Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dipje

Dipje

08-07-2013 om 22:46

Ongewenste haargroei gezicht

Hallo,

Ik weet niet of ik goed zit in deze rubriek. Weet zo gauw niet waar dan wel te plaatsten.

Sinds ik in de overgang ben heb ik last van ongewenste haargroei in het gezicht. Vroeger ook wel een beetje, maar het lijkt nu meer, opvallender.
Lange haren op de hals (ruim een cm lang), donkere snorharen boven maar ook onder de lippen.
Ik probeer natuurlijk te ontharen, epileren, maar er zijn momenten dan (zeker nu het zo warm is) dat die haren supersnel lijken te groeien.
Redelijk lichte huid en donkere haren, jullie snappen het wel. Ik ben er niet blij mee.
Is er een oplossing?

Dipje

Scheren

Ik ken een dame die zich iedere dag scheert met het scheerapparaat van haar man. Begon ook met enkele haren die ze er uit trok met een pincet. Maar het werden er steeds meer. Iedere ochtend na het douchen snel een scheerapparaat erover en nooit geen lange haren meer.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2013 om 00:29

Nou...

ik zou dat toch niet zomaar doen hoor. Ik ken meerdere dames die dat doen en als je ze een kusje geeft, bij de begroeting, dan voelt dat toch wel een beetje onvrouwelijk aan.
Ik ken het probleem ook, hoewel ik er niet dagelijks naar om hoef te kijken. Bij mijn mondhoeken groeien een paar stevige haartjes, die moeten er eens in de zoveel tijd wel uit, op mijn kin heb ik zo'n typisch pukkeltje waar een paar haartjes uit groeien, die trek ik er ook uit zodra dat mogelijk is en bij mijn kaaklijk vanaf mijn oor tot de bocht zeg maar, daar heb ik ook last van haargroei wat echt wel verwijderd moet worden op gezette tijden. Als het echt niet anders kan haal ik er wel voorzichtig een scheermesje overheen, maar het liefst doe ik het toch met ontharingscrème. Dat moet wel in de avond, omdat de huid er een beetje rood van wordt, maar mijn ervaring is dat er geen harde stoppeltjes door ontstaan en het langer duurt voor het herhaald moet worden. Ik gebruik Veet voor onder de douche. Zo'n behaard pukkeltje smeer ik ermee in en ook snorhaartjes doe ik zo, net als mijn 'bakkebaarden'. Ik gebruik Veet eigenlijk voor alle plekjes waar onthaard moet worden. Geen gevaar op uitschieters van een scheermesje, mooi glad en handig dat het onder de douche kan.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-07-2013 om 00:32

Kaaklijk

Ahum, er is nog niets aan mij afgestorven, dus kaaklijk moet kaaklijn zijn.

Thursday Next

Thursday Next

09-07-2013 om 15:34

Pincet

Ik trek snor en baard eruit met een pincet, zoeen als deze: http://salonartikelen.nl/epil-pro-automatic-pincet.html
Elke paar dagen even de goed zichtbare haartjes eruit trekken.

huismus

huismus

09-07-2013 om 19:35

Ook

Ik heb sinds kort de philips lumea precision plus, ontharen met behulp van lichtflitsen. Vooral geschikt voor lichte huid en donkere haren, wel een investering, maar bij werkt het prima, ook voor in je gezicht. Eindelijk iets wat echt werkt.

Fiorucci

Fiorucci

09-07-2013 om 21:31

Heb een fijne tweezerman, een gewoon pincet dus.

Judith H

Judith H

10-07-2013 om 09:57

Harsen

Ik hars mijn bovenlip. Vroeger wekelijks. Nu eens per paar maanden en tussendoor gebruik ik een goede pincet (plat aan het einde zodat haartjes niet worden "afgeknipt") om de dikkere hartjes bij mijn mondhoeken te epileren. Onder mijn kin haal ik ze weg met pincet. Dagelijks zon'n beetje of als ik er een voel.

Scheren zou ik niet aan gaan beginnen omdat ze dan afgesneden worden met als gevolg stoppeltjes. Epileren trekt de hele haar eruit zodat ze beginnen met het zachte puntje.

Een vriendin van mij laat zich (2 wekelijks?) harsen bij een beautysalon. Zij is daar helemaal blij mee. Kan ook dus.

-Flupke-

-Flupke-

10-07-2013 om 12:36

En ik

epileer ze regelmatig met een scheer/epileer apperaatje...

(Janneke67)

(Janneke67)

12-07-2013 om 02:07

Voor mij

Ook het epileerapperaat....ideaal.

Ik heb niet alleen last van donkere baardharen , maar ook last van lichtere donshaartjes in mijn gezicht. Dus een epileerapperaat is ideaal!

Fiorucci

Fiorucci

12-07-2013 om 09:30

Donshaartjes

Ja, die heb ik ook, maar die ga ik echt allemaal niet weghalen. Ze zijn niet bruin of zwart.

Dipje.

Dipje.

12-07-2013 om 14:51

Wow

Wow, wat een hoop reacties.
Ben niet de enige blijkbaar die het lastig vind.

Een aantal haren is inmiddels wit/grijs van kleur, die voel ik alleen maar. Zie ze eigenlijk niet.
Maar soms zitten die lange haren op lastige plaatsen, meer aan de zijkant. Dus voor mij niet direct in het zicht.Ook niet met een lamp er op. Of lastig te pakken omdat ze aan de zijkant zitten en je eigenlijk "om een hoekje" moet vastpakken.
Maar toen ik van de week bij het raam ging staan (ander licht blijkbaar) schrok ik dus wel.Heb toen een aantal lange haren gezien.

Ik epileer ook wel, met als gevolg niesbuien.Scheren doe ik ook wel, maar zo als al gezegd zijn die hard en komen dan ook allemaal tegelijk weer terug. Ook niet ideaal.
Harsen durf ik zelf niet (een pleister lostrekken is ook al een ramp)
ook heb ik ze al eens gebleekt, met wisselend resultaat.

Donshaartjes laat ik gewoon zitten, hebben we allemaal, maar die zijn maar kort en licht van kleur.
Ben er nog niet helemaal uit wat ik nu ga doen.
Misschien eens laten harsen.

Bedankt voor jullie tips.

groet, Dipje

In de neus

Op de een of andere rare manier heb ik 1 haar in de neus die dikker is dan normaal (dus geen donshaartje) en er nog uit groeit ook! Heel raar....Meestal laat ik man die vangen met een pincet en eruit trekken. Soms oudste...want het is nogal een lastig klusje.
Het kost zeker wel 10 vangbeurten en pogingen totdat het lukt! Harsen in je neus lijkt me onmogelijk
Hij groeit gelukkig niet zo snel. Ik denk dat het ong. om het half jaar weer nodig is. Nu dus weer (zucht) en elke keer als ik in de spiegel kijk zie ik dat rotding weer...Man én dochter hebben al pogingen ondernomen. Tot nu toe niet gelukt. Als het écht niet lukt ga ik naar de schoonheidsspecialiste heb ik me voorgenomen. Getverderrie...rotding!
groeten albana

Brianna F

Brianna F

13-07-2013 om 13:17

Van plan

Ik ben van plan om de haren te laten weglaseren, bij epileren loop ik de hele dag rond met rode plekken en volgende dag zie je alweer stoppeltjes. En inderdaad, ook zwarte haren die op een onmogelijke plek zitten en die je bij bepaald licht goed ziet. In de autospiegel bijvoorbeeld, ik schrok me dood.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.