Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Iemand bekend met fitnessprogramma Shaunt T?

Vandaag (nou ja gisteren) in de Volkskrant: stuk over het "zwaarste fitnessprogramma ever", Insanity. Ontwikkeld door Shaun T. De journaliste die het programma afwerkte, rapporteerde zowaar dijen van beton na 2 maanden.
Zou best eens wat afwisseling van het hardlopen willen, en vooral: wat meer variatie. Ben ook niet bang om een beetje (oké heel erg) te zweten en me af te beulen. Heeft iemand hier het gedaan? Is het een beetje te doen, thuis voor de tv? Las ergens dat hartspecialisten waarschuwen dat het wellicht té intensief en dus riskant is. Zou een hardloopgeschiedenis van enkele jaren (wo halve marathons) voldoende basis zijn?

mmm

Laatst een stukje over gelezen met daarin de opmerking dat vooral fystiotherapeuten wel brood zien in dit fitnessprogramma - letterlijk, zij voorzagen allerhande blessures en dus meer werk voor hun beroepsgroep

Ik ben niet zo van de fitness, dus geen ervaring. Maar een vriendin van mij wel, die doet de meest waanzinnige dingen en meldde dat zij toch op een training had verzucht dat het wellicht niet geschikt was voor mensen van 50+. Weet niet of ze er nog mee is doorgegaan trouwens.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.