Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Loviop

Loviop

03-07-2016 om 15:57

Wat moet ik doen ? geen paspoort

Hallo beste leden,

Ik was ongeveer 4 jaar geleden op straat terechtkomen. Ik had veel problemen waardoor ik een depressie kreeg. Werken lukte al niet omdat soms 2 dagen niet kon slapen, mijn benen begonnen van zelf te bibberen en trekken. Kreeg ook een soort schok als ik in slaap wilde vallen. Gelukkig is dit probleem na 3,5 jaar vanzelf overgegaan.

Omdat ik mijn huur niet kon betalen moest uit huis. Heb heel lang buiten geslapen.
Uitkering kreeg ik niet omdat ik geen adres en niet GBA geregistreerd was.
Wel kon ik werk vinden meestal. Maar nu is ook mijn paspoort over datum. Waardoor ik nergens kan werken. En ik wil weer gewoon normaal leven.
Omdat ik nog ergens 2500 schuld heb staan. Willen bekenden mij ook niet laten inschrijven vanwege deurwaarder gevaar. Ik ben al heel blij dat ik sinds een jaar weer normaal kan denken zonder

Wat moet ik doen ? Wie kan mij helpen.

WMO loket

Ik zou naar het WMO loket van de gemeente gaan en daar om raad vragen. En luister goed wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Het kan een hele puzzel zijn. Is er niet een familielid of vrienden, kinderen, die het bedrag voor het verlengen van het paspoort voor je kunnen betalen?

Loviop

Loviop

03-07-2016 om 16:15

WMO

Ja ik ken wel mensen die het verlengen willen betalen.

Suze

Suze

03-07-2016 om 16:16

pen en papier/vriend

Misschien is het ook slim om dan pen en papier mee te nemen, want je kunt vast niet alles onthouden. Dus schrijf het op.

En misschien heb je wel een vriend(in) die mee wil gaan om mee tle luisteren en mee vragen kan stellen?

Succes ermee.

Mijntje

Mijntje

03-07-2016 om 16:25

leger des heils?

Ben je wel ergens ingeschreven? Hier kan je lezen hoe je je inschrijft in een gemeente:
http://www.antwoordopbijstand.nl/inhoud/index/pid/8

Of vraag hulp bij het Leger des Heils? Die hebben ook een Raad en Daad balie, voor dit soort dingen. Er zijn nog meer soortgelijke instanties: http://rechtopbestaan.nl/hulp.php
Want nu is het een vicieuze cirkel: geen paspoort- dus geen werk maar je wil is er!

Eerst uitzoeken

Dat is de eerste stap. Dan heb je in elk geval weer een paspoort. Informeer bij de gemeente hoeveel het kost en wat je nodig hebt. Mogelijk een oud identiteitsbewijs of je moet eerst een geboorteacte opvragen en betalen.
En zoek steun bij het WMO punt voor andere regelingen in je gemeente die je nodig hebt.
Overigens zeer treurig dat je zo in een diep gat kon vallen. Hopelijk ben je nu beter bij om er weer een positieve wending aan te geven, met hulp van anderen.

Loviop

Loviop

03-07-2016 om 16:41

Leger des Heils

Nee ik ben nergens ingeschreven. Niet bij de gemeente en ook niet bij Leger des Heils en dergelijke. Over de opvanghuizen en ook Leger des Heils heb ik slechte verhalen gehoord van zwervers. En ik wilde niemand last bezorgen.

Mijntje

Mijntje

03-07-2016 om 17:26

opvangatlas

of dit? http://www.opvangatlas.nl/dakloos
of http://hvoquerido.nl/locatie/instroomhuis/ (zit in Amsterdam)

Je kan dit niet alleen, je kan geen paspoort verlengen als je niet in de betreffende gemeente bent ingeschreven, dus dat moet je eerst regelen; een postadres/huisadres. Pas met een paspoort kan je werk vinden of een uitkering aanvragen en onderdak gaan zoeken en echt hieruit komen.
Zoek echt hulp en zet je over je schroom heen: je bent die mensen die je de wegen wijzen niet tot last, daar zijn ze voor!

Tihama

Tihama

03-07-2016 om 18:07

Briefadres/postadres

Als je je niet gewoon kunt inschrijven, kun je je wel inschrijven met een zogenaamd briefadres/postadres.
Dat kan in mijn gemeente (Almere) op 2 manieren: bij een bekende die dat goed vindt of bij het Leger des Heils. Dat betekent dat je daar dus niet wóont.

Ik weet dat niet alle gemeenten hier makkelijk mee omgaan, maar het is wel een officiële route. https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb

Het is voor je vrienden ook niet gevaarlijk, want hun uitkering of toeslagen komen niet in de problemen. Ook kan een deurwaarder er niets mee, want je woont er namelijk niet.

Amsterdam?

Verblijf je in Amsterdam loviop? Ik werk voor een organisatie in Amsterdam die daklozen weer op weg helpt. Wij hebben bijvoorbeeld een maatschappelijk werk team dat is gespecialiseerd in dit soort problematiek en je daar met alle liefde bij willen helpen en veel kennis van zaken hebben. De hulp is gratis en gaat buiten de WMO om. Zij kunnen helpen met een inschrijfadres, aanvragen van een (dakloze)uitkering, afbetalingsregeling treffen voor je schulden etc. Ik weet niet of ik de naam van de stichting mag noemen maar waag het toch: de regenboog groep in Amsterdam.

De meeste grote steden hebben zulke teams. Ook Rotterdam, den haag en Utrecht kennen zulke teams. Iedere dakloze opvang (niet perse nachtopvang) maar ook inloophuizen weet waar deze teams te vinden zijn.

WMO loketten willen nog wel eens moeilijk doen als je je meldt in een stad waar niet niet vandaan komt vanwege het gebrek aan regiobinding. Daar doen ze ten onrechte moeilijk over. Uiteindelijk heeft iedereen recht op hulp. Ook jij. Juist jij!

Sterkte!

Verhuiswagen

Verhuiswagen

03-07-2016 om 20:45

Was mijn voorland

Wat had ik graag destijds deze info gehad Swaen. Ik ben telkens weggestuurd bij de gemeente. Ze konden niets voor me doen. Niet helpen. En bleven dat maar herhalen. T gaat te ver om t hoe en wat hier weer neer te schrijven. Maar er komt n moment waarop je alles kwijt bent en niemand je kan en wil helpen. Dat is zooooo verdrietig...... Ik wil de TS alle sterkte vd wereld wensen wat hij/zij heeft t heel hard nodig!!!!

Verhuiswagen

De hulp voor daklozen is slecht geregeld in Nederland, zeker in de steden die niet tot de 4 grootste van het land behoren. Dakloos worden kan iedereen overkomen maar er weer uit komen is een vreselijk strijd. En duurt daarnaast verschrikkelijk lang. Om moedeloos van te worden. M'n hart huilt met regelmaat om de verhalen die ik hoor. En gezien het huidige politieke klimaat wordt het alleen maar erger. Ik hoop dat het met jou nu beter gaat Verhuiswagen en hoop dat loviop snel goede hulp vindt.

Loviop

Loviop

03-07-2016 om 21:29

Hulp

Ik kom heel vaak in Amsterdam rondzwerven. Heel gezellig stad. Slapen doe ik overal wel bijna in elk dorp of stad. Veelal in tuinen van leegstaande huizen . Heb geen vaste slaapplek. Ik heb toch geen adres waar ik kan slapen waarom zou ik dan niet rondtrekken. Bedankt voor de nuttige tipjes. Maar die regenboog zal ik zeker wel bezoeken.

Meer tips kunt u sturen naar email adres :

[email protected]

Loviop

Morgen zal ik je een bericht sturen vanaf mijn werkmail met adressen en telefoonnummers.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

03-07-2016 om 21:52

Swaen

Ik heb zelf n oplossing moeten vinden. Maar hierdoor zie ik mijn kinderen nog maar zes dagen per maand. Ik heb al 1/5e van mijn schuld afbetaald. En dat lukt me alleen in deze situatie. De kinderen wonen nu bij hun vader. De man die me heeft proberen te wurgen. Daarvoor is hij opgepakt maar de zaak is helaas geseponeerd.
Ik wacht nu al een jaar op een uitspraak vd rechtbank waarbij de schulden uit mijn echtscheiding ook op mijn ex verhaald kunnen worden. Maar ik heb n dak boven mijn hoofd. Heb te eten en werk.

Verhuiswagen

Kiezen voor een oplossing waardoor je je kinderen maar weinig kunt zien is ongetwijfeld een hele lastig keus geweest. Wat een nare tijd maak je door Verhuiswagen. Ik hoop dat de uitspraak van de rechter goed uitpakt en dat dat lucht geeft. Sterkte!

paspoort maar niet ingeschreven

Info van de overheid:
Bent u Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats en uitgeschreven uit de BRP? Dan kunt u voor de aanvraag terecht bij een aantal gemeenten. Zie link: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/vraag-en-antwoord/waar-en-hoe-kan-ik-een-paspoort-of-identiteitskaart-aanvragen
Succes.

Loviop

Loviop

15-07-2016 om 16:28

De Haag en GGD

Ik ben naar Den Haag geweest voor paspoort aanvraag en die vertelden mij dat ik naar de GGD Opvang huis moet gaan om eerst een briefadres te regelen. Dus ging ik naar de GGD Daklozen Brinckhorstlaan 119 te Den Haag. GGD vertelde mij weer dat Den Haag me gewoon kan helpen en GGD niets met me konden. Dus ik weer naar Den Haag gebeld en die hebben me teruggebeld na 3 dagen weer om te vertellen dat GGD mij echt moet helpen. Mensen dit kan toch niet ?

Dit is toch ongeloofwaardig. Ik wil een klacht indienen als dat mogelijk is. Geholpen wordt ik niet.

Loviop

Loviop

15-07-2016 om 16:30

Ik ben nog altijd Dakloos

Ik ben nog altijd Dakloos en mijn paspoort is verlopen.
Nog heel even ga ik echt criminele activiteiten verrichten.
Blijkbaar willen ze heel graag.

verhuiswagen

verhuiswagen

15-07-2016 om 16:48

heel herkenbaar

Loviop, het is allemaal zo herkenbaar! Niemand die je wil helpen. En alsmaar anderen aanwijzen. Van het kastje naar de muur en weer terug. Ik kan je helaas niet echt helpen denk ik, hoe graag ik ook zou willen. Maar waarom schakel je geen advocaat in? Met een toevoeging uiteraard....Of ga je langs de rechtswinkel? We leven in deze samenleving nog steeds met het idee dat we in een verzorgingsstaat leven en dat als we in n situatie als de jouwe verzeilen we het wel naar gemaakt zullen hebben. Of ga naar je huisarts. Ik roep zomaar wat, don't shoot me. Hou vol, ooit komt er een oplossing.

Loviop

Bel het Juridisch Loket, tel 0900-8020, en vraag om een afspraak bij het juridisch Loket in Den haag dan wel een doorverwijzing naar een Haagse advocaat die je hiermee verder kan helpen.

Hier in Amsterdam zou ik wel weten waar je voor advies terecht kan, maar in Den Haag werkt het net weer even anders.

Wat je ook nog kan doen is de gemeentelijke ombudsman benaderen en vragen om snelle hulp. Dit vooral vanwege dat kastje-naar-de-muur verhaal. De gegevens vind je hier:
http://www.ombudsman-denhaag.nl/ombudsman.html?m=2

Sterkte ermee,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.