Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

guera

guera

17-12-2013 om 20:32

even meerekenen zorgverzekering

Nav een ander bericht hier sla ik ineens aan de twijfel. Ik dacht dat eigen risico altijd gold ook bij aanvullend. Maar begrijp ik nu goed dat als ik naar de fysio ga (niet chronisch) dat het dan sowieso vergoed wordt. Idem voor zooltjes bij de podoloog met een max van x bedrag. Een aanvullende verzekering kost gemiddeld hoeveel oer maand? Dat ga ik zo ff bekijken. Maar als dat minder dan 150 e oer jaar is dan ben ik wlicht toch wel goed uit met aanvullende. .. Anyway dus eigen risico geldt niet voor eigen risico klopt dat?

Katniss

Katniss

17-12-2013 om 21:19

Huh?

Volgens mij vallen de eerste 20 fysio-behandelingen niet in het basispakket. Die moet je dus zelf betalen. Zooltjes weet ik niet, maar ik denk dat je daar een eigen bijdrage voor hebt. Mijn aanvullende verzekering kost ca. 15 euro per maand. Voor die 180 euro per jaar zou ik dus 6 fysiobehandelingen zelf moeten betalen (ik heb er net 10 gehad, maar daarvoor 6 jaar niets). Uit de aanvullende verzekering 'haal' ik wel twee brillen a 100 euro in de twee jaar (3 als ik een leesbril neem).
Je moet dus even bekijken hoe waarschijnlijk het is dat je dekking uit die aanvulling haalt (vooral therapieën, maar ik heb begrepen dat geestelijke gezondheidszorg weer naar de basis gaat). Het meeste onheil is gewoon al gedekt op de basisverzekering.

guera

guera

17-12-2013 om 21:34

katniss

Dank voor je reactie. Ik ging er altijd vanuit dat je altijd eigen risico had. Maar dingen uit aanvullend dus niet. Ik heb nooit wat maar toevallig dit jaar twee x fysio zelf betaalt en zooltjes voor mezelf en zoon zelf betaalt. Met aanvullende had ik fysio vergoed gekregen en 140 voor de zooltjes. Toch 200 euro. Waarschijnlijk had aanvullende dus net geloond. Heel vwel mwer dan dit soort dingen verwacht ik ook niet maar wel suf dat ik altijd met dat eigen risico zat te rekenen. ..

Dalarna

Dalarna

18-12-2013 om 11:42

Ik krijg uit mijn aanvullende verzekering 9 fysiobehandelingen per jaar (niet chronisch) en ik krijg inderdaad zooltjes. Ik heb nu bij Ohra extra aanvullend geloof ik (de tweede aanvullende?) en daarin zit ook nog eens 2000 euro voor eventuele orthodontie van de kinderen.

bibi63

bibi63

20-12-2013 om 13:22

Maar dan heb ik nog een vraagje.....

Stel je hebt geen aanv. verz. en je moet naar de specialist. Je hebt je eigen risico op max. Betekent dat dan dat je je max eigen risico verbruikt (er even vanuit gaande dat de specialistische bezoeken meer dan 850,00 kosten).
En hoe zit het dan als je aanv. verz. bent en nog steeds je eigen risico op max? Betaal je dan nog steeds die eerste 850,-?
Kortom: ik begrijp er uit dat specialisten/zkh bezoek je eigen risico kost, los van het feit of je aanv. verz. bent (die aanvulling is dus alleen voor andere zaken zoals fysio, beugel enz?). Of begrijp ik het nu echt niet?
Gr. Bibi

Katniss

Katniss

20-12-2013 om 13:26

Klopt Bibi

Zie ook mijn draadje over het spiraal dat door een specialist werd geplaatst. Geen vergoeding uit de aanvullende verzekering (waar anticonceptie onder valt) omdat de vergoeding door specialist 'voor gaat'. Je aanvulling is dus alleen voor je anticonceptie, stukje bril, fysio, beugel, behalve als je voor die zaken naar een specialist in het ziekenhuis gaat.

bibi63

bibi63

20-12-2013 om 15:46

katniss

Begrijp ik het dan goed dat een aanv. verz. alleen zinvol is als je fysio, beugel, bril en dat soort extra's verwacht of wilt? Als dat zo is, dan blijf ik 'aanvullend loos' en moet ik dus alleen nog denken over het eigen risico dat ik nu op max gezet heb.
Gr. Bibi

Katniss

Katniss

20-12-2013 om 15:59

Dat klopt, Bibi. In de basisverzekering zit alle noodzakelijke zorg m.u.v. therapieën en hulpmiddelen. Je moet wel nog even nakijken hoe het zit met geestelijke gezondheidszorg, want ik begreep dat daar het e.e.a. gaat veranderen (indien van toepassing, maar ook daar geldt dat het zomaar ineens kan gebeuren).

Kaaskopje

Kaaskopje

22-12-2013 om 13:30

Katniss, fysio

Als de fysiotherapeut aan de hand van een lijst van regels e.d. constateert dat je een chronische indicatie hebt voor fysio, dan mag dat uit de basisverzekering. De fysio moet daar een machtiging voor vragen bij de verzekering. Die behandelingen gaan wel van het eigen risico af.

Wat de ggz betreft vond ik net een duidelijke uitleg:

http://www.platformggz.nl/lpggz/newsitems/ni002341.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.