

Huis, Tuin en Keuken

Irma
04-12-2013 om 09:31
Chocolade voor een chocofontein?
Ik heb een chocoladefontein gewonnen. Daarvoor schijnt een bepaald soort chocolade te koop te zijn. Daar zit genoeg cacaoboter in. Dan hoef je er geen olie bij te doen. En ook schijnt dat makkelijker te smelten. Waar koop ik dat spul? En als ik het niet kan kopen, wat voor chocolade doen jullie er dan in?

Inanna
04-12-2013 om 10:46
Xenos
Volgens mij hebben ze bij de Xenos smeltchocolade, weet niet zeker of het voor een chocoladefontein is.

bibi63
04-12-2013 om 13:26
bij xenos inderdaad
is officieel voor chocoladefondue, maar ik denk dat het voor de fontein ook prima is. En ik zag het laatst bij de Sligro.
Gr. Bibi

Karin*
04-12-2013 om 15:41
gewone repen
2 melkchocolade- en 1 pure chocolade reep van albertheijn. Dat gaat bij ons prima. Ik doe er geen olie bij. Ik smelt het wel van tevoren au bain marie.
De overgebleven chocola giet ik achteraf in ijsvormpjes. De combinatie melk en puur geeft heerlijke chocolaadjes.

Irma
05-12-2013 om 14:27
Bedankt en nog een vraag
En wat doen jullie er allemaal in dippen? Alleen maar fruit of zijn er nog meer dingen die er lekker bij passen? Ik heb dit echt nog nooit gedaan.....

Jasam
05-12-2013 om 14:45
Naast fruit
mini cakejes, marshmallow, noten, grote rozijnen, pepernoten.
Eigenlijk alles wat lekker lijkt met chocolade.
Daarnaast kan je de overgebleven chocolade vermengen met overgebleven noten en rozijnen met wat cruesli en op laten stijven tot een mueslireep.

Wat
05-12-2013 om 18:14
action
verkoopt ook smeltchocolade, van die ronde tabletjes in een doosje in elk geval wit en melk

Temet
06-12-2013 om 10:19
vroeger
Wij aten vroeger al chocoladefondue bij kinderverjaardagen, mijn moeder maakte de chocoladesaus door een reep pure chocola te smelten en er wat melk (of room?) bij te doen, dan vloeit het ook. Daarna het pannetje op een warmhoudplaatje op tafel. Wij gebruikten om te dopen banaan, mandarijn geloof ik, marshmellows en soepstengels. Aardbeien zou ook goed gaan maar daar is het niet echt het seizoen voor, ananas uit blik kan ook.
Wij hadden nooit het probleem van de overgebleven chocolade, want mijn moeder kiende dat zo uit dat er niks overbleef
Groeten,
Temet

Knutselkei
06-12-2013 om 10:59
erin dopen
stukjes eierkoek,lange vingers,banaan,ananas,spekjes,manna-tjes op een lepel

Irma
06-12-2013 om 14:44
Allemaal bedankt
Goede tips allemaal. Hartelijk bedankt. Ik ga het allemaal uitproberen.

Irma
12-12-2013 om 09:20
Helaas
De fontein was kapot. Hij verwarmde wel, maar hij pompte niets op. In de kerstvakantie maar kijken of ik hem nog kan repareren.
Maar de chocolade was toen al au bain marie gesmolten en de rest hadden we ook al klaarstaan. Toen maar gechocoladefonduud. Of hoe schrijf je dat... Dat was ook lekker.

jons
12-12-2013 om 10:01
lange vingers!
Absolute favoriet van onze kinderen bij zoiets - lange vingers! Dipt lekker makkelijk en combineert heerlijk. En ja, diverse fruitsoorten. Jammie!
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.