Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Pupperdepup

Pupperdepup

13-02-2017 om 16:39

verzekering voor honden

Wij zijn bezig met een pup (golden retriever) en nu vragen we ons af wat we moeten met de verzekering. Ja ik heb gelezen dat OO geen hondenforum is maar voor mezelf ga ik naar iets als independer, voor honden heb ik dat nog niet gevonden. Wie weet een goede site waar je kunt vergelijken want je kunt van alles zag ik al maar er wordt ook heel veel buiten de verzekering gehouden. Wij hebben nog nooit een hond gehad en vroeger toen ik nog kind was was er geen verzekering.

Hoe zit het met inclusief en exclusief inentingen? Lijkt me niet verstandig om iets te gaan verzekeren wat je zeker nodig hebt, dat kan niet goedkoop zijn.

Dierenartsen hebben ook zorgpakketten waarbij je maandelijks een bedrag betaalt en je preventief van alles kunt laten checken en ook nog 10% korting krijgt op behandelingen maar dan weer niet van specialisten.

Kan iemand mij een weg op sturen zodat ik door de bomen het bos weer kan zien of waar ik verder kan kijken om wijzer te worden?

Op zich hebben wij genoeg gespaard om een grote operatie te kunnen betalen en dat zou betekenen dat ik niet moet kiezen voor een verzekering.

zebra

zebra

13-02-2017 om 18:48

dan zou ik

geen verzekering afsluiten. Je kunt een eventuele grote operatie betalen, indien nodig dus dat zal bij de inentingen en andere kosten dan vast ook zo zijn.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-02-2017 om 19:06

Wij zitten bij...

Ohra.

Maar als je een site zoekt waar het een en ander op een rijtje staat:

http://www.dierenverzekering-vergelijken.com/

Als je op huisdieren verzekering googled kom je een eind.

Ik ben erg tevreden over Ohra. Ze betalen snel uit, je hoeft geen rekeningen mee te sturen. Je voert alles in het programma in en dat is dat. Je krijgt voor algemene dierenartskosten 80 procent vergoed, 20 procent voor eigen rekening. Als je over sterilisatie denkt, 60 procent vergoeding, 40 zelf.

Wat betreft wel of niet verzekeren, vind ik het een heel erg veilig idee om verzekerd te zijn. Ik zie aan de situatie bij mijn zus hoe hoog de kosten op kunnen lopen als je pech hebt, wij hebben zelf ook al het nodige gedeclareerd en voor een hond is dat levenslang. Maar goed, of je wel of geen verzekering neemt, is ook afhankelijk van je financiële zekerheid. Mijn gedachte is ook dat een jonge hond misschien nog niet de meeste kosten zal 'veroorzaken', maar als een hond oud is en van alles kan gaan mankeren, willen verzekeringen het risico niet meer nemen.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

13-02-2017 om 19:23

Niet

Ik heb nog nooit een verzekering voor een dier afgesloten. Een sterilisatie/castratie konden we altijd betalen en hebben we ook altijd ingecalculeerd. Een gebroken poot of speciaal voer ook nog.
Wat voor grote operaties kun je verder nog krijgen? Bij ernstige ziektes/tumoren etc. is het wat ons snel einde verhaal. Daar zijn wij dan toch vrij hard in misschien.

niet gedaan

maar onze vorige hond (berner sennen) had als pup een aangeboren afwijking die bleek toen hij 9 maanden was. Moest geopereerd worden en dat was toen nog in guldens... 1450 gulden. Het eerste jaar was t beestje altijd ziek of onderweg om ziek te zijn, had iets aan zn darmen, dus erg vaak naar de dierenarts. Maar daarna heeft hij nooit meer wat gehad en hij is bijna 11 geworden, pas op t laatst kwakkelde hij en heeft toen 3 maanden tabletten gehad.Was niet gecastreerd, hij was toch te lui om achter de vrouwtjes aan te gaan
De hond (mix drentse patrijs/heidewachtel) die we nu hebben is gesteriliseerd, elk jaar entingen, is 1 x gruwelijk gebeten door andere hond( nee baasje wilde niks vergoeden ,want volgens haar had hond niks gedaan en hond was met mijn vriendin mee) 240 euro, toen erg ziek geworden 350 euro en daarna in de sloot dr poot helemaal opengehaald, 160 euro. Nu denk ik er wel eens over of t beter was geweest om te verzekeren. Maar als ik de bedragen lees die t per maand kost dan denk ik dat t nu bij ons niet veel uitmaakt. Ze is net 9 geworden, en dan 9 x 23 euro per maand das 276 euro per jaar x 9=2484 euro.
Ik denk dus dat je moet doen waar je je zelf goed bij voelt. Heb je veel kosten dan zal je er eerder blij mee zijn dan dat ie nooit wat heeft.

Woef

Woef

13-02-2017 om 21:04

Nou Dendy

Ik kan aardig wat opsommen eerlijk gezegd.
Hier nooit verzekerd, altijd maandelijks gereserveerd en kunnen betalen, anders had ik ze niet genomen en daarom heb ik nu geen huisdieren meer Vooral veel plezier van een te gek ras!

Kaaskopje

Kaaskopje

13-02-2017 om 21:18

De premie en de vergoeding

Een betere titel had ik even niet.

Medicatie voor onze hond kost 80 euro per twee maanden, daarvan krijgen we 64 euro vergoed, 23 euro per maand dus. De verzekering kost 26 euro p.m. dus je zou zeggen dat we die pillen beter zelf kunnen betalen, maar ik zie dat anders. Voor 3 euro meer ben ik ook verzekerd voor als er iets gebeurt en o.a. vaccinaties.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-02-2017 om 21:27

Dendy

Een hond van twee jaar met een tumor vind ik een ander verhaal dan van een hond van 13 jaar. Die van 13 laat ik niet opereren, die van twee wel als de kansen gunstig zijn. Dan is het fijn als je maar 200 euro hoeft te betalen en niet 1000.

Sandra

Sandra

14-02-2017 om 21:23

Bizar

Een hond van 13 laat ik niet meer opereren ??? Waarom niet als ik vragen mag. Wij hebben altijd huisdieren gehad, honden en katten en nooit verzekerd.
Doet de leeftijd van een beest ertoe of het wel of geen hulp krijgt ?
Onze 1e hond, een bouvier, is op 1 week na 15 jaar geworden en heeft ons alleen de laatste 3 jaar geld gekost, incl het laten weghalen van een tumor.
Hond 2 een golden retriever werd 14 en heeft de laaste 3 jaar per maand 120 euro gekost aan medicijnen .
Nu een kat van 18 jaar die ons per maand ongeveer 80 euro kost aan medicijnen en ongeveer hetzelfde aan dieet voer. Mijn buurvrouw sprak de zeer kwetsende woorden dat je aan zo'n oudje toch niet meer gaat sleutelen maar ze loopt zelf met een jack russel in een wandelwagentje.
Een beest heeft ongeacht leeftijd ook recht op zorg en die kan erg duur zijn. Wanneer men dat niet kan dragen is een verzekering een goede oplossing maar een beest geen hulp geven vanwege zijn leeftijd vind ik niet kunnen. Tenzij de dierenarts aangeeft dat het zinloos is natuurlijk .

Kaaskopje

Kaaskopje

15-02-2017 om 00:15

Sandra

Zo stellig is die leeftijd niet. Als het een hond is die duidelijk in de laatste fase is. Oud... senielig... dan doe ik een hond geen grote operatie meer aan. Ik vind dat iedereen in alle redelijkheid mag bepalen tot hoe ver hij gaat met een huisdier. Als kosten erg hoog zijn tegenover een nog korte levensverwachting vind ik het geen schande als iemand beslist om dat niet meer te doen.

Toevallig heeft familie met zo'n situatie te maken. Het hondje is oud, heeft een tumor en zal hier ergens in het komende jaar aan overlijden. Geen operatie meer. De kans is ook aanwezig dat een operatie te zwaar blijkt te zijn. (Aldus de dierenarts.)

Kaaskopje

Kaaskopje

15-02-2017 om 00:28

Vervolg...

Wij zijn overigens ook verzekerd als een soort investering voor als de honden oud worden. Nu zijn ze als pup geaccepteerd. Als ze oud worden gebeurt dat niet meer. Het is denkbaar dat we meer premie betalen dan er ooit vergoed wordt, maar dat is met een mensenverzekering ook zo.

Ik vind ook dat een oude hond recht houdt op zorg. Niet opereren is dan ook niet hetzelfde als geen zorg geven.

Paddington

Paddington

23-02-2017 om 15:06

Tja

Ik kies er eigenlijk al jaren voor om het bedrag dat ik anders aan een verzekering zou uitgeven zelf apart te zetten. Werkt prima en kom ik altijd ruim mee uit. Er zit bij elke dierenverzekering namelijk een maximaal bedrag dat ze vergoeden en je moet ook altijd een deel zelf betalen. Kijk maar naar de rekensom van Lilian.

Zeker als je een buffer hebt (voor het geval dat er grote kosten zijn in het eerste jaar) zou ik je dat aanraden.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-02-2017 om 15:13

Paddington

Je komt er alleen ruim mee uit als er zo weinig gebeurt, dat het niet opweegt tegen de premie. Hond 1 van ons, kost ons per maand grof gezegd 36 euro. 20 procent is voor eigen risico, dus 7,20. De premie is inmiddels 27 euro (was bij de start 25), dus ben ik geen dief van mijn eigen portemonnee met deze verzekering. Bij Hond 2 hebben we het eerste jaar al vrij veel kosten gehad, nu lijkt het in rustiger vaarwater, maar het heeft ons geleerd dat het maar wat prettig is om een stukje van de kosten te kunnen declareren als de nood aan de man komt. Een operatie van 1000 euro, wordt een stuk minder pijnlijk (voor ons) als daar een groot deel van vergoed wordt.

Ik had het er laatst met mijn zus over. Zij had 6 honden, nu nog vier. Als je elke maand premie voor 6 honden moet betalen ben je wel heel duur uit. Maar één hond verzekeren, of twee doe je dan ook niet, dus dan maar helemaal niet, maar ze heeft af en toe echt kosten gehad die een flinke aanslag op haar bankrekening pleegden. Zij zegt dat ze voor een nieuwe pup, als de huidige honden er niet meer zijn, zeker wel een verzekering af gaat sluiten. Als je een echt flinke buffer hebt voor onverwachte uitgaven, dan kun je makkelijk zeggen dat je het risico zelf kunt dragen, maar als die buffer eigenlijk amper de moeite waard is, is een verzekering wel zo'n veilig gevoel. Vind ik. Ik neem het risico dat ik teveel betaal naar verhouding voor lief.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.