Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Zoekend

Zoekend

01-02-2013 om 14:40

Wat zijn de lastigst te vervullen it-vacatures

Ik ben op zoek naar een nieuwe baan binnen de IT en heb wat omscholingsbudget. Op dit moment ben ik regelneef en ik wil iets waar ik mijn hersens in kwijt kan. Ik heb een universitaire opleiding (neurobiologie, met een stevige component statistiek en wiskunde) en ben in de IT verzeilt geraakt. Aan wat voor soort kennis is op dit moment moeilijk te komen en hoef je geen doorgewinterde specialist met >10 jaar ervaring te zijn om aan de bak te komen. Ik zie wel redelijk wat vacatures voor database-beheerders, weinig voor systeembeheer (wil ik ook liever niet, te weinig afwisselend), redelijk wat voor business intelligence, ook veel voor java. Maar op welk gebied ben je blij dat je een sollicitant hebt? Overigens ben ik halverwege de 30, dus mijn leeftijd zal niet het grootste struikelblok zijn.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Angela67

Angela67

01-02-2013 om 19:59

Middleware

Zoekend,
ik werk in de ict van een grote bank en middleware is een moeilijk specialisme. 'koppelingen' dus, tussen applicaties die op diverse platformen draaien.
Mq, Connect Direct, Http, Oracle soms ook, etc. Misschien eens netwerkgesprekken proberen te regelen op een paar plekken en misschien kun je wel ergens binnen komen als je aangeeft dat je sowieso een deel van cursussen zelf betaalt (en de as werkgever dan de rest).
Groet,
Angela

KGO

KGO

02-02-2013 om 08:50

Ri statistiek?

Als je al een behoorlijke bagage statistiek hebt
en dat ook leuk vindt zou je kunnen denken aan bv SAS, datamining en datawarehousing.
En dan bv bij banken, verzekeraars of farmaceuten.
Kaatje

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Zoekend

Zoekend

03-02-2013 om 19:36

Netwerkgesprekken

Netwerkgesprekken ben ik inderdaad wel van plan, maar dan moet ik een goed idee hebben van of dat wat ik wil (complexe dingen aan elkaar knopen, zowel de breedte als de diepte in) ook mogelijk is, en welke richting het meeste kans van slagen heeft als je er helemaal in moet gaan komen. Ik ben begonnen op unix als beheerder, vanwege kinderen en deeltijd naar een coordinerende functie geschoven maar die is zo ongelooflijk uitgekleed in de loop van de tijd dat ik er helemaal simpel van word.
Dus middleware zoals mq, oracle, connect direct, http (websphere misschien ook?) is een goede als je er nog weinig kennis van hebt, en business intelligence als sas (statistiek vond ik inderdaad erg leuk) of aanverwanten of datawharehousing/datamining is ook nog relatief makkelijk binnenkomen. Hebben jullie verder nog tips over hoe je het makkelijkst binnenkomt?

mopperkont

mopperkont

04-02-2013 om 17:13

Mobiel

Wanneer je veel van mobile weet kom je wel aan de bak.

Ik weet alleen niet of je daar al cursussen voor hebt. Wat je wel kunt doen is een "meesterstuk" op github zetten.

Zoekend

Zoekend

05-02-2013 om 20:00

Mobiel

Welk onderdeel van mobiel eigenlijk? Android programmeren of zoiets, of iets anders? Daar heb ik me eigenlijk nog nooit in verdiept (heb onder protest een nokia van het werk, smartphones ofzo heb ik nooit het nut van ingezien).

Stuur je cv maar ns op...

Hoi zoekend,

Wil hier de naam van bedrijf niet neerzetten maar ik werk als HR-mngr bij IT bedrijf. Werken vnl. met zeer ervaren engineers en IT architecten. Geen idee of jouw profiel wellicht in ons operations team past, maar ik wil best eens kijken.
Weet alleen niet hoe mn mail-adres hier neer te zetten zonder dat ik prompt stapels mail krijg want dat is niet de bedoeling. Geef anders jouw mail-adres dan reageer ik daar op.

Mare

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2013 om 00:53

Mare

Je kunt het forumbeheer vragen jouw mail door te sturen, maar je kunt bij je eigen emailadres over het algemeen ook een alias aanmaken waaraan niet te zien is wie jij bent en deze in dit draadje vermelden. Zo heb ik [email protected].

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2013 om 00:55

Oh dom

Op een alias kun je natuurlijk ook stapels mail krijgen

Fransien

Fransien

07-02-2013 om 10:07

Mare

Leuk dat je mijn CV wilt bekijken, mijn email-adres is [email protected].

Vera*

Vera*

07-02-2013 om 13:42

Kaaskopje

hihi, je hebt mail

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2013 om 14:47

Vera

En jij hebt antwoord)

You've got mail!

Ik zie je CV graag tegemoet!
Mare

Zoekend

Zoekend

07-02-2013 om 20:40

Je hebt leesvoer

Je hebt een reply incl CV, ik ben wel benieuwd naar je bedrijf.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.