Huis, Tuin en Keuken
Pollewop
26-11-2008 om 09:30
Spoedvraag, hoe moet rundvlees ruiken?
Ik heb vanochtend riblappen gekocht en ben ze nu aan het snijden maar ik heb het idee dat het vlees niet meer goed is, er zit namelijk een lichte weëige geur aan. Ben er heel gevoelig voor dus heel erg voorzichtig met dit soort gevallen.
liora
26-11-2008 om 10:07
Weg ermee
Hoi,
Als het weeig ruikt is het inderdaad niet goed meer. Dus weg ermee, geen risico nemen!
Liora
EsmeePF
26-11-2008 om 10:23
Terug naar de slager of supermarkt
Ik zou het mee terug nemen en mijn geld terugvragen! Het klinkt inderdaad of het niet goed meer is.
Pollewop
26-11-2008 om 10:26
Re:
Omdat ik zo moet werken heb ik het toch maar gebakken Het staat nu in de oven. Ik heb wel nog steeds een "innerlijk" stemmetje dat zegt dat het niet goed was. Dat wordt dus patat vanavond heb nu geen tijd meer om iets anders te verzinnen.
Pollewop
26-11-2008 om 10:39
Even snel
Ben toch gauw naar de supermarkt gegaan en heb "geklaagd". Slager deed niet moeilijk en heeft me nieuwe riblappen gegeven. Die gaan we morgen dan maar eten, ga nu naar mijn werk.
amk
26-11-2008 om 10:40
Voor de volgende keer
gewoon terug gaan. Vlees hoort van nature geen of nauwelijks geur te hebben.
Tenzij er een duidelijk kruidenmengsel over zit met een sterke geur. Dan nog zou je dat weeige geurtje er boven uit ruiken, dat is een duidelijk teken van bederf.
Je kunt dat wel afdoden door bakken etc, maar de smaak is kapot, en als het niet goed en lang genoeg is gebeurt heb je nog grote kans dat je ziek wordt.
Groet,
Angela
Temet
26-11-2008 om 10:43
Smaak
Ooit eens een keer kipfilet gebakken die eigenlijk niet goed meer was. Ziek zijn we er niet van geworden, maar inderdaad: een onprettige smaak.
Mooi dat je meteen nieuwe kreeg trouwens. En vanavond dan maar een kroketje...
Groeten,
Temet
Puck2
26-11-2008 om 13:42
Niet helemaal amk
Vlees dat in de supermarkt ligt hoort nauwelijks geur te hebben ben ik helemaal mee eens, maar echt heel vers vlees, nog voor de rigor mortis fase, heeft wel degelijk een beetje typische weeïge lucht. Maar dat ligt in het algemeen niet in de supermarkt nog. En met goed gaar maken doodt je weliswaar de bacteriën maar met een beetje pech tref je een soort met stoute toxines en dan kan je alsnog flink ziek worden.