Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Even anders

Even anders

19-10-2015 om 17:03

Overgang van onderneming - boventallig

Ik werk bij een organisatie en wij worden overgenomen door eenandere organisatie. het gaat om 'overgang van onderneming'. Ik ben manager en deze functie wordt boventallig. Daarvoor in de plaats komen er teamcoaches. Vergelijkbare functie maar het zal niet voor niets zijn dat ze er een aparte functie van hebben gemaakt. Daar mag ik en mijn collega manager op solliciteren. We moeten een assesment doen.
Ik voel de bui al hangen: het assesment wordt gebruikt om ons alsnog te wyberen.
Nu ben ik aan het googlen en ik kom er niet uit wat mijn rechten en plichten zijn. Kan men mij na assesment zomaar ontslaan?

Alvast bedankt.

Lianne

Lianne

19-10-2015 om 17:57

Als ze kunnen aantonen dat ze twee mensen voor één functie hebben, dan kunnen ze ontslag aanvragen voor degene die ze niet meer willen.
Maar waarom ga je ervan uit dat ze je sowieso zullen ontslaan? Heb je zo weinig vertrouwen in je kwaliteiten?

Even anders

Even anders

19-10-2015 om 19:59

Lianne

Nee, ik twijfel niet aan mijn kwaliteiten. (Trouwens, heb je zelf door dat je dit wel heel akelig brengt) maar er wordt al een jaar lang een groot spel gespeeld.

Er zijn straks drie managers (niet toevallig allen van de moederorganisatie). Voor mijn collega-manager en mij blijven de teamcoach rollen over. Prima. Het is overgang van onderneming, dus in principe gaat iedereen mee. Inclusief managers die mogelijk een andere rol krijgen. Kun je dan zonder meer afgewezen worden na een assesment? Geeft UWV daar een ontslagvergunning voor af? Moet er dan altijd worden gekeen naar vervangend werkzaamheden?

bieb63

bieb63

19-10-2015 om 21:28

even anders

Als een ander bedrijf jullie overneemt, kunnen ze jullie niet zomaar wyberen. Je neemt het gehele personeel over. Dat ze sommigen (overtallig?) kwijt willen, kan, maar het kan niet zomaar. Dat zal hun veel geld kosten.

Even anders

Even anders

19-10-2015 om 21:55

Bieb63

Mijn collega-manager en ik worden boventallig verklaard, terwijl er wel een beschikbare functie is. Geen idee of ze ons daar op willen hebben, waarom zou je ons dan eerst boventallig verklaren?
Veel geld -> transitievergoeding is een schijntje. Maar ik vraag me af of UWV hiervoor een ontslagvergunning af gaat geven (boventallig, maar er is beschikbaar werk, functie lijkt gelik te zijn en er zijn andere openstaande functies (dat is dan geen uitwisselbare functie -> geen idee of dat van belang is).

Krullevaar

Krullevaar

19-10-2015 om 22:07

truc

Dat is de truc. Ze wijzigen bestaande functies op een aantal punten en geven ze een nieuwe naam. Vervolgens moet je op je oude functie met nieuwe naam solliciteren en komen ze zo van het overschot af. Is bij ons ook gebeurd en er was echt geen zak geld voor de collega's die het veld moesten ruimen.

Jurist

Jurist

19-10-2015 om 23:45

Arbeidsrechtadvies inwinnen

Misschien beter even arbeidsrechtelijk advies inwinnen bij gespecialiseerde advocaten.

Kan je op internet vinden. Kijk of ze lid zijn van AFAS (of zoiets), een vereniging voor arbeidsrechtadvocaten, bijv. die in Amsterdam). Je kan ook kijken of ze de Grotius opleiding arbeidsrecht ( zware specialisatieopleiding) gedaan hebben. Staat vaak wel bij de advocatenkantoren en hun cv'tje vermeld.

Dan bel je er een paar. Vaak geven ze telefonisch wel wat eerste gratis advies. Die kunnen vast wel zeggen wat je met dat assessment moet doen.

Misschien dat Temet ook nog reageert.

Sterkte, vervelende situatie.

vragen

Is er een geldig Sociaal Plan? Is de vakbond op de hoogte?

Even anoniem

Even anoniem

20-10-2015 om 22:08

Wiek

Nee, iedereen gaat mee behalve de (twee) managers, de directeur heeft zelf afscheid genomen. Er is nog 1 iemand die niet mee gaat (administratieve functie).
Voor een sociaal plan moet het gaan om > 20 personen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.