Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Noor

Noor

29-12-2012 om 11:47

Vast contract

Per 1 januari krijg ik een vast contract. Vanochtend de papieren bij de post. Nu staat er in het contract dat beide partijen 1 maand opzegtermijn hebben. Dat snap ik niet goed. Heeft de werkgever dan 1 maand opzegtermijn? Wat is er dan vast aan een vast contract?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
bibi63

bibi63

29-12-2012 om 13:34

Dit zegt het uwv

"Als er niets is afgesproken over hoe lang het contract duurt, dan is er een vast contract. Dit wordt ook wel een contract voor onbepaalde tijd genoemd. Dit contract mag worden opgezegd door werkgever of werknemer. De werkgever moet dan wel eerst een ontslagvergunning aanvragen bij UWV. Pas als UWV toestemming geeft, mag de werkgever opzeggen. Een andere mogelijkheid is om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan"
Gr. Bibi

bibi63

bibi63

29-12-2012 om 13:40

M.a.w.

de wg kan dus niet zomaar opzeggen. Er moet voor wg een reden zijn. Bijv. verstoorde arbeidsrelatie, slecht presteren wn of door slechte bedrijfsresultaten moet er ingekrompen worden. UWV moet dan toestemming geven.
Dit is op zich ook een logische regeling: het kan niet zo zijn dat een wg nooit van een wn af kan.
Gr. Bibi

NaShA

NaShA

29-12-2012 om 15:36

Precies

een opzegtermijn is heel gebruikelijk. Het voordeel van een vast contract is dat je nu niet meer tegen een einddatum zit aan te hikken, bijv bij een half jaar-contract. Maar opzeggen mag een werkgever niet zomaar (voorlopig dan, want er gaat wel wat wijzigen op het gebied van arbeidsrecht). Hij moet of een ontslagvergunning aanvragen, of hij kan een beeindigingsovereenkomst met je afspreken, of hij kan naar de kantonrechter. De opzegtermijn is een wettelijk verankerd iets, zodat je niet zomaar van de ene op de andere dag ontslagen kan worden...

Noor

Noor

29-12-2012 om 23:55

Bedankt

Oké, weer wat wijzer. Klinkt ook wel logisch.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.