Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Mirena kan niet geplaatst worden

Dag,
Vandaag ben ik bij mijn huisarts geweest om een mirena te laten plaatsen.
Dat is mislukt, De ingang van mijn baarmoedermond was zo klein dat het staafje om de lengte te meten niet eens naar binnen kon, laat staan de spiraal zelf.
Blijkbaar nog al uniek...
Mijn vraag is of iemand hier al eens eerder van gehoord heeft en of het zin heeft om dit bij de gynaecoloog nog eens te laten proberen.
Volgens mijn huisarts niet, namelijk.

Alvast bedankt voor de reactie.

Chocotof

Nicky Lohs

Nicky Lohs

13-06-2013 om 07:33

Toch gyn

Ik zou toch overleggen met een gyn. Was je ongesteld tijdens het inbrengen? Dan staat de baarmoedermond namelijk een stukje open en gaat het makkelijker.

Ben je al eens via de natuurlijke weg bevallen?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

MariaV

MariaV

13-06-2013 om 08:43

Tijdens menstruatie

Mijn eerste spiraaltje werd geplaatst door de huisarts (NL), tweede en derde in door de gyn (België). Alle keren werd mij aangeraden aan het einde van de menstruatie te komen, omdat de baarmoedermond dan wat open staat. De gynaecoloog was er duidelijk handiger in dan mijn huisarts, en bovendien werd daar meteen met een echo gekeken of het spiraaltje precies goed zat. Het is dus helemaal niet zo'n slecht idee om toch nog langs de gynaecoloog te gaan. Overigens heeft een kinderloze vriendin van mij ook een spiraaltje, vaginaal bevallen zijn maakt het plaatsen makkelijker, maar het is geen voorwaarde.

Rafelkap

Rafelkap

13-06-2013 om 09:47

Moet lukken

Bij mij ook door de gynaecoloog maar het moet echt lukken! Dat is ook veel prettiger want die kan eea verdoven en controleren met een echo.
Ik ben ook nooit op de 'natuurlijke manier' bevallen. Beter dat de huisarts je doorverwijst dan dat hij dat ding er door wil wurmen!

Nicky Lohs

Nicky Lohs

13-06-2013 om 19:53

Bevallen

Bevallen zijn is ook geen vereiste hoor. Maar als er ooit een kind doorheen is gegaan moet een spiraaltje toch zeker lukken. Vandaar die opmerking.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Chocotof

Chocotof

14-06-2013 om 13:07 Topicstarter

Dank

Voor de reacties.
Ik was inderdaad ongesteld, volgens de huisarts het ideale tijdstip.
Ik heb mijn kind gekregen via een keizersnede dus niks niet vaginaal. Dat maakte volgens de huisarts niet uit. Hij verwacht dat het niet kon omdat, denkt hij, de boel verkleefd is omdat ik flink wat vruchtbaarheidsbehandelingen achter de rug heb (ivf, icsi).
Doordat er dan van alles via de verkeerde kant naar binnen is gegaan zou het mogelijk zijn dat er het een en ander aan littekenweefsel zit. Daarom zou een gang naar de gynaecoloog ook niets opleveren. Dan zou je echt moeten denken aan een soort van ingreep en daar heb ik eigenlijk weinig zin in.
Ik zou een spiraal ook niet hebben voor anticonceptie, ik slik al 10 jaar niets en ben ouder, de eieren zijn wel over de datum ondertussen. Het ging er mij om dat ik hoopte dat overgangsklachten minder zouden worden zoals hevige bloedingen en dergelijke.
Dat had ik misschien beter direct in mijn startposting kunnen vermelden
Ik zou nu nog kunnen gaan voor de pil, daar kan ik duidelijk over zijn, dat wil ik niet.
De prikpil zou ook nog een mogelijkheid zijn, daar hoor ik van dat je er flink hoofdpijn van kunt krijgen en zwaarder worden.
Heb ik ook geen zin in want ben net fors afgevallen.
Zucht...
Ik vond het al zo'n besluit om voor de mirena te gaan en nu ben ik weer terug bij af.
Stiekem voel ik mij een beetje zielig....
In ieder geval dank voor het meedenken en de reacties!

Chocotof

Nicky Lohs

Nicky Lohs

14-06-2013 om 16:11

Ah maar dan

Dan is het een ander verhaal.

Is implanon nog een optie voor je? Volgens mij zijn dat dezelfde hormonen als in de mirena. Ik zou hoe dan ook nog bij een gyn advies inwinnen, je weet maar nooit.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Onno

Onno

15-06-2013 om 12:04

Overgangsklachten moet je niet onderdrukken met hormonen.

Overgangsklachten onderdrukken met kunstmatige hormonen is levensgevaarlijk. Als er iets kankerverwekkend is dan is dat het wel. Een goede arts begint daar niet eens aan.
Daarnaast is dat helemaal niet nodig, een goede natuurgeneeskundige kan dat prima verhelpen.

Oh help!

Die levensgevaarlijke kankerverwekkende kunstmatige hormonen zijn moleculair bezien hetzelfde als die hormonen die mijn lichaam zelf maakt. Help! Hoe stop ik mijn lichaam in deze zelfvernietiging??

Chocotof

Chocotof

15-06-2013 om 16:10 Topicstarter

Hahaha

Ach met al die vruchtbaarheidsbehandelingen die ik heb gehad is het beetje wat de mirena komt een druppel op de gloeiende plaat.
Daar maak ik mij dan maar niet druk om.

Ik zal nog eens bellen met de dokter.

Groet, Chocotof

Fiorucci

Fiorucci

15-06-2013 om 19:23

Genista ot

Onno overdrijft schromelijk. Maar ik heb veel over hormoongebruik bij de overgang gelezen, en ik bedank voor de eer. Ik heb zelf best last van de overgang, maar ik neem het zoals het komt en het gaat wel weer over een keer.
http://www.lastvandeovergang.nl/2012/04/hormoontherapie-voordelen-bijwerkingen.html

Huisarts waarschuwt ook.

Er zijn zeker wel huisartsen die dezelfde waarschuwing geven als Onno. Vooral als er kanker voorkomt in de familie moet je extra voorzichtig zijn met het innemen van hormonen.

Tineke

Tineke

15-06-2013 om 22:07

Lastig

Wie zoveel onzin uitkraamt is lastig serieus te nemen, oftewel, het is lastig te herkennen als er plots iets kloppends voorbij komt. Ik geloof zeker dat Onno gelijk heeft door te wijzen op de gevaren van bepaalde hormoontherapie.
Ik ga pas weer over op homeopathische middeltjes, als er een werkzame en betrouwbare homeopathische anticonceptiepil (voor man en/of vrouw) op de markt is. Zolang dat er niet is, vertrouw ik uitsluitend nog maar op de reguliere geneeskunst, en maak ik daar gebruik van/ of niet.

barb

barb

16-06-2013 om 14:39

Genista ot

mijn nichtje van 21 en haar zus van 30 hebben dankzij ( diagnose/conclusie arts) de pil de ene diverse longembolieen en de ander buiktrombose gekregen en mijn schoonzus ook een longembolie. Zelf mag ik vanwege depressies en de kans daarop geen hormonen toevoegen. Zo onschuldig is het allemaal niet.

Puck

Puck

17-06-2013 om 10:51

Chocotof

"Hij verwacht dat het niet kon omdat, denkt hij, "
De huisarts DENKT en VERWACHT.... Daar is nog niets zekers aan. Taak vqan de gynaecoloog om tot een zekerheid te komen of het wel of niet kan. Toch naar de gyn dus lijkt mij.

Ho even

Ik heb me erg ongelukkig uitgedrukt. Nee, ik denk NIET dat je volkomen willekeurig met hormonen kunt strooien. Waar ik me tegen afzette, was het gebruik van het woord "kunstmatige" (alsof die plotseling veel erger zouden zijn dan de hormonen die je zelf maakt) en het feit dat de natuurarts dan wel even de oplossing zou hebben. Dat een verkeerde hormoonbalans schade kan aanrichten, weet ik.
Sorry, ik heb door ergernis verkeerd geformuleerd.

K. Dootje

K. Dootje

17-06-2013 om 17:46

Chocotof

In mijn ervaring is een specialist nu eenmaal meer bedreven in sommige zaken dan de huisarts, ik zou het niet bij één advies laten en een afspraak maken bij de gyn.

Chocotof

Chocotof

22-06-2013 om 09:50 Topicstarter

Thanks

voor het meedenken, ik ga nog in overleg met de huisarts.

groet,
Chocotof

Vic

Vic

24-06-2013 om 11:36

Die van mij

Ik ben op het moment heel verdrietig omdat het mijn huisarts vanmorgen niet lukte om mijn nieuwe spiraal te plaatsen. Ze heeft met veel moeite wel het meetstaafje naar binnen gefrommeld (pijn!), maar het spiraal lukte tot drie keer aan toe niet (pijn!). Ik ga het binnenkort bij gyn laten proberen, daar lukte het een paar jaar geleden wel (ook met enige moeite).
Wees maar blij dat je huisarts niet zelf wil gaan prutsen want het is al naar genoeg. En dan ben ik toch 2 keer vaginaal bevallen en ik was ongesteld, en dan toch niet ;-(

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.