

Volgens hem wint Trump...

Gaat niet goed

Behalve dat ze in Californië wiet hebben gelegaliseerd, moet je hier in Nederland eens om komen, staat Donald Trump voor na het winnen van swingstates.
244 voor Donald en 215 voor Hillary. Zover is het nu.

Beurzen

In Azie en Australie beginnen de beurzen al te kelderen.

't Is gebeurd geloof ik

Wisconsin is Trump, twittert Bosch van Rosenthal.
President Trump...

Triva

Triva

09-11-2016 om 07:33

hmm

Ik ga nooit meer naar bed geloof ik als er verkiezingen, referenda etc zijn. Het loopt altijd verkeerd af...

Kan iemand in een paar punten samenvatten (of jatten van internet) wat het voor de wereld betekent als Trump president wordt ipv Clinton?

Trivia zoals stevie wonder zei...

Het is ala mij een auto laten besturen....

maria

maria

09-11-2016 om 08:06

shock

Ik ben zo verbijsterd, dit bestaat toch niet?
Hoe is het mogelijk, dat hij zo veel stemmen krijgt?

Pirata

Pirata

09-11-2016 om 08:13

de media

Ik denk dat er een vetekend beeld van de populairiteit van Trump is ontstaan in de media.
Mijn hemel, wat zal die gek allemaal gaan aanrichten in de VS en in de wereld?

maria

maria

09-11-2016 om 08:17

los van

media of wat dan ook kan ik me er gewoon helemaal NIETS bij voorstellen dat mensen echt serieus gaan voor zo'n raar mannetje als wereldleider. Dat is toch gewoon bezopen??

Pirata

Pirata

09-11-2016 om 08:24

sommige mensen

Sommige mensen zijn er kennelijk niet op vooruit gegaan onder Obama, dat wreekt zich nu op Clinton. En Amerikanen zijn nu eenmaal anders dan Europeanen. Kijk eens naar de toestanden rondom wapens. Ze beschouwen het daar als een recht om wapens te dragen om zich te verdedigen. Cowboy-taferelen. Die mensen stemmen Trump.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

09-11-2016 om 08:27

dit is democratie

Ja, dit is ook democratie. Ook iemand als Hitler is ooit democratisch aan de macht gekomen. Democratie heeft niet alleen maar voordelen.

Ik las dat de site van de Canadese immigratiedienst al overbelast is...

My god, wat gaat dat worden. Poetin in Rusland, Trump in de VS. Dat gaat explosief worden.

vlinder72

vlinder72

09-11-2016 om 08:35

clinton

Amerikanen hebben een vreselijke hekel aan Clinton. Met een andere democratische kandidaat had het er heel anders uit kunnen zien.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

09-11-2016 om 08:41

ijsvogeltje

En wij straks Wilders...

Dit gaat zo tegen alles in wat voor mij belangrijk is. Haat, geschreeuw, dreigen...

Zachtr heelmeesters zijn ook niet goed, maar dit is het andere uiterste.

Triva

Triva

09-11-2016 om 08:48

grrmbbll

Net als bij de Brexit: mensen die voor Clinton waren zijn teveel thuis gebleven in swing-states en gingen wel in de staten die al voor Clinton waren en huppekee daar gaan we.

Clinton was geen goede kandidaat als democraat maar ik dacht dat ze het wel zou redden tegen Trump. Huzarenstukje noemen ze het net op NPO1.

Trump versus Clinton

Zeven jaar geleden stemden de Amerikanen voor een democraat met grote beloftes. Er kwam geen voorspoed. Amerikanen die daar midden in leven, worden ermee geconfronteerd. Wij niet.
Dus waarom zou een andere democraat het wel lukken? Alleen omdat ze een vrouw is?

Vroeger waren er republikeinen zoals een pindaboer of zelfs een acteur die Amerika heeft geleid. De pindaboer bereikte zelfs vrede tussen Israel en Egypte. Het is dus maar de vraag of een republikein veel slecter is dan een democraat. Het is duidelijk gebleken dat een democraat ook een zakkenvuller is ook al roepen ze dat ze zo sociaal zijn.

Achter iedere president zit een grote groep raadslieden. De president is eigenlijk maar een woordvoerder die zich laat informeren door zijn achterban. Zo te concluderen, heeft het volk minder vertrouwen n de adviseurs uit de democratische keuken gekregen en mag Trump laten zien dat hij net als die acteur en die pindaboer, iets goeds kan doen.

http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/01/10-statistieken-bewijzen-7-jaar-Obama-een-drama-voor-de-VS

Vesper Lynd

Vesper Lynd

09-11-2016 om 08:56

Keerpunt

Misschien moet de wereld even door een nieuwe dip. Oekrainereferendum, brexit, Trump, je ziet overal het populisme, de onverdraagzaamheid en intolerantie oprukken. Bij de teams van Clinton en Trump viel me op dat bij Clinton vooral jongeren stonden, en bij Trump oudere blanke (goed gevoede) mensen. Zo was dat ook bij brexit.
Hopelijk gaat de wereld niet stuk voordat het tij weer keert.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

09-11-2016 om 09:14

Juist Vesper

Dat hoop ik ook.
Zou het een kwestie zijn van wachten op de nieuwe generatie, die meer verstand in z'n hoofd heeft?

Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat er mensen zijn die gaan stemmen op iemand die zulke erge dingen zegt. Zouden ze dat dan gewoon okee vinden? Ik kan het ook niet laten om de link met Wilders te leggen. Vinden deze mensen zichzelf dan zo belangrijk en zielig dat het ze niet boeit dat er complete bevolkingsgroepen ontzettend geschoffeerd worden?

Sally

Niks Wilders. Leve het systeem van evenredige vertegenwoordiging: in dit land hebben er altijd meer mensen niet op Wilders gestemd dan wel op hem, en dat gaat niet veranderen. Hij kan wel de grootste partij krijgen (staat nog te bezien, maar het kan), maar een absolute meerderheid halen zit er echt niet in. Hij zal dus een coalitie moeten sluiten. Zeer grote kans dat niemand daaraan wil beginnen (de meest voor de hand liggende coalitiepartners hebben nog een kater van de gedoogsteun) en als er toch een coalitie gesmeed zou worden blaast de hele boel in no-time op, want Wilders heeft nog niet genoeg capabele mensen om een biljartvereniging te besturen, laat staan een land. Het liefst zou hij vermoedelijk alle departementen zelf doen, maar zelfs hij zal inzien dat dat niet gaat. Dus of lange formatie waarna 'gewone'coalitie zonder PVV, of lange formatie waarna vechtcoalitie met PVV, kabinetscrisis, verkiezingen met verlies voor Wilders, en daarna business as usual.

En aan dat lichtpuntje houd ik me dan maar vast ...

Groeten,

Temet

Ad Hombre

Ad Hombre

09-11-2016 om 09:21

Het resultaat van polarisatie

Je ziet het hier ook. Mensen hebben er genoeg van om steeds maar in de rechtsextreme hoek gezet te worden als ze hun zorgen kenbaar maken. Om te worden verketterd omdat ze hechten aan zwarte piet. Dan krijg je dit soort dingen. Net als bij de Brexit zie je dat mensen in peilingen iets anders zeggen dan ze uiteindelijk in het stemhokje gaan doen.

Als die polarisatie niet verdwijnt, als mensen niet leren om andermans meningen te accepteren dan gebeuren er nog ergere dingen en daar heeft niemand voordeel van.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.