Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Sollicitant

Sollicitant

21-05-2017 om 16:18

Overheid en ZBO's en salarissen

Weet iemand hoe dat zit bij overheid en ZBO's met salarissen?

Als ze voor een bepaalde functie in principe iemand fulltime zoeken en daarvoor een salaris X als salarisindicatie afgeven, kan het zijn dat er dan toch nog ruimte is voor meer?

En, als er niet (veel) ruimte meer is (of ze zeggen dat er niet veel ruimte meer is), kan het dan zijn dat ze dat salaris X ook willen betalen voor 32 uur i.p.v. 36 of 40 uur? Zijn ze feitelijk hetzelfde geld kwijt . Of wordt zo niet gedacht?

Nog even los van de kennelijk goede secundaire arbeidsvoorwaarden (maar die heb ik nu ook).

Ambtenaar

Ambtenaar

21-05-2017 om 16:31

Mijn ervaring is als volgt

Overigens beperkt mijn ervaring zich tot gemeenten.

Weet je in welke schaal de functie is ingedeeld? Als er alleen een bedrag wordt genoemd, dan kun je kijken op de cao-overzichten. Meestal wordt een maximaal bedrag genoemd en dan is dat bedrag de hoogste trede van een bepaalde schaal. Als je het bedrag niet terug kunt vinden, dan hebben ze misschien een gemiddelde genoemd. Dan is er ook ruimte.

Als ze beperkt worden door ruimte in de begroting, dan kun je wel regelen dat je een hogere trede krijgt binnen de schaal. Maar een hogere schaal is lastig.

Het is mogelijk dat ze een toeslag willen geven. In dat geval houd je de schaal van de indeling maar komt er een bedrag bovenop. Daar moet dan wel een goede reden voor zijn, bijvoorbeeld een arbeidsmarkttoeslag omdat iemand met een bepaalde specialisatie niet te vinden is voor een lager bedrag.

Jouw creatieve idee van minder uren is niet hoe gedacht wordt. Het zijn geen ondernemers.
Wat je wel kunt doen is zorgen dat je flexibel mag werken qua uren, bijvoorbeeld ook een aantal uur per week thuis werken.

mbo'er

mbo'er

21-05-2017 om 22:26

alles is mogelijk

Officieel kan er niks, maar in principe kan alles. Ik werk op een school. Het vak wat ik geef op het mbo is niet zo'n bekend vak, dus weinig kandidaten. Volgens mijn laatst verdiende salaris zou ik ingeschaald worden op trede 6, dat vond ik te weinig en ik heb onderhandeld naar trede 9 en gekregen. Verder volg ik nog een opleiding op verzoek van mijn school, deze wordt betaald door school, ik ga op een werkdag naar school en krijg die dag gewoon doorbetaald. Even voor de duidelijkheid: ik of school krijg(t) voor deze opleiding geen lerarenbeurs. Bedongen dat als ik mijn diploma heb, ik een extra periodiek krijg. Dit is allemaal niet gebruikelijk, maar wel mogelijk en dat kan dus als er voor jouw vak een krapte is op de arbeidsmarkt; hoe graag willen zij jou hebben?

bieb63

bieb63

21-05-2017 om 23:34

Op zich simpel bij de overheid

Voor functie x stast salarisschaal y. De trede waarin je in die schaal komt is gebaseerd op je laatst verdiende loon. Met max de max van de betreffende schaal. Voor 32 uur werken word je voor 32 uur betaald, niet voor 49 uur....... Duidelijk en simpel lijkt mij. Overheids salarissen eorden door de gemeenschap betaald, dus handjeklap is, terecht, niet het uitgangspunt. Daarvoir moet je in het bedrijfsleven zijn.

Zbo-er

Zbo-er

22-05-2017 om 00:40

Zoals Bieb zegt en

Ik werk bij een zbo en het werkt zoals Bieb zegt. Met hier en daar een uitzondering, dat wel. Hangt sterk af van de functie en komt idd eerder voor bij de schaarse expertises.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.