Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

bezorgde vriendin

bezorgde vriendin

15-08-2014 om 09:27

diabetes eet en angst stoornis

De dochter van mn vriendin (begin 20) heeft als sinds jongs af aan Diabetes 1. Sinds een aantal jaar heeft ze daarbij een eetstoornis ontwikkeld. Hierdoor heeft ze al meerdere malen kantje boord in het ziekenhuis gelegen. Ook zijn er angststoornissen in het spel. Nogal complex allemaal.

Opname in een reguliere psychiatrische inrichting , en opname in een diabeteskliniek hebben beide niet geholpen. Waar er hulp is op de psychiatrische kant, blijft de medische kant van de diabetes onderbelicht en in een diabeteskliniek krijgen ze de diabetes wat meer geregeld, maar slaan de angststoornissen weer toe.
Kortom er wordt al jaren een strijd gestreden.

Mijn vriendin, haar man, en uiteraard ook de dochter zijn op zoek naar een instantie, kliniek, programma ....wat dan ook, waar men zegt of denkt haar te kunnen helpen. Maar tot nu toe zonder succes.....

Wanneer je op internet zoekt op diabetes en eetstoornis lijkt deze combinatie veel voor te komen.....wat blijft het dan toch moeilijk te begrijpen dat ze nergens geholpen kan worden.

Wie kent er, of heeft er ervaring met een kliniek, programma, instantie of arts die hierin gespecialiseerd is??
HELP!!!!!!

een bezorgde vriendin

May

May

15-08-2014 om 09:30

Adf-stichting

Wellicht weet de angst, dwang en fobiestichting in Driebergen hier meer van, www.adf-stichting.nl

Anoniem

Anoniem

15-08-2014 om 11:29

Ursula's

Toen onze dochter in Novarum was opgenomen, werd er een groepsgenoot overgeplaatst naar Ursula' in Leidschendam, omdat ze daar meer ervaring hadden in diabetes en anorexia. Geen idee of de behandeling daar goed was, maar wel weet ik dat het een grote kliniek is.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.