Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Verhuiswagen

Verhuiswagen

04-10-2017 om 21:04

Laster hoe los ik t op?

Wat ik al enige tijd vreesde, blijkt inderdaad te kloppen. Er wordt al enige tijd laster over me verspreid. Inmiddels heb ik meerdere personen gesproken die me dat bevestigen en de laster uit eerste hand hebben vernomen van een en dezelfde persoon. Helaas heeft de laster al enige tijd invloed op mijn bedrijf, klandizie en omzet. Dat merkte ik al langer, maar nu begrijp ik ook hoe het komt. Uiteraard wil ik dat deze laster stopt. Ik ben me aan het beramen op hoe ik dat het beste kan doen. Heeft iemand tips?

tante Sidonia

tante Sidonia

04-10-2017 om 21:22

doorgaans

is het het beste om nonchalant te reageren, er met humor luchtig overheen stappen; zonder er echt serieus erop in te gaan, duidelijk maken dat het onzin is.

Maar ik weet niet hoe ernstig de laster is, waar het over gaat, wat voor soort klantenkring je hebt en of je die nog op een bepaalde manier kan bereiken.
Weet je wie dit doet en waarom?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

04-10-2017 om 21:40

Ik weet wie

Tante Sidonia, ik weet wie het doet. De laster is ernstig. Niet meer iets om luchtig en met humor mee om te gaan. Dat heb ik inmiddels al te lang gedaan. Klanten zijn het gaan geloven. Inmiddels wordt er over me gesproken in lasterlijke zin in heel NL. Dat weet ik omdat ik enkele collega's het letterlijk heb gevraagd. Ze vinden t moeilijk om te zeggen, maar bevestigen het.
Waarom doet diegene het? Om mij zakelijk emotioneel te beschadigen. Zorgen dat ik moet stoppen met het bedrijf. Vind t heel moeilijk. Wil niet teveel prijs geven, ivm mijn privacy.

Als je het kan bewijzen

http://www.wetrecht.nl/laster/

Zo niet, vriendelijk blijven, zelfs naar je grootste vijanden.
Niet inlaten met achterklap, niet vissen. Geen gemene uitspraken over zaken die zelfs niets met dit onderwerp te maken hebben. Doe aardige dingen. Laat je nooit uitlokken.
Tot men denkt: wat? die aardige vrouw? Ik geloof er niets van!

Totaal oneerlijk maar als je het vol kan houden loont het. Het is survival of the fittest. Die ander gaat opvallen als een onaardig persoon.

Toegegeven, dit werkt in een dorp maar in heel NL erg lastig.
Bedenk, uiteindelijk verliezen zelfs de meest sensationele roddels hun kracht.
Sterkte meis.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

04-10-2017 om 23:11

Getuigen

Bewijzen kan ik. Heb al meerdere personen die n verklaring af willen leggen. Op schrift en in persoon.

Anke

Anke

04-10-2017 om 23:41

advocaat

Je kan informeren bij een advocaat. Zoek dan een die veel (aantoonbare) ervaring heeft met onrechtmatige publicaties en oneerlijke concurrentie, in die hoek.

Kost wel geld.

Maar die kan je dan goed adviseren.

Als je de weg van Beetje Anders al hebt gevolgd en het werkt niet (of je hebt niet zo'n lange adem), dan zou ik mij licht bij zo'n advocaat opsteken.

Als je wilt mag je me via OO mailen. Dan kan ik je een naam geven van iemand in Haarlem, die - als je daar niet in de buurt woont en je iemand dichterbij zoekt - misschien wel andere namen kan noemen (in elk geval in de Randstad verwacht ik).

Misschien is het al heel fijn om even een (gratis!) orienterend gesprekje aan de telefoon te voeren om globaal te horen OF je er wat mee kunt. Of eerste tips wat wel en wat niet te doen.

verhuiswagen

verhuiswagen

05-10-2017 om 10:53

gedaan

Ik heb diverse advocatenkantoren gebeld, maar heb nog geen advocaat te spreken gekregen en ben dus nog niks wijzer.

Anke, ik heb via forumbeheer gemeld dat je me mag mailen.

Het laat me niet los, het raakt me zo diep in de kern van mijn moeder zijn. Het beschadigd mijn kinderen ook, en dat treft me nog t meest.

Anke

Anke

06-10-2017 om 07:26

Verhuiswagen

Wil jij Forumbeheer vragen even jouw e-mailadres naar mij te sturen? Dan mail ik je als het lukt vandaag of dit weekend.

mirreke

mirreke

06-10-2017 om 13:09

Verhuiswagen, ook online te vinden?

Is deze laster ook online te vinden? Bv. in fora, nepnieuws, nepfacebookberichten?

Wat je tegen komt: opslaan. Screenshots maken.

Ik wens je veel sterkte en hoop dat het je lukt deze persoon aan te pakken!

Ava

Ava

06-10-2017 om 13:12

Aangifte

Je moet snel aangifte doen. Aangifte van laster en smaad moet binnen 3 maanden, meen ik. En een advocaat zoeken. Eventueel samen bepalen of een charme-offensief nog kan helpen en daarmee zodanig op het schuldgevoel van de verspreider inspeelt, dat die ophoudt. En dan een fikse brief als stok achter de deur van de advocaat.

Ik ben bang dat jijzelf, als persoon, niet zoveel kan doen, jij bent olie op het vuur. Degene die hier achterzit, doet dit juist om jou te treffen. Diegene ziet of winst in het jou schade toebrengen of is zo boos dat 'die winst' volledig onbelangrijk is.

Je hebt echt iemand nodig met kennis van zaken. En gelijk met wortel en tak uitroeien zoiets!

Verhuiswagen

Verhuiswagen

08-10-2017 om 02:08

Dat doen wij niet

Ongeloofelijk hoe vaak ik te horen heb gekregen bij advocatenkantoren dat ze geen toevoegingszaak doen. 'Dat doen wij niet'. Ook niet als je door deze laster inkomensverlies hebt? Dubbel zuur. Wel uiteindelijk iemand gevonden waar ik volgende week mee kan praten. Mediation en als dat niet vlot dan toch de juridische weg. Maar meer als diegene laten stoppen met onrechtmatige uitlatingen doen kunnen ze toch niet. Overgaan tot het vergoeden vd geleden schade doen ze zelden. Valt moeilijk 100% causaal te bewijzen. Ik weet soms niet meer hoe ik er mee om moet gaan. Klap na klap.

Ava

Ava

08-10-2017 om 11:43

Mediation

Ik word er wat moe van, van mediation. Dat is alleen geschikt als beide partijen én gelijkwaardig aan elkaar zijn én er is nog niets strafbaars gedaan én hun fouten erkennen én beide baat hebben bij een oplossing.
Is dat hier het geval?

Maar er wordt aan verdiend. Ik zou daarover in gesprek gaan met de mediator. Wie betaalt die en wat is het doel? Als je in het gesprek 1 van de bovengenoemde punten mist, ga over tot een flinke brief. Begin met het opbouwen van een dossier. En dat ook bespreken met mediator. Stel paal en perk aan het aantal gesprekken want een mediator wil graag doorgaan. Daarbij vinden ze zichzelf meestal goed maar daar heb ik grote vraagtekens bij.

Heb je ondertussen al aangifte gedaan en bewijs verzameld? Wat jij trouwens concludeert hoeft niet te gelden voor een herhaling van smaad en laster ed. Als het stelselmatig is (maar daar moet je een dossier voor opbouwen met bewijzen, getuigen en aangiftes) kan dat zeker een verzwarend factor zijn.

Anke

Anke

08-10-2017 om 19:46

Mail

Verhuiswagen, you've got mail.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

09-10-2017 om 09:34

Anke

You've got mail

Geweldig leuke film trouwens!!

Verhuiswagen

Verhuiswagen

10-10-2017 om 21:26

Ava

Je ontmoedigd me...mediation alleen succesvol als er niets strafbaars heeft plaatsgevonden. De laster is al strafbaar. Gelijkwaardigheid is er niet vrees ik. Degene die laster verspreid heeft er geen baat bij dat het oplost. En fouten erkennen verwacht ik niet. Zucht...zo liggen de feiten helaas. Als t makkelijk was, dan had ik dit niet hoeven doen. Maar goed morgen ga ik een orienterend gesprek aan met n mediator die ook advocaat is. Insteek is; we gaan er samen uitkomen en anders volgt er een gang naar de rechtbank. Bewijs is er nl. al.

Aangifte heeft niet veel zin zei de advocaat. Heb er trouwens meerdere gesproken en zij zeggen t allemaal. De politie heeft geen prioriteit liggen hierbij. T laatste wat ik wil is een aangifte die niet behandelt wordt. Dat lijkt me eerder koren op de molen van de lasterverspreider en een vrijbrief voor nog meer laster...

Ava

Ava

10-10-2017 om 21:37

correctie

Mediation heeft zin als er niets strafbaars heeft plaatsgevonden én... etc.

Voor een enkel geval van smaad en laster zal het zo zijn dat aangifte weinig zin heeft omdat het geen prioriteit bij de politie is *maar* is heel zinnig als je een patroon wilt aantonen. Daarnaast heeft de politie weinig capaciteit om ergens achteraan te gaan. Maar aangezien jij al bewijs hebt, maak jij het ze nog eens heel makkelijk. En dan kan het zo zijn dat je over een paar weken spijt hebt dat er geen aangifte ligt en er teveel tijd verstreken is om nog aangifte te doen.

Succes in elk geval.

Anke

Anke

10-10-2017 om 23:35

civiele procedure

Als de politie niet wil (geen prioriteit), dan heeft die weg dus (waarschijnlijk) geen zin. Heel misschien lukt het toch als je voldoende bewijs (verschillende verklaringen) kunt aandragen.

Maar als die weg niet lukt, is het misschien wel mogelijk met een civiele procedure iets te bereiken, nl. vanwege oneerlijke concurrentie. Maar goed, ook daarvoor moet je voldoende bewijs hebben en een gespecialiseerde advocaat die daar ervaring mee heeft.

Bel maar meerdere advocaten. Wie weet kom je daarmee toch iets verder.

Anke

Anke

14-10-2017 om 10:14

mail

Verhuiswagen, you've got mail.

Inderdaad, heerlijke film .

Anke

Anke

18-10-2017 om 09:07

En?

Hoe staat het er nu mee? (mocht je het hier willen delen, hoeft natuurlijk niet)

Andere advocaat nog gebeld?

Verhuiswagen

Verhuiswagen

23-10-2017 om 13:08

Dank je Anke

Dank je dat je nog aan mijn verhaal dacht. Vandaag weer slecht bericht gekregen. De advocaat die de laster en samenhangende zaken zou behandelen heeft haar conclusie getrokken obv verkeerde info. Maar dat kan ik niet uitleggen want advocaat is niet bereikbaar. Terugbelnotities zijn niet gevonden. En nu is de termijn verlopen. Kan niks meer. T gaat nog veel verder. Maar dat wil ik hier niet kwijt.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

23-10-2017 om 16:55

Anke

You've got mail

(Sorry voor iedereen die last heeft van dit you've got mail gedoe)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.