Greta1967
26-03-2015 om 10:23
Mijn kind van 8 haat school
Hallo,
Mijn kind van 8 vind school verschrikkelijk, zo erg dat we vanmorgen weer een enorme toestand thuis hadden en dat we( mijn man en ik ) hem na een drama van een half uur uiteindelijk we hem mee gekregen hebben maar huilend en brullend en boos op school.
We zijn al met veel instanties bezig, maar het neemt tijd.proberen hem uit te leggen dat we met vele voor hem bezig zijn om school voor hem leuker te maken, maar t komt niet binnen. De aversie is te groot!
Ons jochie is vorig jaar getest en is bovengemiddeld begaaft en heeft add, maar hij kan niet lezen. De letters dansen voor zijn ogen dus dat is voor hem ook lastig! Zeker als je dan al 3 jaar aan modderd en in zijn ogen hij niet begrepen wordt. Vorig jaar zijn we bij de kinder psygiater geweest voor groot onderzoek, hij komt in aanmerking voor medicijnen maar tot nu nog niet gedaan.
Wi herkend het? Hij brulde vanmorgen ook steeds dat hij liever dood wilde, maar na een topic ook hier gelezen te hebben schijnen kinderen van die leeftijd dat vaker te zeggen. Toch geeft het zeker aan dat hij op dit moment diep ongelukkig is!
Graag hoor ik jullie tips! Want als moeder en vader ben je radeloos! Ook mijn zoon van 10 krijgt hier een knauw van en is op dat moment ook helemaal vanslag. Zo zo zielig!
Hadewich
26-03-2015 om 10:34
waarom nog geen medicijnen?
Waarom gebruikt hij nog geen medicijnen? Als hem dat rust in zijn hoofd geeft, kan dat al enorm helpen. En heeft hij dyslexie?
Verder: verveelt hij zich niet op school, misschien is de stof te makkelijk voor hem? Ik heb ook zo'n kind dat niet naar school wil, nog steeds niet helaas (vwo 4 ondertussen). Verveelt zich ook snel, kreeg op de basisschool aangepast werk. Maar die heeft geen add en kan juist heel goed lezen...
Elke
26-03-2015 om 10:46
Lezen
Wat sneu voor je zoon... Wat mij het eerste opvalt: het niet (goed) kunnen lezen. Dansende letters lijkt mij zeer vermoeiend. Is dat al eens goed onderzocht?
Het tweede: hij komt in aanmerking voor medicijnen, maar daar is tot nu toe nog niet mee begonnen. Waarom niet? Een kind wat ernstig in de put zit en zich waardeloos voelt kan er bijzonder veel baat bij hebben.
Hoe gaat het als je zoon eenmaal op school is?
Jutta
26-03-2015 om 16:38
lezen
Kinderen die het leren lezen niet onder de knie krijgen kunnen heel erg in de put raken. Zeker als ze slim zijn, want dan begrijpen ze het nog minder. Hier moet je dus echt iets mee. De ene oplossing is medicatie en als dat geen verbetering met lezen oplevert, dan zo snel mogelijk laten onderzoeken op dyslexie. En even zijn ogen laten controleren al vermoed ik dat het daar niet in zit.
Succes!
Leen13
26-03-2015 om 16:50
Ogen
Kan best dat zicht wel een rol speelt, al is het niet de enige. Ik heb dit bij mijn kinderen ook steeds in de gaten gehouden. Bij zoon was het al snel duidelijk, behoorlijke oogafwijking, later zelfs verergert door een door andere kinderen opgejutte sprong uit een boom.
Dochter bleef lang onduidelijk maar ze kon gewoon niet in de verte kijken (bordjes op het perron e.d.) en met focussen ging het beeld 'wiebelen', dus eindeloos blijven zeuren dat dochter toch vooral voor in de klas moest zitten ondanks haar relatief 'lichte' bril. Zelfs de oogarts kon er geen soep van koken.
Uiteindelijk kwam iemand bij Pearl er achter dat ze inwendig scheel ziet, door er even de tijd voor te nemen en inmiddels kon dochter ook beter begrijpen wat iemand van haar vroeg en er dan ook beter antwoord op geven.
Ze zoekt nu zelf haar plek in de klas waarop ze het beste kan meelezen op het bord en er wordt rekening mee gehouden.
Een kind dat in paniek raakt van lezen zou ik even heel laag in de verwachtingen gaan zitten. Is prentenboeken iets? Of kan de Donald Duck wel? Luisterboeken voor het begrip. Kaartspelletjes met eenvoudige taal of een begrip.
En hoe zit het met internet? Er zijn veel eenvoudige spellen te vinden die niet in eerste instantie om 'lezen' gaan.
En inderdaad uitzoeken wat een kind waarneemt en of er sprake is van dyslexie of leerachterstand door andere redenen.
En leg je kind uit, praat met je kind, dat je het samen gaat oplossen. Er kan wel eens iets zijn waarom zaken niet zo makkelijk gaan als bij andere kinderen. Dat ga je samen, zonodig met hulp, rustig uitzoeken tot het wel lukt. Want er wordt al heel snel buiten een kind om gesproken en het is vooral belangrijk dat een kind zich gesteund weet en dat er zicht is op een oplossing.
Greta1967
26-03-2015 om 20:01
Mijn kind van 8 haat school
Dank voor het meedenken. Vandaag een goed gesprek gehad met een orthopedagoog en ze is gespecialiseerd in dislectie maar zeker ook in beelddenken. En dat is nino inmiddels zijn we daar ook achter.
De afspraak en verwijzing lopen nu bij psychiater en dan toch besloten om zeker nu met medicijnen te gaan beginnen. T is alleen jammer dat je niet gelijk terecht kän bij de psychiaters, nu maar hopen dat het zo snel mogelijk gaat.
Met nino wordt door mij ook enorm gepraat en we proberen steeds uit te leggen dat we allemaal voor hem bezig zijn. Van ouders tot juffrouw waar hij t enorm mee getroffen heeft. Hij is erg slim maar door dat beeltdenkenken en dislectie is dat toch moeilijk.
De ogen gaan we ook controleren. Hij ziet wel alles maar misschien is de oog coördinatie niet helemaal goed.
Fijn dat jullie meedenken
Martha
26-03-2015 om 22:12
kindercoach
Zoek eens naar een kindercoach, die zijn er ook voor beelddenken, dyslexie en dus geen zin in school. Bijv van Ik leer anders.
Meisje Klein
26-03-2015 om 23:12
kan niet lezen?
Je zegt dat hij niet kan lezen. Hij is 8 dus als hij echt nog niet kan lezen is dat zorgelijk. Of kan hij wel lezen, maar heeft hij bijv een lager tempo?
Flanagan
27-03-2015 om 00:11
Greta,
Als je een goede orthopedagoog hebt waar je veel vertrouwen bij voelt, is dat van grote waarde bij het begeleiding op gebied van onderwijs. Een psychiater kent vaak een wachttijd van een paar maanden. Kan de huisarts hierin geen rol spelen? Een huisarts kan ook medicatie voorschrijven. Onze huisartsenpraktijk heeft een huisarts dat medicatie mag uitschrijven. De behandeling en gesprekken doet de aangesloten psycholoog, met feedback naar de huisarts. Dat scheelt wachttijd.
Hebben er misschien nog meer familieleden dyslexie? Zo ja, dan kan die info het dyslexieonderzoek ten goede komen; minder twijfel dus sneller afgerond en eerder aangepast onderwijs.
Verder zul je de komende tijd veel oefenmateriaal meekrijgen. Tot die tijd zou ik vooral veel voorlezen. Het is allemaal toch al zo spannend. Mooie beeldende verhalen van bv Thea Beckman of Agave Kruijssen. Of mijn favotiet de grijze jager. Je zoon moet eerst tot rust komen, lijkt mij.
Flanagan
27-03-2015 om 00:40
Sorry Greta,
De regel is geen info uit andere draadjes gebruiken maar ik las net je reactie in een ander draadje. Je gaf aan dat de school een verkeerde lees en schrijfmethode had aangeboden. Je bent tevreden over de juf maar beschikt de huidige school ook over materiaal waarmee je zoon kan werken? Is in jullie situatie een plekje op spciaal onderwijs met kleine klasjes waarbij je zoon een geschikte methode krijgt, de kans om de achterstand te verkleinen iets waar je rekening mee houdt? Heeft de ortho daar al iets over gezegd en hoe kijken jullie daar tegen aan, of is hier nog sprake van een twijfelgeval omdat hij slim is? Dat aanvraagproces duurt namelijk ook maanden.
Het zijn nogal wat vragen en overdenkingen, maar de klok tikt door.
Greta1967
28-03-2015 om 09:56
Er gebeurd veel
Bedank allemaal voor het meedenken. Hier kan ik wel iets mee.
Het boek ik leer anders hebben we, hij gaat nu de komende tijd naar de orthopedagoog die hem op de beeltdenkenken manier de achterstand van groep 3 en 4 zal bijbrengen.
De afspraak bij de kinderpsychiater zal snel zijn ,want mijn zoon is daar bekend en dan hopen we dat met evt medicijnen en de goeie manier van lesgeven hem wat tot rust brengt. Er draaien ondertussen al wat dingen en idd het neemt tijd, tijd die we eigenlijk niet hebben want je wilt zo snel mogelijk alles ingang hebben.
De aanvraag voor dislectie is ook onderweg dus ook dat draait.
Zijn juf is echt een goude hoor. Want ze doet zoveel voor mijn zoontje, en vooral het begrip, en dat voelt hij ook aan.
Ook is hij hoogsensitief,
Het erge vind ik dat je hart zon pijn doet omdat je ziet dat hij soms zo worsteld.
Aan de ene kant is hij een kind van 8. Aan de andere kant denkt hij als een volwassenen en dat botst natuurlijk in z'n bovenkamertje.
Hopen dat hij snel wat tot rust komt in z'n hoofd. Er zijn voor hem gelukkig al veel bezig.
Ook besefte ik dat ik toen ik 13 was. Dit ook gehad heb, ik ben toen een driekwart schooljaar niet geweest, het enige is dat hij het nog eerder heeft.
Nogmaals fijn dat jullie meedenken.
Flanagan
28-03-2015 om 11:08
Dubbel
Dyslexie en hoogsensitief maakt het dubbel moeilijk.
Je zegt dat je kind denkt als een volwassenen. Ons kind is ook dyslectisch en hoogsensitief. Wij begrepen zijn gevoelens beter na het lezen van de onderstaande link. Het is bij ons kind niet zo dat kind zo volwassen is, maar de dagelijkse dingen in het leven zo anders beleven. Dat geeft onrust want ze voelen zelf heel goed aan dat ze het anders beleven. Alleen al de emoties om de groeiende leesachterstand werkt verlammend daarom is succeservaring zo belangrijk.
blom
28-03-2015 om 15:43
kan zijn
Is je kind wel goed getest? Door de add kunnen de resultaten gedrukt zijn, en misschien scoort hij op een iq test eigenlijk veel hoger? (omdat je aangeeft dat hij als een volwassene denkt)
Het kan zijn dat alle aandacht op school (en misschien ook thuis?) uitgaat naar zijn zwakke kanten, en dat hij daar vreselijk van gefrustreerd raakt.
Ik zou zijn signalen dat er veel stress is serieus nemen, en hem wellicht laagdrempeliger thuis houden. Dan neem je de regie als ouder ook weer, ipv dat kind moet gaan 'bewijzen' dat hij het niet trekt. Een dagje thuis kan veel lucht geven.
En neem hem in zijn uitspraken serieus. Houd je niet vast aan 'meer kinderen zeggen dood te willen'. Dat is in de eerste plaats helemaal niet zo, maar het relativeert de boel ook teveel. Richt je op je zoon en probeer zijn uitspraken voor hem (met hem) te vertalen; wat betekenen ze voor hem? Dat hij zich machteloos voelt, overspannen, uitgeput? Wat kan er veranderen voor hem, wat heeft hij nu nodig concreet, wat kan hij zelf doen nu, met of zonder hulp?
Greta1967
28-03-2015 om 17:24
Thuis
Flanagan dank voor de link. Zal er gelijk eens kijken.
We hebben het erover gehad om hem een dag thuis te houden maar dan is er de dag daarna nog weer meer tegenstand.
Vorige week waten we op woensdag naar de ortho die dag redde we het niet meer om terug te gaan naar school, de 2 dagen was er van hem nog meer tegenstand.
Als we rustig praten dan blijft hij zeggen dat er maar 1 optie is wat hem helpt. Hij zegt ook steeds je hoeft niets te doen maar alleen mij verbannen van school. Dat zijn zijn directe woorden. En ja dat is nou net de optie de er niet is.
Ik heb enorm veel gesprekken met hem. Dat is fijn ook. Maar uiteindelijk hopen we nu met de gemaakte stappen dat hij het lezen wat beter gaat ervaren en dat hij dus minder gefrustreerd zal zijn..
Soms idd zo tegenstrijdig. Als volwassenen depressief zijn gaan ze in de ziektewet, maar als zon kind depressief is, dat moet hij evengoed naar school. Aan 1 kant vind ik dit lastig.
Al er een week vakantie is geweest dan is het voor veel kinderen even balen natuurlijk maar de tegenstand zo groot dat hij echt weigerd en zich aan elke stoel of ding vasthoud om maar niet te hoeven en uiteindelijk dan huilend en zwaar overstuur dan toch mee is gegaan daar zit verschil in.
Dus zijn we bang dat als hij een dagje thuis is. Dat dat uiteindelijk tegen hem werkt.
Zo gaan je gedachten maar, voor tegens, wat doen wat niet. Fijn om er hier over te praten. Dat relativeert voor mij.
En de tips zijn erg fijn.
Flanagan
28-03-2015 om 21:55
De grijze jager
Greta, ken je al de boeken van de grijze jager. Vol met historie en beeldende beschrijvingen wat in de link ook werd aangehaald. Maar ook over eerlijk en oprecht handelen. De hoodfrolspeler voelt zich minderwaardig maar door een goede mentor leert hij dat hij ook kwaliteiten heeft en bemerkt hij dat anderen ook moeilijkheden op hun pad tegen komen. Tijdens het voorlezen van het boek kwam er vooral herkenning van situaties.
In de link stond dat een kind eerst de kat uit de boom kijkt. Weer eerst dat observeren, net als dat kijken in de ogen. Het geeft een kind informatie; kloppen zijn gevoelens..
In de boeken is de jonge Will een geboren observeerder. Voor ons kind werd Will een soort voorbeeld, herkenning en maatje tegelijk. Kinderen hebben behoefte aan een maatje van eigen leeftijd, hun ouders zijn te oud.-.
De andere serie de Broederband is ook heel mooi maar daarin wordt soms verwezen naar Will uit de grijze jager daar deze serie eerder uit kwam. Als je zoon tot rust komt door het luisteren naar jouw vertelkunst, kom je ook tot rust. Vooral deel 3 vond ik mooi, daar moest Will zijn onzekerheid overstijgen en toepassen wat hij ondertussen geleerd had, heel herkenbaar voor een kind.
Ik ben blij voor je dat de orthopedagoog open staat voor hsp en het zelfs herkende. Een kind voelt heel goed of iemand hem begrijpt en serieus neemt. Dat is de basis voor een goede samenwerking.
Greta1967
29-03-2015 om 10:33
Boek
Ik ga zeker opzoek naar dit boek.
Super!!
Ik begrijp dat jullie al veel meer weten over hsp.
Is dit de ervaring of heb je er ook voor geleerd?
De mvr waar wij zijn, is ook bezig om beelddenken wat volgens mij veel of misschien wel elke hsper is, maar zij zit in de werkgroep ( om het zo maar te noemen) om ook beelddenken erkent te krijgen.
Eindelijk hebben we iemand gevonden die onze zoon ook op deze manier het gat wat ontstaan is inmiddels van groep 3 en 4 te dichten. Dit gaat ze volledig visueel doen.
Ikzelf zie ook veel herkenning bij mijzelf. Al heb ik het wel in een andere maat dan mijn zoon. Ik telde zo de symptomen zeg maar op, hij had er zeker 16 waarvan een paar zelf extreem.
En dan al dat andere dislectie en beelddenken en add er nog bij. Tel maar op. Dan is het niet zo vreem dat hij soms ook worstelde met zichzelf want als je 8 bent en dit allemaal hebt dan snap ik dat je daar soms erge last van hebt, vooral ook omdat het leven is ingericht op woorddenkers. En alles zo snel mogelijk.
Ik merk namate ik ouder wordt 47 nu ik ook meer van mijzelf begrijp. Ik hoop dat ik nu wel mijn zoontje wat kan helpen omdat het voor mij soms zo heel herkenbaar is.
Ook ik ben in m'n jeugd tot 2 x toe van school geweest gewoon omdat ik me daar zo onzeker voelde ik allerlei psychische klachten had. Alleen begin het bij mij rond m'n 13 de.
Ik hoop met de dingen die ik nu weet dat m'n zoontje goed door t leven komt.
Flanagan
29-03-2015 om 11:23
Greta,
Ervaring, nadat we op school vanwege de groeiende achterstand door dyslexie flink onze neus stootten als gevolg van onbegrip naar ons kind dat moeilte kreeg met de automatisering, thuis vertellde dat de juf de kinderen met een rugzak duidelijk meer hulp gaf en de juf het maar had over de sociale emotionele verwerking en begon over diagnoses.(lees optie rugzak). Nu de rugzak is afgeschaft, heb jij die druk gelukkig niet maar het welzijn van je kind wordt nog meer bepaald door de leerktachten die hij op de bs tegenkomt dat die ene begrijpende goedwillende orthopedagoog die niet op de loonlijst van de bs voorkomt.
Die klinkt niet fijn maar we hebben op de bs ook harde noten te kraken gekregen. Dat betekent niet dat jullie dit ook gaat gebeuren.
Flanagan
29-03-2015 om 12:42
Oeps daar viel iets weg,
Kind kwam in groep 6 thuis met de opmerking dat de juf kinderen met een rugzak wel hielp en kind niet. We dachten dat dit wel mee zou vallen. Een jaar later hoorde ik van een moeder van een klasgenoot dat haar kind in die tijd vertelde hoe zielig ze het vond hoe ons kind naar de tafel werd terug gestuurd, nadat het op een rustig moment aan de juf een vraag stelde over de te maken opdracht omdat kind de vraag/ taak niet goed begreep. Aan tafel naar buiten staarde met een blik, 'wat doe ik hier eigenlijk' . Grrrr.. Fijn dat een jaar later te horen. Daar kan je dan niets meer mee. Ik begreep dat ik mijn kind sneller serieus moest nemen.
Flanagan
29-03-2015 om 13:04
Tot slot
Een wiscII intelligentie test kan ook verhelderend zijn. Hier was de uitkomst stuk hoger dan gedacht. (Ook dat nog) dat maakte het accepteren van de dyslexie alleen maar moeilijker... En voor ons duidelijker.
Voor zo'n test is het wel belangrijk dat een kind niet gestressd is. Hier ging het de psycholoog vooral om hoe een kind dacht en tot welke oplossingen het kwam; creativiteit boven tijdsdruk.
De psycholoog sprak over preventief medicatie maar dat wilden we niet, en daarna over mindfulnesstraining. In die tijd bestond er namelijk alleen mindfulness / (werd alleen vergoed) voor kinderen met adhd, en dat had ons kind niet. Het voorlezen van die boeken en het praten werd een vervanging van de mindfulnesstraining.
Greta1967
29-03-2015 om 17:44
Vreselijk
Flanagan
Een leraar kan zoveel beteken voor een kind in goede maar ook kwade zin van t woord.
Hier ook een leerkracht van de hogere groepen gaat de kinderen bij de gym ophalen, ziet ons kind daar wat spelend op de grond. Wat zegt ze als zij hem ziet? "Zo ben je klaar met dweilen" ze kent hem niet. Wij weten ondertussen allemaal dat hij in dat uurtje gym zijn koppie op een iets andere manier leeg maakt dan andere kinderen. Maar is dan zon opmerking nodig? Ohh wat was ik boos. En ben nadat ze me het eerst in geuren en kleuren verteld ( hij had z'n middelvinger opgestoken) heb opgebeld. Weer naar school gegaan en gesprekje met haar aangegaan. Hij mag zekers zijn middelvinger opsteken. Maar mag zijden wel zulke opmerkingen maken?? Nou ze heeft t geweten. En dan zie je maar weer dat een leraar een kind ook kan maken maar zeker ook breken.
Wat vreselijk toch dat je kind dit moet meemaken.
In ons ideaal beeld gaat ieder kind blij naar school, enz, maar hoe vaak is t toch dat t zo niet is.
Vroeger in mijn tijd had je niets te zeggen en gelukkig is dat in deze wel anders.
Ik hoop oprecht dat we er met z'n allen gaan uitkomen. Daar vechten we voor!!
Hoop dat jullie inmiddels al wat ellende achter jullie hebben kunnen laten en dat jullie alweer in stijgende lijn zitten met voorop moet geluk,van je kind
Flanagan
29-03-2015 om 20:12
Gouden wissel
De verandering van bs was een gouden wissel. Op oude bs kwam pesten ook voor, alleen niet in het woordenboek van de schoolleiding. Op nieuwe bs was de meester top en achterstand werd wat kleiner. Achteraf hadden we dit veel eerder moeten doen.
Gelukkig is die trieste tijd achter ons, met hsp kan je leren omgaan als ook je ouders begrijpen hoe je je kan voelen en waarom je het anders beleefd. Maar dyslexie blijft een belemmering in je opleiding. Ook als je intelligent bent, is leren vermoeiend en dan kan je als hsp-er minder energie opbrengen om vrolijk te reageren.
Greta1967
29-03-2015 om 20:28
T weekend is weer klaar
En nu begint t al. T is zo lastig om te zien dat hij het zo vreselijk vind. Maar het is voor hem nu ook gewoon om zo op school te reageren. Als hij op school is en de juf vraagt vaak hoe hij zich voelt zegt hij vaak goed, hij heeft heel blije momenten op school, toch is t na elk weekend weer drama thuis, want stel ik hou hem 1 x thuis dan is het drama de volgende dag nog erger. Dat is de reden dat hij toch naar school moet. Er wordt al rekening met hem gehouden wat betreft de lesstof, hij hoeft de helft te maken van wat de andere kinderen moeten, er word aan geen kind zonvakantie gevraagd hoe hij zich voelt. De wil is er wel op school, maar bij mijn zoon is alles zwart, wat school betreft.
Misschien moeten we van school wisselen we houden het zeker open, hier heeft hij toch wel wat vriendjes, maar het is zeker nog geen nee.
Greta1967
29-03-2015 om 20:28
T weekend is weer klaar
En nu begint t al. T is zo lastig om te zien dat hij het zo vreselijk vind. Maar het is voor hem nu ook gewoon om zo op school te reageren. Als hij op school is en de juf vraagt vaak hoe hij zich voelt zegt hij vaak goed, hij heeft heel blije momenten op school, toch is t na elk weekend weer drama thuis, want stel ik hou hem 1 x thuis dan is het drama de volgende dag nog erger. Dat is de reden dat hij toch naar school moet. Er wordt al rekening met hem gehouden wat betreft de lesstof, hij hoeft de helft te maken van wat de andere kinderen moeten, er word aan geen kind zonvakantie gevraagd hoe hij zich voelt. De wil is er wel op school, maar bij mijn zoon is alles zwart, wat school betreft.
Misschien moeten we van school wisselen we houden het zeker open, hier heeft hij toch wel wat vriendjes, maar het is zeker nog geen nee.
Greta1967
29-03-2015 om 21:37
Het weekend is ten einde
En ja het begint weer, hij praatte al weer een uur VOOrdat we naar bed gingen dat hij in protest gaat.
We hebben gezegd dat hij morgen 2 x mag zeggen dat hij school niet leuk vin en dan is je punt gemaakt. We weten het we begrijpen het ook maar er zijn veel voor je bezig. Hij blijft brullen dat hij het haat! Al 3 jaar en toch heen moet. Zo is hij nu gaan slapen en wat hebben we morgen ochtend, probeer rustig te blijven en te zeggen ok. Ik weet het maar je gaat wel punt.
Want hoe kan je anders? Hij moet heen. Het moet en hoe zeer t me ook pijn doet, hij kan echt niet een dagje extra thuis, want dan is de dag erna nog erger.
Zo zit je dan met je handen in je haar.
Hij is al groot en te zwaar om hem op te pakken en te zeggen kom op. Dus wie weet wat de dag van morgen brengt.
( ik had al iets geschreven maar op 1 of andere manier is t weg? Dus maar opnieuw geschreven.
Flanagan
30-03-2015 om 00:48
Greta,
Ik las net dat je zoon al een IQ-test heeft gehad, dus die wiscIi is niet nodig.
Daar ik niet weet hoe ADD invloed heeft op zijn reacties, stuur ik je deze link. Ik hoop dat er snel verandering komt in de situatie.
Maar waarom haat hij school? Vind hij het ook erg dat hij de helft van het werk mag doen waardoor andere klasgenoten daarover mogelijk vragen gaan stellen?
Ons kind zei nooit dat ie school haatte. Hij vertelde voor het eerst aan de psycholoog dat hij school niet leuk vond maar dat zijn ouders dat niet wisten. Wij wisten dat hij school moeilijk vond maar dat hij school niet leuk vond kwam door stil gepest zoals uitlachen om schrijffouten en uit schaamte hier niet over praten en het gevoel niet echt welkom te zijn.
Eens las ik een boek voor . De hoofdpersoon kon veel fantaseren, mooie verhalen. Maar als hij die fantasieën moest opschrijven in een opstel, verdwenen de woorden. Zo herkende ons kind dit ook. Het niet kunnen laten zien wat je denkt is kwetsend. Helemaal als anderen dit wel kunnen laten zien in een tekening of opstel.
Zit ik juist als je zoon liever met lego bouwt dan tekent? Ons kind ontkent een beelddenker te zijn. Het maakt mij ook niet uit, ik zie wel dat er een sterk inzicht is voor ruimtelijke vormen. Tekenen is, net als een stuk tekst, vlak.
Zoek uit waarom je zoon school zo haat. Ons kind wilde bv liever met een uitgumbare pen schrijven omdat door de vele spelfouten en correcties het werk minder mooi werd.
Sterkte voor de week. Hopelijk kan de ortho en de juf gauw een verandering bereiken.
Gr Flanagan
http://www.addkenmerken.net/verschillen-overeenkomsten-add-adhd-hsp/
Greta1967
30-03-2015 om 18:55
Lego
Idd flanagan, hij speelt heel graag met LEGO en tekenen vind hij vreselijk.
De rede dat hij school haat is zegt hij dat hij taal spelling en rekenen moeilijk vind.
En wat hem betreft hoeft hij dat niet meer te doen, toch werkt dat niet en dat weet hij ook.
Ik weet dat in groep 3 hij elke keer aan de juf vroeg" moet dit?" En ja dat moest. Daar heeft hij enorm een hekel aan. En ja als je al 3 jaar die letters voor je ogen ziet dansen dat snap ik wel dat dat niet leuk is. Aan de andere kant brult hij in z'n spel " geef nooit op". Dus gelukkig heeft hij dat wel in hem.
Soms enk je hij is lui, volgend moment is hij met allerlei creatieve dingen bezig en laat hij toch weer zien dat hij dat niet is.
Wat vreselijk zeg dat je kind zo gepest is. Vreselijk want t is zo niet nodig, en het is zo naar.
Gelukkig is het er toch uitgekomen.
De week heeft 4 dagen dan 4 vrij. Ff lucht , maar dan zal er volgende week maandagavond wel weer wat voor de deur staan. De aanvraag bij de kinderpsychiater is eruit, hopen maar dat we daar zo snel mogelijk terecht kunnen.
Dank voor je link!!!
Reageer op dit bericht
Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.