Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kaaskopje

Kaaskopje

15-07-2016 om 10:56

Felle pijn in rug

Ik heb in toenemende mate ontzettende pijn in het midden, net onder de schouderbladen, van mijn rug als ik moet niezen. Het begon toen ik op de bank zittend moest niezen, ergens in de afgelopen 12 maanden. Alsof mijn rugspieren niet mee konden met de schok die het niezen in mijn rug veroorzaakte. Ik schoof dat op dat ik zat, waardoor ik inderdaad de boel strak trok of zo. Maar momenteel is het ook als ik sta en er dus niets strakgetrokken wordt. Het is zo pijnlijk, dat de tranen in mijn ogen springen. Ik zit te twijfelen of ik hiermee naar de huisarts moet. Het is inmiddels een plek die vaker gevoelig is, dus los van het niezen. Herkent iemand dit? Ik heb er al op gegoogled, maar ik kan er niet veel over vinden. Ik lees al snel iets over de rugwervels, maar mijn indruk is dat het om de spieren gaat. Maar het is niet onmogelijk dat ik het een denk te voelen, terwijl het iets anders is.


Moeder

Moeder

15-07-2016 om 11:00

Huisarts

Ik zou hier zeker even mee naar de huisarts gaan. Daar is hij/zij tenslotte voor. Komt daar niks uit, is de fysiotherapeut een goede optie. Sterkte ermee

guera

guera

15-07-2016 om 12:53

naar fysio

Een fysio heeft dit waarschijnlijk zo opgelost. Waarom loop je zo lang door met iets wat zeer waarschijnlijk redelijk makkelijk op te lossen is?. Ik zou niet eens naar de huisarts gaan.

Vesper Lynd

Vesper Lynd

15-07-2016 om 13:13

Herkenbaar

Ik heb hetzelfde. Bij mij komt het doordat mijn onderste ruggenwervels verschuiven waardoor de spieren in mijn bovenrug proberen me in balans te houden. Het beste is om je spieren te versterken, plus stabilisatieoefeningen. Maar eerst naar de huisarts/fysio voor een echte diagnose.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-07-2016 om 13:22

Aha

Volgende week dus maar naar de HA.

Triva

Triva

15-07-2016 om 13:24

guera

Eerst naar de huisarts omdat dit tenminste nog gratis is

Kaaskopje: Mijn vader kreeg eens spit toen hij moest niezen.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-07-2016 om 13:28

Guera

Ik loop er al wat langer mee, omdat ik niet zo snel naar de huisarts ren. Ik moet echt het gevoel hebben, dat het echt niet langer kan. Dit is nu het geval.

Vogel

Vogel

15-07-2016 om 14:08

Kies een fysiotherapeut

die ook manueel therapeut is. Mochten je spieren protesteren omdat er wervels uit het lood staan, dan kan dat in een keer (nou ja, niet in een keer, maar bij dezelfde therapeut) verholpen worden zonder dat je weer doorverwezen moet worden.
Sterkte.

Sukke

Sukke

15-07-2016 om 17:19

in jouw geval

eerst naar de huisarts, daarna een volgende stap.
Je hebt mensen die om een boer die dwars zit naar de huisarts gaan en mensen die het stoer vinden (in het algemeen)bijna nooit te komen.
Tot het een keer te laat is en ze niet te redden zijn.
In jouw geval, met jouw achtergrond en de symptomen van de laatste keer vind ik niet dat je met klachten die niet in 1 keer te verklaren zijn te lang moet wachten om een huisarts te bezoeken.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-07-2016 om 23:41

Sukke

Voor die klachten ben ik onder behandeling. Ik zit sinds mei voorgoed aan de bloedverdunners.

Ik vind het niet stoer om niet te gaan . Ik denk wel snel dat ik niet steeds voor ieder wissewasje moet gaan. Maar ik maak maandag een afspraak.

Sukke

Sukke

16-07-2016 om 00:11

klopt maar

je valt daarmee wel in een risicogroep van mensen die je toch graag sneller wilt zien als arts op een spreekuur, vandaar.
Sterkte!

Kaaskopje

Kaaskopje

16-07-2016 om 02:41

Dank je wel

...

guera

guera

16-07-2016 om 20:48

maar?

Wat denk je dat de huisarts gaat doen dan?
Je doorverwijzen naar de fysio zeer waarschijnlijk.
Ik snap die tussenstap dan niet maar ik mis waarschijnlijk iets.
Ik ga zelden naar de huisarts maar gewoon meteen waar ik wezen moet als dat zonder doorverwijzing kan. Ik vind huisarts vaak onnodige tussenschakel. Maar goed
En ik ga best vlot naar een masseur of fysio. Ik ga geen maanden met rugpijn lopen als een manueel of fysio dit na 1 behandeling voor me op kan lossen.

Mijntje

Mijntje

17-07-2016 om 09:20

wel

Nee, ik zou de huisarts niet overslaan. Pijn in de rug kan ook wat anders zijn dan iets dat een fysiotherapeut kan oplossen. Gewoon toch, voor alle zekerheid.

Martje

Martje

17-07-2016 om 10:03

Huisarts niet overslaan

De rugpijn is zeer waarschijnlijk iets voor de fysio, maar er kan ook iets anders aan de hand zijn.

Uit ervaring weet ik dat een fysiotherapeut geen dokter is en een medische oorzaak over het hoofd kan zien.

Vogel

Vogel

17-07-2016 om 11:34

Een fysio is geen huisarts...

... maar een huiarts is ook geen fysio.
Ik kreeg van de huisarts voor pijn in mijn heup een pijnstillende injectie. Dat hielp, even.
Toen de pijn weer terugkwam ging ik naar de fysiotherapeut, die vertelde dat zo'n injectie symptoombestrijding is als je niet daarna een week rust houdt. Nu heb ik oefeningen en massages.
Met mijn gezonde verstand en wat basale kennis van het menselijk lichaam ga ik in geval van problemen met spieren of gewrichten rechtstreeks naar de fysio. Als een therapeut een onderliggend probleem vermoedt verwijst hij je heus wel naar de huisarts.
In het geval van TS zou ik dus naar een fysiotherapeut gaan. Zo lang pijn is niet goed.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-07-2016 om 12:56

Huisarts > Fysio

Het is sowieso handig om eerst naar de huisarts te gaan. Dat scheelt een 'zitting' bij de fysiotherapeut. Ik heb bijvoorbeeld dit jaar een aanvullende verzekering genomen met 9 x fysiotherapie. Als ik naar de huisarts ga, gaat de eerste zitting niet verloren aan de (kort gezegd) administratie van de fysiotherapeut. Los daarvan vind ik het ook logisch om de huisarts erbij te betrekken. Misschien onnodig, maar wel goed voor het complete plaatje wat hij van mij moet hebben. Dat plaatje wordt steeds groter helaas.

Combi

Ik ging naar een praktijk met fysio voor de verkrampte spieren, ontstaan door het compenseren. De aangesloten manueel pakte het uit het lood van de bekken/ ruggegraad aan. Waarna de fysio weer verder ging met de oefeningen.
Ik ben niet naar de huisarts gegaan. De fysio gaat toch uit van een eigen observatie.

Sterkte met de spierpijn.

Sukke

Sukke

17-07-2016 om 16:41

met gewoon eens pijn

in je rug, verkeerd bewogen, enz. kun je dat ook gewoon doen.
In het geval van Kaaskopje is dat minder verstandig.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2016 om 11:01

Vrijdag

een afspraak

Puck

Puck

18-07-2016 om 15:35

herken het

Ik heb het ook regelmatig, soms na niezen, soms "schiet" het er ook gewoon zomaar in. Voelt alsof er een mes in gezet wordt, scherpe, felle pijn. Ik kan dan ook even niet ademhalen, verstijf/verkramp er helemaal van. Ik ben er nooit mee naar dee huisarts geweest en heb t idee dat het spieren zijn die in de kramp schieten. Maar ik kan me in jouw geval voorstellen dat je zeker naar laat kijken Kaaskopje.

Sukke,

Wil je dat Kaaskopje eerst naar de huisarts gaat om uit te sluiten dat de pijn niet veroorzaakt worden door wervels en/of spieren maar door één van de organen?
Niezen is wel een samentrekking van de spieren.

Martje

Martje

18-07-2016 om 16:50

Niezen

Zo gek is dat niet, Flanagan. Waarschijnlijk heb je gelijk, maar bij mij was een bacteriële infectie de werkelijke oorzaak van de pijn, die niet herkend werd door de fysio.

Sukke

Sukke

18-07-2016 om 17:32

Flanagan

Zoals ik al zei, door haar achtergrond van meerdere problemen zou ik dat eerst willen laten uitsluiten.
Natuurlijk is de kans klein en zal ze waarschijnlijk gewoon bij de fysio eindigen, want we snappen allemaal dat het wel een zwakke plek zal zijn en een spierkwestie; zo ingewikkeld is dat niet.
Maar niet altijd verloopt iets volgens het boekje en aangezien haar aandoeningen serieuze zijn, moet je daar voorzichtig mee omgaan. Temeer omdat het vorige keer ook (als ik het me goed herinner) anders verliep. Met sommige patienten neem je geen risico, die zie je liever een keer teveel dan te weinig. Zo werkt het bij ons in elk geval.

Het voelt alleen nu of ik het woord van Kaaskopje heb overgenomen en dat is niet de bedoeling.

Sukke,

Kaaskopje schreef al dat het niet onmogelijk was het een te denken terwijl het iets anders is.

Eens sloeg ik op slot, na een nies/hoestbeuurt tijdens bezoek aan toilet. Huisarts constateerde ischias.
De niesbui was de druppel van de ischia. Later bleek ook dat de rug-bekken niet goed stond..
Ik heb gemerkt dat bij mij de pijn naar beneden schiet tot in de kuit, zwakke plek in de rug.
Bij Kaaskopje schiet de pijn naar boven, borstkasthoogte. Wij zijn geen doktoren. Ik vroeg mij daarom alleen af wat nog meer die pijn na niezen kan veroorzaken.

Een huisarts kan naar je hart luisteren en je bloed laten onderzoeken en een fysio is meer gespecialiseerd in de stand van de wervels. Bij mij had de huisarts niet gemerkt dat de rug/bekken niet goed stond.

Ik zie onze reacties ook niet als het overnemen van dit draadje. Sommige reacties kunnen Kaaskopje bijdragen aan herkenning van symptonen. Intrigerend hoe een simpele actie als niezen zoveel teweeg kan brengen.

Wel lang wachten tot vrijdag, Kaaskopje.

Sukke

Sukke

18-07-2016 om 19:54

hier

"Het is inmiddels een plek die vaker gevoelig is, dus los van het niezen"
Daar kwam mijn reactie vandaan.
Ik zit beroepsmatig dichtbij het vuur, heb Kaaskopje's geschiedenis kunnen volgen en vandaar dat ik zeg: in haar geval....enz.
Bij ons een soort ongeschreven belangrijke regel: patienten met ernstige aandoeningen en/of die nooit bellen altijd laten komen.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-07-2016 om 19:58

Iets anders

Kaaskopje schreef al dat het niet onmogelijk was het een te denken terwijl het iets anders is.===

Daar bedoelde ik mee, dat het de spieren lijken, maar dat het voor hetzelfde geld in de wervels kan zitten. Ik heb in beide longen een heel stel embolieën, die nu aan het slijten zijn. Dát is dus in behandeling. Waarvoor ik naar de huisarts ga zit iets lager in mijn rug, net onder de bh-band.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-07-2016 om 09:53

Foto's

Ik mag een afspraak maken voor foto's. Ik heb gelijk mijn krakende knieën maar opgesomd, dus nu wordt zowel van mijn knieën als van mijn rug foto's gemaakt. Donderdag meer.

Vogel

Vogel

22-07-2016 om 11:19

Twee voor de prijs van één

Goede actie Kaaskopje! Een fysio was vermoedelijk gelijk gaan handelen.
Houd je ons op de hoogte? Hoop dat je in ieder geval snel van je pijn verlost bent.

Sukke

Sukke

22-07-2016 om 12:35

fijn

fijn dat er even verder gekeken wordt.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-07-2016 om 16:42

Inderdaad

Het is een rare boel. Ik wil graag weten wat er loos is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.