Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Rana

Rana

04-12-2014 om 21:31

convenant en alimentatie

is het nodig dat in een echtscheidingsconvenant de duur van de partneralimentatie betaling staat? of is dat automatisch 12 jaar ,de wettelijke termijn?

amk

amk

04-12-2014 om 22:15

Rana

er moet een duidelijke afspraak gemaakt worden, die kan korter, langer of volgens de wettelijke termijn zijn, die afspraak moet in het convenant. Als je dat niet doet heb je een etterende wond die steeds discussie uitlokt. Daarna kun je steeds bij stellen indien beide partijen het eens zijn. Wil je bijstellen en 1 van de parijen wil dat niet kun je de rechter een uitspraak vragen maar dan moet er wel iets vastliggen in een bekrachtigd convenant. Ook bij niet betalen heb je die bekrachtiging nodig om via het lbio een vordering te doen.
Ook het afzien van PA moet vast gelegd worden al kan een sociale dienst in geval van bijstand alsnog verhaal starten waneer die bijstand het gevolg is van de scheiding. Alimentatie is dan een voorliggende voorziening

Rana

Rana

05-12-2014 om 16:28

ik bedoel

als er geen tijdsduur in het convenant is genoemd geldt dan automatisch de wettelijke termijn van 12 jaar?

amk

amk

05-12-2014 om 20:04

op zich

ja, dan geldt de wettelijke termijn, maar elke beetje advocaat zal dat expliciet melden.

Jojo

Jojo

05-12-2014 om 22:52

zelfs

Zelfs op de standaardmodellen van een convenant staat het aantal jaren, al dan niet tussen haakjes. (zie google)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.