Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tango

Tango

09-06-2014 om 21:40

Verstopte neus in bed

Zoon van 9 klaagt de laatste tijd vaak dat zijn neus verstopt zit als hij in bed ligt. Hij is verder niet verkouden. Ik heb al van alles geprobeerd: al het beddengoed inclusief kussen en dekbed gewassen. Nu maar neusspray gegeven maar ja dat mag natuurlijk niet langdurig. Intussen ben ik dus op zoek naar een andere oplossing. Wie heeft een tip?

Angela67

Angela67

09-06-2014 om 21:45

flixonase?

ik heb een huisstofmijtallergie en gebruikte teveel neusdruppels. om af te kicken en om toch een oplossing te hebben voor geirriteerd slijmvlies kreeg ik flixonase voorgeschreven. Hielp net zo goed en kon ik langzamerhand afbouwen. Mqar als ik het lang had willen gebruiken was dat ook okay geweest, in ieder geval beter dan standaard neusdruppels.

Je kunt nog baby-neusdruppels laten maken bi jde apotheek (of kopen?) die hebben ook die werkzame stof die je wilt maar in nog lagere dosering.

Ik kan me ook nog voorstellen dat er een beetje 'gewenning' bij zit bij je kind, of minstens de angst 'dat het weer verstopt raakt' en dat als je zout water mengt met echte neusdruppels dat je het zelf misschien kunt afbouwen tot zout water?
gr Angela

Hadewich

Hadewich

09-06-2014 om 22:13

Even naar de huisarts

Mijn vader heeft exact hetzelfde, hij heeft van de huisarts een neusspray voorgeschreven gekregen die goed helpt. Ik weet niet welke, er zijn er verschillende. Bij mijn vader is het waarschijnlijk een lichte huisstofmijtallergie.
Sprays van de drogist helpen vaak niet goed genoeg of mag je, zoals je schrijft, niet zo lang gebruiken.

Tango

Tango

09-06-2014 om 22:44

Huisarts

Dit vind ik nou eigenlijk net zo'n probleem om niet gauw mee naar een huisarts te gaan. Overdag is er dus w.s. ook niets te zien. Ik ga eerst maar eens bellen met de assistente o.i.d. Die Flixonase lijkt me wel goed, ik heb even gegoogled hierop en de reacties zijn erg positief.
Angst speelt inderdaad ook een rol. Zoon wil soms gewoon niet gaan slapen omdat hij hier last van heeft. Dus alleen al daarom wil ik er graag een oplossing voor.

Angela67

Angela67

09-06-2014 om 22:53

allergie = huisarts

waar ben je dan bang voor? dat de gezondheidszorg te duur wordt?!
gr Angela

Tante Tiny

Tante Tiny

09-06-2014 om 22:54

Ik zou eerst met een neusspray met zoutoplossing beginnen

Die mag je zo vaak nemen als je wilt, werkt ook nog maar als je echt een verstopte neus hebt moet je vaak sprayen.
Ik gebruik die bij voorkeur omdat ik de andere sprays (die je maar beperkt mag nemen) zo vies vind.

Tango

Tango

09-06-2014 om 23:02

Huisarts 2

De gezondheidszorg is al te duur, daar maakt mijn bezoekje aan de huisarts geen verschil in. Mijn ervaring is echter dat bij allergieen de huisarts vaak ook niet DE oplossing heeft. Man hier kampt al jaren met hooikoortsverschijnselen maar heeft HET medicijn nog niet voorgeschreven gekregen. Vaak gebruikt hij dus maar gewoon Cetirizine van de Lidl omdat van de medicijnen van de apotheek de eigen bijdrage nog veel hoger is dan het doosje van de Lidl kost. Dochter hier is ook licht allergisch (ook hooikoorts, is getest) en krijgt dezelfde pilletjes. Zoon geef ik soms een half pilletje maar dat helpt dus niet tegen de verstopte neus 's nachts. Dus of het allergie is, geen idee. Hij heeft het in de winter ook.
Ik ga eerst maar eens bij de drogist informeren wat ze daar hebben en dit proberen. Helpt dit niet dan doe ik een telefoontje naar de huisarts. En dan hoor ik wel of we langs moeten komen.

Hadewich

Hadewich

10-06-2014 om 07:15

Ik vind het nou typisch wel iets om mee naar de huisarts te gaan. Je zoon is zelfs bang om te slapen door die verstopte neus!
Ik heb zelf een fikse huisstofmijtallergie en gebruik pillen, neusspray en oogdruppels, overal de zwaarste versie van en daarmee kan ik het redelijk in de hand houden. Zoutoplossing helpt niet bij een allergie.
Mijn vader heeft jaren 's nachts die verstopte neus gehad voordat hij besloot naar de huisarts te gaan, en daar kreeg hij dus eindelijk een spray die hielp.
Je kunt natuurlijk eerst bijv. Prevalin neusspray van de drogist gebruiken, misschien helpt dat wel genoeg voor jouw zoontje. Maar zoniet, dan zou ik toch niet te lang wachten met naar de huisarts gaan.

Fiorucci

Fiorucci

10-06-2014 om 07:20

Tja Tango

Een beetje huisarts schrijft niet zomaar wat voor....
Daar is een huisarts toch voor??? En ja, het gaat van je eigen risico af, maar als je gaat zelfdokteren kost het ook geld...

Theekopje

Theekopje

10-06-2014 om 07:58

ook gehad

Ik ben tijdenlang benauwd geweest 's nachts, en werd heel kortademig.
Nadat eerst allergieën en longproblemen zijn uitgesloten kreeg ik flixonase voorgeschreven en dat gebruik ik langdurig.
Heerlijk, ik heb weer lucht.

Ik zou dat je kind niet willen onthouden vanuit een misplaatst gevoel van 'daar is de huisarts niet voor'.

Ely

Ely

10-06-2014 om 08:09

Natuurlijk heeft de huisarts

Niet altijd DE oplossing. Het is geen tovenaar. Maar nu heb je ook niet DE oplossing toch? Dus achteruit gaan kan niet. Op zijn slechtst iets meer proberen en er achter komen dat dat ook niet werkt maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd. En voor hetzelfde geld heeft de huisarts wel iets dat werkt.
Ik vind het een aparte redenatie...
Enfin, succes in ieder geval

Vera*

Vera*

10-06-2014 om 08:32

Kussen

Je kunt ook een dikker kussen proberen. Hoofd en nek liggen dan hoger en dan kan je hoofd niet zo vol lopen.

Puck

Puck

10-06-2014 om 08:46

Ander kussen, ander dekbed, Prevalin direct

Ik weet niet wat voor kussen en dekbed je kind heeft, maar behalve een huiststofmijtallergie kan het ook een overgevoeligheid of allergie zijn voor het dekbed of het kussen zelf. Wanneer je mij bijv. een wollen dekbed geeft dan kun je me paars aangelopen afvoeren naar de SEH bij wijze van spreken.
Flixotide werkt idd goed, maar ik vind het een behoorlijk heftig middel. Het is een bijnierschorshormoon (corticosteroid) en het had bij mij toch vervelende bijwerkingen zoals veel minder kunnen ruiken (en dus ook veel minder smaak) en ontstekingen in mijn neus.
Zou niet mijn eerste keus zijn, zeker niet voor een kind.
Net als de anderen vind ik dat je heel goed met deze klacht naar de huisarts kan gaan, er zijn zoveel verschillende middelen tegen allergiën dat een vakkundig advies best op zijn plaats is. Wil je dat niet dan zou je ook nog kunnen overwegen om vrij verkrijgbare antihistaminica te proberen zoals certirizine (Lidl, goedkoop) of loratidine.
Sinds een paar dagen heb ik voor mijn hooikoortsklachten prevalin direct ontdekt. Dat blijkt een supermiddel. Ik heb geen aandelen, maar ben erg enthousiast. Dat middel bevat geen antihistaminica of cortico's maar legt een heel dun laagje in je neusslijmvlies waardoor pollen en huisstofmijt daar geen reactie kunnen veroorzaken. Als jouw kind mijn kind was zou ik dat als eerste gaan proberen.

GS

GS

20-06-2014 om 12:54

poliep

Zal wel niet bij een kind, maar een verstopte neus kun je ook krijgen van poliepen in je neus. Met een bepaalde neusspray kan dat worden verholpen. Geen reden om angstig wakker te blijven liggen. Dus: gewoon ff naar de ha!

Had mijn zoon ook!

we hebben andere dekbed (speciaal voor anti allergie) en inderdaad een wat hogere kussen gekocht (ook een speciale ) daarnaast verwarming dag en nacht uit gezet (wel koud in de avond en ochtend maar ja!) en de raam op een kier.

eerste 2 weken was hij echt verkouden maar daarna nooit meer last gehad !!

En dat zonder enige medicatie dan ook!
(alhoewel ik regelmatig luuf gebruikte tot ik advies kreeg speciale spullen te halen!)

succes

Tango

Tango

21-06-2014 om 19:49

Materiaal

Wat voor materiaal zit er in zo'n speciaal dekbed en kussen. Ik heb hier dekbed en kussen waar geen wol of veren of zo inzitten maar zijn die speciale dekbedden e.d. dan nog beter? Heb ook nog een slaapzak geprobeerd in de dekbedhoes maar dat maakte niet uit. En dat terwijl hij op kamp vorig weekend nergens last van zei te hebben gehad waar hij dus ook in een slaapzak lag en in een trekkershutje midden in het bed. Het is ons dus nog steeds een raadsel waarom het thuis dan niet goed gaat.
Overigens gaat het nu wel beter met elke avond een half tabletje cetirizine (tegen allergie).

ik

ben toen naar een bedden specialist gegaan die gaf mij de spullen en verzekerde mij dat als het niet minder zou worden ik na 3 mnd het terug kon brengen ik mocht het uitproberen.

het is een speciaal anti allergie maar wat er in zit?? dacht alleen maar katoen /synthetisch ik vind het een zwaar iets ik kan het gewoon wassen (wel met 10 tennisballen erbij maar dat doe ik met alle dekbedden in de wasmachine) op 90 graden .

ik hoorde toevallig (maar heb geen idee of het klopt!) dat je ook speciale moltons had voor kussen en matrassen. (zeer waarschijnlijk goedkopere oplossing dan?

misschien kan je via google het e.e.a vinden?

kwam

deze tegenhttp://www.allergieshop.nl/bedproducten/dekbedden/dekbedden-huisstofmijt-dodend en bij mijn zoon zit er ook zo'n tekentje erop
denk dat ik soort gelijke heb.
(al 5 jr oud bij mij )

maar geen idee dus wat er in zit. dacht katoen synthetische maar niet dus

Tango

Tango

28-06-2014 om 12:56

Prijzen

Heb de dekbedden even bekeken maar die zijn wel duur zeg. Je bent zo 150 euro kwijt en dan heb je alleen nog maar een dekbed. Je moet dan natuurlijk ook nog een matrashoes en een kussen. Ik vrees dat we dan nu niet even zomaar kunnen missen, zo'n bedrag.
Natuurlijk is de gezondheid van je kind belangrijk maar hij heeft nou ook weer niet zoveel last dat we hiertoe over gaan.
Ik heb inmiddels wel een andere neusspray via de huisarts (telefonisch spreekuur). Kan nog niet zeggen of het helpt want dat zou een paar dagen duren.

Bij mijn zoon

met huisstofmijtallergie, kattenallergie en verzwakte gezondheid helpen aeriustabletjes heel goed. Hij krijgt ze nu 1 jaar en het is al een heel stuk minder. Neusspray krijgt hij snel last van een bloedneus van. Wij hebben alles van wollig ed naar volledig synthetisch vervangen van de IKEA. Tot op heden werkt dat icm smelttabletjes heel goed.

Mijntje

Mijntje

28-06-2014 om 14:11

matras

En je kan ook nog overwegen het matras te laten reinigen. Dit in combinatie met een luchtreiniger hielp hier ook.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.