Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vrouw van man

Vrouw van man

27-05-2015 om 18:38

Maand opzegtermijn: hoe werkt dat?

Mijn man heeft gisteren zijn baan opgezegd en nu heeft hij te horen gekregen dat 13 juni zijn laatste werkdag is. We kregen te horen dat het aantal vakantieuren een X aantal was en gedeeld door een 38 urige werkweek komen we uit op 14 vakantiedagen maar zijn laatste werkdag zou 12 juni zijn.

Mogen ze rekenen per de eerste van de maand als opzegdatum? Daar staat niets van in de CAO en als ze dat doen klopt 12 juni als laatste werkdag toch ook niet?

hangt ervan af...

Is het een maand opzegtermijn of een kalendermaand? In het laatste geval rekenen ze vanaf de 1e van de maand.

normaal gesproken

Normaal gesproken ga je uit van hele kalendermaanden. Wie eind mei opzegt moet dan dus in principe werken tot en met 30 juni.

Als je man daadwerkelijk 14 vakantiedagen heeft staan en hij werkt van maandag tot vrijdag in een vijfdaagse werkweek dan zou, als ik zo op de kalender kijk, 10 juni de laatste dag zijn: twee x 5 = 10 dagen in week 25 en 26, de laatste 2 dagen van juni in week 27 en dan zijn er nog 2 over, en dat zouden dan 11 en 12 juni zijn. Dus dan is 10 juni de laatste dag.

Maar is die werkweek inderdaad 38 uur? Kijk op de loonstrook anders, vaak staat het daar op.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.