Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Vrouw van

Vrouw van

24-11-2017 om 10:19

Hersteldmelding bij arbeidsconflict

Mijn partner heeft een conflictsituatie op het werk. Hij heeft zich ziek gemeld en met de bedrijfsarts besproken dat hij ziek is zo lang het conflict voortduurt. In het verslag staat echter wel dat meneer belastbaar is voor werk. Zijn leidinggevende heeft hem nu in het systeem hersteld gemeld, en via sms laten weten dat zijn weigering om te komen werken gevolgen zal gaan hebben. We vermoeden dat de hersteldmelding is zodat ze een ontslagprocedure kunnen voorbereiden.
Mag dat?
Omdat mijn partner ambtenaar is, heeft hij bezwaar gemaakt tegen de beslissing waardoor het conflict is ontstaan. We twijfelen er niet aan dat ook een rechter het zo zal zien, mocht het zover komen. Tot op heden hebben we echter nog niets officieels gehoord, enkel die oi intimiderende sms'jes.

hoezo geschikt?

Is hij door de bedrijfsarts volledig geschikt geacht voor zijn eigen werk, met alles erop en eraan? Zo ja, dan is de hersteldmelding terecht (maar is het onduidelijk wat die bedrijfsarts bedoelt met 'ziek zolang het conflict duurt").

Als de bedrijfsarts heeft gezegd dat hij wel belastbaar is voor aangepast werk (zijn eigen werk in minder uren, of ander werk ) dan is er geen sprake van hersteld zijn, en is de hersteldmelding in het systeem dus ook onjuist.

Als het goed is heeft je partner een afschrift gekregen van de rapportage van de arts aan de werkgever, en daarin moet zijn te vinden wat de bedrijfsarts nu precies bedoelt.

Zoek dit uit en treed adequaat op, anders worden de problemen alleen maar groter.

Groeten,

Temet

Vrouw van

Vrouw van

24-11-2017 om 12:52

Vaag verslag

Tijdens het gesprek heeft de arts letterlijk gezegd dat hij pas kon gaan werken als het conflict is opgelost en dat er een mediationgesprek moet plaatsvinden. In het verslag staat echter dat hij in staat is om te werken en dat het conflict moet worden besproken. Niet per se een oorzaak-gevolg dus. Mijn partner gaat contact opnemen met de bedrijfsarts om te vragen wat hij bedoelde te zeggen en of hij het opnieuw op papier wil zetten.

Martje

Martje

24-11-2017 om 13:03

Inderdaad bedrijfsarts

Contact opnemen met de bedrijfsarts is inderdaad het beste, want het is niet duidelijk.
En waarschijnlijk doe je het al, maar bewaar alle sms'jes /mailtjes e.d.

Hanny61

Hanny61

26-11-2017 om 09:37

Bedrijfsarts

Er is sprake van een arbeidsconflict en dus geen sprake van ziekte. Man is dus inderdaad belastbaar voor werk. De bedrijfsarts moet duidelijk in het verslag zetten, dat het conflict moet worden opgelost. Man moet vervolgens daaraan meewerken.
Hij kan aan zijn werkgever aangeven dat hij beschikbaar is voor werk, maar dat eerst het conflict moet worden opgelost. Als de werkgever niets doet aan het conflict en man geeft aan dit wel te willen, dan is dat in zijn voordeel.
Belangrijk is dus dat alles schriftelijk is vastgelegd.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.