Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

ilsepilse

ilsepilse

17-09-2015 om 16:26

doorlopende reisverzekering

Zoon van 21 heeft doorlopende reisverzekering, onlangs is een kop the op zijn laptop gevallen, kan hij dit bij zijn reisverzekering declareren (onderweg stage)
het maken zou tegen de 900 euro kosten

Tijgeroog

Tijgeroog

17-09-2015 om 16:35

Buitenland?

Reisverzekeringen dekken alleen schades in het buitenland, vziw. Maar vraag het even na.

Jamie

Jamie

17-09-2015 om 16:53

op reis

Je zoon was niet op reis maar zat in woonwerkverkeer. Bij ons is dat tegenwoordig verzekerd via je inboedelverzekering voor onderweg.

Noet

Noet

17-09-2015 om 16:54

waarschijnlijk niet

vraag je zelf eerst af op wiens verzoek je zoon reisde, was het woon-werk verkeer of een dienstreis op verzoek van het stagebedrijf.

In geval 2 valt het onder hun verzekering.

In geval 1 is het geen reis hoewel je wel onderweg bent. Een reisverzekering vereist voor geldigheid een overnachting op een niet vaste woon of verblijfplaats. Een kamer die je huurt bv is een vaste verblijfplaats, tenzij je werkgever die betaald voor langere tijd.

Of het in Nl is of daarbuiten heeft alleen te maken bij europa of werelddekking.

Kortom, lees de polisvoorwaarden heel goed en dan kun je bepalen of en bij wie er geclaimed kan worden.

Veel werkgevers verbieden bv het gebruik van privelaptops voor werkgebruik ivm beveiliging. Bij mijn werkgever zou je prive laptop daarom ten alle tijden onder je eigen verzekering vallen. Stagewerk valt onder werk en onder bedrijfsgeheim dus moet op de werklaptop gedaan worden. Je mag binnen grenzen wel je werklaptop voor prive doeleinden gebruiken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.