Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

contract is afgelopen maar dochter blijft werken

Dochter werkt bij een supermarkt, blij dat ze in ieder geval nu werk heeft. Had een contract dat 16 december afliep. Ze was de rest van de maand ook al ingepland met uren en ook de vakantiedagen voor komend jaar zijn al vastgelegd. Het was het eerste tijdelijke contract van 6 maanden.
Maar wat nu? Bedrijfsleider noch districtsleider hebben iets laten blijken dat contract vernieuwd zou moeten worden...ook dochter heeft 't wijselijk even laten zitten.
Maar er zal toch een nieuw contract moeten komen maar dochter had ook van collega gehoord dat er nu geen tijdelijk contract meer gegeven mag worden, maar dat 't nu automatisch vast contract wordt/is
Dochter is overigens wel beetje huiverig om het ter sprake te brengen, bang dat ze te horen krijgt dat ze geen werk meer heeft (lijkt mij niet anders hadden ze haar toch niet verder ingepland)

Barvaux

Barvaux

25-12-2014 om 13:41

chiquita

Ze heeft nu automatisch weer een half jaar contract (vanaf het moment dat ze je na dat het vorige contract afliep aan het werk hebben gezet). Ze kan dit dus gewoon even afwachten of voor de duidelijkheid om een contract vragen. Het kan ook een jaarcontract worden natuurlijk. Pas als je na het derde contract aan het werk wordt gezet is het een vast contract.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-12-2014 om 16:29

Ja precies

Na een tijdelijk eerste of tweede contract volgt een gelijkwaardig volgend contract als men vergeet een 'doeg, het was leuk je te leren kennen' gesprek te houden. Ze mag er nu dus nog een half jaar werken. Ik ben even kwijt of het nu al zo is dat je na het tweede contract een vast contract moet krijgen, maar na het eerste is dat sowieso niet aan de orde. Dus óf ze heeft mazzel, óf ze waren het toch al van plan maar hebben de administratie ervan even uitgesteld.

Suze

Suze

26-12-2014 om 10:06

deze zin

intrigeert mij nog wel: en ook de vakantiedagen voor komend jaar zijn al vastgelegd.

Wat bedoel je met "vakantiedagen"?

Dagen dat je dochter in de schoolvakanties ingedeeld is om te werken?

Of de dagen waarop zij haar vakantiedagen moet opnemen (op dagen waarop zijn normaalgesproken wel werkt)?

Heeft zij trouwens het schema met de planning op papier of digitaal gekregen? (dit ivm bewijs wat de plannen van de supermarkt zijn en voor welke periode de supermarkt - kennelijk - het contract heeft verlengd). Indien ze het nog niet heeft ontvangen, zou ze dat nog wel even kunnen vragen.

Chiquita

Chiquita

26-12-2014 om 10:45 Topicstarter

@Suze

dochter zit niet meer op school. In contract (vorige dus) stond wel dat bedrijfsleider steeds 3 weken van tevoren mensen inplant om te werken, in de praktijk is dat soms zelfs pas 1 dag vantevoren dat planning op het prikbord geprikt wordt. Die dagen dat ze werkt zijn dus wisselend.
Ze heeft voor de vakanties (dus ze weet wel x-dagen vrij) heeft ze al door moeten geven dat ze in februari, mei en september week of 10 dagen vrij wil zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.