Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

woningverkoper

woningverkoper

02-10-2012 om 17:19

Spaarrekening

In een ander draadje had ik het er al over, huis van schoonvader is verkocht. De overdracht is in december, dan komt er een boel geld vrij, meer dan een ton. Dat moet gezien de bankgarantie over meerdere rekeningen verdeeld worden. Er is een ASN spaarrekening, welke kan daar het beste bij, iemand adviezen? Opa doet niet aan internet.
Is een deposito wat? De hoogste rente krijg je via deposito's, des te langer je het geld vastzet des te hoger de rente. Hoe gaat dat bij overlijden (opa is 92 met een steeds slechtere gezondheid dus of er nog 10 jaar bij komt is de vraag), komt dat dan automatisch vrij of erven de erfgenamen ook de looptijd?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

02-10-2012 om 21:26

Automatisch vrij

bij overlijden. Voor de bankgarantie zul je een bank met een eigen bankvergunning moeten stallen: bv Triodos, Rabobank of ING. Liefst een systeembank, die laten ze niet zo snel vallen.

woningverkoper

woningverkoper

03-10-2012 om 13:04

Dank je amk

We gaan letten op een bank in een systeem van banken, waar niet de asn al in zit. En daar dan een langdurend deposito afsluiten.
Het geld is van schoonpa tot hij er niet meer is, maar hij heeft het zelf niet nodig. Als je als erfgenamen de looptijd van de deposito niet meer in acht hoeft te nemen dan is dat de beste keus om het weg te zetten.

Woningverkoper

Je kan ook een stuk wegzetten voor een jaar, een stuk voor twee jaar, een stuk voor drie jaar enzovoort.
Zo ben je flexibeler.

woningverkoper

woningverkoper

03-10-2012 om 16:27

Slim!

He rodebeuk, dat is best een goed idee eigenlijk. Mocht er toch geld nodig zijn voor je weet maar nooit, al is het maar om de kleinkinderen eens extra te bedelen dan is dat niet te ver weg.
(Gut raar woord, bedelen. Ik heb het hier natuurijk over bedélen).

Ja precies woningverkoper

Wat je vaak ziet is dat mensen lang piekeren over welke looptijd ze zullen nemen, terwijl je door te spreiden helemaal niet hóeft te kiezen. En vervolgens, mocht opa heel oud worden, kan je als hij het vrijvallende geld dat jaar niet wil gebruiken gewoon een vijfjarig of tienjarig deposito erachteraan gooien. Maakt toch niet uit omdat het maar een gedeelte van het geld betreft.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.