Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MintheT

MintheT

07-12-2013 om 23:01

atypische waarde in bloed?

Dochter moest voor bloed onderzoek ivm steeds ziek. Daar kwam uit dat ze een infectie heeft en verder kreeg ik te horen dat als de infectie genezen was dochter nogmaals bloedonderzoek moest laten doen. ivm atypische waarde in bloed. Nu vraag ik me af wat dit inhoudt? atypische waarde in bloed?

afwijkend

http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=atypisch&lang=nn#.UqOuKNLuL-U
Atypisch betekent afwijkend van het normale.
Maar dan weet je nog niet welk stofje in het bloed een afwijkende waarde heeft. Kan van alles zijn.
Bij een infectie is het de bezinkingssnelheid van de erythrocyten die verhoogd is. Daaraan kun je ook weer zien of de infectie verdwijnt dan neemt de waarde van de BSE weer af.
Er kunnen ook andere waarden verhoogd zijn bij een infectie.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Erytrocytbezinkingssnelheid

Sancy

Sancy

08-12-2013 om 22:21

aanvulling

En soms zit er een hoeveelheid van een stofje in het bloed dat zowel door de infectie verhoogd kan zijn, als door iets anders. Als dat bloed dan voor het eerst tijdens die infectie onderzocht wordt, doe je een nacontrole om te kijken of de waarde van dat ene stofje verhoogd blijft, of ook weer naar normale waarden terug is.

MintheT

MintheT

09-12-2013 om 10:55

Bedankt....

Bedankt voor de uitleg. Nu snap ik wat de huisarts bedoelt. Zo'n uitleg van de huisarts via de telefoon gaat gewoon veel te snel voor mij. Nu maar hopen dat alles goed is, nog even afwachten.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.