Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

pom pidoe

pom pidoe

16-03-2013 om 12:47

Wie weet (invalkracht contracten in de zorg)?

hoe het zit met invalkracht contracten in de zorg?
Is het mogelijk om een contract te hebben waarbij je verzekerd bent van bepaalde vaste uren die je maakt en daarbij eventueel extra uren maakt als dat nodig is? Dus deels vrijblijvend, deels met een minimum aan vastigheid?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bibi63

bibi63

16-03-2013 om 13:15

In principe kan dat

Maar dat moet er wel een vacature zijn voor een vast aantal (beperkte) uren. Daarnaast kan je dan natuurlijk extra invaluren doen. Als die vacature er niet is, dan houdt het op.
Gr. Bibi

Min/max

Een min/max-contract is een kontrakt waarin staat hoeveel uren je minimaal werkt en hoeveel uren je maximaal ingezet kunt worden. Het minimum is gegarandeerd, als je langer dan drie maanden een hoger aantal uren werkt wordt dat de uitgangsbasis voor je kontrakt.

Tsjor

NaShA

NaShA

16-03-2013 om 17:00

Tsjor klopt

ik kan het niet beter zeggen.

barb

barb

18-03-2013 om 11:01

Extra vraagje temet/nasha

Even aanhaken met een extra vraag n.a.v. het antwoord: geldt dat voor het langere tijd meer dan het minimum aantal uren of voor het maximum aantal uren werken?

NaShA

NaShA

18-03-2013 om 21:45

Beide eigenlijk

als je gedurende langere tijd meer dan je contracturen werkt kun je daar een beroep op doen bij je werkgever.

voorbeeld, je hebt een min-max contract van 12-24 uur. Je werkt al meer dan 3 maanden minimaal 15 uur, dan kun je dus een contract vragen van 15-24 uur.

Maar als je meer dan 3 maanden meer dan die 24 uur werkt, kun je daar dus ook een beroep op doen, want eigenlijk is er dan al niet meer echt sprake van een min-max situatie....

barb

barb

19-03-2013 om 11:03

Dank je!

Ik heb nl net gesolliciteerd op een baan van 4-24 uur en wist dit niet

Kanttekening

Dit even snel en uit het hoofd. Waar Nasha vziw op doelt is wat het 'wettelijk rechtsvermoeden'van de omvang van de arbeidsovereenkomst wordt genoemd. Als je een bepaalde periode in een bepaalde omvang hebt gewerkt dan wordt er in principe vanuit gegaan dat dat kennelijk je arbeidsovereenkomst is.

Maar daar moet een kanttekening bij gemaakt worden. Als heel duidelijk is dat sprake is van een periode van incidenteel meerwerk - bijvoorbeeld deels extra vervanging wegens zwangerschapsverlof, of een contract voor bepaald seizoenswerk waarbij van meet af aan duidelijk is dat er in bepaalde periodes meer, in andere minder wordt gewerkt, dan gaat deze vlieger niet op. Het is dan vziw wel de werkgever die aannemelijk moet maken dat er van een dergelijke uitzondering op de regel sprake is.

Groeten,

Temet

NaShA

NaShA

19-03-2013 om 21:08

Ja...

dat klopt. En het kan ook zijn dat een werkgever niet mee wil werken...dan kan je alleen via de rechter gaan afdwingen.... Dat zullen alleen niet veel werknemers doen...

barb

barb

20-03-2013 om 08:16

Het is duidelijk

uren goed bijhouden maar niet echt verwachten dat met bovengenoemde iets wordt gedaan. Dank jullie, back to Pom Pidoe.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.