Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

MoederTje

MoederTje

28-04-2016 om 18:18

Acne behandelen

Mijn dochter zit echt onder de puistjes. Ik heb begrepen dat benzoylperoxide helpt. Maar waar koop ik deze zalf en hoeveel %? Alvast bedankt. Ik ben bang dat ze littekens gaat krijgen zo erg is het momenteel, vooral haar neus, voorhoofd, wangen en kin zit echt onder de ontstoken puisten. Ik krijg haar niet mee naar de huisarts. Ze wil echt niet.

Is voor je gezicht de goede versie. Gewoon bij de apotheek. En let op je beddengoed en handdoeken...het bleekt echt heel erg.

Maar stuur haar alsjeblieft wel naar de huisarts. Die heeft nog veel meer in de aanbieding....antibiotica lotion, en weet ik wat...evt zelfs de pil ( ik weet niet hoe oud ze is?) ..die heeft echt dingen die nog veel beter helpen dan de dingen die je receptloos bij de apotheek of drogist haalt.

Schoonheidsspecialiste is ook nog een optie....( maar daar kreeg ik mijn zoon dan weer niet heen...)

Ingrid

Wilma

Wilma

28-04-2016 om 21:39

Huisarts

Ja, echt huisarts! Die 5% helpt maar een beetje. Misschien wil je dochter wel in haar eentje naar de huisarts? Blijf jij in de wachtkamer. Mijn dochter, nu 15 wil, wil al meer dan een jaar niet meer samen met mij de spreekkamer in. Of heeft ze een hekel aan de persoon?

Juno

Juno

28-04-2016 om 22:26

Kijk even

Kijk even op de site van jetskeultee.nl. Boordevol tips, do's and don'ts en welke producten je (niet) moet gebruiken. Benzoylperoxide helpt goed maar bleekt inderdaad enorm. Ook even langs de ha. Schoonheidsspecialist zou ik persoonlijk niet zo gauw doen, maar dat is eigen ervaring.

Jasmijn

Jasmijn

29-04-2016 om 10:51

dochter had het ook zo erg

Dochter had het ook zo erg, al vanaf haar tiende. Iedere maand naar de schoonheidsspecialiste, dat hielp een beetje en ze kreeg daar wel goede tips over het behandelen. Geen agressieve zeep gebruiken, voorzichitg met je huid omgaan, dat soort dingen. Iedere dag schone kussenslopen had wel wat effect, maar uiteindelijk is ze met haar 13 aan de pil gegaan, dat werkte nog het beste. De hoeveelheid puistjes had echt effect op haar zelfvertrouwen, daarna had ze net als ieder kind 'gewoon' eens wat puistjes, maar niet meer zoveel als voor de pil. Dat blekende spul heeft ze ook gebruikt maar daar kreeg ze enorm veel schilfers van op haar huid maar het hielp wel een beetje

Marjoleine64

Marjoleine64

29-04-2016 om 21:45

Zoon heeft het ook behoorlijk

Hij is 16, en zit behoorlijk onder de puistjes, zowel zijn hele gezicht als ook nek en bovenkant rug (vaak bloedvlekken in shirts van kapot gekrabde puistjes). Het viel hem zelf dan ook onmiddellijk op dat het een stuk beter werd toen hij enkele weken geleden weer vaker de fiets pakte naar school ipv de bus (een uur fietsen). Meer buitenlucht en meer lichaamsbeweging helpt dus ook. Hij heeft altijd een gevoelige huid gehad, kennelijk hoort dit er ook bij. Vanwege die gevoelige huid gebruiken we ook alleen sebamed zeep en shampoo en neutral waspoeder (al heel lang, en allemaal).

Marie

Marie

30-04-2016 om 10:05

schoonheidsspecialiste

Ik zeg - naar de schoonheidsspecialiste !!

Die hebben er namelijk echt verstand van en kunnen - zoals Jasmijn ook al aangaf - goede tips geven voor het thuis bijhouden.

Meisjes kunnen inderdaad aan de pil gaan (hielp hier bij dochter ook goed), voor jongens is dat wat lastiger, maar daar kan de schoonheidsspecialiste dus bij helpen (en ja dat is soms eng voor een jongen om daar naar toe te gaan en nee hij is niet de enigste).

mirreke

mirreke

30-04-2016 om 11:51

Hier zoon met hele ernstige acne

Na veel van alles, middeltjes (waarvan het naar eigen zeggen alleen maar erger werd), huisarts en nog meer middeltjes (idem) uiteindelijk naar huidarts. Hij heeft een behandeling met roaccutane gehad. Paardenmiddel. Maar (uiteindelijk) gewerkt. 17 jaar nu, en al ruim een jaar geen puistjes meer... Helaas nog wel een beetje littekens, maar dat staat in geen enkele verhouding tot hoe erg het was.

Daarbij komt dat puistjes (OOK bij jonge kinderen) ook rosacea kunnen zijn. Bij onze zoon was het een combinatie van gewone jeugdpuistjes en roaccutane... En daarbij helpt niet zoveel. Behalve een (nu lagere dosering roaccutane...).

lennest

lennest

02-05-2016 om 13:32

isotretinoine

Juist wel naar de huisarts! Onze zoon had 't ook zo erg; dikke ontstoken bulten vooral op z'n rug en het hele gezicht zat onder. Naar de huisarts en isotretinoine gekregen. Het is inderdaad een paardenmiddel, maar het werkt wel!
Zie de link: http://www.apotheek.nl/medicijnen/isotretinoine?product=roaccutane#belangrijk-om-te-weten-over-isotretinoine

Ongeveer alle bijverschijnselen zijn hier ook voorbij gekomen, kuur gehad van een aantal maanden (!) en we zijn nu een tijdje verder maar nog steeds geen puistje te zien, en.... er komen ook geen littekens meer bij.

Maarten

Maarten

20-05-2016 om 11:02

Zynerit

Zineryt heeft hier erg geholpen. Dit is een applicatie.

Katja

Katja

20-05-2016 om 11:06

mirreke

"Daarbij komt dat puistjes (OOK bij jonge kinderen) ook rosacea kunnen zijn"

Volgens "onze" dermatoloog komt rosacea bij kinderen beslist niet voor.

mirreke

mirreke

23-05-2016 om 16:09

"Jouw" dermatoloog moet op herhaling!

Sorry, niet meer hier gekeken, maar:

http://www.cutis.com/the-publication/past-issues-single-view/rosacea-in-the-pediatric-population/de33ed9eb62b990425ac59a40d2c0b5d/ocpaid.html

http://www.rosacea.org/patients/faq.php

http://www.eyeworld.org/article.php?sid=3707 (deze gaat over rosacea in de ogen, wat feitelijk een ergere variant is van rosacea).

http://www.modernmom.com/6edb9d58-3b45-11e3-8407-bc764e04a41e.html

Enfin, ik kan wel doorgaan. Het vervelende is dat veel specialisten (in NL) inderdaad niet accepteren dat het ook bij kinderen kan voorkomen. Ik vertelde van mijn zoon. Dat was (volgens de arts) een combi van 'gewone' puistjes en rosacea. Ik denk zelf dat hij alleen Rosacea had, maar daar wilde de arts eigenlijk helemaal niet aan. In eerste instantie reageerde hij ook totaal niet op de isotretinoine, het werd zelfs nog veeeeel en veel erger. Pas nadat hij het vrij lang had geslikt kwam er verbetering. Maar de arts zal niet zeggen dathet alleen rosacea was. Terwijl mijn zoon in eerste instantie naar de huidarts was gestuurd vanwege die vlindervormige roodhijd op zijn gezicht... Een kenmerk van rosacea...

Bij rosacea werkt roaccutane ook, maar moet de dosering veel lager zijn en moet je ook veel langer doorslikken. Gelukkig werd onze zoon al wel meteen op een vrij lage dosering gezet, omdat hij erg veel last kreeg van bijwerkingen, wat uiteindelijk voor de rosacea wel weer een gelukje was. Enfin

Ik vermoed dat onze jongste het ook heeft (helaas, 12 jaar), maar tot nu toe houden we het onder controle. Wat redelijk goed helpt: wassen met zeezout...

biergist

Gebruikte vroeger biergist. In biergist en in edelgistvlokken (die kan je over het eten gooien) zit veel vitamine B en zink. Je kan ook eens googlen op insulineresistentie.
Wat betreft uitwendige middelen zou ik het niet weten.

Henny

Henny

12-09-2018 om 15:40

misschien is dit een goede oplossing?

Mij dochter heeft ook zo'n last gehad van acne toen ze een puber was. Wat we ook probeerden, gezonder eten, meer water drinken het ging niet dus uiteindelijk zijn we naar de huisarts geweest. Ze heeft toen Duac voorgeschreven gekregen en dat hielp wel.

Daarna kregen zijn we verhuist en hadden we geen fijne arts. Hij vond dat ze het zonder wel kon en wilde geen recept uitschrijven en toen zijn we online gaan kijken.

We kwamen bij (link verwijderd door forumbeheer)
uit en daar verkopen ze duac en omdat mijn dochter het al eerder voorgeschreven heeft gekregen van onze vorige huisarts mocht ze dit product ontvangen via deze apotheek. Ik moet er wel bij zeggen toen was ze al 18 dus ik weet niet of ze ook voor kinderen leveren. Maar voor ons was het wel een goede uitkomst!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.