Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Yaron

Yaron

28-04-2018 om 21:25

Energie na twee keer narcose

Ik ben in maart twee keer geopereerd onder narcose, de eerste keer anderhalf uur en de tweede keer drie uur. De operaties zijn goed verlopen en ik mag alles weer doen, maar ik ben nog zo moe. 's Avonds komt er niks meer uit mijn handen en wil ik alleen maar liggen, ook overdag is het me snel teveel. Ik ben weer voor drie halve dagen aan het werk, normaal drie hele dagen. Ik eet zoveel mogelijk groenten en fruit en ik probeer elke dag een eindje te fietsen of wandelen, maar het herstel gaat me niet snel genoeg. Hoe krijg ik mijn energie sneller terug of is het toch een kwestie van geduld?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-04-2018 om 22:25

Water drinken

Heb ik weleens gehoord. Zodat je letterlijk goed doorspoelt.

Los van de narcose, neem ik aan dat je operatiewonden had/hebt. Genezen kost energie. Vervolgens is een operatie ook een ingrijpende gebeurtenis. Misschien speelt dat ook mee.

Tot slot kan het zijn dat je teveel te snel bent gaan doen. Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn of kind is? Even dit even dat, maar ondertussen...

Dus drink genoeg en geef aan je vermoeidheid toe.

Pirata

Pirata

28-04-2018 om 23:10

ook

Ik ben ook in maart geopereerd, wel wat korter dan jij. En volledige narcose.
Ik ben ongeveer 2 weken moe geweest, maar zoals Kaaskopje zegt, er gaat ongetwijfeld veel energie naar het genezingsproces. Ik voel me nu niet meer zo moe (na een maand).
Ik heb hier onlangs op gegoogled, het bleek dat er veel verschillen in de periode van vermoeidheid kunnen zitten. Sommige mensen hadden wel een jaar last!! Anderen nog geen dag. Dus ja, 't is een kwestie van geduld....

Sukke

Sukke

29-04-2018 om 00:37

Narcose

Narcose is zo uit je lichaam, even inhakend op je titel, je hebt last van im de ingrepen en het herstel.
Dat kost tijd. Ongemerkt krijg je er geestelijk ook wel een tik van en dat merk je ook.
Geduld en luisteren naar je lichaam is voor nu hetgeen je moet doen.

Guppie

Guppie

29-04-2018 om 08:01

Magnesium

Je zou je lichaam kunnen ontgiften met bepaalde middelen. Verder doen narcosemiddelen aanspraak op je voorraad magnesium en vitamine B6 en B12. Wat aanvulling kan dan goed zijn. En je hebt niet alleen vitaminen nodig maar ook onder andere aminozuren, om te herstellen.
Verder kan een operatie ook het nodige van je vergen. Rustig aan doen.
https://jessevandervelde.com/voeding-operatie-zo-herstel-snelst/

Kaori

Kaori

29-04-2018 om 08:24

Guppie

heb je aandelen bij die Jesse van der velde?

Ik vind het niet echt een betrouwbare site voor informatie. Kijk maar eens bij hun disclaimer:
De informatie op deze website kan niet worden beschouwd als vervanging van een consult of een behandeling bij een rijksgediplomeerd behandelaar (zoals een psycholoog, huisarts of medisch specialist) en is slechts een bron van algemene informatie. Raadpleeg bij lichamelijke of psychische klachten altijd eerst een (huis)arts. Bij psychische problemen kan uw huisarts u doorverwijzen naar een bevoegde therapeut.
Deze website vertegenwoordigt niet per definitie de mening, laat staan het advies, van Jesse van der Velde persoonlijk. Deze website wordt geëxploiteerd door In Gezondheid BVBA. “Jesse van der Velde” is een merknaam van In Gezondheid BVBA. Jesse van der Velde kan persoonlijk geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele schade ten gevolge van het gebruik van de informatie op deze website.

Even googelen op In Gezondheid BVBA levert op dat het een bedrijf is dat handelt in allerlei afvalhulpmiddelen, niet meer en niet minder. Er zit geen wetenschappelijke onderbouwing onder.
Gewoon de buurman die denkt dat ie ook wat mag roeptoeteren.
Geloof jij alles wat je buurman roeptoetert of kijk je verder dan je neus lang is?

Kaori

Kaori

29-04-2018 om 08:25

of?

Of werk je bij dit bedrijf en zit je gewoon reclame hier te maken?

Yaron

Yaron

29-04-2018 om 12:46

Dank

Ik heb inderdaad vrij snel de normale huishoudelijke dingen weer opgepakt, er is altijd wel wat te doen met vier kinderen. De kinderen zijn overigens erg behulpzaam, ze kunnen ineens wel hun eigen spullen opruimen, de vaatwasser in- en uitruimen en hun was in de wasmand doen, haha, nu dat nog zien vol te houden. Ik ben, op de eerste week na de operatie na, niet op de bank blijven hangen, maar toch is die bank vaak wel aantrekkelijk. Ik ga ervan uit dat het nog wel even duurt, maar dat ik toch elke dag wel wat meer energie krijg, hoewel het met kleine stapjes gaat. Er is zeker wel wat in mijn lichaam gebeurd en de operaties duurden langer dan normaal, doordat mijn bloed niet goed wou stollen, daardoor ook wel wat meer bloed verloren dan verwacht. Mijn hb-gehalte is wat laag, maar nog niet te laag, ik heb er wel een ijzersupplement voor gekregen om het wat sneller op te "krikken". De chirurg zei zelf wel dat ik nog wel een poos last kon hebben van de narcose en dan vooral concentratieproblemen en moeheid, maar ik hoopte dat dat niet voor mij gold.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.