Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Anoniem

Anoniem

31-08-2013 om 05:52

Huisarts, wat mag je daar eigenlijk van verwachten?

Weet iemand de precieze rol van een huisarts? Wat mag je daarvan verwachten? Is hij slechts n medicijndokter? Moet hij follow up houden bij n aandoening? Is hij slechts tussenpersoon naar de specialisten, waar staat dat nou eigenlijk wat n huisarts zou moeten doen?

Knurf

Knurf

31-08-2013 om 09:39

Huh?

waarom wil je dat weten?

Kari1

Kari1

31-08-2013 om 09:46

Even googelen?

http://www.google.nl/#q=nhg+taakomschrijving+huisarts
Zie toekomstvisie 2012. Uitgebreide info.
Kari

Monni

Monni

01-09-2013 om 18:37

57 pagina's

Heb je al die pagina's gelezen Kari? Ik was wel nieuwsgierig nadat ik afgelopen week met vreselijk doordrammen van mijn kant een verwijzing naar de kinderarts voor mijn dochter heb gekregen van mijn huisarts.
Maar om nu 57 pagina's te gaan doorspitten......
Gewoon een rijtje met punten had me wel handiger geleken

Lees ook eens een huisartsenstandaard

Het kan soms ook handig zijn om een huisartsenstandaard te lezen. Je kan dan lezen wat de richtlijnen voor behandeling zijn. Ervan uitgaande dat jouw huisarts die standaard volgt (dat weet je natuurlijk niet zeker) kan je zien welke symptomen wel, en welke niet tot zorgen en behandeling/doorverwijzing leiden. Dat kan ten eerste voorkomen dat je voor Piet Snot naar de huisarts gaat omdat je iets hebt waar ze toch niks mee kunnen (ik ben die dingen gaan lezen toen partner zich afvroeg of we - lees ik - niet met ziek kind naar de dokter moesten; nee dus), en ten tweede weet je zo precies welke zaken je vooral wel moet vermelden als je komt.

Overigens zijn niet voor alle aandoeningen standaarden te vinden.

Groeten,

Temet

Kari1

Kari1

02-09-2013 om 21:30

Monni

Die 57 pagina's beginnen met een inhoudsopgave.
Kari

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.