Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

lennest

lennest

07-01-2014 om 13:44

schade na onweer

Afgelopen vrijdag hebben wij blikseminslag gehad en gelukkig alleen materiele schade, maar die is groot genoeg! We hebben een alarminstallatie op ons huis en die is grotendeels kapot. De verzekering zegt: repareren, prima, maar nu blijkt dat ons systeem zo oud is dat sommige onderdelen niet meer te krijgen zijn, zoals de kastjes waarmee we inloggen. Volgens het installatiebedrijf betekent dit dat ons halve systeem vervangen moet worden, ik geloof hem direct, ik heb er echt geen verstand van. Maar daar gaat de verzekering niet mee akkoord. Wat nu?

lennest

Ik zou de polis er eens bijpakken. Wat is nou het probleem van de verzekeraar? Willen ze wel vervangen en niet repareren, of willen ze niet repareren omdat de kosten van die reparatie de restwaarde van de installatie overtreffen? Wat willen ze precies wel en niet?

Groeten,

Temet

lennest

lennest

09-01-2014 om 23:23

Verzekering

Het probleem is dat zij vinden dat de schade niet in verhouding staat tot het bedrag. De kastjes waar we mee inloggen, drie stuks, zijn kapot. Nieuwe kastjes kosten ongeveer €100 per stuk, maar die kastjes passen niet op ons systeem, dus moet het systeem aangepast worden. En dat willen ze niet betalen, maar het is de enige manier om het systeem weer werkend te krijgen. In de polis staat niets over de leeftijd van de installatie. Sterker nog, omdat we een alarminstallatie hebben, krijgen we korting op de verzekering, mits we bij inbraak kunnen aantonen dat het systeem was ingeschakeld en dat kan zelfs 's nachts door alleen de benedenverdieping in te schakelen. Maar ze zeggen niet dat we de aanpassing zelf moeten betalen en dat willen we natuurlijk ook liever niet.

nathalie

nathalie

10-01-2014 om 09:29

dagwaarde

Gaan verzekeringen niet vaak uit van dagwaarde? Als je een hele ouwe versleten bank hebt staan en die verlies je door brand dan krijg je ook niet zomaar een nieuwe bank vergoed. Dan krijg je hooguit een symbolisch bedragje waar je echt geen nieuwe bank voor kunt kopen want de oude was niet meer waard dan dat.
Jullie systeem is blijkbaar al zo oud dat het niet meer voor een redelijk bedrag gerepareerd kan worden en de verzekering beschouwt het dan misschien als economisch afgeschreven? Net als met de bank is het dan een een symbolisch bedrag voor een nieuwe installatie. Met daarna weer het voordeel van korting op de premie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.