Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Eksters

Ik heb een beetje een raar probleem.  Hier in de buurt woont een jeugdgroep eksters. Het zijn er denk ik een stuk of 5. Nou vind ik eksters ondanks dat ze lawaai maken echt leuke dieren dus prima.  

De laatste tijd merkte ik dat de hondenbrokken wel erg snel opgingen.  Dat is wel eens eerder gebeurd en toen hadden we dus een rat in huis.  Nu blijken dus de eksters de boosdoeners.  Ze vliegen op mijn openstaande achterdeur en lopen dan snel naar binnen om een brokje te stelen.  De honden reageren er niet op.  Die vinden het blijkbaar prima.  Ik ben me daarentegen al 4x helemaal tot geschrokken als ik nietsvermoedend de keuken in loop en een ekster ineens rond begint te fladderen.  

Net was ik naar de winkel en mijn zoon zat boven te leren.  In de tussentijd is er dus een hele bak brokken opgegaan en heel mijn keukenvloer onder gepoept.  Ik heb de brokken al verschoven in de keuken en ze moeten nu best een stuk het huis door maar die eksters zien het als een milde tegenslag en trippelen gewoon mijn halve huis door.  Het is toch ook wat als ik de achterdeur de hele dag dicht moet houden . Iemand nog een tip?

Oja ik kan mijn honden niet op vaste momenten eten geven.  Ik heb hele slechte eters en vooral voor de jongste moet er gewoon eten staan als ze trek krijgt.  

Een afschrikmiddel bij de achterdeur? Nep-roofvogel ofzo? Vliegengordijn?
Hier ook veel eksters en hondenvoer, maar dit hebben we nog niet gehad.
Wel jonge merels die ieder jaar weer in huis terecht komen en een toestand veroorzaken.

Tja, eksters zijn hele slimme en bijdehante   vogels. Zodra ze doorhebben dat ergens wat te halen valt zullen ze het niet nalaten. We hadden thuis hetzelfde probleem met de brokjes van poes. Bak verplaatst en tot nu toe geen problemen meer gehad. 
Anders zo’n bamboe vliegengordijn ophangen? Misschien niet heel mooi, maar dan schrik je in ieder geval niet van ongenode fladderende gasten. 

Wij hebben een tamme kraai gehad, en die liet zich echt niet tegenhouden door een vliegengordijn. Ik vermoed maar zo dat eksters daar ook weinig moeite mee hebben. Wil je ze buiten houden, dan zou ik eerder aan een hor denken

Dat laatste is gewoon niet waar wat je zegt;'er moet gewoon wat staan als ze trek krijgt'. Een hond gaat heus wel eten, als er de hele dag van die droge brokken staan stimuleert dat totaal niet. Heb je wel eens vers vlees gegeven?

zijn de honden gechipt?
Dan kun je nog overwegen ern voerbak op chip te nemen. Gaat alleen open als de juiste chip of chips in de buurt zijn.
Zijn niet goedkoop maar zorgt er hier voor dat het juiste dieetvoer bij de juiste kat komt.
https://www.bol.com/nl/nl/p/surefeed-microchip-pet-feeder-voerbak-30-x-23-x-22-cm/9200000037360453/?bltgh=q38NFxh-uYEagscxOs9OcQ.2_33.34.ProductImage

Tip: plissé hordeur; houdt niet alleen eksters tegen, maar ook muggen terwijl je keukendeur open staat.

Oh, Mugs was mij voor. Maar uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat we heel tevreden zijn over een plissé hordeur. Deze schieten niet met een klap terug de rol en maakt zodoende minder herrie.

Pippeltje schreef op 24-06-2024 om 17:56:

Dat laatste is gewoon niet waar wat je zegt;'er moet gewoon wat staan als ze trek krijgt'. Een hond gaat heus wel eten, als er de hele dag van die droge brokken staan stimuleert dat totaal niet. Heb je wel eens vers vlees gegeven?

Sommige rassen eten verspreid over de hele dag en sommige rassen eten echte porties. Er zijn ook rassen waar je nooit zomaar een bak voer voor neer kunt zetten omdat ze gewoon dooreten.

Dus niet zo stellig, je weet niks van dit dier!

Kimdekim

Kimdekim

24-06-2024 om 20:22 Topicstarter

Pippeltje schreef op 24-06-2024 om 17:56:

Dat laatste is gewoon niet waar wat je zegt;'er moet gewoon wat staan als ze trek krijgt'. Een hond gaat heus wel eten, als er de hele dag van die droge brokken staan stimuleert dat totaal niet. Heb je wel eens vers vlees gegeven?

Oh jij kent mijn hond? Sorry maar ik vind dit echt vervelend. Jij weet helemaal niks en de stelligheid stoort me.  Maar goed voor jou dan: de hond mag absoluut geen vers vlees hebben.  Heeft ze in het verleden wel gehad.  Heeft een week in de universiteitskliniek van Utrecht gelegen voor dit probleem.   Ze mag wel gekookt vlees maar dat eet ze regelmatig niet. Ik bied dat wel elke dag aan.  Ze eet ook niet als ze " echt honger krijgt". Vandaar dat de specialist en bepaald eetprotocol gemaakt heeft en een van die dingen is dat ze altijd voer tot haar beschikking moet hebben. Naast de maaltijden die ik zelf voor haar kook. Dus bedankt voor je bijdrage maar ik doe er niks mee.  

Kimdekim

Kimdekim

24-06-2024 om 20:33 Topicstarter

Voor de rest iedereen bedankt.  De honden zijn gechipt dus ik ga ff naar de voerbak kijken.  Ik had nog helemaal niet aan een hor gedacht. Wel vervelend dat de honden dan niet zelf in en uit kunnen lopen, vooral omdat de oudste graag in de deuropening ligt,  maar nu doe ik de deur toch vaak dicht door de eksters dus eigenijk maakt dat dan ook niet uit.  

en een hor met een opening met magneetjes in het midden? Die sluit weer zelf als de hond er door is.
Al zijn eksters hele slimme dieren misschien dat die dat ook snel door hebben.

Kimdekim schreef op 24-06-2024 om 20:22:

[..]

Oh jij kent mijn hond? Sorry maar ik vind dit echt vervelend. Jij weet helemaal niks en de stelligheid stoort me. Maar goed voor jou dan: de hond mag absoluut geen vers vlees hebben. Heeft ze in het verleden wel gehad. Heeft een week in de universiteitskliniek van Utrecht gelegen voor dit probleem. Ze mag wel gekookt vlees maar dat eet ze regelmatig niet. Ik bied dat wel elke dag aan. Ze eet ook niet als ze " echt honger krijgt". Vandaar dat de specialist en bepaald eetprotocol gemaakt heeft en een van die dingen is dat ze altijd voer tot haar beschikking moet hebben. Naast de maaltijden die ik zelf voor haar kook. Dus bedankt voor je bijdrage maar ik doe er niks mee.

Mijn honden hebben ook altijd brokken tot hun beschikking en daar doen we 's avonds soms wat extra bij voor de lekker.

Droge brok is prima voor de meeste honden, laat je niet opfokken.

Zo'n hor van stroken met van die mageten werkt prima. 

Oh vreselijk, eksters. Zo brutaal en nergens bang voor. Bij ons gaan ze het kippenhok in en maken ze de eieren kapot. We hadden een opgezette ekster opgehangen bij de ingang van het hok om ze af te schrikken en dat hielp ongeveer een half uur. Daarna hadden ze door dat ie nep was en hebben ze hem uit woede gesloopt. 

Moet je deur per se open zijn? Misschien helpt inderdaad een vliegengordijn, ik denk dat ze daar niet makkelijk doorheen durven of komen. Als de hond dat dan nog wel durft, tenminste. 
Je hebt ook van die hondenvoerbakken waar de brokjes binnen in zitten en naar buiten komen als de hond iets doet, bv met zijn poot ergens op drukken of zo. Dat is meer als spelvorm, maar misschien ook wel handig in deze situatie. 

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.