Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
Aleid van der Velde

Aleid van der Velde

28-10-2015 om 10:56

Waar vind ik betrouwbare info over voedingssupplementen (welke, dosering etc)

Ik zie door de bomen het bos even niet meer.
Ik heb twee kinderen, waarvan één gediagnosticeerd met pdd-nos, en één met add.
Geen van beide gebruikt medicatie, is ook niet geadviseerd. Nu ben ik op zoek naar betrouwbare informatie over voedingssupplementen. Met betrouwbaar bedoel ik dat er minimaal uit wetenschappelijk onderzoek (sterke) aanwijzingen zijn dat bepaalde supplementen een positief effect hebben op concentratie/gedrag.

Ik richt me vooral op visolie (voor de add'er) en B6 icm magnesium (voor het kind met pdd-nos). Ik googel me suf en lees allerlei abstracts waarin inderdaad aanwijzingen staan dat deze supplementen positief zouden kunnen werken. Waar ik behoefte aan heb, is een plek (site? boek?) waar wat meer informatie gebundeld is. Verder ben ik ook blij met persoonlijke ervaringen. Die kunnen me misschien weer wat verder op weg helpen.
In klassiek homeopathische producten ben ik beslist niet geïnteresseerd.

Zijn hier mensen die er iets van weten of er zelf ervaring mee hebben?

Annet

Annet

28-10-2015 om 11:21

Deze?

Ik vind deze site prettig: http://visolie-info.nl/index.php
De hoeveelheid EPA blijkt het belangrijkst te zijn.

Mijn kind slikt deze:

https://www.kruidvat.nl/kruidvat-omega-3-capsules/p/857683

Effect is voor ons en hem duidelijk merkbaar. Hij slikt het voor een betere focus/concentratie.

Linda K

Linda K

28-10-2015 om 12:16

Helpt visolie

juist ook bij mensen die geen vis eten?

Aleid van der Velde

Aleid van der Velde

28-10-2015 om 14:29

Annet

Dank je, ik had die site idd ook bekeken, maar omdat de site geschreven is vanuit een orthomoleculair-geneeskundige visie, twijfel ik aan het waarheidsgehalte. Het kan kloppen, maar zeker weten doe ik het niet.

Ik zag trouwens net bij de Aldi visolie-capsules in dezelfde EPA/DHA-verhouding als die van het Kruidvat. €2,29 als ik het goed onthouden heb. Weet ff niet hoeveel capsules erin zitten. Maar weer een stuk goedkoper dan Kruidvat. Ik zie trouwens enórme prijsverschillen. Als je wil, kun je ook €60 voor een potje neerleggen. Maar misschien zijn er ook wel evenredige kwaliteitsverschillen, ik weet het niet. Ik wilde dat ik iemand kende die dat wist

Aleid van der Velde

Aleid van der Velde

28-10-2015 om 14:30

Linda

Ik neem aan van wel; er wordt geadviseerd om twee maal per week vis te eten, waarvan één keer per week vette. Of het equivalent daarvan te nemen. Voor niet-viseters is dat dus zo'n supplement.

keuringsdienst van waarde

Vanavond besteedt de keuringsdienst van waarde aandacht aan visolie, dus misschien een tip om die uitzending te kijken. Zie ook:

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/

Aleid van der Velde

Aleid van der Velde

30-10-2015 om 06:32

Ja, gezien!

Ik kreeg geen enkel antwoord op mijn vragen helaas, maar vond het een bij vlagen hilarische uitzending. OP de vraag wat voor vis er gebruikt werd voor de olie: "Eeeeeh, hmmm, tja, kweetniet, ik denk een algemene vis?". *proest*

Vogel

Vogel

30-10-2015 om 21:33

L-carnitine

Er is ook onderzoek gedaan naar L-carnitine bij autisme, kan het onderzoek dat ik me herinner niet meer vinden maar googlede wel dit:
https://www.gezondheidaanhuis.nl/nl/news/216/L-Carnitine-bij-autisme-spectrum-stoornissen

Supplementen

http://www.foodforthebrain.org/nutrition-solutions/autism/about-autism.aspx

Dat was ook mijn verbazing dat mijn kinderen bij een academisch centrum alleen getest werden op ggz problematiek terwijl autisme zo vaak gepaard gaat met andere lichamelijke problemen. Je zou verwachten dat er op zijn minst een intensieve samenwerking zou zijn.
Dat zag ik pas bij de documentaire 'Een diagnose voor Ebel'. Een Amerikaanse arts dokter Eric Hollander.
Tot die tijd moet je het toch een beetje zelf bij elkaar sprokkelen denk ik. Ik heb veel gehad aan een allergoloog die ik kon inschakelen toen zoon 2 maanden oud was. En verder door alert te zijn op bijkomende lichamelijke problemen als darmproblemen en allergie.
Maar een persoonlijk advies zou natuurlijk mooier zijn. Dus als je denkt aan het aanvullen van tekorten zou ik het niet slecht vinden om in zee te gaan met een orthomoleculair specialist.
Je probeert het gewoon een tijdje en als het helpt dan blijkt dat wel.
Van Wrong Planet heb ik geleerd dat het behandelen van de fysieke klachten wel heel belangrijk is, en het kan zelfs zorgen dat de ontwikkeling van een kind (beter) op gang komt, maar het neemt autisme of adhd niet weg. Lichamelijke problemen kunnen zeer verstorend zijn.
Het is al belangrijk om te zorgen voor een gezond dieet en regelmatige momenten om te eten en te drinken.
Ik heb bij mijn kinderen ook tijden visolie gegeven. Maar ze hebben zelf een hekel aan vis en ik heb er toch steeds twijfels bij of ze dan wel baat hebben bij de visolie of dat dat niet goed werkt voor ze.
Ik geef in elk geval multivitamines en ga in op waar ze zin in hebben, je lichaam kan dat ook aangeven. Zoon heeft vaak zin in bakjes gemengd fruit en dochter krijgt chocola. Ik heb haar nog niet van de melkchocolade af terwijl melk niet zo goed voor haar is, daarom blijft het bij een kleine portie af en toe.
Mijn beide kinderen hadden een koemelkeiwitallergie die bleek uit eczeem bij dochter en pusoortjes en doorlopende diarree bij zoon. Dat was over zodra we overgingen op totaal koemelkeiwitvrij. Ze kunnen nu wel wat melk verdragen maar, met name onder stress of bij ziekte, komen de klachten terug, dus het blijft oppassen.
Daarom heb ik wel een tijdje Yakult en andere probiotica gegeven maar met twijfels vanwege de melk. Ik heb er ook geen spectaculaire ervaringen mee.
Wel met het koemelkeiwitvrije dieet op jonge leeftijd.
Allergie is vooral een praktische zaak. Ik heb zelfs overwogen om glutenvrij te gaan, maar inmiddels ging het zo veel beter met de kinderen dat ik dat niet meer gedaan heb.
Zoon heeft nog steeds een darmconditie maar vanaf jonge leeftijd is hij gewend om er rustig voor te gaan zitten en dat doet hij nog dagelijks.
Vroeger gaf ik ze bij verstopping olijfolie en lette op de rustige toiletgang.
We eten ook nog steeds hypoallergeen, behalve zoon die zich in de hete kruiden heeft gestort. Ik heb het idee dat van alles te overprikkelend kan zijn zodat je kiest voor eenvoud en kalmte en routine, in leefstijl en in voedsel.
Maar als je denkt dat supplementen een aanwinst kunnen zijn zou ik het gewoon proberen, liefst met iemand die er over nagedacht heeft en die gedachten met je kan delen zodat je zelf kunt beslissen.
Misschien wel een huisarts of kinderarts die bereid is om tekorten in het bloed te testen.
En altijd ook alert zijn op zicht en gehoor. Alle lichamelijke ongemakken kunnen versterkt problemen geven bij autisme.

Orthomoleculaire geneeskunde

http://revitalis.nl/
Er is een open dag op 11 november a.s.

@nnemoon

@nnemoon

04-11-2015 om 07:55

voedingssupplement

Hoe denken jullie over LTO3? Iemand hier ervaring mee?

LTO3

Hebben wij een paar maanden geprobeerd bij onze dochter (met ADHD). 2 maanden dagelijks geslikt, toen een paar weken gestopt, toen weer een maand geslikt. Dit om echt goed uit te testen of het nu wat deed.

Toen we er net mee begonnen leek er enig verschil, de concentratie en focus leken ietsje beter. Dochter geloofde ook heilig in haar pillen. Maar al heel snel ebde dit weg. Toen we stopten was er geen enkel verschil te merken en toen we weer begonnen ook niet. Ik vrees dat het effect in het begin vooral een placebo effect is geweest.

LTO3

Mijn kind met pdd-nos en adhd slikt nu 2 weken lto3. Zegt er helemaal niks van te merken. Bijsluiter adviseert dan na 2 weken de dosis te verhogen, dat doen we nu. Ik hou jullie op de hoogte en hoop op een wonder

LTO3 update

Jammer genoeg geen enkel resultaat, ook niet na verhogen van de dosis.

Aleid van der Velde

Aleid van der Velde

01-12-2015 om 15:12

Carole

Jammer joh! Weet je zeker dat je inmiddels iets had moeten merken?
Die onderzoeken naar omega 3 lopen bijvoorbeeld allemaal zo'n 3 à 4 maanden. Zo lang ga ik het dus ook maar uitproberen.

Aleid

Ik weet uiteraard niks zeker Wil jij dan hier ook laten weten hoe jouw experiment verloopt?

RRR

RRR

09-03-2016 om 22:17

Aleid

Hoi Het is allang bekend over gluten vrij kaziene vrij dieet en voedingssuplimenten.
Zelfs in Nederland bestaat een online winkel http://shop.cenaverde.com/Spezialprodukte-Autismus(deze is nu Duits)waar je dit kunt kopen. Alleen als je deze weg inslaat reken dan dat het je minimaal 300 euro per maand kwijt bent. Alleen probiotica speciaal voor autistische kinderen gemaakt kost v.a 60 euro tot 200 euro afhankelijk van welke bij je kind past.
Je moet goed begrijpen dat het niet gewoon visolie en b6 geven is, het ene kind is het andere niet.
Visolie en b6 is niet het gene de behandeling moet beginnen.
Om alles beter te begrijpen raad ik je aan om het boek http://www.amazon.com/Children-Starving-Brains-Treatment-Spectrum/dp/1883647177/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1457557957&sr=8-1&keywords=Children+With+Starving+Brains%3A+A+Medical+Treatment+Guide+for+Autism+Spectrum+Disorder te lezen.
Als je dit boek leest kun je de processen begrijpen, maar als je meer informatie wil raad ik je aan te google op medical treatment autisme. Op YouTube kan je ook genoeg vinden


https://www.youtube.com/watch?v=Qklqdq_yCWk&feature=related

https://www.youtube.com/watch?v=09xcgKK554Q

grote capsules

Hoi
Ik wilde mijn zoon orthisept geven. Dat verbetert de darmflora en aangezien de darmen invloed schijnen te hebben op ass dacht ik wie weet. Maar de capsules zijn enorm! Ik ben nog zelf aan het prutsen geweest met overgieten in kleine capsules maar zo bleef er weinig over per capsule. Hoe doen jullie dat?
Groetjes
Leen

Elisa Gemani

Elisa Gemani

17-03-2016 om 20:07

Omega-3

Hier een zoon met ADHD en gegeneraliseerde angststoornis. En geen enkel dieet of supplementen hebben geholpen. Ik geloof er niet in. Zou het wel helpen, zouden de reguliere medicijnen niet meer gebruikt hoeven te worden en zouden we er wel meer (zinnigs) over horen. Wat wel helpt bij zoon is Strattera en Venlafaxine. Als je kind een gediagnosticeerde allergie of intolerantie heeft, is een dieet natuurlijk wel zinnig

Ik slik zelf een vrij hoge dosis Omega-3 voor Blepharitis, droge ogen en MGD op advies van de oogarts. Ik moest beginnen met 4000mg per dag gedurende 6 maanden (het duurt ongeveer 20-24 weken voordat zulke doseringen Omega-3 volledig door het lichaam zijn opgenomen) en daarna een onderhoudsdosis van 1500mg dagelijks. De verhouding EPAHA moest/moet 3:2 zijn. Ik slik dit nu al een aantal jaar en mijn huid en ogen zijn een stuk minder droog. En het is natuurlijk zeer goed voor hart- en bloedvaten. Hou er wel rekening mee dat daardoor het bloed verdunt. Dus niet zomaar slikken; zeker niet in combinatie met medicijnen en als jij of je kind een bloedstollingsstoornis heeft. Geef het ook beslist door als je een invasieve ingreep moet ondergaan. Ook "natuurlijke" supplementen hebben bijwerkingen dus nooit zomaar op eigen houtje geven!

Kees

Kees

06-09-2016 om 15:29

Positieve ervaringen met LTO3

Twee van mijn zonen en ik hebben zeer goede ervaringen met LTO3. We reageren er heel goed op: betere concentratie, meer innerlijke rust, meer relaxt met de dagelijkse dingen omgaan, beter slapen.

Hier kun je wat wetenschappelijke en andere publicaties vinden:
(Link verwijderd door forumbeheer)

Rutger

Rutger

23-11-2016 om 09:38

tyrosine

Ik heb recent de diagnose ADD gekregen. Ik heb tijdje medicijnen gebruikt, maar ben daar mee gestopt vanwege de bijwerken. Ik gebruik sinds kort 3000 mg/dag tyrosine (=voedingssuplement verkrijgbaar bij drogist) na het lezen van het boek de Mood Cure van Julia Ross. Mijn ADD klachten zijn vrijwel geheel verdwenen. Als je niet het boek wilt kopen dan is dit een betrouwbare website met tips voor voedingssupplementen voor kinderen met AD(H)D: https://www.bodystore.nl/blog/addadhd-verminderen-met-supplementen/

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.