Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

wolk

wolk

23-09-2020 om 10:14

leven met snurkende partner ....hoe?

de titel zegt genoeg denk ik. Het is nu tien over tien, bom volle dag nog te doen, hoe doen jullie, mensen met snurk partners, dat?

Ik word er zoooooo moe van en ook boos. Ik zie niet voor me hoe ik dit nog jarenlang volhoud, en het is nu het zesde jaar. Soms gaat het een paar dagen goed, wat is het leven dan fijn , ik heb de hele dag energie, en na een nacht snurken heb ik hoofdpijn geen concentratie, alsof ik door yoghurt moet joggen. En ik ben eigenlijk boos op hem. En hij voelt zich prima.

We hebben als apneu apparaat en ik heb al oordopjes, Als hij slaapt gaat het soms scheef of hij zet het af en dan gaat het daar door de oordopjes. Geen extra slaapkamer. Alle gesprekken al gehad.

zijn er nog andere dingen die het minder erg maken?

Behalve scheiden.

Wolk


Tine Winkel

Tine Winkel

23-09-2020 om 10:23

verhuizen?

nee, sorry, dat klinkt gemeen, maar ik herken helemaal hoe je je voelt. Maar ik bedoel dus, verhuizen naar een huis met meer slaapkamers. Of een bedbank in de woonkamer?

Man en ik slapen dus al jaren apart en hebben bij de laatste verhuizing één heel mooi huis niet genomen omdat er 1 slaapkamer te weinig was. Iedereen denkt dat voor een echtpaar maar 1 slaapkamer nodig hebt - wij dus 2. Nu hebben we dus alleen tijdens vakanties/logeren/hotels nog maar een probleem. Hoewel, 'we'? IK heb een probleem, manlief slaapt wel...

Stickertje

Stickertje

23-09-2020 om 10:27

Snurkbeugel

Na 18 jaar snurkleed is mijn man dit voorjaar bij een internist terecht gekomen. Hij was altijd moe, kon altijd slapen maar sinds het najaar 2019 was hij ook steeds ziek met koorts en zo.
De huisarts verwees hem naar een internist om hem eens helemaal na te kijken. De internist vond dat hij er moe uit zag en stuurde hem door voor een slaaponderzoek. Daar is uitgekomen dat hij slaapapneu heeft. Dat dacht ik al, want als ik wakker lag van zijn gesnurk stopte hij regelmatig met ademhalen. Dan gaf ik hem een por, ging hij weer ademen maar ook snurken. Vanuit dat slaaponderzoek is hij bij een gespecialiseerde orthodontist terecht gekomen en die heeft een snurkbeugel aangemeten. Die beugel zit nog in de afstel fase. Na 3 maanden is hij een beetje bijgesteld, omdat er af en toe nog gesnurkt werd. Toevallig afgelopen nacht weer wat snurkgeluid gehoord maar dan geef ik een duw in zijn rug, draait hij om en is het weer stil.
Wat een geweldig ding! Man en ik zijn beide fitter nu. We slapen nu allebei goed en man begint zich ook echt uitgerust te voelen.

Is dat nog een optie?

wolk

wolk

23-09-2020 om 10:45

hmm

verhuizen zit er voorlopig niet in. Een bedbank ook niet. Ik kan op de bank gaan slapen, dan is er wel een wissel nachts ( hij gaat later naar bed dan ik) Waarschijnlijk is dat het meest realistische.

Het hele medische ding is al gedaan, vandaar dat apneu ding.

Wat ik lastig vind is dat hij er niet zoveel van merkt behalve dat ik moe en boos en, maar op de lange termijn verandert er niks.

Pirata

Pirata

23-09-2020 om 10:56

scheiding

Ik heb serieus om deze reden met een scheiding gedreigd. Ik was kapot.
Toen kwam éindelijk het apneuapparaat, en ja, soms heb ik last van het geluid van dat apparaat omdat het gaat suizen of afzakt. En ook hier oordoppen. Maar het is beter te doen dan vroeger. Hij zet het apparaat nu ook consequent op. Anders mag ie wegwezen.

Vragen: heb je professioneel aangemeten oordoppen? Is het "hoofdstel" van het apneuapparaat nog wel goed of goed afgesteld?

Anders wordt het de bank. Niet voor jou maar voor hem.

ElenaH

ElenaH

23-09-2020 om 10:59

Wolk

'Wat ik lastig vind is dat hij er niet zoveel van merkt behalve dat ik moe en boos en, maar op de lange termijn verandert er niks.'

Omdat hij niets aan het snurken kan doen, vermoed ik. Dus moet je het in andere oplossingen zoeken. Apart slapen bijvoorbeeld. Maar da wel op een prettige manier, zodat jullie daar alletwee vrede mee hebben.

Stickertje

Stickertje

23-09-2020 om 11:01

beugel in plaats van masker?

Dat apneu apparaat wat je man heeft dat heeft een masker wat kan verschuiven op zijn gezicht. Die beugel die mijn man heeft zit in zijn mond, echt totaal klem. Als hij goed op zijn kussen ligt (zonder hand of arm onder zijn gezicht) gaat dat echt prima. Die beugel, onder en boven met een koppeling om de stand van de kaak zo te houden dat er niet gesnurkt kan worden, kan alleen met kracht een beetje verschuiven (onder ten opzichte van boven). Dat verschuiven kan met een vuist tegen de kaak of op een arm liggen gebeuren en dan wordt er nog even gesnurkt.
Het is een hele mond vol en het was best even wennen (je kunt geen gesprek meer voeren als dat ding in je mond zit) maar na 3 maanden zijn wij er beide heel blij mee.
Zo'n apparaat lijkt mij niks, dat hoor je zoemen en dat vind ik net zo erg als snurken met dan het risico dat je hem uitzet als je niet kan slapen.

Pluis

Pluis

23-09-2020 om 11:05

Bitje werkte niet?

Mijn heeft ook apneu. Heeft hij zelf geen last van, slaapt altijd goed en knapte dus ook niet enorm op toen hij dat bitje kreeg. Maar het snurken is wel over, dus voor mij wel veel beter! Zo'n masker lijkt me vreselijk, voor beide partijen. Want het maakt geluid (heb ik last van) en het zit niet lekker (heeft man last van).
Heeft je man toevallig last van overgewicht? Dan valt daar nog winst te boeken. En niet drinken (alcohol bedoel ik) voor het slapen gaan.

Als je dat allemaal al hebt geprobeerd, en je hebt zelf oordoppen die goed afsluiten, dan kan ik nog maar 2 dingen bedenken: jij aan de slaapmedicatie of apart slapen. Allebei niet ideaal, maar het kiezen uit 2 kwaden. Scheiden lijkt echt geen optie. Maar daar kan jij natuurlijk heel anders over denken. Dan heb je dus 3 opties.

Emmawee

Emmawee

23-09-2020 om 11:08

Ja precies Pirata

Hoezo een wissel? Misschien zou hij er verstandig aan doen om juist vroeger naar bed te gaan. En anders kan hij toch op de bank slapen?

Maar ben je echt boos over het snurken op zichzelf? Of vind je dat je man er te weinig aan probeert te verhelpen? Drinkt hij alcohol? Heeft hij overgewicht waar hij niks aan doet? Houdt hij andere oplossingen tegen?

wolk

wolk

23-09-2020 om 11:29

tja

ik hoopte inderdaad dat hij af zou vallen. Maar dat is moeilijk voor hem. Hij drinkt niet, en hij gaat ook niet vroeg naar bed, daar kan ik echt niks aan veranderen. Het apparaat maakt ook herrie maar dat komt niet door oordoppen heen.

Je kan niet altijd iemand dingen laten doen die je graag wil helaas. Apart slapen wil hij ook niet. Maar ik wel inmiddels.

het blijft dus een beetje lastig.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

23-09-2020 om 11:48

Ja lekker dan

Dus het is jouw probleem?

Mag je hem ‘s nachts wel wakker maken als ie ligt te snurken?

ElenaH

ElenaH

23-09-2020 om 11:49

Wolk

'Apart slapen wil hij ook niet. Maar ik wel inmiddels.'

Misschien kun je hem duidelijk maken dat jouw gezondheid hier onder lijdt, en dat apart slapen dus echt belangrijk is. Zolang er geen andere oplossingen zijn, heeft hij op dit punt niet zo veel te willen, lijkt me.

Pluis

Pluis

23-09-2020 om 11:50

Toch bitje proberen?

Ik heb niet helder of hij al zo'n bitje heeft geprobeerd. Dat is anders nog wel de moeite waard denk ik.
Kijk of je hem naar een lifestylecoach kunt krijgen (wordt vergoed). Die kan hem helpen met afvallen en ook met het verbeteren van zijn slaapgewoonten. Juist als je tot laat opblijft krijg je bijvoorbeeld de neiging om nog te gaan snacken. Dubbel fout dus. Ik weet niet hoe oud je man is, maar de mijne ontwikkelt nu (begin 50) diabetesachtige klachten. Die kant wil je niet op. Dus hij is intussen inderdaad met een lifestylecoach aan de slag. En uit de onderzoeken kwam dus ook die apneu waar hij nu dat bitje voor heeft.
Hoop dat je hier wat aan hebt...

Emmawee

Emmawee

23-09-2020 om 11:53

Wolk

"Je kan niet altijd iemand dingen laten doen die je graag wil helaas."

Helemaal waar. Maar hij laat jou op deze manier wel iets doen wat je niet wilt. Wakker liggen, slaaptekort krijgen.

Afvallen is onwijs moeilijk. Leven met slaaptekort ook trouwens. Maar het lijkt toch een beetje alsof het nu vooral jouw probleem is.

Misschien kunnen jullie toch eens samen alle belangen met elkaar op een rijtje zetten, plus alle mogelijke oplossingen met voor- en nadelen. Waaronder opnieuw het medisch circuit in, andere apneu middelen en andere oordoppen uitproberen, maar ook in kaart brengen wat een chronisch slaaptekort voor jou betekent (en gaat betekenen), wat alle voor- en nadelen zijn van apart slapen (ipv 'dat wil ik niet') en watje daarvoor nodig hebt (een los matras, of toch een goede slaapbank).

Pirata

Pirata

23-09-2020 om 11:55

Kijk

Kijk, mijn man was ook niet erg doordrongen van het probleem. Want ik maakte zelf ook wel eens geluid als ik verkouden was ofzo. Totaal van een andere orde natuurlijk.

Mijn dreiging met scheiding was dus niet alleen vanwege de geluidsoverlast en mijn chronische slaapgebrek, maar vooral omdat hij weigerde zich in te leven in mij en het volledig bagatelliseerde.
Pas toen ik zó kwaad werd dat ik zei dat hij dan voorgoed weg mocht, kwam er beweging in. Degene die het probleem veroorzaakt en er niet voldoende aan doet om het op te lossen is degene die op te bank mag liggen. Of onder een brug.

(Sorry, ik word nog steeds boos als ik er aan terugdenk. Gelukkig snapt ie het inmiddels al enige tijd).

Lou

Lou

23-09-2020 om 11:55

Ja heel lastig

Ik herken het ook. En ik ging er ook jaren mee door en werd er ook zo moe van en zo boos. Niet boos op hem, hij deed wat hij kon. Maar toch boos. Op de situatie dan, denk ik, en op iedereen die wél elke nacht lekker sliep, gewoon onredelijk boos op alles en iedereen omdat ik zo moe was. Uiteindelijk (waarom toen pas? Heb ik me sindsdien vaak afgevraagd) is man toch 'verhuisd' naar zolder. Een extra kamer is het niet, maar er kon kennelijk wel een bed staan. Nu zijn we allebei blijer. Ik ben uitgerust en hij heeft geen boze vrouw meer.

Waar ik in jouw geval wel echt boos om zou worden is dit:
"Apart slapen wil hij ook niet". Ja zeg! Wat nou niet apart willen slapen. Alsof je dat voor je lol voorstelt. Het moet wel, anders word je gek van slaapgebrek. Hij heeft toch geen betere oplossing?

Stickertje

Stickertje

23-09-2020 om 12:06

Inderdaad, niks te willen

====Apart slapen wil hij ook niet. Maar ik wel inmiddels.'

Misschien kun je hem duidelijk maken dat jouw gezondheid hier onder lijdt, en dat apart slapen dus echt belangrijk is. Zolang er geen andere oplossingen zijn, heeft hij op dit punt niet zo veel te willen, lijkt me.====

Het gesnurk hier dreunde door tot in de tienerkamers, papa was altijd moe, ging na het eten altijd eerst een half uur powernappen om de avond door te komen, stond in het weekend sporadisch langs de lijn bij het ballen.
Iedereen had last van zijn gesnurk, op het moment zelf maar ook op de vrije momenten, omdat papa te moe was om iets te doen.

Man had dus weinig te willen. Heeft wel geroepen dat iedereen wel eens snurkt, jullie ook. Dat is waar, kinderen kunnen allebei wel eens snurken en ik ook maar wij zijn er de volgende dag niet zo moe en futloos van als hij.

@ Pluis, jij zegt bitje maar dat ding van mijn man is nou niet een ding dat je bitje kunt noemen. Dat ding van mijn man lijkt hier op: https://www.beugel.nu/volwassenen/snurkbeugels/ Is op maat gemaakt en werkt dus echt.

Wil hij niet...

"Je kan niet altijd iemand dingen laten doen die je graag wil helaas. Apart slapen wil hij ook niet. Maar ik wel inmiddels."

Jij lijdt onder zijn gesnurk en ook onder zijn onwil. Dat gaat ten koste van jouw welzijn. Ik vind dat hij niet zo heel veel te willen heeft in dat geval. Dus toch apart slapen, of een andere oplossing zoeken waardoor jouw nachtrust niet meer te lijden heeft onder zijn gesnurk. "Wil ik niet" is in dit geval een onzinexcuus dat absoluut niet geaccepteerd kan worden en zou mij ook Pirata-neigingen geven.

Pluis

Pluis

23-09-2020 om 12:55

Stickertje

Dat bedoel ik ook. Inderdaad op maat gemaakt, en regelmatig bijgesteld. Man heeft zelfs al een keer een nieuwe gekregen, omdat de stand van je gebit er toch wel door verandert. Het helpt als een dolle. Daarom raad ik het wolk ook aan!

evenzo

evenzo

23-09-2020 om 13:36

herkenbaar

Het is moeilijk. Je verhaal is herkenbaar al vind mijn man het zelf ook echt naar. Hij gaat daarom wel in de logeerkamer liggen en anders zou hij op de bank gaan liggen als we die niet hadden. Vakanties vond ik soms ook drama. Ik sliep soms bij een kind in bed Ik vind de houding van je man wel lastig. Wij hebben hier ook moeilijke gesprekken over gehad en ik heb ook gezegd dat het aanleiding voor een scheiding kan zijn. Niet het snurken zelf maar wel zijn houding naar mij toe rondom een dergelijk probleem. Nl: totaal bagatelliseren en er zelf op geen enkele manier iets aan willen doen geeft mij namelijk het gevoel dat ik er niet toe doe. En dat mijn welzijn minder belangrijk is. Dan kan hij wel zeggen: dat is niet waar. Lekker makkelijk gezegd. Geen woorden maar daden denk ik dan. HOE kan ik dan zien dat jij mijn welzijn wel belangrijk vindt in deze? Ik was ook boos en dat werkt gewoon door in de dag. Het is een wonder dat ik niet in een vlaag van verstandsverbijstering een kussen op zijn hoofd heb geduwd.
Er is toen wel iets veranderd en hij neemt mij serieus. Hij heeft nu een bitje via bol.com of zoiets, gewoon zo'n niet aangemeten ding. Ik had al oordoppen op maat maar ook dat werkte onvoldoende. We dachten als dat bitje niet werkt kunnen we altijd nog naar grover geschut.
Hij zou voor het ideale en mooie 5 kilo af moeten vallen. Ik denk dat dat ook gaat schelen maar dat is een lastig ding.
En daarnaast dus geen gemor meer over de logeerkamer al vind ik dat zelf echt vreselijk om apart te slapen.

wolk

wolk

23-09-2020 om 14:05

Ja

Even kort want aan t werk, ik ben heel blij met reacties vooral de ervaringen.
In theorie kunnen mensen veranderen, praktijk is lastiger.
Mijn man erkent t wel, hij is voor mij door de molen gegaan bij kno en masker doet hij voor mij. Hij kan moeilijk in slaap komen met het masker.
Hij gaat niet eerder naar bed omdat hij maar een paar uur per nacht slaapt. Met het masker nog minder soms dus hij heeft ook ongemak.

Man is ook verder enorm lieve man die zonder klagen veranderingen maakt in zijn leven voor mij. En zorgzaam. En knap. Maar dit ene ding ! (`_´)ゞ Gek word ik er van .

Ik ga zo alles lezen als ik een rustig moment heb, ik merk dat het me toch helpt om er weer fris over na te denken.

Jacquel

Jacquel

23-09-2020 om 14:25

Samen op didgeridoo-les

Ga didgeridoo spelen. Er zijn ziektekostenverzekeraars die dat vergoeden. Je maakt samen muziek en bent op een positieve manier met het probleem bezig. Want het is bewezen dat het werkt.

https://didgeridoocentrum.nl/middel-tegen-snurken-apneu/didgeridoo-tegen-apneu-snurken


https://www.youtube.com/watch?v=QRBCzUPDUVA

Evenzo2

Evenzo2

23-09-2020 om 17:16

Apneu apparaat

Mijn vriend heeft ook zo'n apparaat, maar het is erg stil. De eerste (een jaar of 4 geleden) maakte herrie maar de nieuwe, van vorig jaar, is echt stil. Ik slaap zonder oordoppen terwijl ik best een lichte slaapster ben.
Evenzo2

Wolk

Ik heb gelukkig geen ervaring, als mijn partner al eens snurkt is een por meestal genoeg om hem op te laten houden. Ik ben desondanks zo vrij om een tip te geven.

Kennelijk heeft je man apneu, overgewicht, en een overdrukmasker. En dat masker helpt kennelijk wel tegen het snurken, maar soms doet hij dat masker af.

Dat overgewicht is niet je probleem. Die geluidsoverlast is het probleem. Ik denk dat het niet verstandig is om aan te dringen op afvallen. Dat is namelijk heel moeilijk, blijvend afvallen (als er sprake is van duidelijk overgewicht is hij er niet met een paar kilo's), zeker als hij ook lijdt aan slaapgebrek (want ik vermoed dat ook je man wel enig slaapgebrek heeft). Slaapgebrek saboteert afvalpogingen.
Komt nog eens bij dat zelfs als hij er wel in slaagt om af te vallen, dat vermoedelijk ook nog best lang duurt, dus op de korte termijn is het geen oplossing. En uiteindelijk is niet eens gezegd dat het apneu verholpen is als zijn overgewicht zou verdwijnen.

Ik zou geen enkele energie steken in pogingen hem tot afvallen te bewegen, maar alle aandacht richten op waar jij daadwerkelijk last van hebt: de herrie. Hij moet beseffen dat dit slopend is voor jouw gezondheid en welzijn, en dat daar op zeer korte termijn wat aan gedaan moet worden. Ofwel doordat hij het overdrukmasker wel consequent draagt, ofwel door apart te slapen. Of misschien die beugel of dat bitje, wie weet. Maar dit is zo niet vol te houden. Misschien dat (nog een keer) een goed gesprek helpt om hem dat duidelijk te maken, en anders moet je inderdaad maar een keer ontploffen.

Of je gaat lekker zelf een weekje in je eentje in een hotel om bij te slapen. Bij voorkeur op een moment dat hij daar zoveel mogelijk last van heeft. Dan kan hij alvast zien hoe zijn leven eruit kan komen te zien als dit probleem niet wordt aangepakt (zie ook de reacties van o.a. Pirata).

Sterkte ermee, hopelijk ziet hij snel het licht.

Groeten,

Temet

bicyclette

bicyclette

23-09-2020 om 18:46

opnieuw naar KNO-arts

En toch opnieuw naar KNO-arts? Er zijn meer oplossingen dat zo'n apparaat, wellicht voor hem ook.

Vrouw v ex snurker

Vrouw v ex snurker

24-09-2020 om 08:03

Hm sorry

Maar je schrijft dat je man een enorme lieverd is maar uit je verhaal komt niet naar voren dat jullie zij-aan-zij strijden tegen jullie gezamenlijke (!) probleem. Zoals ik het lees vindt hij nu dat ie z’n best heeft gedaan. Uit jouw Beschrijvingen klinkt niet echt alsof hij beseft hoe dit jouw leven negatief beïnvloed en dat hij net zo goed mee moet doen in oplossingen zoeken tot er een echte oplossing is als jij. En ik zeg niet dat hij daarvoor alles moet doen (of laten) maar het klinkt nu alsof hij gestopt is met het zoeken naar een oplossing terwijl jij nog wel last van het probleem hebt.
Wat is de reden dat hij niet op de bank kan gaan slapen? (En jij wel?).
De vraag aan jullie beiden is denk ik; wat heb je ervoor over om dit op te lossen?

Triva

Triva

24-09-2020 om 08:05

Die beugel

heeft dus 97% kans van slagen? Waarom proberen zo weinig mensen dat ding? Waarom wordt die niet vergoed? Twee mensen die beter slapen, dat is nogal een winst in gezondheid en productie en ziekmelden.

Andere golflengte

Hier ook aantal jaar slecht geslapen wegens gesnurk man. De op maat gemaakte oordoppen helpen veel. Maar toch zijn er momenten dat als ik In de nacht door gesnurk wakker wordt, ik niet meer in slaap kan vallen. De ademhaling en daarbij samengaande geluiden komen dan direct in mijn oor, zolang onze kussen op dezelfde hoogte blijven. Ik leg mijn kussen dan op voeteneind en keer mij om in bed.
( mag hij mijn mooie voeten aanschouwen).
Maar het helpt mij zeker. Het verbaast mij ook dat het zo veel effect heeft, daar we nog wel in hetzelfde bed liggen alleen met de hoofden 2 meter uit elkaar en op verschillende ‘golflengte’.

Ik hoop dat je je gauw weer uitgerust kan voelen, want dit is zo vermoeiend. Sterkte.

Seniorenstoel

Als je man niet op de bank wilt slapen, en het huis geen extra kamer heeft, kan je overwegen om een seniorenstoel aan te schaffen. Dat is zo’n stoel die je in ligstand kan zetten. Neemt relatief weinig ruimte in. Zo ken ik iemand die jaren in zo’n stoel sliep. Zijn vrouw blij want geen gesnurk naast haar.

Ik nu

Ik snurk nu heel erg omdat ik verkouden ben. Normaal snurk ik ook weleens (man ook) maar nu is het echt zo erg dat ik er zelf wakker van word en voor man is het echt niet te doen. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hem daarmee lastig te vallen. Ik slaap nu dus op de kamer van uitwonende dochter. Als zij morgen thuis komt, gaat man op zolder slapen zodat ik niet midden in de nacht de vlizotrap op en af hoef als ik een keer moet plassen.
“Hij wil niet apart slapen“ - jammer dan, jij wil niet wakker liggen! En hoezo moet jij halverwege de nacht je bed uit om op de bank verder te slapen omdat hij later naar bed gaat? Dan slaapt hij toch op de bank? Ik zou me behoorlijk in de steek gelaten voelen als het mijn partner blijkbaar zo weinig kon schelen dat ik slecht sliep.
Overigens vind ik apart slapen heerlijk. Maar dat is nog steeds nogal een taboe

Triva

Triva

24-09-2020 om 09:33

Allinson

Sommige mensen vinden twee aparte dekbedden al een taboe

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.