Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Twice

Twice

07-02-2013 om 10:17

Iemand ervaring ronde 2 sollicitatie?

Voor een baan in de verkoop van een specialistische winkel ben ik (en andere kandidaten) uitgenodigd voor de tweede ronde.

Heb maar kort me voor te bereiden, werd gisteravond gebeld en gesprek is morgen. De beller kon niet zo goed antwoord geven op die vraag en was ook niet degene die ronde 2 zou afnemen.
Gesprek 1 ging met name over de winkel, waarom ik had gesolliciteerd, goede/slechte eigenschappen enz.

1.Wat kan ik in ronde 2 aan vragen van hen verwachten?
2.Wat zijn vragen die ik zelf kan stellen?
3.Nog tips wat vooral wel en niet te doen?

4.En dan nog een vraag die steeds door mijn hoofd speelt: wat vertel je wel of niet over gezondheid als je een vraag krijgt? Ik heb een aandoening die pijn in de benen geeft, maar heb daar nog nooit iets voor afgezegd/ziekgemeld enz. Word er niet voor behandeld, slik er niets voor, maar het kan me wel wat stijver maken.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Twice

allereerst gefeliciteerd dat je al zo ver bent gekomen! Leuk!

Meestal is een tweede gesprek een afrondend gesprek, dwz, salarisverwachtingen, arbeidsvoorwaarden, wanneer kun je beginnen, etc.

Of dat nu ook zo is, kan ik natuurlijk niet garanderen, maar omdat al het andere al in het eerste gesprek is geweest, zou dat een beetje mijn verwachting zijn...

Ik wens je succes en laat even horen wat het is geworden!

groetjes
Jons

Selectiegesprek

Gefeliciteerd dat je door bent naar de volgende ronde!

Meestal is het 2e gesprek een selectiegesprek en wordt er dieper ingegaan op je motivatie, capaciteiten en de funktievereisten. Het kan inderdaad ook meer afrondend zijn, maar omdat je zegt dat er nog meer kandidaten zijn, denk ik dat het meer gericht is op de selectie. Dus de vraag: Waarom jij? Daar zou ik me voornamelijk op voorbereiden.

Succes!!

Jesse_1

Jesse_1

07-02-2013 om 13:27

Juist

Wat leuk!
Als er meerdere rondes met meer kandidaten zijn is het eerste gesprek meer om te kijken; wie zou er in het team passen en voldoet aan de vereisten.
Bij een tweede gesprek wordt dieper ingegaan op wat je gedaan hebt, hoe je bepaalde situaties zou aanpakken, salarisindicatie zullen ze ook naar vragen als je het daar nog niet over gehad hebt (denk hierbij ook aan sec arbeidsvoorwaarden!!), misschien een gesprek met iemand anders erbij.
Suc6

Twice

Twice

07-02-2013 om 14:48

Gesprek is

Dank jullie wel Het is spannend!
Het gesprek is nu met de directeur, hiervoor met degene onder hem.

Ik zal eens goed over jullie punten nadenken, dank jullie wel voor de inbreng, heel fijn.

En de gezondheid? Ik houd niet van jokken of verzwijgen van iets dat ze zouden moeten weten.
Maar wil mezelf ook niet in de vingers snijden, zeker niet omdat ik mijzelf niet belemmerd voel om de functie uit te oefenen. Pijn en stijfheid ben ik gewend in het dagelijks leven.

Gezondheid...

Ik zou in jouw geval niets zeggen over je gezondheid. Je geeft zelf aan dat je je er nog nooit om hebt hoeven ziekmelden, je functioneren wordt er niet door belemmerd, je hebt er alleen zelf last van. Waarom zou je werkgever het dan moeten weten?

Fiorucci

Fiorucci

07-02-2013 om 16:16

Precies

Het is dus niet ter zake doende, niet vermelden dus.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

07-02-2013 om 18:10

Niet melden

Eens. Als het jou niet beperkt in jouw functioneren, waarom zou je het dan vermelden?
Lastig te voorspellen wat ze je gaan vragen. Er zijn geen 'vaste' vragen die bij een tweede gesprek horen, dat verschilt echt per baan/bedrijf/persoon.
Succes!

Mussie

Mussie

07-02-2013 om 18:38

Succes!

Echt niet zeggen hoor! Ik hou ook niet van dingen verzwijgen maar dit is irrelevant. En ik ben bang dat het je kansen kan verknallen. Als je je nou vaak ziekmelding om die reden, zou het wat anders zijn, maar dat is toch niet zo!?
Verder kun je je voorbereiden op vragen als: wat vond je van het eerste gesprek, wat is je indruk tot nu toe, heb je erover nagedacht en heb je er zin in etc.

Jojo

Jojo

07-02-2013 om 22:58

Niet zeggen

Ik zou het ook niet vertellen, het belemmert je immers niet?
Goed teken dat de directeur erbij is! Had mijn man laatst ook bij een 2e gesprek en hij kreeg de baan

Twice

Twice

07-02-2013 om 23:32

Oke

jullie klinken eensgezind, ik zal de aandoening niet noemen. Het klopt, ik ben de enige die er last van heeft, de werkgever/klant zal niets/nauwelijks iets merken.

Ik heb het gesprek in de vooravond, ik zal daarna iets laten horen hier, bedankt voor het enthousiasme

Fiorucci

Fiorucci

08-02-2013 om 07:29

Twice

Zet 'm op!!

Sawo

Sawo

08-02-2013 om 12:06

Succes

Hoi twice

Succes met je gesprek. In principe mogen ze dit soort vragen helemaal niet stellen dus waarschijnlijk zullen ze ook niet gesteld worden.

Vaak inderdaad vaak om te kijken of je in het team past en gewoon omdat de directeur ook wil kijken wat hij van je vindt. Over eventuele medekandidaten valt geen zinnig woord te zeggen. Wel kan je zelf aan het einde van je gesprek vragen naar de verdere procedure.

Twice

Twice

08-02-2013 om 21:45

Geweest

Het gesprek ging goed, ongedwongen, gezellige sfeer, ruimte voor een grapje.
Er werd meer over mijn motivatie ingegaan, ik moest een salarisindicatie geven, maar heb ik weten te omzeilen en hen laten komen met wat ze van plan waren te betalen.
Ik heb gezegd dat ik daar graag even over nadenk en maandagavond word ik gebeld als het lukt of ik het wel of niet ben geworden
Ik vind het doodeng, ik ben zo'n figuur dat liefst gister al was ingewerkt en me daardoor zeker voel

Jojo

Jojo

08-02-2013 om 22:51

Wat spannend

Twice, ik duim voor je!

Fiorucci

Fiorucci

09-02-2013 om 10:37

Twice

Ik duim door, en heb er een goed gevoel bij. Tot gauw!
xx

Omzeilen?

Waarom een vraag over salarisindicatie omzeilen? Het is toch een standaard vraag die je goed kunt voorbereiden?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Twice

Twice

09-02-2013 om 22:28

Niet helemaal

Ik had de vraag verwacht en gekeken bij de loonwijzer, maar kon het daar niet vinden. Wat ik nodig denk te hebben zouden ze waarschijnlijk niet (kunnen) bieden. Daarom heb ik het hemzelf laten zeggen ipv zelf met een bedrag te komen dat veel te hoog of te laag was. Nu weet ik zijn maximum en kan ik daar over nadenken of ik het daarvoor kan/wil doen. Ik ben niet zo'n onderhandelaar op dit gebied en wilde hier ook niet op afvallen in deze ronde.

Twice

Twice

13-02-2013 om 13:53

Net gehoord

Ik heb net via de email een bericht gekregen dat de keuze op een andere kandidaat is gevallen.
Tijdens het tweede gesprek werd al duidelijk dat een nadeel van mij was dat ik geen "echte" werkloze was met uitkering. Daardoor liep hij op mij 10.000 subsidie mis.
Ik heb er wel vrede mee. De uren/loon/reistijden waren veel/laag/lang.
Ik zoek weer door met de ervaring van nu ook een 2e gesprek op zak.
Dank jullie voor de tips, uitleg en het enthousiaste medeleven

Jojo

Jojo

15-02-2013 om 19:15

Twice

Toch jammer, al heb je er zo te horen wel vrede mee. Maar deze ervaring pakt idd niemand je meer af. Op naar de volgende

Twice

Twice

17-02-2013 om 11:55

Precies

het was een goede ervaring om tot het tweede gesprek te komen en bij de laatste 3 te horen. Geeft de burger weer moed. De volgende sollicitatie is weer onderweg

onechte werkeloze

onechte werkeloze

20-02-2013 om 09:36

Geen 'echte' werkeloze (ot)

Ik ken niet de hele achtergrond, maar als ik dit lees denk ik toch: tjonge...

Dus als je geen uitkering (meer) krijgt, ben je geen echte werkeloze? Dat klinkt niet best voor alle moeders die werkeloos worden en na hun ww niets meer krijgen omdat ze op het salaris van hun man moeten/ kunnen terugvallen (waaronder ikzelf).

Viel mij eerder ook al eens op. Na stopzetting van mijn ww ben je ineens geen officieel werkeloze meer, en heb je nergens meer 'recht' op. (dwz omscholingstrajecten, herintredingstrajecten, subsidies voor werkgever) Zolang je een uitkering krijgt wel (nu ja, ook niet zo makkelijk hoor).

Vraag me soms af of dit soort 'onechte' werkelozen wel in de cijfers van het CPB worden meegenomen.

Groet,
onechte werkeloze

onechte werkeloze

onechte werkeloze

20-02-2013 om 09:39

En succes

En Twice,jammer van deze baan, en natuurlijk superveel succes met de volgende. Al die gesprekken zijn toch heel goed voor de ervaring.

Sancy

Sancy

20-02-2013 om 10:52

Nou

Werkelozen worden denk ik niet meegenomen, werklozen wel:
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/907/

onecht werkloze

onecht werkloze

20-02-2013 om 11:42

Haha oeps

Als dat het enige zou zijn, dan was het toch heel overzichtelijk.

NaShA

NaShA

20-02-2013 om 14:33

Men spreekt ook niet van werklozen

Het UWV spreekt over werkzoekenden. En daar kunnen dus ook mensen tussen zitten die nog werk hebben en ander werk zoeken, of mensen die inderdaad geen uitkering meer hebben. Bij het vaststellen van het werkloosheidscijfer zullen ze alleen diegenen zonder baan tellen vermoed, wel of geen uitkering doet daar niks aan af. Maar dat de pot met geld alleen voor de mensen met uitkering is, dat klopt. Dat bepaalt de overheid echter, niet het UWV...

Lou

Lou

21-02-2013 om 11:36

Nugger

Onechte werkloze is een nugger: een niet-uitkeringsgerechtigde (NUG). Je staat dan inderdaad niet te boek als werkloze, omdat je misschien wel helemaal niet op zoek bent naar een baan. Nuggers zijn dus mensen die geen werk en geen uitkering hebben. Ze komen niet voor in het werkloosheidscijfer.

Ja en nee

Bij mijn weten zijn de werkloosheidscijfers gebaseerd op de mensen die als werkzoekende zijn ingeschreven bij het CWI. Dat kunnen ook nuggers zijn. In de praktijk zal een nugger zich vaak niet inschrijven want praktisch nut heeft het verder niet, maar het kan wel vziw.

Overigens zou je op grond van de bijstandswet ook als nugger bij de gemeente aan kunnen kloppen voor hulp bij reïntegratie. Aangezien het vervolgens helemaal aan de gemeente overgelaten wordt welke hulp er wordt geboden, heb je daar in de praktijk vziw niet zo bar veel aan.

Groeten,

Temet

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

21-02-2013 om 13:05

Is dat zo, temet?

"Overigens zou je op grond van de bijstandswet ook als nugger bij de gemeente aan kunnen kloppen voor hulp bij reïntegratie."

Is dat nieuw? Ik, als ex-nugger, heb geleerd dat je als nugger helemaal nergens recht op hebt, ook niet op grond van de bijstandswet, want je hebt immers geen recht op wat voor uitkering dan ook. Als je recht op bijstand zou hebben ben je immers geen nugger meer!
(bijvoorbeeld als je meer eigen vermogen hebt dan toegestaan is, ca. 6000 euro als alleenstaande en 11.000 euro als je alleenstaande ouder bent of een partner hebt)

Ja. Ik ben nu even te lui om de betreffende bepalingen op te zoeken, maar het is zo sinds de invoering van de nieuwe bijstandswet (2004 meen ik). De gemeente is verantwoordelijk voor de reïntegratie van nuggers. Als die nuggers zich melden, wat ze zelden doen, en de kwaliteit van het gebodene verschilt ook nogal. Een beetje een dode mus dus.

Googlen op 'reïntegratie nuggers' leverde bijvoorbeeld dit stukje op: http://www.binnenlandsbestuur.nl/sociaal/achtergrond/achtergrond/wie-helpt-die-arme-nugger.139432.lynkx

Groete,

Temet

Rode Vulpeninkt

Rode Vulpeninkt

21-02-2013 om 17:52

He bah (napraten achteraf en beetje ot)

Ik ben destijds, toen ik als NUGger zéér nadrukkelijk om hulp bij reïntegratie vroeg, nog net niet recht in mijn gezicht uitgelachen. En heb dus keurig mijn spaarcenten moeten opeten (en dan ook nog héél zuinig, want als je vermogen onder de bijstandsgrens komt moet je keurig verantwoorden waar je je centen aan hebt uitgegeven en oh wee als je te gul hebt geleefd), en ik heb verder zelf het wiel moeten uitvinden. Ik ben dan ook bijna letterlijk uit pure armoe zelfstandige geworden

Dat speelde ongeveer een jaar voor dit artikel verscheen.

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer, gebeurd is gebeurd, achteraf kijk je een koe in zijn kont en dat soort dingen Al blijf ik het wel nog steeds een beetje zuur vinden van het spaargeld.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.