Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Magnesium tekort (door plasmedicatie) Na aanleiding van menopause en moe (

Beste allemaal
Ben toch weer naar de huisarts gegaan. Het was een vervanger (oudere dame). Ze keek naar wat ik aan medicijnen slik voor mijn hoge bloeddruk en opperde dat de plasmedicatie een tekort aan (onder andere) magnesium kon opleveren.
Ik moest een supplement kopen. Potverdorie het lijkt te werken! Ik slaap beter sinds ik het slik en ben ook minder moe, en het krampachtige gevoel in mijn spieren verdwijnt langzaam.
Allelujah, begin me als herboren te voelen (nu is het natuurlijk ook het weekend voor!)
Ik dacht dat ik het zou delen,
Sini


40er

40er

14-04-2017 om 13:50

Magnesium

Kan idd leiden tot krampen in oa armen en benen. Je hebt ook creme met magnesium, je neemt het makkelijker op via de huid (volgens de schoonheidsspecialist )

Hopen voor je dat het zo blijft gaan!

Vogel

Vogel

14-04-2017 om 21:55

Ik zou

toch eerder de huisarts dan de schoonheidsspecialist geloven.
Volgens mij is magnesium sowieso een aanrader vanaf de menopauze.
Sinilind, geniet van je herrijzenis!

Dat was echt goede vrijdag

Voor jou!! Fijn!

Bennikki

Bennikki

15-04-2017 om 21:51

Haha

"Herrijzenis" idd. Wat leuk zo'n positief bericht en nog leuker dat ik de tip meteen aan mijn moeder door kon geven, die ook die medicatie slikt en steeds zo moe is. Ik hoop zo dat het haar ook gaat helpen!

40er

40er

15-04-2017 om 22:45

Vogel

http://www.dr-jetskeultee.nl/baden-magnesium-hoe-heilzaam-is/

https://www.orthofyto.com/homepage/neemt-huid-magnesium-op/

Mijn schoonheidsspecialist is dus niet de enige die het zegt hoor!
Ik wilde de tip gewoon doorgeven, aangezien het iets sneller werkt.

Sinilind

Sinilind

15-04-2017 om 23:35 Topicstarter

Bennikki

Ik slik hydrochloortiazide maar volgens de (vervangende) huisarts hebben alle plasmedicijnen als mogelijke bijwerking een tekort aan magnesium. Vervelend is dat het moeilijk aantoonbaar is in je blied, zei ze. Na jah. Voor 5€ bij de drogist heb je een potje.
Sini

Antilla

Antilla

16-04-2017 om 12:25

40er

Bron 2 is wel dubieus hoor. Dat zijn een stelletje zwevers die denken dat ze wetenschappelijk bezig zijn.

Dus je hebt gelijk dat ze iets beweren, maar of je die bewering serieus moet nemen....

Dank

Dank voor je bericht, sini. Ik slik ook die medicatie en voel me soms ook niet fit. Gelijk een potje gehaald. Ik wist niet dat je tekorten kon krijgen door vochtonttrekkende medicijnen.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

17-04-2017 om 09:54

magnesium

Ik ben altijd wat wantrouwend naar "tovermiddeltjes", maar als ik niet trouw mijn magnesium neem, krijg ik een vervelend moe gevoel in mijn armen en benen, alsof ik net een marathon heb gelopen.
Ik wil niet zeggen dat ik opeens topfit ben (dat begrip is mij onbekend helaas), maar ik ben wel blij dat ik dit kwaaltje kon aanpakken.

Overigens hier ook hydrochloorthiazide (2x woordwaarde, 3x letterwaarde). Ik heb nooit een link gelegd, wist er niet van!

rode krullenbol

rode krullenbol

17-04-2017 om 10:21

Magnesium

Magnesiumpillen kunnen (te veel) laxeren. Je kunt magnesium ook binnenkrijgen via de huid. Daartoe kun je een oplossing van magnesium chloride in water op je huid aanbrengen. Dit kan bij sommigen echter een allergische reactie teweegbrengen. Veiliger is het gebruik van magnesium sulfaat, ook wel Epsom zout of bitterzout genoemd.

Meng het met een badolie, huidolie of spijsolie en je hebt een goede ontspannende 'body scrub'. Scrubben met magnesium sulfaat vult niet alleen magnesiumtekorten aan, wat goed is voor de zenuwen, maar laat ook je lichaam (extra) knuffelhormonen aanmaken.

In Dode Zeezout zit ook veel magnesium. Ik vind het voor een 'body scrub' iets minder veilig, vanwege de vervuiling van die zee. Er zitten wel meer mineralen in, dan alleen magnesium.

Ik heb vernomen, dat mensen die gevoelig zijn voor psychoses voorzichtig dienen om te springen met algehele 'body scrubs'. Zeker de eerste keren kan het een nogal heftige ervaring zijn. Zij kunnen er beter vanaf zien, het beperken tot delen van het lichaam of alleen een voetenbad nemen.

Magnesium sulfaat is niet duur. Al helemaal niet als je het via internet in grote hoeveelheden bestelt bij groothandels die ook aan particulieren leveren. Wie zich over de kosten niet hoeft te bekommeren kan uiteraard ook de door winkels aangeleverde 'body scrubs' gebruiken om aan extra magnesium te komen.

Overigens is (de juiste) voeding ook een bron van magnesium.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

17-04-2017 om 11:44

Ik wist het wel

Ik had vorig jaar een tekort en moest daarom extra groente eten. Ook zit magnesium in koffie en chocolade Ik denk desondanks dat ik ook eens aanvulling uit een potje probeer. Baat het niet, schaadt het niet?

rode krullenbol

rode krullenbol

17-04-2017 om 11:52

Het schaadt niet, tenzij

die pillen bij jou een laxerende uitwerking hebben. Dan verlies je nodeloos allerlei voedingstoffen uit je eten.

Pirata

Pirata

17-04-2017 om 12:00

oei

Ik gebruik HCT en ben ook vermoeid. Zou het?
Hoe snel merk je effect van die magnesium en welke dosering werd aanbevolen? Ik heb nu maar snel een multivitamine genomen.
PS Sinilind het is "naAR aanleiding van".

Pirata

Pirata

17-04-2017 om 13:44

verrek

Blijkt dat de "slaapmix" van het Kruidvat die ik tot voor een paar maanden gebruikte 40% van de ADH magnesium bevat. Sinds ik weer helemaal uit mezelf slaap, zonder dat tabletje, ben ik overdag vermoeid. Geen toeval denk ik nu. Toch maar aan een supplement dus.

rode krullenbol

rode krullenbol

17-04-2017 om 14:14

Of ...

je eetpatroon aanpassen en meer mineraalrijk voedsel nuttigen! Een stof als Kalium bijvoorbeeld is ook heerlijk ontspannend, waardoor het de nachtrust bevordert.

o jee laxerend...

Ja, dat merk ik nu al. Wat te doen? Doorgaan met magnesium of toch maar niet?

rode krullenbol

rode krullenbol

17-04-2017 om 22:16

Dosering

Je zou de dosering kunnen halveren.

Sinilind

Sinilind

19-04-2017 om 10:33 Topicstarter

Resultaat

Merkte ik al na een paar dagen. En nu nog steeds. Mijn slaappatroon is beter: ik word niet meer midden in de nacht wakker maar slaap aan een stuk door van 23:00 tot 07:00. Dit alleen al mag een wonder heten. Verder ben ik minder gespannen, ook mijn spieren kunnen makkelijker van gespannen stand bij activiteit tot ontspannen bij rust. Het laxerende effect heb ik in het begin een beetje waargenomen, maar geen heftige bijwerkingen. Ik heb een paar dagen rijst gegeten in plaats van aardappels of pasta en toen is het weer overgegaan.
Sini

Pirata

Pirata

20-04-2017 om 19:05

heerlijk zeg

Wat een opluchting moet dit zijn!
Ik heb zelf vannacht geslapen als een roos en was vandaag eindelijk niet moe (3 dagen magnesiumsupp gebruikt). Ik hoop dat dit geen toevalstreffer is maar blijvend.

Sinilind

Sinilind

20-04-2017 om 23:21 Topicstarter

Pirata!

You go girl! Elke goede nacht is er een, ik hoop voor jou dat het sorpel blijft gaan!
Sini

knor

knor

21-04-2017 om 08:16

Hoe kan dit?

Drie dagen magnesiumtablet geslikt en ik slaap ook veeeeel beter! Zit hier gewoon nog slaapdronken achter m'n laptop van de diepe slaap... Wat een supertip Sinilind!

Pirata

Pirata

21-04-2017 om 08:47

ik ook weer

Weeeeer goed geslapen en (ondanks de wekker) tamelijk fit wakker geworden.
Bedank die invalhuisarts maar namens OO.
Ik neem nu circa 60% van de adh als supplement. De rest mag uit mijn eten komen.

Sup

Sup

21-04-2017 om 10:37

Een tekort

Een (licht/zwaar)tekort lijkt me wat langer duren eer dat is aangevuld dan 3 dagen.
Maar: ik wil ook slapen (50 jaar, geen hydrochloorthiazide maar wel middelen tegen hoge bloeddruk, ga dus straks een potje halen en kom dan over 2 a 3 weken hier verslag doen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

21-04-2017 om 10:42

Ik ook

Ik slaap ook als een roosje, al na vier dagen. En ik heb minder last van een opgeblazen gevoel en obstipatie. Zelfs als het een placebo-effect is ben ik er blij mee.

Krisje

Krisje

21-04-2017 om 11:06

Ik durf niet

Ik gebruik sinds kort ook hydrochloorthiazide en slaap al jaren waardeloos. Maar ik lees over een laxerend effect en ik heb een chronische darmziekte. De combinatie lijkt me niet top. Jammer, ik zou zo graag eens uitgerust wakker worden.

Pirata

Pirata

21-04-2017 om 11:37

Krisje

Overleggen met je voorschrijvend arts? Of een lichte dosering proberen? Of die variant op je huid?

Krisje

Krisje

21-04-2017 om 13:19

O ja

die op de huid, dat kan ik wel proberen!

Alison

Alison

21-04-2017 om 14:24

Welke is goed?

De internist heeft me een keer magnesium voorgeschreven maar toen ik met dat recept naar de apotheek ging raadde ze het me af om die te nemen. Ik zou er alleen maar goed van naar de wc kunnen gaan en verder had het geen effect.
Die wat zij verkochten was beter maar dat heb ik toen niet gekocht.
Wel andere maar die zijn zo vies dat ik ze niet afkrijg. Ik ben ook geen held in pillen slikken.
Een bad heb ik helaas niet en elke avond een voetenbad gaat niet werken vanwege vergeten.
Ik heb een spuitfles met magnesiumolie gekocht maar ik vind dat een enorme kliederboel en het voelt zo vies aan.
Is er een magnesiumsupplement wat wel goed te slikken is?

Sinilind

Sinilind

21-04-2017 om 15:19 Topicstarter

Alison

Ik heb gewoon het supplement van de drogist om de hoek, volgens de huisarts maakte het niet zo veel uit. 5€ voor een potje,
Sini

Sally MacLennane

Sally MacLennane

21-04-2017 om 15:34

Alison

Er is ook magnesium in bruistabletten, zo neem ik het in. Ik koop ze massaal in Duitsland in als ik daar ben, daar heb je ze al voor ca. 50 ct per buisje van 20. Ik merk het als ik ze vergeet, dan heb ik al snel loodzware armen en benen.

"De internist heeft me een keer magnesium voorgeschreven maar toen ik met dat recept naar de apotheek ging raadde ze het me af om die te nemen. Ik zou er alleen maar goed van naar de wc kunnen gaan en verder had het geen effect.
Die wat zij verkochten was beter maar dat heb ik toen niet gekocht."

Dan was de apotheek niet goed bezig! Is die in overleg met de internist gegaan? Een apotheker(sassistente) moet aan de bel trekken als er vermoeden is dat de voorschrijver zich vergist heeft, maar mag nooit op eigen houtje zeggen "niet doen mevrouw, neem liever de onze".

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.