Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

jess

jess

07-11-2012 om 11:16

Nut rechtsbijstandverzekering

wij zijn ons aan het beraden welke kosten wij naar beneden kunnen halen. recessie doet veel met een mens.
Wat is het nut, voordeel van rechtsbijstandverzekering?

I.v.m. inkomen heb ik recht op gesubsidieerde rechtsbijstand. heeft een rechtsbijstandsverzekering dan nut?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

07-11-2012 om 13:45

Ook hier

Ik ben momenteel ook mijn uitgaven aan het doorlichten om dezelfde reden. Zo'n rechtsbijstandsverzekering hakt er flink in en ik heb het in 7 jaar niet nodig gehad, omdat ik conflicten (werk, consumentendingen, een zorgverlener) uiteindelijk zelf heb kunnen oplossen, al dan niet met behulp van experts op OOL of andere (gespecialiseerde) fora.

Maar dan hoor ik weer enge verhalen van mensen die zo ongeveer gered zijn uit een uitzichtloze situatie door die verzekering, of mensen die tot over hun oren in zo'n situatie zitten omdat er géén verzekering zou zijn...

Wat is wijsheid...

Jess

Als je zeker weet dat je in aanmerking komt voor gefinancierde rechtshulp heeft en rechtsbijstandverzekering geen nut. De hoogste eigen bijdrage voor een rechtszaak is wel hoog (745 ofzo uit het hoofd), daar kunnen griffiekosten bijkomen, maar je hebt niet elk jaar een zaak dus per saldo zal het hoogstwaarschijnlijk meer aan premie kosten dan het je ooit oplevert. Waarbij nog komt dat de meeste verzekeringen niet alles dekken. Daarnaast is er ook wel eens twijfel over de kwaliteit van het gebodene, maar over advocaten wordt ook wel geklaagd, dus dat streep ik voor het gemak maar even tegen elkaar weg.

Als je een inkomen op of net boven het sociaal minimum hebt zou ik de verzekering opzeggen en je voorlopig geen zorgen maken (althans niet hierover).

Zit je daarboven, zeg dan ook die verzekering op, maar hou de ontwikkelingen scherp in de gaten, want het stelsel van gefinancierde rechtsbijstand is een onrustig bezit. Het zal wel blijven bestaan, maar de inkomensgrenzen en hoogte van de eigen bijdrage verschuiven nog wel eens, en nooit in gunstige zin.

Groeten,

Temet

Petr@

Petr@

11-11-2012 om 14:45

Lastig

Door jouw vraag hier net discussie met man over nut van onze rechtsbijstandverzekering. Wij hebben deze al 20 jaar en betalen € 21,00 per maand.
We hebben deze gebruikt voor:
- geschil met de buren
- rechtszaak kind (viel eigenlijk niet onder de verzekering, maar uit coulance werd er € 800,00 vergoed en dat was precies het bedrag van de advocaat)
- geschil met autodealer
M.n. met die laatste waren we erg blij met onze rechtsbijstand, heeft lang geduurd voordat we ons gelijk (en geld!) kregen dus daar zijn aardig wat uren in gaan zitten.

Verleden jaar hebben ze een aanvraag voor rechtsbijstand niet in behandeling genomen omdat ze er geen brood inzagen. Wij waren te laat met aanvragen van subsidie voor het zonnepaneel en kregen dus geen subsidie. Wij zijn zelf in beroep gegaan, is afgewezen. Hoger opgezocht en beroep is gegrond verklaard, waarna onze aanvraag opnieuw bekeken is en we nu wel de subsidie krijgen (is toch € 700,00). Ook de griffiekosten krijgen we terug.

Uitkomst van de discussie bij ons is dat we de rechtsbijstandverzekering toch nog maar houden. Niet omdat we geen bijstand zouden kunnen betalen, maar omdat het fijn is dat je niet over de kosten van die bijstand hoeft na te denken als je al in een vervelende situatie zit.
Succes met beslissen!

ilsepilse

ilsepilse

16-11-2012 om 11:04

Toch wel

ik had eerst alleen rechtsbijstand bij autoverzekering maar na het ongeluk van mijn man daar toch medisch en inkomen bijgenomen, omdat je nooit weet of er medische fouten zijn gemaakt, krijgt hij nog problemen met zijn werkgever etc..
Ik heb er ale en paar keer gebruik van gemaakt ivm een geschil met T-Mobile, ivm teveel aanrekening kosten. En ongevallen verzekering die niet wilde uitkeren na ongeluk en de lichamelijke klachten op slijtage wilde afschuiven, uiteindelijk, nog 7000 euro terugghad, niet zoveel maar beter dan niks.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.