Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

cornilla

cornilla

02-05-2012 om 07:23

Shampoo vraagje

bij de kapper komen ze altijd aan met shampoo's tussen de 10 - 30 euro per fles en daar wordt altijd gezegd dat de shampoo's uit de winkel niet goed zijn.
Is dit nu ook werkelijk zo? En welk merk kan ik dan het beste kopen voor fijn, gekleurd haar?

Wil gewoon een goede shampoo voor een normale prijs. Wie kan me helpen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Zeggik Nie

Zeggik Nie

02-05-2012 om 09:11

Natuurlijk

Zeggen ze dat bij de kapper. Ze moeten toch ergens aan verdienen?

Ik gebruik syoss, koop ik over de grens in DL voor €2,99. Andrelon is ook prima, die is nog goedkoper. Beide merken hebben allerlei varianten.

Volgens mij is een goede shampoo heel persoonlijk, ik zou zeggen probeer er een paar.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

02-05-2012 om 09:11

Je spoelt het weer uit.

Je gaat toch geen €30 euro uitgeven aan iets wat misschien een halve minuut op je haar zit? Je spoelt het daarna weg, hup door het putje. Je haar van buitenaf voeden is net zoiets als een boterham op je buik leggen omdat je honger hebt. Compleet zinloos.
Google anders eens op 'no poo', ik hoor daar goede dingen over.

Rosa van der Zanden

Kruidvat

Vroeger gebruikte ik de shampoo van de kapper en zweerde erbij...... toen kwamen er andere tijden, de crisis kwam ook hier en ging ik op zoek naar goedkoperen shampoo. Ik gebruik nu altijd Kruidvat (1 Euro) eigen merk, de volume shampoo (paars) en vind hem net zo goed als die dure van de kapper!

Ook andrelon is hier favoriet maar alleen in de aanbieding

Donna

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

02-05-2012 om 19:41

Wiz-zy

Ik heb een tijdje alleen conditioner gebruikt en als ik erg veel zin had in een zure badkamer spoelde ook het na met appelazijn. In korte tijd had ik een gigantische bos haar en het krulde ook flink. Momenteel heb ik wat minder zin in mijn krullen en was ik het met shampoo.
De conditioner gebruikte ik voor het luchtje, na het sporten ed vind ik dat frisser dan alleen met water spoelen. Baking soda heb ik nooit gedaan maar mijn haar zat desondanks spectaculair goed.

Rosa van der Zanden

cornilla

cornilla

03-05-2012 om 07:32

Bedankt

voor jullie reacties. Heb inmiddels Andrelon shampoo gekocht en alleen van de prijs werd ik al blij en het ruikt ook nog veel lekkerder dan die dure shampoo.
Niet meer luisteren dus naar de kappers en gewoon naar het Kruidvat.

69er

69er

03-05-2012 om 08:53

Siliconen

Ook hier ook altijd jeuk op de kop. Tig x mijzelf nagekamd of ik toch niet stiekem luis had. Daarnaast ook erg fijn haar, niet te modelleren. Uiteindelijk ben ik overgestapt op een shampoo die geen siliconen ( dimethiconen ed.) bevat. Je spoelt shampoo wel uit, maar dit blijft op je haar achter en verzwaart vooral fijn haar. Om dit te verwijderen is weer een agressieve shampoo nodig. ( met Sodium Lauryl Sulfate en familie). Ik gebruik nu de groene versie van lidl oznder conditioner. Volgens mij voldoet deze redelijk aan mijn voorwaarden.( niet irriterend, verzwarend, maar wel goed reinigend en redelijk geprijst) Opvallend is ook dat ik nu ineens "slag" in mijn haar gekregen heb.....of zou het mijn leeftijd zijn? Ik heb me hier ooit in verdiept, maar is diep weggezakt. Er is vast wel iemand die het begrijpelijk uit kan leggen.
69er

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

03-05-2012 om 13:03

Wiz-zy

Ik heb flinke slag maar als ik met een diffuser ed bij halflang haar aan de slag ga heb ik krullen. Als ik er weinig aan doe dan golft het een beetje.
Ik was het met conditioner, zo'n 1 tot 2 keer per week. Een tijd terug was ik shampoovrij en toen hoefde ik er nauwelijks iets aan te doen. Meestal gebruik ik wel wat wax tegen pluis.

Rosa van der Zanden

kapster

kapster

03-05-2012 om 13:58

Uitleg van een kapster

Vaak verkopen de kapsalons de kleurshampoo die van hetzelfde merk is, dan de verf die ze gebruiken. De producent hebben dit op elkaar afgestemd. Het is dus echt zo dat je je kleur langer mooi houd met die shampoo. Vooral bij roodtinten die altijd vrij snel teruglopen in kleur. Nou ben ik een erge slechte verkoopster, ik geef een kort advies en laat het daar dan bij. Maar bij de shampoo (zeker die voor gekleud haar) vertel ik er wel naar waarheid bij, dat ik hem zelf ook gebruik en inderdaad mijn glans en kleur langer vast houd.
Verder zit er tussen salonproducten en winkelproducten (ook van hetzelfde merk) een groot verschil, en daarom ook het prijverschil. De gel in de salon is steviger, de wax minder vet en vooral je heb minder nodig van de stylingsproducten.
Ik neem de wax van mijn werk mee, en ja het is echt prijzig, maar ik doen gemiddeld 5 a 6 maanden met een potje. terwijl ik die van de supermarkt/kruitvat met 2 a 3 maanden leeg heb omdat ik er meer van nodig heb.

Maar zeker in tijden dat mensen minder te besteden hebben, begrijp ik best dat ze dan voor de supermarkt versie gaan.
Maar er zit echt een verschil in een salonproduct en een supermarktproduct.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

03-05-2012 om 14:51

Ik verf niet. Ben 40+ en heel af en toe zie ik een verdwaalde grijze haar. Ben kastanjebruin van mezelf . De wax ed vind ik welerg goed van de kapper (maar heel erg duur), shampoos geloof ik niet in. Mijn omaspoelde altijd met bier na.
Goede versteviging, prachtige glans. Nogmaals, ik weiger veel geld uit te geven aan iets wat je zo wegspoelt.
Rosa van der Zanden

kapster

kapster

03-05-2012 om 19:22

Klopt

de zuren en ph waarden in de shampoo's zijn inderdaad anders dan in de goedkopere uitvoering.
En dat is natuurlijk niet alleen zo bij de shampoo voor gekleurd haar, maar dat is bij alle shampoo's zo..

Maar ik zal nooit zeggen, niet tegen klanten en niet hier, dat alleen onze salonproducten goed zijn..

Het gaat er om waar jezelf blij mee bent, en waar jij je geld aan wilt uitgeven..
Mijn baas kwam gister langs op de zaak, en begon tegen mijn klant dat het belachelijk was dat mensen wel een kleuring van 40 euro laten zetten, maar daar dan geen goed op afgestemde shampoo van 13 euro voor over hebben.
Dat zou ik dus nooit zeggen, maar goed zoals ik al schreef ik ben een slechte verkoopster, en dat blijkt ook wel uit de verkoopcijfers....

Goedkoop duurkoop

ik heb de indruk dat er in goedkope shampoo zoals andrelon en dove veel meer vulmiddel zit, waardoor je veel meer nodig hebt. Zo'n goedkope fles is op in no time.
Met mijn dure fles van l'occitane doe ik ruim een half jaar met een halve liter. Per wasbwist heb ik maar een paar drupjes nodig. En ik hoef met die dure shampoo maar eens per drie dagen mijn haar te wassen i.p.v. E lke dag met goedkoop spul.

Elena

Elena

04-05-2012 om 08:26

Kapster toch

Kapster zegt: 'Vaak verkopen de kapsalons de kleurshampoo die van hetzelfde merk is, dan de verf die ze gebruiken. De producent hebben dit op elkaar afgestemd.'

Woeha hahaha. Dit is nou precies zo'n kappersverkooppraatje waar ik jeuk van krijg. Waarom zou haar dat met een bepaald merk geverfd is andere shampoo nodig hebben dan haar dat met een ander merk is geverfd. De producenten van kappersshampoos hebben het mooi voor elkaar. Ze roepen iets schijnbaar logisch en de kapsters herhalen dat versje dan klakkeloos bij hun klanten.
Ik gebruik overigens wel dure shampoo, maar die komt niet van de kapper.

Rosase

Rosase

04-05-2012 om 10:56

Haha rosa

Mooie beeldspraak, dat van die boterham.

Overigens merk ik wel verschil. Dat van dat voeden en zo geloof ik ook niet zo, maar een beetje olie doet wonderen voor mijn haar. Ik heb dus veel baat bij een shampoo die wat liever is voor mijn haar. Jouw combi van conditioner en appelazijn zou voor mij waarschijnlijk ook wel kunnen werken.

Ik gooi er af en toe ook wel eens alleen een maskertje in.

Fiorucci

Fiorucci

04-05-2012 om 15:56

Middenweg

Ik weet zeker dat er een middenweg is tussen dure kappersshampoo en kruidvat shampoos. En die middenweg is hier goed genoeg.

kapster

kapster

05-05-2012 om 18:56

Elena

Kapsters zijn geen domme blondjes die klakkeloos alles zomaar herhalen of zonder bewijzen aannemen hoor!!

En die jeuk krijg je dus niet van goede shampoo!! Of je die nou in de salon koop of bij de kruitvat..

Ik spreek namelijk uit eigen ervaring. Mijn kleur loopt sneller terug met de supermarkt shampoo, dan de shampoo die ik in de salon koop. Sinds ik overgestapt ben op deze shampoo hou ik mijn kleur echt weken langer mooi.

En dan nog even over de verkoop praatjes van de kapsters, er word van ons verwacht dat we de klant advies geven over hoe ze het haar beter kunnen verzorgen.. En de één zal dit wat meer doen dan de ander.

Wanneer je bij de schoonheisspecialiste zit krijg je toch ook advies over hoe je, je huid het beste kan verzorgen. Bij de tandarts, hoe je je tanden onderhoud.
Waarom worden kapsters dan altijd afgerekend op hun advies??
Je bepaalt zelf of je tot koop overgaat..

elena

elena

06-05-2012 om 00:54

Maar kapster

Ik geloof heus wel dat de ene shampoo de andere niet is, en dat bepaalde ingredienten beter zijn voor bepaald haar. Ik koop zelf altijd dure shampoo (Phyto, Aveda, Kiehls). Maar die zin van jou :'Vaak verkopen de kapsalons de kleurshampoo die van hetzelfde merk is, dan de verf die ze gebruiken. De producent hebben dit op elkaar afgestemd.\' vind ik kul. (Het woord jeuk was overigens overdrachtelijk bedoeld.

Nog een anekdote. Ik had ooit ene kapster die mij haar zijdeshampoo wilde verkopen. Ik zei dat ik tevreden was over mijn kleishampoo. Kon volgens haar niet goed zijn want 'klei kwam van nature niet in het haar voor' Tsja, zijde wel dan?
Kreeg laatst trouwens van de kapper het advies mijn haar niet elke dag met shampoo te wassen, maar om de dag (en de andere dagen gewoon spoelen). Kijk, dat vind ik nou een goede tip!

Rafelkap

Rafelkap

06-05-2012 om 10:18

Kapster

Ik heb ook de ervaring dat er flink op wordt aangedrongen een kleurtje te nemen, een verstevingje te gebruiken, of een ander goedje. En nee zeggen hielp niet, ik kreeg het gratis om uit te proberen (uiteraard niet de kleuring). Natuurlijk kocht ik niets, maar zo'n kapsalon ga ik niet meer binnen (ook niet om de hinderlijke muzak). Waarschijnlijk krijgen deze kapsters provisie als ze produkten weten te verkopen, het gaat ze niet alleen om het advies.
Kapster, nu is er kritiek over kapsters in het algemeen en voel jij je meteen aangesproken! Natuurlijk zijn er heus ook wel kapsters die niet van hun baas produkten hoeven te verkopen.

Ik hoorde ooit van een kapper dat al die shampoo onzin is, een klein beetje goedkope shampoo is genoeg, de rest is psychisch.

kapster

kapster

06-05-2012 om 12:30

Ach

Inderdaad wanneer er gezegt word dat kapsters alles zomaar klakkeloos aannemen dan krijg ik de kriebels!
Kapsters worden in het algemeen vaak als oppervlakkige, domme meisjes bestempeld die niets anders wisten en daarom maar kapster werden. Vaak word er vergeten dat het kappersvak verder gaat dan knippen, kleuren en krullen. De jaren school die je volg is niet alleen praktijk, maar ook een paar dikke mappen met theorie.

Geen idee hoe dat bij andere salons gaat, maar in mijn geval krijgen we geen provisie over de verkochte producten.
Ik weet zeker vanuit eigen ervaring dat er echt verschil is, en voor ieder die daar niet aan wil. Prima ik heb ook nergens geschreven dat je het in de salon moet kopen!

En Rafelkap zoals jij het omschrijft, dat is opdringerig en niet nodig. Ik kan me voorstellen dat je dan niet meer ga.
Wel weet ik dat het er heel erg aan ligt welk soort klant er in de salon komt. In een filiaal van ons hoef je maar een wax in het haar te doen en de klant vraagt er zelf naar en koopt het. Bij ons in de salon werkt dat dus niet zo, nou wij vinden dat prima, alleen de baas niet. Jammer voor hem, opdringen heeft geen zin daar verlies je klanten mee.

Fiorucci

Fiorucci

06-05-2012 om 17:53

Kapster

Het is echt niet waar dat je van dure shampoo geen jeuk krijgt.Er zijn mensen met een gevoelige huid die bijv. van ook hele dure cremes echt jeuk of uitslag krijgen. En inderdaad, tandartsen geven ook advies. Zo vertelt de mijne dat de goedkoopste van de hema goed genoeg is!

Lezer

Lezer

07-05-2012 om 08:35

Kijk!

Kappers die met zo'n verhaal zouden komen, daar wil ik wel naar luisteren

Elena

Elena

07-05-2012 om 08:36

Sorry lezer

Vorige reactie was van mij

Kapper

ik had ooit een kapper die altijd complimenteus over mijn haar was (´gezond´etc..) vervolgens probeerde hij me ALTIJD Redken shampoo en verzorgingsproducten aan te smeren..

Dan vroeg ik altijd of mijn haar nu echt zo dor droog en ongezond was..nee, dat was niet zo.. `nou, dan blijf ik gewoon mijn (goedkope) shampoo gebruiken (komt bij dat ik de Redken enorm vind stinken, dus dat zou ik niet kopen)

Je hoeft ook maar heel weinig shampoo te gebruiken, ik hou mijn hoofd onder de douche terwijl ik de eerste keer shampoo inmasseer (dubbeltje grootte ongeveer, ik heb kort haar, dus bij lang haar..) de tweede keer gebruik ik beslist niet meer en dan schuimt het als de beste en mijn haar ziet er prima uit..(zo nu en dan (goedkope) cremespoeling)

Vaak krijg je jeuk en droge hoofdhuid door teveel product(vooral ook styling) te gebruiken of te dicht op de hoofdhuid. (iieeeks wat een slecht taalgebruik..)

Inderdaad mien*

Mien: "Je hoeft ook maar heel weinig shampoo te gebruiken, ik hou mijn hoofd onder de douche terwijl ik de eerste keer shampoo inmasseer (dubbeltje grootte ongeveer, ik heb kort haar, dus bij lang haar..) de tweede keer gebruik ik beslist niet meer en dan schuimt het als de beste en mijn haar ziet er prima uit."
Wat jij zegt, heb ik lang geleden ook als tip gehad. En ja, dat werkt. Nu heb ik behoorlijk lang haar (tot de middel) en daarom gebruik ik ongeveer een hoeveelheid van een 20-cent-stuk. De tweede keer schuimt het dan als waanzinnig en ik doe langer dan ooit tevoren met mijn shampoo.

Jacquel

Jacquel

07-05-2012 om 13:54

Cosmetics cop

Er is een website van Paula Begoun, die zelf in de cosmetische industrie heeft gewerkt. Daar baalde ze zo van alle verkooppraatjes, dat ze een website is begonnen waarin ze die praatjes onderuit haalt. Maar ook aanbevelingen doet voor goed werkende cosmetica, shampoo, gezichtsreinigers enz.

http://www.cosmeticscop.com/ en www.beautypedia.com.

En over zijde in shampoo

De Keuringsdienst van Waarde heeft een geweldige aflevering gewijd aan zijde zoals die in shampoo wordt verwerkt. Het komt van de zijderups, dat dan nog net wel...
http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/seizoenen/2011/afleveringen/15-09-2011

Elena

Elena

08-05-2012 om 19:03

Jaa genista

Had die uitzending gemist, maar vond het al een echt KvW-onderwerp. Heb zelf ook wel eens de neiging om dat soort vragen aan de kapper te stellen.

Sancy

Sancy

09-05-2012 om 09:07

Oh ja en parel!

Ik amuseer me al tijden met mijn shampoo en conditioner waarin volgens de beschrijving ware parelextracten zitten. Ze laten mijn grijze haren mooi oplichten, dat wel.

Parel...

Die had ik nog niet gezien. Kunnen we eens brainstormen over het volgende leuk-klinkende-doch-verder-totaal-nutteloze-en-dus-leuk-onderwerp-voor-kvw-zijnde ingrediënt? Bamboe lijkt me wel mooi. Met bamboe-extract voor de soepele stevigheid. (Ik vind die opschriften trouwens ook vaak zo grappig. "Shampoo voor slap en futloos haar" => wie wil er nu slap en futloos haar krijgen, vroeg mijn dochter zich af...)

Wiz-zy

Groene thee, inderdaad Dat herinner ik me ook nog wel. Heb je die uitzending gekeken, van de keuringsdienst? Aan het eind bleek dat de zijde zo ver moest worden afgebroken (gehydrolyseerd) om het in shampoo of andere cosmetica te kunnen verwerken, dat er van geen enkele zijde-eigenschap meer sprake was. Die "zijdedeeltjes" hadden bijvoorbeeld ook van hamburgers afkomstig kunnen zijn. ...En dat dus nog los van de vraag of toegevoegde zijde daadwerkelijk door je haar zou kunnen worden opgenomen en daar iets mee zou kunnen doen...

Rare ingrediënten

O ja, ik moet daar ook altijd zo om lachen. Ik heb hier een tijdje geleden in een ander draadje ooit eens de term signaturenleer laten vallen. De Middeleeuwse theorie die inhield dat als een plant gelijkenis vertoonde met een bepaald lichaamsdeel, deze geneeskrachtige werking zou hebben voor datzelfde lichaamsdeel.

Zoiets zie je nu ook in de cosmetica. Zijde = zacht, soepel en glanzend, dus doe dat in je shampoo en dan wordt je haar ook zacht, soepel en glanzend. Parels en bamboe net zoiets.

En het is al heel lang aan de gang. De eerste scrubcreme op de markt was, als ik mij wel herinner, Aapri. Met gemalen abrikozenpitten. Waarom juist abrikozenpitten? (je zou ook andere pitten kunnen nemen) Volgens mij vanwege hetzelfde idee: abrikozen hebben een zacht velletje, maak je er creme van, krijg jij ook een zacht velletje.

Kul natuurlijk en dat weten die fabrikanten donders goed, maar als de consument de associatie maar maakt en het product koopt is het best.

Overigens heb ik van shampoos voor slap en futloos haar prachtig slap en futloos haar gekregen . Van andere shampoos blijft het naar mijn idee even slap en futloos, dus gebruik ik maar gewoon de goedkope 7-kruidenvariant van Kruidvat.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.