Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op

Psychologisch onderzoek

Zoon heeft een diagnose ADD , die is 3 jaar geleden gesteld door een 2e lijns psycholoog. Wij herkennen zoon daar maar deels in en hebben het gevoel dat er meer aan de hand is. Omdat de wachtlijst lang is voor de 2e lijns willen we graag naar een eerste lijns psycholoog maar wie gaat dat betalen? Ik heb op internet gezocht en de basisverzekering vergoed de 1elijns psycholoog zelfs zonder eigen bijdrage maar dat gaat over een behandeling en geen diagnose. Wie weet hoe het in elkaar zit?

Lisetje

Vragen aan je zorgverzekeraar

Je zorgverzekeraar kan je hier antwoord op geven. Kun je ook nooit voor financiële verrassingen komen te staan als iemand op dit forum A zegt en je zorgverzekeraar B doet.

eigen bijdrage gestopt

Voorheen betaalde je een eigen bijdrage voor 5 gesprekken bij de 1e lijns psycholoog.
Dat is veranderd in 2014.
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/geestelijke-gezondheidszorg/vraag-en-antwoord/wie-betaalt-de-behandeling-van-mijn-psychische-problemen.html
"Per 1 januari 2014 kunt u voor de behandeling van psychische klachten terecht bij uw huisarts. Deze hulp valt onder uw basisverzekering. Kan de huisarts u niet verder behandelen, dan verwijst hij u naar de Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. Uw zorgverzekeraar vergoedt deze behandelingen grotendeels. Houd ook rekening met uw verplicht eigen risico van uw zorgverzekering. In 2014 betaalt u geen eigen bijdrage meer voor psychologische hulp of een internetbehandeltraject (e-health)."

Polletje Piekhaar

Polletje Piekhaar

06-02-2014 om 14:09

lisetje

welke kenmerken zie je dan, waarvan je denkt dat ze niet binnen de ADD passen?

lisetje

lisetje

07-02-2014 om 14:32 Topicstarter

Polletje piekhaar

Wat wij zien is vaaral een kind wat niet goed in zijn vel zit, heel stil en somber, niet kunnen vertellen wat hem dwars zit, dichtklappen bij moeilijke vragen, kan niet tegen hard geluid, is bang om te schrikken, bang voor beestjes, slaapt slecht, geen vriendjes, moeite met samenwerken en een slechte concentratie, maar niet vergeetachtig hij vergeet nooit iets.
Dit is wat wij zien en waar we ons zorgen om maken, gelukkig zien wij het niet alleen maar ook de rugzagbegeleidster.

Lisetje

Karmijn

Karmijn

07-02-2014 om 14:40

poeh

Dat klinkt best wel zorgelijk inderdaad. Ik kan me voorstellen dat je verder wilt kijken.

Ik herken mijn zoon er een klein beetje in. Hij heeft naast adhd een dysthyme stoornis.
Hij is een tijd echt heel depressief geweest. Vooral dat sombere en niet kunnen vertellen wat er is.

Maar dat zegt natuurlijk niet zo veel. Het lijkt mij heel slim om je door te laten verwijzen. Ik begrijp alleen niet zo goed, waarom je perse eerste lijns wil?
Er zijn ook vrijgevestigde tweede lijns hulpverleners.

Als ik jou was, zou ik hier met de huisarts over gaan praten. Of hebben jullie een vervelende huisarts?

lisetje

lisetje

07-02-2014 om 17:36 Topicstarter

Karmijn

Hij is 2 jaar geleden op dyslexie getest bij een 1e lijns psycholoog, en van datzelfde 'bureau' komt de rugzakbegeleidster en daar hebben we supergoede ervaringen mee, beter als met het hele grote 2e lijns 'bedrijf'
Vandaar 1e lijns.

Lisetje

lisetje

lisetje

12-02-2014 om 14:17 Topicstarter

Zelf de zorgverzekering weet het niet.....

Ik heb de zorgverzekering gebeld en tja zo'n moeilijke vraag had ze nog nooit gehad.....in de wacht, ze ging het navragen, toen kreeg ik het advies om het bij de psycholoog zelf na te vragen want die zou het wel weten.
Daar dus gevraagd en het gaat zo'n 800 euro kosten wat niet vergoed wordt door de verzekering. Ik snap niet hoe het dan zit als er een x aantal behandelingen worden vergoed dan kan je in die x aantal keer toch ook een onderzoek doen??
Weet iemand hier nou hoe het zit? Want ik kom er niet uit.

Lisetje

Karmijn

Karmijn

12-02-2014 om 14:23

Hier

Hier deed de psycholoog de onderzoeken in behandeltijd en werden ze dus ook betaald als behandeltijd. Maar dat is al weer jaaaaren geleden.

zorgverzekeringen...

Ik had pas geleden een vraagje over de vergoeding van logopedie voor m'n dochter. Ik heb de klantenservice 3x aan de telefoon gehad en 3x een ander verhaal. Je hebt echt niks aan klantenservices van zorgverzekeraars is mijn ervaring. Wat ik uiteindelijk heb gedaan; ik heb gezegd dat ik iemand binnen de zorgverzekering wilde spreken die er wel verstand van heeft en hier antwoord op kan geven. Dus niet iemand van de klantenservice. En toen kwam ik er wel uit (uiteraard heb ik die persoon verzocht dit op de mail te zetten zodat ik het zwart-op-wit had). Misschien is dat een idee?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.