Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ayla

ayla

06-08-2010 om 13:04

Vacuum verpakt brood op vakantie

over anderhalve week vertrekken we op vakantie naar Italie. Dochter met coeliakie miste vorig jaar op vakantie echt haar boterham 's ochtends. Nu had ik het idee bij de bakker 3 broden te laten snijden en in porties vacuum te laten trekken. Zou dat brood 2 weken goed blijven als het vacuum verpakt is?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Carmen

Carmen

06-08-2010 om 13:18

Haha!

Ik heb het nooit geprobeerd. Maar aangezien brood voornamelijk bestaat uit lucht is het volgens mij niet zo'n goed idee. Ik zie het voor me
Een heel brood, mits het stevig is, kan misschien wel.

Carmen.

vlinder72

vlinder72

06-08-2010 om 14:47

En gewoon vers meenemen?

Wij hebben voor onze moeilijk etende dochter met een ontzettende hekel aan wit brood (stokbrood en zo) vorig jaar gewoon een paar verse, bruine broden meegenomen. Die ter plaatse in de vriezer gestopt en vervolgens er voor haar steeds een paar boterhammetjes uitgehaald. Is dat geen mogelijkheid? Of hebben jullie op de plek van bestemming geen vriezer?

Rembrand

Rembrand

06-08-2010 om 15:51

En alternatief?

Het lijkt me dat het gaat schimmelen als het vacuüm getrokken is.
En het zal erg plat worden.
Is het geen idee om glutenvrije crackers,toast of ontbijtgranen mee te nemen ? Of je broodbakmachine ( als je die hebt ) en daar glutenvrij brood te bakken.
M.

Jessica O

Jessica O

06-08-2010 om 19:09

Zijn er..

geen voorgebakken broodjes? Ik meende mij te herinneren dat we die ook wel eens in de winkel hadden toen ik er nog werkte. Die zou je misschien mee kunnen nemen en er elke dag 1 of 2 voor haar bakken??

Succes ermee.

Jessica

Rembrand

Rembrand

06-08-2010 om 19:26

Moet je wel een oven hebben

Anders word het niks natuurlijk.
M.

Yta Chalne

Yta Chalne

06-08-2010 om 21:16

Probleem

Wat mij betreft zit het probleem al eerder; ik zou nooit en te nimmer een glutenvrij brood bij een bakker door de snijmachine laten snijden. Die machine wordt nooit schoon genoeg gemaakt om er niet flink ziek van te worden. Dus nee, ik zou er niet aan beginnen. Crackers inderdaad, en voorverpakt brood (is er niets van Schär wat ze lust?), en verder zoveel mogelijk ter plaatse kopen (ijs en fruit is ook eten

Yta Chalne

Yta Chalne

06-08-2010 om 21:17

En rembrand..

..er zijn voorverpakte glutenvrije direct eetbare broodjes te koop. Hoewel, het is maar wat je eetbaar noemt

Primavera

Primavera

07-08-2010 om 00:08

Huh? glutenvrije producten zat hier!

Italië is juist een zeer coeliakie-vriendelijk land. Het komt hier vrij vaak voor en artsen zijn er alert op. In iedere supermarkt en apotheek kun je glutenvrije producten krijgen, waaronder verschillende soorten brood en pasta. De producten die gemerkt zijn met een rode graankolf met een cirkel er omheen en een kriegel er doorheen zijn gegarandeerd glutenvrij. Zie hier: http://www.celiachia.it/dieta/marchio/progetto_marchio_spiga.aspx
Verder is er nog een hele lijst met restaurants, bars en andere eetgelegenheden die glutenvrij certificaat hebben (vaak heeft de eigenaar coeliakie) te herkennen aan de vignetten op de deur. Zie deze pagina (in het engels): http://www.celiachia.it/afcristoratori/en-ristoratori.asp
En mocht je dochter pizza willen eten er zijn ook een hele boel pizzeria's waren glutenvrije pizza's worden gebakken. Volg deze Engelstalige link:http://www.dspizzapoint.com/en/where-can-i-find-gluten-free-restaurants/39.html
Ze hebben op die site ook nog downloads voor de tomtom, waar je glutenvrij kan eten, hotels, bed & breakfast kan vinden, enz. , maar die is helaas alleen in het Italiaans.
Werkelijk glutenvrij eten naar Italië meenemen is bijna hetzelfde als water naar de zee dragen.
Mijn overbuurmeisje en vriendin van mijn dochter heeft coeliakie. Dus als je nog iets specifieks wil weten kan ik het zo voor je vragen. Zij weet waarschijnlijk wel tips over wat de smakelijkste producten zijn.
Groeten Primavera

Niet altijd zo bij bakker (yta)

Er zijn ook bakkers die gespecialiseerd zijn in glutenvrijbrood. Hier is in de regio een bakker die meerdere bakkerijen heeft en die heeft er 1 waar hij alleen glutenvrij brood en gebak bakt en snijdt. Die worden verpakt en verspreid over de verschillende bakkerijen die hij heeft en daar verkocht.
Hier zit hij te plaatse,maar er komen mensen kilometers ver omdat het zo lekker glutenvrij brood is...
groeten albana

ayla

ayla

07-08-2010 om 10:43

Reactie

vorig jaar waren we dus in Frankrijk en daar was geen brood te krijgen behalve het voorverpakte kleffe soort. Dat krijg ik nog niet eens naar binnen. We konden toen wel haar favo broodjes vinden en chocopops maar daar hield het mee op en na ruim een week had ze het daar wel mee gehad. Ze heeft toen de rest van de vakantie nauwelijks meer gegeten. Toen kregen we ook nog een mierenplaag waardoor ik alle chocopops kon weggooien. Thuis bak ik brood voor haar en vries dat per 3 sneetjes in. Ik ben echter bang dat als ik de dag ervoor 2 broden bak die de trip naar italie van twee dagen niet gaan overleven.
Ik weet dat Italie meer heeft op het gebied van coeliakie maar ze is nogal lastig en kritisch. Ik durf er dus niet op te vertrouwen dat ze het brood daar lust. En ik weet ook niet of er Gv bakkers in de buurt zijn.

Primavera, kun jij italiaans lezen. Mijn italiaans is nameijk erg roestig. Ik kom niet wijs uit de italiaanse coeliakie site. Ik weet dat ik bij de coop produkten kan kopen maar ik kan op de italiaanse coeliakie site nergens iets van bkkers ontdekken, we zitten in toscane in de buurt van Cellini.

Yta, de bakker is een speciale GV bakker net over de grens in Belgie ter hoogte van noord limburg, google maar eens op la petite gastronomie. Daar kun je brood bestellen en ze kunnen het per portie vacuum trekken. Ze hebben een heleboel, van limburgse vlaaien tot worstenbroodjes en pizza's

Primavera

Primavera

07-08-2010 om 11:34

Plaats?

Hallo Ayla,
Cellini is een veel gebruikte achternaam en straatnaam in hier in Toscane, maar ik kan geen plaatsnaam vinden die zo heet.
Je kunt glutenvrije producten krijgen in iedere apotheek (farmacia) en bijna iedere supermarkt (niet alleen de Coop, maar ook LeClrec, Carrefour, Esselunga, Pam, Standa, enz.)Brood, cracker, meel e.d staan wel bij elkaar in een speciaal schap, terwijl andere producten verspreid tussen de gewone staan.
In Toscane weet ik een helemaal glutenvrije bakkerij dichtbij Prato (die heet Sans Gluten). Geen idee of dat dichtbij is. Als ik weet waar jullie zitten kan ik wat gerichter in die buurt zoeken.
Groeten Primavera

ayla

ayla

07-08-2010 om 11:44

Primavera

goh, wat is ouders.nl toch geweldig

primavera, we zitten op camping Le cappane, volgens mij ligt dat in bibbona.

Marie E

Marie E

07-08-2010 om 14:08

Italië is zeer coeliakie-vriendelijk

Wij zijn net terug uit Italie en van onze NL-buren aldaar met kind met coeliakie hoorden we dat coeliakie daar veel meer voorkomt dan in NL en dat je bij iedere lokale apotheek echt alles kunt bestellen. Ook in restaurants kunnen ze er veel beter rekening mee houden. Volgens mij hadden de buren er ook glutenvrij brood, al is dat dan wel Italiaans brood dus anders dan wij gewend zijn.

Succes!

Le capanne

Hallo ,hier Groentje die ook op Le Capanne is geweest. Dat ligt in Marina di Bibonna en dat ligt weer heel dicht bij Cecina en daar is een ruime keuze aan grote en kleinere supermarkten. Op de doorgaande weg van de camping richting Cecina kom je een aan de linkerkant Pennywise( beetje Aldi gedachte) en een Conad tegen en ook een grote apotheek .In Cecina zelf zit een erg grote Coop en een Lidl en dan weer net buiten Cecina richting Cecina Mare een grote Eurospar. Geen idee of ze hebben wat je zoekt maar als ik dat zo lees hier gaat het vast lukken.

Primavera

Primavera

08-08-2010 om 19:54

Van het italiaanse coeliakie forum

Tips voor eten in de omgeving van het Italiaanse coeliakie forum:
Een goede pizzeria is 'La Ventola', die zich tussen het stadje Vada en La Mazzanta bevindt in de campingbuurt.
Italiaanse schiacciatina uit het handje (soort pizzabode-achtig brood, maar meer broodachtig en soms iets knapperiger, als je het nog volgt) op de boulevard van Marina di Ceciana bij 'Mangia e bevi'.
In Castagneto-Carducci heb je het restaurant 'Il vecchio Frantoio'.
In Castiglioncello de strandtent van 'Bagni Salvadori' hebben ze ook goede schiacciatine en 10 passen verder hebben ze glutenvrije visfrituur en andere lekkere dingen in 'Il Coccodrillo'.
Gegarandeerd glutenvrij ijs bij ijssalon 'Slap' in Marina di Cecina of in Rosignano Marittimo. (Dit weekend hadden ze trouwens in Rosignano Marittimo het jaarlijkse helemaal glutenvrij openlucht feest met barbecue).
Tussen Gabbro e Rosignano-Marittimo heb je dan nog het restaurant 'Vila Edera'.

In Livorno moet je bij 'Caciaia' wezen voor glutenvrij eten, maar ik heb nog niet doorgekregen om wat voor een eten het dan gaat. Ook in Livorno zit de pizzeria "All'improvviso Pizzeria" die in Maart dit jaar de eerste prijs heeft gekregen voor de 'lekkerste glutenvrije pizza van Toscane" met de pizza Marina.

Buurmeisje heb ik nog niet kunnen vragen, want die is dit weekend naar zee in ... Cecina. Dat is toevallig ook dichtbij waar jullie zitten, dus als ze terugkomt heb ik gelijk zeer 'vers' nieuws voor je.

Groeten Primavera

Primavera

Primavera

11-08-2010 om 13:52

Ayla, neem even contact op.

Ayla mail me even op unavera apestaartje gmail punt com.
Buurmeisje is terug, ze blijken daar in Marina di Cecina een vakantiehuis te hebben. Moeder brengt me zo dadelijk een lijst van de lekkerste producten en het lekkerste brood, die ik je dan kan doorsturen.
Ze gaan over twee weekenden weer naar dat vakantiehuis, wat dichtbij jullie plek is, en omdat ze altijd bonnen en glutenvrije producten die ze daardoor gratis bij de apotheek krijgt over heeft zou ze die je graag doorgeven als moeder van ook een dochter met coeliakie.
Ze bevestigde me verder dat je beslist een pizza bij de Ventola moet gaan halen, die volgens haar lekkerder zijn dan normale pizza's. Supermarktprodukten met het merk Coop erop zijn over het algemeen lekker en brood is dus het beste bij de apotheek. Het zijn pakjes met 5 of 6 sneden erin, niet wit, maar meer bruinbroodachtig, terwijl het niet echt bruin brood is. Hier heet dat meer granenbrood, maar dat is dus anders als het meergranenbrood in Nederland.
Verder is volgens haar ervaring vooral Toscane één van de beste vakantieplekken waar je naar toe kunt gaan als je coeliakie hebt.
Groeten Primavera

ayla

ayla

12-08-2010 om 08:24

Primavera

helemaal geweldig. Ik ga je zo meteen mailen

Gewoon schar brood

Meenemen. Doen wij ook altijd. Daarnaast zoeken we altijd op internet op waar je in de omgeving glutenvrij kunt halen. Maar italie is heel goed te doen. Bijna iedereen weet wat het is. Neem wel een vertaling mee. En anders de broodbakmachine. Ruikt ook nog lekker. Maar in italie kun je ook heel goed uit eten. Zelfs voor ontbijt!

Laat je echt het brood snijden bij een bakker? Wordt ze dan niet ziek?
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Sorry je reactie niet goed gelezen.

Is het qua smaak ook goed daar in belgie? Ik kom uit den haag. En wij gaan altijd naar leiden. Maar anders rijden we daar gewoon een keer naar toe. Heeft ze al eens bez gluten geprobeerd?dat is bijna te vergelijken met echt brood. Mijn man en kids vinden het heerlijk. Mojn man staat al 20 jaar op dieet. Dus nog van de citroen, cocos en boekweit tijd. Alleen als ze echt extreem gevoelig zou ik het niet doen. Kids en schoonmoeder kunnen er tegen maar man niet.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Primavera

Primavera

12-08-2010 om 13:09

Minilijstje voor italië-gangers met coeliakie

Volgens mijn buurmeisje zijn de lekkerste graanprodukten zonder gluten in de buurt van Marina di Cecina (maar zijn waarschijnlijk niet van mindere kwaliteit in de rest van Toscane):
Brood: merk Shär, tipe("Pane Casareccio")- te verkrijgen bij iedere apotheek. Als ze het niet hebben dan bestellen ze het voor je
Cracker: merk Galbusera, tipe ("Zero Grano")- te verkrijgen in bijna iedere supermarkt. In ieder geval bij de Coop.
Koekjes: merk Galbusera, tipe ("zero Grano") "Frollini" en "Wafer al cioccolato"
Soort vruchten(jam) taart: merk Alpi Pan, tipe "Crostata senza glutine"

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.