Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

juf Ank

juf Ank

09-07-2018 om 12:24

schoonheidsspecialiste

Wie van jullie gaat er (regelmatig) naar een schoonheidsspecialiste en zoja, wat laat je dan doen?
Het lijkt mij wel leuk om mezelf op die manier eens te verwennen, maar ik ben helemaal niet van de makeup en het is nog nooit eerder zo in me opgekomen om dat te doen.

Ik ben zelf nieuwsgierig of ik iets aan mijn huid kan laten doen. Ik heb op mijn wang een klein plekje met drie zwarte puntjes die onder de oppervlakte zitten: het lijken eigenlijk gewoon meeeters maar ik krijg ze er niet uit. Ik twijfel of ik die eens aan de huisarts moet laten zien of dat ik dat door een schoonheidsspecialiste kan laten behandelen.

zebra

zebra

09-07-2018 om 15:27

al een tijdje geleden

maar ik ben er destijds wel een aantal keer heen gegaan. Mijn huid werd grondig gereinigd en verzorgd, eventuele meeëters weggehaald. Een kleine massage van hoofd, nek en schouders werd ook wel gedaan. Verder liet ik wel eens mijn wimpers verven, bovenlip harsen en wenkbrauwen epileren. Ik liet me daarna nooit opmaken, vond ik zonde van mijn pas gereinigde gezicht en bovendien ben ik ook niet echt van de make-up

Guera

Guera

09-07-2018 om 19:26

Af en toe. 2 a 3x per jaar ofzo en dan een kleine behandeling. Reinigen, verzorgen, wenkbrauwen verven en epileren. Man wat doet dat een wonderen voor je uitstraling. Make up doe ik nooit
Sinds kort stuur ik puberzoon. Verademing voor zijn onrustige huid.

Zonnetje

Zonnetje

10-07-2018 om 09:22

Al jaren!

Ik ga al tien jaar naar de schoonheidsspecialist. Probeer elke twee maanden te gaan, maar soms duurt het ook wel (veel) langer.
Even lekker een uurtje ontspannen en met een zacht, strak en stralend gezicht de deur weer uit. Een cadeautje voor mezelf.

Tip: zoek een zzp-er die vanaf thuis werkt. Lange tijd ging ik bij een sauna hier in de buurt, maar sinds vorig jaar heb ik een fijn adresje hier in het dorp. Zij doet het aan huis (is wel gewoon gediplomeerd), wat ik zelf een meer ontspannen setting vind, heeft boven een kamer hiervoor prachtig ingericht. Is ook nog een stuk goedkoper. Bij de sauna was het €48 voor 40 minuten, nu betaal ik € 32 voor een uur.

Reinigen, oneffenheden verwijderen, peeling, masker, massage van hoofd, schouders en nek, wenkbrouwen bijwerken, eventueel harsen. Make up doe ik ook nooit (niet bij de schoonheidsspecialist en ook niet zelf thuis, haha!), dat zit sowieso niet bij een gezichtbehandeling geloof ik, is apart.

Ik zou zeggen, probeer het gewoon eens!
Een goede schoonheidsspecialist zal je zeker doorverwijzen naar een huisarts als ze iets tegenkomt op of in de huid wat medische zorg behoeft.

nooit

Ik draag dagelijks make-up, maar ga dus nooit naar de schoonheidsspecialiste. Heb dat altijd als een beetje overdreven luxe (en duur!) gezien. Toch lees ik hier dat veel dames gaan en dan ook vooral die dames die geen make-up dragen. Moet wel zeggen dat ik tot voor enkele jaren terug zo maar extreem allergies kon reageren met rode vlekken, jeuk en schilfertjes. Was dus ook altijd bang dat t alleen maar erger werd ipv dat mijn huid er beter op werd. Ow ja, schiet me opeens te binnen. Ben dus wel een keer geweest! Naar een salon bij een parfumerie, om gerstekorreltjes onder mijn ogen weg te halen. De schoonheidsspecialiste had bedacht dat een heel klein prikje in de huid genoeg was om ze eruit te halen. Maar helaas, ze is een uur bezig geweest met brute kracht om met zo'n lepeltje op mijn jukbeenderen te duwen. Gevolg was dat ik bont en blauw was en t echt heel pijnlijk was. Toen was ik een beetje genezen eigenlijk....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.