Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Zorgenkinderen Zorgenkinderen

Zorgenkinderen

Lees ook op
lens

lens

25-12-2014 om 23:36

hechtingsstoornis

Zijn er ouders die net als ik een n kindje thuis hebben met n hechtingsstoornis? Mijn dochter is net 7 jaar geworden en is onhandelbaar thuis. Ik zoek ouders met wie ik hier over kan praten en ervaringen kan uitwisselen

De Knoop

http://www.deknoop.org/

Misschien een overbodige opmerking maar je kunt misschien informeren bij de Knoop. Misschien heb je dat al gedaan.

Lijkt me inderdaad handig om met andere ouders ervaringen uit te wisselen.

Oudste zoon heeft hechtingsstoornis

en is ervoor behandeld. Was als peuter al anders en is nu 11 en "klaar" met behandeling (was nodig voor volgende behandeling (dyslexie)).
Hij is nooit echt onhandelbaar geweest; wel met een flinke gebruiksaanwijzing.

Wat wil je weten?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

30-12-2014 om 23:03

Hechtingsstoornis

Mijn zoon heeft een ernstige reactieve hechtingsstoornis gehad. Hij werd op zijn vierde gediagnosticeerd; op zijn tiende was hij er vanaf (hij voldeed niet meer aan de criteria) en hoefde hij er niet meer voor behandeld te worden. Maar het was heel, heel zwaar. Met name het dwingende karakter van structuur, regelmaat en duidelijkheid bieden (niet alleen thuis, ook op school en de BSO) en het aspect van "tough love". Dit gezegd hebbende weet ik dat de kans groot is dat iemand altijd in meer of mindere mate problemen blijft houden met hechtingsproblematieken. Sommige aspecten treden pas op latere leeftijd op. Pas toen ik me door mijn zoon bezig ging houden met hechtingsstoornissen, GBS en behandeling realiseerde ik me dat ik het ook heb gehad). Praten met een gespecialiseerde therapeut alsmede haptotherapie heben heel goed geholpen maar zoiets zit heel, heel diep en het is een heel ingewikkelde stoornis.
De site en met name het forum van De Knoop was en is ontzettend informatief; ik heb er enorm veel informatie en ook steun vandaan gehaald. http://www.hechtingsstoornis.nl/news.php
Kijk ook zeker op de site van Basic Trust: http://www.basictrust.com/
Boeken waar ik ook veel aan heb gehad: "Niet geborgen geboren" door M. van Assen en "Als hechten moeilijk is: de rode draad uit het verleden" door Giel Vaessen.
Sterkte!

Gekke vraag

Ik dacht dat hechtingsstoornissen voornamelijk voorkomen bij adoptiekinderen of kinderen die heel ernstig verwaarloosd worden (er zit een project voor gehandicapte ouders bij mij in de buurt, daar zitten ook kinderen met hechtingsstoornissen omdat die ouder het de eerste maanden niet goed heeft gedaan, dat snap ik wel als je op laag niveau functioneert)

Mijn vraag is, wat gaat er mis dat je kind die stoornis heeft?

Ik weet dat het een heel nieuwsgierige vraag is, maar ik ben oprecht benieuwd hoe dat zit.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

31-12-2014 om 00:00

MarSy

Hechtingsstoornissen oftewel het Geen Bodem Syndroom komen relatief vaker voor bij adoptiekinderen maar kunnen ook aanwezig zijn/ontstaan bij kinderen die langdurig in de couveuse hebben gelegen, bij kinderen waarvan de moeder een Post Partum Depressie heeft gehad, kinderen die in de pleegzorg zaten/zitten en zo zijn er veel meer oorzaken/redenen. Lees de informatie op de site van Basic Trust en die van hechtingsstoornissen.nl Kortweg gezegd komt het neer op een gebrek aan basaal vertrouwen door een verstoorde hechting; zeker als die verstoorde hechting meteen of vrij snel na de geboorte (voordat het kind 8 maanden oud is) ontstaan is.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

04-01-2015 om 00:02

Thanx

Was gewoon nieuwsgierig, leeg- en adoptiekinderen wist ik, maar wist niet dat het ook voor couveusekinderen kon gelden

Maribel

Maribel

28-01-2015 om 10:42

Mijn zoontje ook

Mijn zoontje van 7 heeft ook een hechtingsstoornis, en ik zou het ook erg fijn vinden om hier met andere ouders over van gedachten te kunnen wisselen.

H.K

H.K

17-03-2015 om 12:42

Hoe reageren

Hoe reageer je best op jongeren met hechtingsstoornissen?

Zoon van 7

Mijn zoontje van 6 heeft ook een hechtingsproblemen /adhden sexueel overschreidene gedrag wij hebben veel hulp van GGZ jeugd en Parlan hij zit nu ook op een speciale school en lente ons ouders hoe we hiermee mee om moeten gaan.
Hij is thuis nl. Ook onhandelbaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.