Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Twitterstorm jeugdggz

https://twitter.com/oosterhoff2
Menno oosterhoff roept alle ondertekenaars op om in te zetten op een twitterstorm, zoek mensen met veel volgers om die te verzoeken te tekenen tegen het plan de jeugd ggz uit de zorgverzekeringswet te halen en bij de gemeente onder te brengen.

Leen13

Leen13

21-08-2013 om 03:27 Topicstarter

De petitie

De kortste weg naar de petitie.
http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie/

Biene M.

Biene M.

21-08-2013 om 07:58

Goed plan

Heb het bericht ook op twitter verspreid. Ik hoop dat mijn volgers die veel volgers hebben het retweeten.

Rafelkap

Rafelkap

21-08-2013 om 08:41

heb het nog even aan de redactie van lotjeenco gemaild, daar zullen ook veel a.s. tekenaars zitten.

Leen13

Leen13

21-08-2013 om 16:11 Topicstarter

Te laat.....

Nu protesteren kan hopelijk helpen voorkomen dat we straks niets anders meer hebben dan een maatschappelijk werker of een verpleegkundige die mag beoordelen of jou kind in aanmerking komt voor echte hulp of dat we er de machtswellust en het populisme van de overheid op los zullen laten.
Een reactie op DH:
"Als ouder maak ik er echt geen rotzooi van maar blijkbaar kan ik niet om hulp vragen zonder veroordeeld te worden als kindermishandelaar. Wij denken hier in Nederland dat kinderen 'gered' moeten worden en dat gedwongen hulpverlening 'normaal' is. Als hulpverleners of scholen uit de opties lopen of er is verschil van mening of men wil om andere organisatieredenen machtspelletjes met jou spelen dan is de zorgmelding een makkelijk middel om je zin te krijgen. De burgerrechten van ouders en kinderen blijken dan namelijk niets waard te zijn. Dus scholen en hulpverlening hoeven geen moeite te doen om met ouders samen te werken. Bevalt het niet dan doe je een zorgmelding. Daarmee kun je de meeste gezinnen volledig van de kaart vegen. Die zijn voorlopig wel even zoet met leugendossiers en rechtzaken.
Met hulp aan kinderen heeft het alleen allemaal weinig te maken. Meer met machtswellust en justitie."
Als deze wet doorgaat dan gaan we de gevolgen nog decennia lang ondervinden. En blijkbaar zijn ouders van kinderen die niets mankeren in grote getale van mening dat ouders van kinderen die wel iets mankeren er zelf om vragen om veroordeeld en gecriminaliseerd te worden. Tot het jezelf overkomt. En dan is het te laat.

Leen13

Leen13

22-08-2013 om 21:00 Topicstarter

Nu 29883 handtekeningen

Natuurlijk zou dat een nulletje meer moeten zijn, minstens. Maar keep up the good work! Doorgeven via mail, twitter, facebook aan iedereen die je kent.
Het is raar dat kinderen niet dezelfde rechten hebben op een medische voorziening, wat de jeugdpsychiatrie per slot gewoon is, als volwassenen. Maar dat jeugdzorg er voor gaat liggen met een 'regisseur'.

Leen13

Leen13

22-08-2013 om 21:59 Topicstarter

Geen bezuiniging

http://renepetersoss.wordpress.com/2013/08/21/de-kunst-van-het-gelijk-krijgen/ Lees vooral de reacties.
Er zijn veel berichten over de transitie maar ook hier blijkt dat de nieuwe jeugdwet gaat betekenen dat jeugdzorg op de hulpvraag voor jou kind, al gaat die via de huisarts, er een 'regisseur' opzet aan wij jij verantwoording af moet leggen: die gaat jou gezin en jou kind 'helpen'.
En dan willen we juist dat het aantal hulpverleners om een kind heen nou eens minder wordt. Bovendien wil je als ouder zelf de regie houden. Dat werkt allemaal langs elkaar heen. Het kost je je privacy, je loopt risico's op juridische trajecten en op opgedrongen niet gewenste hulp, en de gemeente mag betalen. Dat wordt een fortuin aan extra kosten.
"Dag Rene, Ik weet niet of het bij jou bekend is, maar de meeste kinderen in de specialistische jeugdGGZ die hebben maar met een hulpverlener of een hulpverlenende instantie te maken. Waarom daar een dure regisseur oid. opzetten? Daar is al een plan. Overigens blijf ik erbij, dat deze vorm van medische zorg niet naar gemeenten moet. Hoe kan een arts (lees: kinderpsychiater) nu voldoen aan de eed van Hippocrates en alle kinderen voorzien van goede, lees professionele zorg, wanneer gemeenten gaan bepalen welke zorg moet worden verleend. Dat kan toch echt niet"
Wij laten dit gebeuren. Een historische vergissing.
http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie/

Leen13

Leen13

22-08-2013 om 23:45 Topicstarter

Extra regisseur

http://www.balansdigitaal.nl/data/nieuws/2013/mei/een-regisseur-nee-dank-u!/
Het is ook balans opgevallen.
"Staatssecretaris van Rijn (VWS) wil ons, ouders van kinderen met gedragsproblemen, een regisseur in de maag splitsen (voorpagina VK 13 mei). Misschien is dat voor een kleine groep gezinnen een goed idee maar geschat wordt dat het van de 250.000 kinderen die behandeld worden in de GGZ voor 220.000 niet nodig is omdat hun ouders zelf de zaakjes kunnen regelen. Helemaal in lijn met het streven van de politiek om zoveel mogelijk voor onszelf te zorgen."
http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie/

Annej

Het zal je deugd doen: gisteren een giftige column in Metro of Spits (weet niet meer welke, ik had ze beide in de trein)

Groeten,

Temet

Aha! zie draadje in algemeen

Ik kijk nu in Algemeen en zie dat Biene een link heeft geplaatst naar de bewuste column (in de Metro).

Groeten,

Temet

Leen13

Leen13

23-08-2013 om 13:12 Topicstarter

Ja temet

http://www.metronieuws.nl/columns/jeugdpsychiater-in-6-dagen/SrZmhv!VPIVZcOhWXM1A/
Hij is leuk: "Alle macht aan de incapabelen, want we weten allemaal hoe ambtenaren zijn wanneer ze macht ruiken: "Ja mevrouw, dat kan wel zo zijn dat uw zoontje elke dag zijn hoofd kapot bonkt tegen de deurpost, maar heeft u al eens Sinaspril geprobeerd? Een vertrouwde kinderpijnstiller hoor. Wacht, dan pak ik de cursusmap erbij. Kijk, hier staat het: Sinaspril kauwtabletten, bij voorkeur de frisse pepermuntsmaak. Bent u voor iets meer dan drie euro klaar. Ook handig op vakantie of onderweg. Makkelijk mee te nemen en ze kunnen zonder water overal worden ingenomen. Kunt u daar iets mee? Nee? Hoezo zware gedragsproblematiek en DSM-5? Nu niet met moeilijke termen gaan smijten hè! Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat veel buitenlucht kinderen echt goed doet. Toen ik nog stadswacht was, had ik nooit hoofdpijn. Machtig mooi werk was dat. En over DSM hoeft u mij ook niets te vertellen. Mijn zwager heeft daar nog gewerkt. Nee, nu niet huilen. Heeft u al een helmpje aangeschaft voor uw zoon? Die zijn op Marktplaats helemaal niet duur."
Inderdaad, de gemeente mag doorverwijzen naar de jeugd ggz, maar daar is ten eerste veel minder geld voor beschikbaar omdat die naar de bureaucratie van managers, regisseurs en gemeenteambtenaren gaat, en vervolgens is het zelfs voor echte deskundigen al een puzzel om te beslissen hoe serieus de klachten zijn, want ze zitten tussen de oren. Daar wil je geen tussenlaag tussen. Wie verzint er nou zo iets. Steeds meer bureaucratie, steeds minder echte hulp. Weg met de jeugdwet
http://www.petitiejeugdggz.nl/petitie/
Dat mensen nu niet snappen dat je eerder minder dan meer bureaucratie nodig hebt wil je bezuinigen. Allemaal papieren exercities.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.