Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

klaproos

klaproos

05-04-2017 om 12:04

Werk, advies gevraagd

Hoi allemaal, ik zou heel graag wat tips/adviezen krijgen rond mijn werksituatie. Ik heb een paramedisch beroep en ben al 20 jaar hbo-docent. Het is op zich leuk werk, maar na zoveel jaar wel erg veel van hetzelfde. Kortom: ik wil wat anders. Echt iets anders. Maar hoe kom je aan 'iets anders'? Als ik vacatures bekijk, heb ik niet de juiste diploma's voor 'iets heel anders'. Ik ben nu op zoek naar een bedrijfje om over te nemen en heb onlangs een seminar gevolgd bij de Kamer van Koophandel over het opzetten/overnemen van een bedrijfje. Maar wat zijn andere manieren om me te oriënteren op de mogelijkheden? Kan ik zomaar eens bij een uitzendbureau binnenstappen? Zo ja, welke zou je adviseren? Kortom, ik hoor graag tips/adviezen op dit punt. Vast bedankt!

uitzendbureau

"Kan ik zomaar eens bij een uitzendbureau binnenstappen? "

Ja, natuurlijk kan dat, en je kan ook vragen wat voor werk ze hebben (nu of bij andere gelegenheden) wat mogelijk bij je past. Maar wat is je plan eigenlijk? gewoon je huidige baan opzeggen en bij uitzendbureaus langsgaan? Ik weet niet of inkomen belangrijk voor je is (de meeste mensen werken niet uitsluitend voor de lol) maar als je een vaste baan opzegt om uitzendkracht te worden kan je WW wel op je buik schrijven als die uitzendbaan ophoudt.

Is het geen beter idee om eerst eens iets aan beroepsoriëntatie te doen? Niet alleen via dit forum, maar via een of ander bureautje ofzo dat daarin gespecialiseerd is? Als je weet wat je wilt, kan je ook beter bedenken hoe je dat doel gaat bereiken.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.